Dodaj do ulubionych

Forumowe babki co robicie dobrego na święta?

25.03.05, 10:59
Może jakiś fajny przepisik?
Ja specjalizuję się w sałatkach i faszerowanych jajach ;)
( A Ciebie Zgredek proszę, żebyś nie kazał wynosić się na forum kochnia :P)
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:00
      Zgredek dzisiaj ma swieta juz i go nie ma - tak mowil wczoraj... a poza tym
      zawsze mozemy powiedziec, ze to Pascal Kuron Maklowicz albo te dwie puszyste z
      TVN Style nas inspiruja;)))
      • tw_muza Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:02
        O jaki fajny wątek :)))
      • kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:03
        Z tch wyzej wymienionych, to mnie najbardziej Pascal inspiruje.
        • feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:07
          mnie tez, ale nie do gotowania niestety :)
          • pomme Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:09
            najlepszą rzecza jaką zrobie na Świeta to bedzie wyspanie sie:-) do bólu kości
          • tw_muza Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:11
            feber napisała:

> mnie tez, ale nie do gotowania niestety :)

Faber, a do czego cię inspiruje Pascal? Czy to ma coś wspólnego z
            francuzką..........................................kuchnią?
            • kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:12
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=22044100
              chyba zafunduję taki rodzince ;)
              • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:16
                cholera,gdybym wiedziala,że jest takie bajeranckie forum,to bym fote mojego
                bigosu zrobiła:)
          • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:14
            pascal jest do schrupania;)
            • gianni_vonsacze Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:16
              lezka_z_posen napisała:

> pascal jest do schrupania;)

to na topie już nie jest Karol z BARu?????
              • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:17
                licz się ze słowami,bo drzejmsa na Ciebie naślę;)
              • kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:17
                > to na topie już nie jest Karol z BARu?????
                ehehehehehehe
              • feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:18
                co to za insynuacje?
                • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:19
                  ale pascal w krotkich włosach fajniejszy nie?no i ta niedowaga mnie kręci,lubię
                  szczupłych facetów;)
                  • feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:20
                    pewnie, ze w krotkich
                    ja bardzo lubie chudych i wysokich, nawet brak dupki mi nie przeszkadza :)
                    • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:24
                      feber napisała:

> pewnie, ze w krotkich
                      > ja bardzo lubie chudych i wysokich, nawet brak dupki mi nie przeszkadza :)

mniam,mniam:)i okulary u facetów lubię,nie musza być denka;)
                      • feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:29
                        taaak, okularki tez lubie
                        i krotkie albo bardzo krotkie wloski - najlepiej ciemne :)
                        • gianni_vonsacze Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:30
                          feber napisała:

>
                          > i krotkie albo bardzo krotkie wloski - najlepiej ciemne :)

ale gdzie??
                          • kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:32
                            To miał być wątek o świątecznych wypiekach ! <płacz>
                            • scoutek Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:32
                              przeciez Lezka az ma wypieki!!!!
                              • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:33
                                scoutek napisała:

> przeciez Lezka az ma wypieki!!!!

jak tylko gianni o Karolu wspomnial,spąsowiałam natychmiast:)
                          • feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:33
                            oj, gianni, nie czepiaj sie :)
                            • gianni_vonsacze Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:35
                              feber napisała:

> oj, gianni, nie czepiaj sie :)

czepia to się rzep do psiego ogona ;)
                              ja tylko pytam, myślę, że warto romawiać (ostatnie dwa slowa pisane z
                              charakterystycznym trzymaniem słuchawki przy uchu a'la Janek P.)
                        • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:31
                          feber napisała:

> taaak, okularki tez lubie
                          > i krotkie albo bardzo krotkie wloski - najlepiej ciemne :)

jako malolata gustowałam w blondynach,przeszło mi talk pod koniec podstawówki:)
                          ciemne kłary,brązowe oczy-w ogóle ludziez brązowymi oczami wzbudzają we mnie
                          zaufanie,serio:)
                          np.Gulczas;))
                  • scoutek Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:21
                    lubie Pascala sluchac, bo zabawnie mowi.... i lubie go, bo jego Klusek jest
                    podobny bardzo do mojego poprzedniego pieska...
                  • kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:21
                    Ja tam akurat nie gustuję w takich śledzikach, ale Pascal ma w sobie coś
                    takiego, że mrówki maszerują po plecach ( ale i tak po Grzechu maszerują
                    bardziej) :P
                  • sikor_ka Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:22
                    lezka_z_posen napisała:

> ale pascal w krotkich włosach fajniejszy nie?no i ta niedowaga mnie
                    kręci,lubię
                    >
                    > szczupłych facetów;)

Łi, madame jest jak francuskie ciasto suche i wielowarstwowe.
                    Kruszy się prze byle dotyku.

• gianni_vonsacze Re karolj 25.03.05, 11:21
                  łezka swego czasu miała 'jazdy' na karola z 3 edycji (chyba) BAR-u, po prostu
                  taka fascynacja telewizyjna.. myślę, że nie zdradzam tu żadnych tajemnic
                  alkowy, bo temat był znany wszystkim..
                  a propo's - czy ktoś wie jak dalej potoczyły się losy Karola i Wioli??
                  • scoutek Re: Re karolj 25.03.05, 11:22
                    hehehehe, Gianni, jak wy w jednej alkowie to zdradzasz;)))))
                  • lezka_z_posen Re: Re karolj 25.03.05, 11:22
                    gianni_vonsacze napisał:

> łezka swego czasu miała 'jazdy' na karola z 3 edycji (chyba) BAR-u, po prostu
                    > taka fascynacja telewizyjna.. myślę, że nie zdradzam tu żadnych tajemnic
                    > alkowy, bo temat był znany wszystkim..
                    > a propo's - czy ktoś wie jak dalej potoczyły się losy Karola i Wioli??

gianni,zaraz Cie walnę w łeb;)!!
                    właśnie siedzę u Karola na kolanach,chcesz go o coś spytac;)??
                  • feber Re: Re karolj 25.03.05, 11:23
                    qrcze, nie pamietam tej fascynacji lezki :)
                    ale jak moglas?? jak?? :))
                    • gianni_vonsacze Re: Re karolj 25.03.05, 11:24
                      zadziałał fetysz, po prostu.. kulminacją był 'strajk' Karola i akcja ze
                      slipkami..
                      • lezka_z_posen Re: Re karolj 25.03.05, 11:27
                        gianni_vonsacze napisał:

> zadziałał fetysz, po prostu.. kulminacją był 'strajk' Karola i akcja ze
                        > slipkami..

nie owijajmy w bawełnę-chodziło o obsikane majty;)
                        • gianni_vonsacze Re: Re karolj 25.03.05, 11:29
                          lezka_z_posen napisała:

> gianni_vonsacze napisał:
                          >
                          > > zadziałał fetysz, po prostu.. kulminacją był 'strajk' Karola i akcja ze
                          > > slipkami..
                          >
                          > nie owijajmy w bawełnę-chodziło o obsikane majty;)

no właśnie, nie chciałem być wulgarny... ;)
                          eh, czasy BAR-u - to było to :)
                    • lezka_z_posen Re: Re karolj 25.03.05, 11:26
                      nie martw się,zaraz gianni wygrzebie stare posty z okresu tej "fascynacji",to
                      się wszystkiego dowiesz;)
                      • feber Re: Re karolj 25.03.05, 11:42
                        no czekam na te linki, i czekam i nic :)
                        • gianni_vonsacze Re: Re karolj 25.03.05, 11:44
                          cenzura nie pozwala - po 22 dopiero mogę udostępnić ;)
                          • feber Re: Re karolj 25.03.05, 11:46
                            oki, to ja poczekam cierpliwie bom ciekawa jak bardzo gleboka ta fascynacja
                            byla ;)
                          • lezka_z_posen Re: Re karolj 25.03.05, 11:47
                            młottek częśc wykasowal,bo za dużo perwery było,częśc została przeniesiona na
                            forum "erotica";)
                            • gianni_vonsacze Re: Re karolj 25.03.05, 11:49
                              lezka_z_posen napisała:

> młottek częśc wykasowal,bo za dużo perwery było,częśc została przeniesiona na
                              > forum "erotica";)
                              nawet w TV czytany był jeden z @ o tym - w programie gdy barowicze siedzieli
                              przy laptopie i odczytywali to co piszą o nich internauci. Wiola wtedy się
                              wściekła i obraziła...
    • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:50
      qrcze,brakuje jakiegoś ambitnego reality;)
      • gianni_vonsacze Re: bb 25.03.05, 11:51
        z tym Big Brawerem coś tam kiedyś ktoś bąkał, że IV edycjama być, ale to była
        pewnie taka prawda jak to, że Franz miał strzelać do Papieża ;)
        • lezka_z_posen Re: bb 25.03.05, 11:52
          mogliby chociaz powtórki dać,jedynki big brawera na przykład;)
          • lezka_z_posen Re: bb 25.03.05, 11:53
            zanotowabym tym razem złote myśli Alicze;)
            • feber Re: bb 25.03.05, 11:57
              no wlasnie, kiedys obilo mi sie o uszy, ze mial byc bb od marca albo kwietnia

kiedys mozna bylo poczytac zlote mysli Alicze & Co. na www.bigbrother.prv.pl
              ale cos juz nie dziala
            • aga_ata Re: bb 25.03.05, 11:57
              yyyy a moja Mama robi pasche :P
              • feber Re: bb 25.03.05, 11:59
                ooo, pierwszy post na temat :)
              • kasikk2 Re: bb 25.03.05, 12:00
                Luuuuuuuuubię paschę :)
                • scoutek :)) 25.03.05, 12:09
                  i to by bylo na tyle?
                  • aga_ata Re: :)) 25.03.05, 12:14
                    a ja nie wiem czy lubię, bo nie jadłam...ale chyba lubię :P co mi zależy lubić
                    :) widzicie, trzeba na temat rozmawiać, a nie tu o bzdetach :)
                    • lezka_z_posen Re: :)) 25.03.05, 12:17
                      to ja pociągnę temat kulinarny:)
                      czy w Waszych stronach jest tradycja jedzenia w Święta Wielkanocne żurku??bo ja
                      się z tym pierwszy raz w stolycy spotkałam,w posen tego nie było.jak spędzalam
                      tutaj pierwsza Wielkanoc nie mogłam skumać,dlaczego przed świętami na
                      wszystkich sklepowych ladach stoja flaszki z zurkiem:)
                      • kasikk2 Re: :)) 25.03.05, 12:19
                        Tak bardziej fachowo nazywa się to barszcz biały i je się go z białą kiełbasą
                        na wielkanocne śniadanie.
                        Osobiście nie przepadam.
                        • lezka_z_posen Re: :)) 25.03.05, 12:20
                          kasikk2 napisała:

> Tak bardziej fachowo nazywa się to barszcz biały i je się go z białą
                          kiełbasą
                          > na wielkanocne śniadanie.
                          > Osobiście nie przepadam.

barszcz biały,t barszcz biały,a żurek to żurek:)
                          żutrek na kaca podobno dobry jest,ale janie stosuje;)
                          • kasikk2 Re: :)) 25.03.05, 12:22
                            > barszcz biały,t barszcz biały,a żurek to żurek:)
                            > żutrek na kaca podobno dobry jest,ale janie stosuje;)
                            No u nas to się nazywa barszcz biały a jestem z DOlnego Śląska :)
                            • gianni_vonsacze Re: Bercikowa 25.03.05, 12:23
                              też godo na zraza rolada ;)
                            • tw_muza Re: :)) 25.03.05, 12:24
                              wydaje mi się że różnica polega na tym, że barszcz biały jest ze zwykłej
                              pszennej mąki, a żurek z żytniej
                              • kasikk2 Re: :)) 25.03.05, 12:26
                                zaraz biorę się za moją popisową sałatkę: podsmażane piersi kurczaka, coś a'la
                                gyros + sałąta lodowa+ ananas+ kukurydza+ orzechy włoskie+ sosik z jogurtu i
                                cytryny.MNIAM !
                      • pomme Re: :)) 25.03.05, 12:32
                        ja podam przepis na jajka
                        ugotowac ostudzić obrac i zjeść
                    • kazzol Re: :)) 25.03.05, 12:18
                      Przychodzi policjant do baru. Podchodzi do niego kelner i pyta się co podać:
                      - Poproszę frytki.
                      Kelner na to:
                      - No niestety nie mamy ziemniaków.
                      Policjant bez namysłu odpowiada:
                      - Nic nie szkodzi, mogą być z chlebem.

Jasio rumun mówi do mamy:
                      - Mamo chcę kupe.
                      - Dobrze synku, już kroję.

tak mi się skojarzyło ;) na temat ;D
                      • lezka_z_posen Re: :)) 25.03.05, 12:19
                        z tą kupą to idealnie do atku pasuje;)
                  • around_the_sun Re: :)) 25.03.05, 12:20
                    A ja piekłam pierniczek i nawet mi sie udał, bo ja jeśli o wypieki chodzi to
                    kaleka jestem :) No, chyba że chodzi o wypieki na twarzy pojawiające sie przy
                    w/w tematach, to w tym jestem dobra :) Chętnie zajrzę do tych linków :)
                    A co do świątecznych wypieków to jeszcze serniczek zrobię z brzoskwinkami. Od
                    14 pracuję to jeszcze z pracy poklikam.
      • tw_muza Drogie panie, do adremu!! 25.03.05, 12:23
        czyli: co szykujecie? Bo ja się chętnie zainspiruję.
        • moniq_c Re:co dobrego? 25.03.05, 12:26
          dobry to ja zamierzam zrobić uczynek i jadę sobie do ciotki która spełnie się w
          kuchni maxymalnie i nie bardzo ma kogo dokarmiać bo zazwyczaj ludzi w chacie ma
          mało- więc jej na to łaskawie pozwolimy :))))))
    • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:29
      a czy wkladacie do wielkanocnego koszyka korzeń chrzanu??też w warszawcce
      dopiero się spotkałam z taką tradycją:)
      • moniq_c Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:31
        bożżżżż jaka nieuświadomiona :) przecież dobry KORZEŃ to podstawa :)))
        • gianni_vonsacze Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:32
          moniq_c napisała:

> bożżżżż jaka nieuświadomiona :) przecież dobry KORZEŃ to podstawa :)))

koniecznie z dwoma jajkami ;))
          • moniq_c Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:35
            no przecież jasne że muszą być dwa!!! jak można inwalidę robić :)
        • kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:32
          no oczywista, chrzan musi być !
          • feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:34
            chrzan albo cwikla z chrzanem
        • lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:34
          moniq_c napisała:

> bożżżżż jaka nieuświadomiona :) przecież dobry KORZEŃ to podstawa :)))

Poska A ma zawsze inną tradycję niż Polska B:)
      • gianni_vonsacze Re: u mnie w tym roku 25.03.05, 12:32
        u mnie w tym roku jest WIELKA NIESPODZIANKA KLAUDIUSZA, więc nie wiem jeszcze
        co będę jadł..
        • lezka_z_posen Re: u mnie w tym roku 25.03.05, 12:33
          w poznaniu się wkłada,przynajniej u mnie na osiedlu na bank nie;)
          • lezka_z_posen Re: u mnie w tym roku 25.03.05, 12:35
            nie wklada,mniało być:)
            • kazzol Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 12:39
              bo ja obligatoryjnie łupinki cebuli używam
              • gianni_vonsacze Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 12:40
                robię wywar z farb pokrywających okładki bruksów.
              • lezka_z_posen Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 12:40
                facetów na tym forum to jest w porywach do 4 pewnie,co daje przypuszczalnie
                osiem jajek:)
                jedna cebula do zafarbowania styknie;)
                • kasikk2 Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 12:41
                  i jeden buraczek
                  • aga_ata Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 13:04
                    u mnie barszcz biały :) czerwonego nie znoszę, chyba, że w Wigilię, poza tym
                    zaraz lece kroić warzywka na sałatkę - to jest moja działka co roku ;)
    • holka1 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 17:33
      Wy tu sobie od rana tiu tiu, bo w "pracy" siedzicie, a ja już od wczoraj mam ferie i wszystko na glanz przygotowane: mazurek, tarta z owocami, sałatki, schab w galarecie, zraziki itd. A jutro tylko jajeczka siem pomaluje i ze siwęconką mozna dziecko wysłac. Wesołych świąt życze.
    • bm_ka chrzan z JAJAMI! :-)) 26.03.05, 22:43

• around_the_sun Re: chrzan z JAJAMI! :-)) 26.03.05, 22:48
        Oczywiście masz na myśli korzeń?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka