Dodaj do ulubionych

Chodzi!!!!!

12.10.04, 10:42
Szymek zaczął chofdzić w dniu, kiedy skończył 13 miesięcy. Jestem z nioego
taka dumna, a on sie tak cieszy że jest wreszcie naprawdę dwunożny. Tylko
teraz latam za nim wszędzie bo jest mimo wszystko mało stabilny. Ale już
złapał pion i to jest najważniejsze. No to sie pochwaliłam!
Obserwuj wątek
    • jasma76 Re: Chodzi!!!!! 12.10.04, 10:49
      Gratulacje dla Szymka!!! Ale tobie ciut współczuję, bo teraz to sobie nie
      posiedzisz:-))) Wiem coś o tym , bo mój Jasiek zaczął chodzic jak miał ok. 10
      mies. i latam już za nim ponad 5 miesięcy - ufffff. Ale jest zupełnie inaczej i
      będzie łatwiej jak nabierze pewności w chodzeniu i nie trzeba go bedzie
      asekurować non-stop a potem siądziesz sobie na kanapie i będziesz prosić -
      przynies to, przynies tamto i dopóki będzie sie słuchał i mu się nie znudzi to
      będzie chwilka wytchnienia.
      pozdrawiam
      • olab1 Re: Chodzi!!!!! 12.10.04, 11:40
        MOja Gosia już też zasuwa ile sił. Ma 13 m-cy. Trzyma się jeszcze ręki, ale gdy
        się zapomni dawaj do przodu. Kiedy zorientuje się że idzie sama czasem ma
        chwilę zawahania, czasem sobie pacnie, ale już bez płaczu. Uwielbia chodzić
        trzymając coś w rączce, no i oczywiście wstępują w nią siły tuż po jedzeniu.
        Wtedy jest nie do opanowania. Szczególnie wieczorem, już w piżamce, coś tam
        jeszcze wrzuci do brzuszka na deser po kolacji, jeszcze na nieco sił i biega
        dookoła kwiatków stojących w pokoju. Mam dużo schodów w domu, dużo ostrych
        kantów i zastanawiam się, jak temu zaradzić. Chyba barierka będzie niezbędna.
        Pozdrawiam razem z Gosią.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=16233954&a=16233954
    • daaisy1 Re: Chodzi!!!!! 12.10.04, 14:08
      No to super!!! A Olo od jakiegoś czasu wchodzi na sofy, fotele a z nich na
      ławę....masakra..
      pozdrawiam
      Edyta
    • daaisy1 Re: Chodzi!!!!! 12.10.04, 14:33
      Kasiu, napisałam do Ciebie na gazetowego maila,
      pozdrawiam
      Edyta
    • barbamama Re: Chodzi!!!!! 12.10.04, 18:22
      Kasia i gratulacje i...sama wiesz co, u nas "beztroskie macierzyństwo Maćkowe"
      skonczyło się 19 czerwca, dziś juz tylko czekam jak ze swego łóżka wgramoli się
      na Zuzi, a z konika na biurko, całkiem niexle mu to wychodzi.
      Tobie cierpliwości, Szymkowi łatwych "szczytów" ;-)
      • monika_lwo Re: Chodzi!!!!! 12.10.04, 21:23
        Na początku trzeba biegać, zanim się dobrze nauczy chodzić. Teraz muszę uważać,
        bo Natalka włazi gdzie się da. Fotele, meble, biurko komputera. Była już chyba
        wszedzie. Zwariować można...Ale mimo wszystko fajnie jest jak dzieciaczki są
        już takie samodzielne:-))) Dlatego, serdecznie Wam gratulujemy i cieszymy się
        razem z Wami:-)
    • paulina.p-m Re: Chodzi!!!!! 14.10.04, 07:52
      Gratulacje!!!!
      No, to teraz sie zacznie... ;-)
      POzdrówka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka