Dodaj do ulubionych

prosimy nie powtarzac

04.04.04, 17:43
W przeszlosci przeklinanie i jednoczesne uderzanie kijami
o ziemie bylo nazywane guślarstwem.
Dziś nazywa się to golfem.
Obserwuj wątek
    • kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 17:46
      Chłopcy będą zawsze chłopcami.
      Co również się tyczy wielu panów w średnim wieku .
      • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 18:00
        pozwól wiecznym dzieciom przychodzić do mnie, nie zabraniaj im.. i nie żuj kitu
        do uszczelniania okien, to niezdrowe oraz mało estetyczne ;)
        • kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 18:37
          W sprawie starzenia: w koncu kazdy osiaga ten punkt , w ktorym przestaje klamac
          na temat swojego wieku i zaczyna sie z nim obnosic.
          • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 18:51
            powyższe nie dotyczy kobiet.. choć w papierach lat przybyło mamy tyle, na ile
            się czuwstwujem - kilkanaście w młodzieńczem zakłopotaniu, przyłapani na
            grzeszku.. innym razem około setki, z przemęczenia i zniechęcenia..
            • kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:14
              tajemnica zycia : jak kilogramowe pudelko czekoladek moze dodac kobiecie trzy
              kilogramy wagi?
              • kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:20
                starzenie sie jest obowiazkowe. dorastanie- to opcja.
              • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:21
                kalorie nie są zależne od wagi spożywanej słodyczy, a jej składu raczej.. kilo
                cukru i czekolady mają nieco odmienną wartość energetyczną ;)
                • kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:23
                  zapomnijmy o zdrowej zywnosci. potrzebne sa nam wszystkie srodki konserwujace,
                  jakie tylko mozemy wchlonac :)
                  • kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:27
                    Bog zeslal mnie na ziemie abym dokonal okreslonych osiagniec. w obecnej chwili
                    jestem juz tak bardzo do tylu,ze bede zyl wiecznie .
                    • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:56
                      hyhy, postanów sobie, iż od jutra będziesz bardziej zmobilizowany i mniej
                      forumialny ;)
                      • miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 08:55
                        Skapisz Eda Kanukowi zycia wiecznego, ze go mobilizujesz?
                        • quasthoff Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 20:36
                          www.relaz.pl/art-market/motylek.swf
                          • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 20:41
                            znam powyższego linka, tylko niestety nie wiem, co motylek gada - nie mam
                            dźwięku w głośnikach :(
                            • miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:12
                              Mala strata Eda. Motylek generalnie mowi, ze wszystko ma q... w d...
                              • miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:14
                                Aha, tylko nie wiem czemu Quastek zapodal owego linka? Pewnie kryje sie w tym
                                jakas glebia, niedostepna dla mnie, podobnie jak wzmiankowana w wierszach Jarka.
                                • cover_wielki Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:24
                                  Jak mam nie powtarzać jak tu tyle fajnych haseł ?!
                                  Milta quast się wiosennie wyluzował i ma jak ten motylek, a tego już mam dość
                                  (motylka znaczy się nie guasta)... bo się wciska wszędzie. Jak go gdzie zobacze
                                  to ubije dziada.
                                • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:35
                                  mnie się wydaje, iż motylek to wieczny chłopiec przez Kanuka wysze wspomniany ;)
                                • quasthoff Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:52
                                  Prawdopodobnie głębia wyrazu Rowu Mariańskiego, że o Filipińskim nie wspomnę
                                  przez grzeczność. A czym bardziej zagłębiam się w poezję szanownego Jarosława,
                                  tym więcej dostrzegam niezwykle trafnych i dogłębnych przemyśleń.

Z mądrości hipoteki

Mówi się: Hipoteka jest ograniczonym prawem rzeczowym.
                                  Ale jaka rzecz ograniczy nasze życiowe konto, faktyczny bilans aktywów i
                                  pasywów? W tym znaczeniu hipoteka jest nieograniczoną przestrzenią permanentnie
                                  zapisywaną.

Zwrócono się doń:"Panie sędzio wiekuisty"
                                  Odpowiedział: "Ależ nie przystoi tak zwracać się do Strażnika Prawa Sługi Pana
                                  Wszechczasów
                                  Tylko On jest prawdziwym Sędzią wiekuistym!"

O księdze wieczystej co powiedzieć?
                                  Świat jest w gruncie rzeczy
                                  jedną nie zapisaną księgą
                                  wieczystą.

Co będzie z hipotezą
                                  Ustalającą
                                  Ponad stan faktyczny
                                  Tezę na istnienie
                                  Istoty wyższej?

Wpiszemy wtedy ostrzeżenie:
                                  Niezgodność na rzeczywistość nie prowadzi do usunięcia Pana Boga, czy się to
                                  komu podoba czy nie!

Przyszła z prośbą: Niech moja hipoteka łączna stanie się rozłączna!
                                  Jesteśmy rozwiedzeni!

Łączne czy nie łączne, hipoteki całego świata łączcie się!

Z wykładu: Jak Państwo wiecie, księga wieczysta składa się z działów.
                                  Każdy coś oznacza.
                                  Pierwszy - dotyczy oznaczenia nieruchomości, praw związanych z własnością z
                                  Drugi - dotyczy właściciela
                                  Trzeci - Ciężary i ograniczone prawa rzeczowe
                                  Czwarty - hipoteki
                                  A co oznacza dział piąty księgi wieczystej?
                                  Braki formalne. Albo jeszcze inaczej
                                  Brakującą piątą Ewangelię.

Wpisano: Prawo użytkowania celu nie do osiągnięcia.

Wpisano: Prawo przejścia w stan wyższej konieczności w pasie zdemilitaryzowanym
                                  o długość równika i szerokości równoleżnika.

Wpisano: Prawo korzystania ze studni bez dna.

Jarosław Trześniewski - Kwiecień
                                  • miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 22:16
                                    Prawniczego jezyka zazwyczaj nie rozumialam. Ten wiersz powinna zanalizowac
                                    Aniela, mimo ze nie w notariuszostwie sie specjalizuje.
                                    Tak na marginesie, to ten Jarek calkiem przytomny, momo ze glowe w chmurach
                                    ponoc nasza. Notariusze niezla kase trzepia, nie powiem.
                                    • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 22:21
                                      architekci tyż, najwięcej jednako ci w pracy rozmiłowani ;)
                                      • miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 22:53
                                        Poniekad, chociaz nie do konca.
                                        • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 22:56
                                          marketing w sporcie jest dochodowym biznesem - dla zaangażowanych i
                                          pracowitych, zreśtą to branża opanowana przez niewielką grupkę specjalistów ;)
                                          • quasthoff Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 00:30
                                            To nie wiersz, to cykl aforyzmów zebranych. Przewodniczącego IV Wydziału Ksiąg
                                            Wieczystych.
                                            • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 00:49
                                              mnie wróżka wyczytała z gwiazd prokuratora, więc jakby nie było paragrafa mi
                                              pisane w koligacjach rodzinnych ;)
                                            • miltonia Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 17:25
                                              quasthoff napisał:

> To nie wiersz, to cykl aforyzmów zebranych. Przewodniczącego IV Wydziału
                                              Ksiąg Wieczystych.

O do diabla! To aforyzmy byly?
                                              • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 17:31
                                                do kaduka ili czorta - humorzastam dziś jak 10 w skali Beauforta ;)
                                                • miltonia Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 17:38
                                                  Aha, Eda, jeszcze chwilke, bo padnieta wrocilam.
                                                  • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 17:45
                                                    jeśli chcesz, to Ci poślę kryminałek z 68 roku, od Brezlego mam ;)
                                                  • miltonia Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 18:40
                                                    Aha, tylko nie na miltonie, bo skrzynka prawie pelna. Mozesz na miltonie1
                                                    przyslac.
                                                  • edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 19:18
                                                    już wiem, poślę na navoikę! właśnie otrzymałam <sprawdź, bo może Ty również>
                                                    emalię od Tebencjo - wytypowanam z forum do testowania blogów na gazeta.pl
                                                    www.blox.pl/html <możesz zajrzeć> jako intieriesno pismacząca.. toż się
                                                    osds-owo ledwoco wyrabiam z wynużeniami.. zdecydowanie i tradycjonalnie ostanę
                                                    przy poszczeniu ;)
                                                  • kanuk Re: prosimy nie powtarzac 06.11.04, 06:14
                                                    a wiosna byla piekna tego roku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka