quacharell 19.05.09, 14:39 wlasnie zadzwonili ze szpitala ze mamy sie 03/06 zglosic na zabieg.. kufa, mialam juz termin na 01/04 - wtedy stchorzylam, teraz juz sama nie wiem co robic ? zrobic ? nie zrobic ? M sie uparl zeby zrobic... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borowka78 Re: zabieg na zeza 19.05.09, 15:53 jak ma ten zabieg pomoc, to chyba lepiej nie przekladac w nieskonczonosc? Odpowiedz Link
quacharell Re: zabieg na zeza 19.05.09, 16:05 ja wiem, tylko ja naleze do tych problemowych ;) jakos trauma pobytu 2 dni w szpitalu mnie przeraza,... zreszta pisalam juz kiedys, ze Kacper panicznie boi sie lekarzy - wiec juz sobie wyobrazam co sie bedzie dzialo w szpitalu... Odpowiedz Link
mimi_mm Re: zabieg na zeza 19.05.09, 16:15 ja bym zrobila to teraz, wiem ze jak cos odkladam na pozniej tym wiekszego mam stracha. Odpowiedz Link
beetaa Re: zabieg na zeza 19.05.09, 16:41 Jezeli zabieg jest naprawde konieczny nie czekalabym, im dluzej bedziesz czekac, tym bardziej bedziesz sie denerwowac. Ja bym sie bala i chyba nie zdecydowala na operacje, bo duzo slyszala niezbyt pochlebnych opinii na jej temat. Odpowiedz Link
beetaa Re: zabieg na zeza 19.05.09, 16:42 a raczej na temat miernej skutecznosci operacji zeza Odpowiedz Link
quacharell Re: zabieg na zeza 19.05.09, 17:06 hmm.. to ponoc nie jest nawet operacja tylko zabiegiem.. a wlasciwie zastrzykiem w oko (brrrr) kufa, no i mnie wystraszylas.......................... Odpowiedz Link
beetaa Re: zabieg na zeza 19.05.09, 18:57 Nie boj sie, bo nie ma czego, tylko zawsze zastanawia mnie koniecznosc wykonywania takowego zabiegu, skoro usuwa on tylko jedna z przyczyn zeza i bardzo czesto nastepuje nawrot. W rodzinie meza mamy zeza dziedzicznego i troche probowalam sie dowiedziec na ewentualnosc, gdyby Mlody go odziedziczyl. Odpowiedz Link
quacharell Re: zabieg na zeza 20.05.09, 09:37 no tak, ale wszyscy naokolo twierdza ze im szybciej tym lepiej, bo byc moze wystarczy taki zabieg 2 razy zrobic (w odstepach chyba pol roku czy rok) i jest szansa na poprawe. i twierdza ze jak sie nie zrobi, to tylko oslabia to i drugie oko.. itp.. Odpowiedz Link
beetaa Re: zabieg na zeza 20.05.09, 12:10 Ja bym sluchala zaufanego lekarza. Jezeli zez jest duzy i twierdza, ze operacja pomoze to bym ja zrobila, a jezeli synek ma duza wade wzroku zrobilabym tym bardziej, zeby zyskac na lepszym widzeniu. Bo w sumie zez to tylko "kosmetyka", ale jezeli dochodzi duza wada wzroku to juz powazniejszy problem medyczny Odpowiedz Link
quacharell Re: zabieg na zeza 20.05.09, 12:17 oki, dzieki. w sumie to 3 lekarzy twierdzi zeby robic.. wiec.. tylko pocieszcie mnie ze pobyt w szpitalu to nie taka straszna rzecz.. Odpowiedz Link
beetaa Re: zabieg na zeza 20.05.09, 13:19 Tak wiec pocieszam, szpital to nie taka straszna rzecz, ani sie obejrzycie, a bedziecie juz w domu. Odpowiedz Link