30.03.04, 15:18
No to zaczynam badania do pracy magisterskiej: bede badac kuleczki tluszczowe
w mleku :-))) bardzo naukowy temat, nijak zwiazany z zyciem praktycznym, ale
to nic.

Mam ytanie wiec, czy wszedzie jest tak, ze magistrant jest pozostawiony sam
sobie?
Kurcze, ja sie boje, ja nie wiem czy bede umiala sama sobie opracowac jakie
badania i co i jak robic.

Napiszcie jak u was bylo, mimo, ze tu chyba humanisci przewazaja... ale
zasada chyba ta sama
Obserwuj wątek
    • malen_a Re: Praca MGR 30.03.04, 15:27
      ja mialam badania
      troche inne niz Twoje, ale zawsze :)
      wiec ja zostalam pozostawiona sama sobie zarowno w sferze pisania jak i badania
      stanowisko pracy pomogl mi zrobic bliski magister
      badania byly...ech...slow mi brak...
      jak mialam jakies problemy to szlam do promotora, on mi odpowiadal tak, ze ...
      wiedzialam, ze jak ja zrobie tak bedzie dobrze...
      potem przekartkowal moja prace....
      i tyle

wiec sie nie boj, nawet jak Ciebie oleje promotor to:
      1) zawsze znajdzie sie ktos inny, kto podsunie rozwiazanie problemu (chodz po
      wszystkich pracownikach zakladu)
      2) dasz sobie rade :))
      • kasienka80 Re: Praca MGR 30.03.04, 15:36
        Hmmm..mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Tam jest strasznie duzo doktorantow, wiec
        w razie co moze oni pomoga, bo od tluszczu to tam jest tylko dwoch profesorow i
        to sa moi promotorzy.

A tak na marginesie: bede musiala napisac raport ze stazu po francusku, co
        sprowadza sie do tego, ze to bede dwie prace magisterske.
        Super :-((
    • malen_a Re: Praca MGR 30.03.04, 15:45
      dasz rade :))))
      • kasienka80 Re: Praca MGR 30.03.04, 15:47
        Dzieki za wiare.
        Ja troche zwatpilam, dzis sie poryczalam jak zobaczylam cale to laboratorium z
        tymi wielkimi aparatami, "rzadkimi i skomplikowanymi" jak sie Panowie wyrazili.
        Kurcze, SGGW i za 100 lat nie bedzie mialo tych aparatow... :-((
        • malen_a Re: Praca MGR 30.03.04, 15:59
          wiesz, na poczatku zawsze jest strasznie (przerazenie czy dam sobie rade jest
          normalne), ale jak juz zaczniesz to bedzie z gorki, naprawde :))

obslugi tych wszystkich urzadzen tez sie nauczysz,w koncu ludzie dla ludzi je
          wynalezli wiec nie moze to byc az tak skomplikowane (poza tym wynaleziono je
          dla branzy jedzeniowej (chyba) a nie informatychow, technikow i automatykow :)))

takze ciesz sie,ze masz okazje na takich specjalistycznych aparatach pracowac,
          bo potem tym bedziesz sie mogla chwalic tylko w cv :)))

i tak na koniec, jezeli tak duzo ludzi robi mgr i badania (tazke na tej Twojej
          uczelni) to czemu Ty masz sobie nie dac rady? takie same kolowia i egzaminy
          zaliczalas jak oni, wiec luzik :))))
          • aariel Re: Praca MGR 30.03.04, 16:04
            Kasienko a co bedzie w tej pracy? Tzn bedziesz cos udawadniac czy sprawdzac czy
            jak? Bardzo mnie to zaciekawilo....
            • kasienka80 Re: Praca MGR 30.03.04, 16:11
              Bede badac sklad membrany tych cholernych kuleczek tluszczowych.
              Przebadam wszystkie skladniki, a jak starczy mi czasu to...i to jest
              skomplikowane :-)

ta membrana utrzymuje emulsje (mleko to emulsja) i bede ja musiala przeniesc do
              innej emulsji i zobaczyc czy ja tez utrzyma.
              Ci moi promotorzy to tacy pasjonaci, ze chcieliby mi niewiadomo jaki temat dac,
              tylko ze ich "interesujacy" to dla mnie "trudny" hihi

mam nadzieje, ze juz nie zdaze robic tych emulsji...mam nadzieje!!!
              • kasia721 Re: Praca MGR 30.03.04, 20:12
              • kasia721 KASIEŃKO !!! 30.03.04, 20:14
                W piątek mój kolega obronił pracę doktorską po polsku i po francusku. DASZ RADĘ
                I TY:-)))))!!
              • beauty_baby Re: Praca MGR 31.03.04, 10:02
                kasienka80 napisała:

> tylko ze ich "interesujacy" to dla mnie "trudny" hihi<

Kasieńko, głowa do góry, miałam to samo, prootor wymyslił mi
                taki "interesujący" temat, że myślalam, że się załamię, tzn. temat sam w sobie
                był nawet ciekawy ale nie było kompletnie żadnej literatury zawierającej tego
                typu zagadniena, musiałam opierać się głównie na prasie ekonomicznej,samej
                robic opracowania i analizy a na dodatek ciągle się coś zmieniało w tej
                dziedzinie. Tak więc materiały gromadziłam długo, potem weryfikowałami pracę
                tak naprawdę to zaczęłam pisać 1,5 miesiąca przed obroną, napisalam ją na
                gotowo w tydzień, promotor ja przjąłinie miał kompletnie żadnych uwag
                powiedział, że jest napisana bardzo dobrze:) A nie miałam od niego żadnej
                pomocy, usłyszałam na początku, że dam radę, więc się nie przejmowałam i na
                seminariach zjawiałam sie tylko jak porzebwałam zaliczenie i widziałam co sie
                wtedy działo, on odrzucał ludziom kompletnie wszystko, nawet całkiem gotowe
                prace, więc nie miałam zamiaru narażać się na niepotrzebne stresy i dobrze na
                tym wyszłam. Więc Ty też się nie przejmuj bo będzie dobrze:))
                Za to teraz mój promotor jest aż nazbyt opekuńczy i zaangażowany, kompletne
                przeciwieństwo tamtego, aż mnie to denerwuje, chyba wolalam styl "nie wtrącanie
                się":))
    • aiwa7 Re: Praca MGR 30.03.04, 17:08
      Kasieńka nic się nie martw!!! Jak ja pisałm niedawno swoją pracę dyplomową
      (licencjat) to narobiłam takiego zamieszania biegałam z jakimś materiałami
      (kserowałam wszytsko co tylko wpadło mi w łapę :), przeprowadzałam badania,
      napastowałam ciągle promotora ,( bardzo go lubiłam ale miał jedną wadę mało
      czasu a niby tyle samo co ja 24...:))) ale jakimś cudem w sumie w ostrych
      nerwach udało się to wszysko skończyć :)
      Na pewnoe dasz radę !!!!!!!!
      ps.Już nie mogę sie doczekać mgr.!!!!!! :D phehehehe
      • skay5 Re: Praca MGR 31.03.04, 10:16
        każdy (no prawie) daje, więc Ty napewno tez , bedzie oki! A tak na marginesie
        co to za interesujacy kierunek? ,że taka praca?
        • kasienka80 Technologia zywnosci /ntx 31.03.04, 11:34

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka