kanuk 04.04.04, 17:43 W przeszlosci przeklinanie i jednoczesne uderzanie kijami o ziemie bylo nazywane guślarstwem. Dziś nazywa się to golfem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 17:46 Chłopcy będą zawsze chłopcami. Co również się tyczy wielu panów w średnim wieku . Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 18:00 pozwól wiecznym dzieciom przychodzić do mnie, nie zabraniaj im.. i nie żuj kitu do uszczelniania okien, to niezdrowe oraz mało estetyczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 18:37 W sprawie starzenia: w koncu kazdy osiaga ten punkt , w ktorym przestaje klamac na temat swojego wieku i zaczyna sie z nim obnosic. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 18:51 powyższe nie dotyczy kobiet.. choć w papierach lat przybyło mamy tyle, na ile się czuwstwujem - kilkanaście w młodzieńczem zakłopotaniu, przyłapani na grzeszku.. innym razem około setki, z przemęczenia i zniechęcenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:14 tajemnica zycia : jak kilogramowe pudelko czekoladek moze dodac kobiecie trzy kilogramy wagi? Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:20 starzenie sie jest obowiazkowe. dorastanie- to opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:21 kalorie nie są zależne od wagi spożywanej słodyczy, a jej składu raczej.. kilo cukru i czekolady mają nieco odmienną wartość energetyczną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:23 zapomnijmy o zdrowej zywnosci. potrzebne sa nam wszystkie srodki konserwujace, jakie tylko mozemy wchlonac :) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:27 Bog zeslal mnie na ziemie abym dokonal okreslonych osiagniec. w obecnej chwili jestem juz tak bardzo do tylu,ze bede zyl wiecznie . Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 04.04.04, 21:56 hyhy, postanów sobie, iż od jutra będziesz bardziej zmobilizowany i mniej forumialny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 08:55 Skapisz Eda Kanukowi zycia wiecznego, ze go mobilizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 20:36 www.relaz.pl/art-market/motylek.swf Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 20:41 znam powyższego linka, tylko niestety nie wiem, co motylek gada - nie mam dźwięku w głośnikach :( Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:12 Mala strata Eda. Motylek generalnie mowi, ze wszystko ma q... w d... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:14 Aha, tylko nie wiem czemu Quastek zapodal owego linka? Pewnie kryje sie w tym jakas glebia, niedostepna dla mnie, podobnie jak wzmiankowana w wierszach Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:24 Jak mam nie powtarzać jak tu tyle fajnych haseł ?! Milta quast się wiosennie wyluzował i ma jak ten motylek, a tego już mam dość (motylka znaczy się nie guasta)... bo się wciska wszędzie. Jak go gdzie zobacze to ubije dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:35 mnie się wydaje, iż motylek to wieczny chłopiec przez Kanuka wysze wspomniany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 21:52 Prawdopodobnie głębia wyrazu Rowu Mariańskiego, że o Filipińskim nie wspomnę przez grzeczność. A czym bardziej zagłębiam się w poezję szanownego Jarosława, tym więcej dostrzegam niezwykle trafnych i dogłębnych przemyśleń. Z mądrości hipoteki Mówi się: Hipoteka jest ograniczonym prawem rzeczowym. Ale jaka rzecz ograniczy nasze życiowe konto, faktyczny bilans aktywów i pasywów? W tym znaczeniu hipoteka jest nieograniczoną przestrzenią permanentnie zapisywaną. Zwrócono się doń:"Panie sędzio wiekuisty" Odpowiedział: "Ależ nie przystoi tak zwracać się do Strażnika Prawa Sługi Pana Wszechczasów Tylko On jest prawdziwym Sędzią wiekuistym!" O księdze wieczystej co powiedzieć? Świat jest w gruncie rzeczy jedną nie zapisaną księgą wieczystą. Co będzie z hipotezą Ustalającą Ponad stan faktyczny Tezę na istnienie Istoty wyższej? Wpiszemy wtedy ostrzeżenie: Niezgodność na rzeczywistość nie prowadzi do usunięcia Pana Boga, czy się to komu podoba czy nie! Przyszła z prośbą: Niech moja hipoteka łączna stanie się rozłączna! Jesteśmy rozwiedzeni! Łączne czy nie łączne, hipoteki całego świata łączcie się! Z wykładu: Jak Państwo wiecie, księga wieczysta składa się z działów. Każdy coś oznacza. Pierwszy - dotyczy oznaczenia nieruchomości, praw związanych z własnością z Drugi - dotyczy właściciela Trzeci - Ciężary i ograniczone prawa rzeczowe Czwarty - hipoteki A co oznacza dział piąty księgi wieczystej? Braki formalne. Albo jeszcze inaczej Brakującą piątą Ewangelię. Wpisano: Prawo użytkowania celu nie do osiągnięcia. Wpisano: Prawo przejścia w stan wyższej konieczności w pasie zdemilitaryzowanym o długość równika i szerokości równoleżnika. Wpisano: Prawo korzystania ze studni bez dna. Jarosław Trześniewski - Kwiecień Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 22:16 Prawniczego jezyka zazwyczaj nie rozumialam. Ten wiersz powinna zanalizowac Aniela, mimo ze nie w notariuszostwie sie specjalizuje. Tak na marginesie, to ten Jarek calkiem przytomny, momo ze glowe w chmurach ponoc nasza. Notariusze niezla kase trzepia, nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 22:21 architekci tyż, najwięcej jednako ci w pracy rozmiłowani ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 22:53 Poniekad, chociaz nie do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 05.04.04, 22:56 marketing w sporcie jest dochodowym biznesem - dla zaangażowanych i pracowitych, zreśtą to branża opanowana przez niewielką grupkę specjalistów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 00:30 To nie wiersz, to cykl aforyzmów zebranych. Przewodniczącego IV Wydziału Ksiąg Wieczystych. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 00:49 mnie wróżka wyczytała z gwiazd prokuratora, więc jakby nie było paragrafa mi pisane w koligacjach rodzinnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 17:25 quasthoff napisał: > To nie wiersz, to cykl aforyzmów zebranych. Przewodniczącego IV Wydziału Ksiąg Wieczystych. O do diabla! To aforyzmy byly? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 17:31 do kaduka ili czorta - humorzastam dziś jak 10 w skali Beauforta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 17:38 Aha, Eda, jeszcze chwilke, bo padnieta wrocilam. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 17:45 jeśli chcesz, to Ci poślę kryminałek z 68 roku, od Brezlego mam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 18:40 Aha, tylko nie na miltonie, bo skrzynka prawie pelna. Mozesz na miltonie1 przyslac. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: prosimy nie powtarzac 06.04.04, 19:18 już wiem, poślę na navoikę! właśnie otrzymałam <sprawdź, bo może Ty również> emalię od Tebencjo - wytypowanam z forum do testowania blogów na gazeta.pl www.blox.pl/html <możesz zajrzeć> jako intieriesno pismacząca.. toż się osds-owo ledwoco wyrabiam z wynużeniami.. zdecydowanie i tradycjonalnie ostanę przy poszczeniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: prosimy nie powtarzac 06.11.04, 06:14 a wiosna byla piekna tego roku :) Odpowiedz Link Zgłoś