kasikk2 25.03.05, 10:59 Może jakiś fajny przepisik? Ja specjalizuję się w sałatkach i faszerowanych jajach ;) ( A Ciebie Zgredek proszę, żebyś nie kazał wynosić się na forum kochnia :P) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:00 Zgredek dzisiaj ma swieta juz i go nie ma - tak mowil wczoraj... a poza tym zawsze mozemy powiedziec, ze to Pascal Kuron Maklowicz albo te dwie puszyste z TVN Style nas inspiruja;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:02 O jaki fajny wątek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:03 Z tch wyzej wymienionych, to mnie najbardziej Pascal inspiruje. Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:07 mnie tez, ale nie do gotowania niestety :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:09 najlepszą rzecza jaką zrobie na Świeta to bedzie wyspanie sie:-) do bólu kości Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:11 feber napisała: > mnie tez, ale nie do gotowania niestety :) Faber, a do czego cię inspiruje Pascal? Czy to ma coś wspólnego z francuzką..........................................kuchnią? Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=22044100 chyba zafunduję taki rodzince ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:16 cholera,gdybym wiedziala,że jest takie bajeranckie forum,to bym fote mojego bigosu zrobiła:) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:14 pascal jest do schrupania;) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:16 lezka_z_posen napisała: > pascal jest do schrupania;) to na topie już nie jest Karol z BARu????? Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:17 licz się ze słowami,bo drzejmsa na Ciebie naślę;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:17 > to na topie już nie jest Karol z BARu????? ehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:18 co to za insynuacje? Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:19 ale pascal w krotkich włosach fajniejszy nie?no i ta niedowaga mnie kręci,lubię szczupłych facetów;) Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:20 pewnie, ze w krotkich ja bardzo lubie chudych i wysokich, nawet brak dupki mi nie przeszkadza :) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:24 feber napisała: > pewnie, ze w krotkich > ja bardzo lubie chudych i wysokich, nawet brak dupki mi nie przeszkadza :) mniam,mniam:)i okulary u facetów lubię,nie musza być denka;) Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:29 taaak, okularki tez lubie i krotkie albo bardzo krotkie wloski - najlepiej ciemne :) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:30 feber napisała: > > i krotkie albo bardzo krotkie wloski - najlepiej ciemne :) ale gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:32 To miał być wątek o świątecznych wypiekach ! <płacz> Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:32 przeciez Lezka az ma wypieki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:33 scoutek napisała: > przeciez Lezka az ma wypieki!!!! jak tylko gianni o Karolu wspomnial,spąsowiałam natychmiast:) Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:33 oj, gianni, nie czepiaj sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:35 feber napisała: > oj, gianni, nie czepiaj sie :) czepia to się rzep do psiego ogona ;) ja tylko pytam, myślę, że warto romawiać (ostatnie dwa slowa pisane z charakterystycznym trzymaniem słuchawki przy uchu a'la Janek P.) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:31 feber napisała: > taaak, okularki tez lubie > i krotkie albo bardzo krotkie wloski - najlepiej ciemne :) jako malolata gustowałam w blondynach,przeszło mi talk pod koniec podstawówki:) ciemne kłary,brązowe oczy-w ogóle ludziez brązowymi oczami wzbudzają we mnie zaufanie,serio:) np.Gulczas;)) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:21 lubie Pascala sluchac, bo zabawnie mowi.... i lubie go, bo jego Klusek jest podobny bardzo do mojego poprzedniego pieska... Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:21 Ja tam akurat nie gustuję w takich śledzikach, ale Pascal ma w sobie coś takiego, że mrówki maszerują po plecach ( ale i tak po Grzechu maszerują bardziej) :P Odpowiedz Link Zgłoś
sikor_ka Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:22 lezka_z_posen napisała: > ale pascal w krotkich włosach fajniejszy nie?no i ta niedowaga mnie kręci,lubię > > szczupłych facetów;) Łi, madame jest jak francuskie ciasto suche i wielowarstwowe. Kruszy się prze byle dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re karolj 25.03.05, 11:21 łezka swego czasu miała 'jazdy' na karola z 3 edycji (chyba) BAR-u, po prostu taka fascynacja telewizyjna.. myślę, że nie zdradzam tu żadnych tajemnic alkowy, bo temat był znany wszystkim.. a propo's - czy ktoś wie jak dalej potoczyły się losy Karola i Wioli?? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Re karolj 25.03.05, 11:22 hehehehe, Gianni, jak wy w jednej alkowie to zdradzasz;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Re karolj 25.03.05, 11:22 gianni_vonsacze napisał: > łezka swego czasu miała 'jazdy' na karola z 3 edycji (chyba) BAR-u, po prostu > taka fascynacja telewizyjna.. myślę, że nie zdradzam tu żadnych tajemnic > alkowy, bo temat był znany wszystkim.. > a propo's - czy ktoś wie jak dalej potoczyły się losy Karola i Wioli?? gianni,zaraz Cie walnę w łeb;)!! właśnie siedzę u Karola na kolanach,chcesz go o coś spytac;)?? Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Re karolj 25.03.05, 11:23 qrcze, nie pamietam tej fascynacji lezki :) ale jak moglas?? jak?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: Re karolj 25.03.05, 11:24 zadziałał fetysz, po prostu.. kulminacją był 'strajk' Karola i akcja ze slipkami.. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Re karolj 25.03.05, 11:27 gianni_vonsacze napisał: > zadziałał fetysz, po prostu.. kulminacją był 'strajk' Karola i akcja ze > slipkami.. nie owijajmy w bawełnę-chodziło o obsikane majty;) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: Re karolj 25.03.05, 11:29 lezka_z_posen napisała: > gianni_vonsacze napisał: > > > zadziałał fetysz, po prostu.. kulminacją był 'strajk' Karola i akcja ze > > slipkami.. > > nie owijajmy w bawełnę-chodziło o obsikane majty;) no właśnie, nie chciałem być wulgarny... ;) eh, czasy BAR-u - to było to :) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Re karolj 25.03.05, 11:26 nie martw się,zaraz gianni wygrzebie stare posty z okresu tej "fascynacji",to się wszystkiego dowiesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: Re karolj 25.03.05, 11:44 cenzura nie pozwala - po 22 dopiero mogę udostępnić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Re karolj 25.03.05, 11:46 oki, to ja poczekam cierpliwie bom ciekawa jak bardzo gleboka ta fascynacja byla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Re karolj 25.03.05, 11:47 młottek częśc wykasowal,bo za dużo perwery było,częśc została przeniesiona na forum "erotica";) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: Re karolj 25.03.05, 11:49 lezka_z_posen napisała: > młottek częśc wykasowal,bo za dużo perwery było,częśc została przeniesiona na > forum "erotica";) nawet w TV czytany był jeden z @ o tym - w programie gdy barowicze siedzieli przy laptopie i odczytywali to co piszą o nich internauci. Wiola wtedy się wściekła i obraziła... Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 11:50 qrcze,brakuje jakiegoś ambitnego reality;) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: bb 25.03.05, 11:51 z tym Big Brawerem coś tam kiedyś ktoś bąkał, że IV edycjama być, ale to była pewnie taka prawda jak to, że Franz miał strzelać do Papieża ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: bb 25.03.05, 11:52 mogliby chociaz powtórki dać,jedynki big brawera na przykład;) Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: bb 25.03.05, 11:57 no wlasnie, kiedys obilo mi sie o uszy, ze mial byc bb od marca albo kwietnia kiedys mozna bylo poczytac zlote mysli Alicze & Co. na www.bigbrother.prv.pl ale cos juz nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: :)) 25.03.05, 12:14 a ja nie wiem czy lubię, bo nie jadłam...ale chyba lubię :P co mi zależy lubić :) widzicie, trzeba na temat rozmawiać, a nie tu o bzdetach :) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: :)) 25.03.05, 12:17 to ja pociągnę temat kulinarny:) czy w Waszych stronach jest tradycja jedzenia w Święta Wielkanocne żurku??bo ja się z tym pierwszy raz w stolycy spotkałam,w posen tego nie było.jak spędzalam tutaj pierwsza Wielkanoc nie mogłam skumać,dlaczego przed świętami na wszystkich sklepowych ladach stoja flaszki z zurkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: :)) 25.03.05, 12:19 Tak bardziej fachowo nazywa się to barszcz biały i je się go z białą kiełbasą na wielkanocne śniadanie. Osobiście nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: :)) 25.03.05, 12:20 kasikk2 napisała: > Tak bardziej fachowo nazywa się to barszcz biały i je się go z białą kiełbasą > na wielkanocne śniadanie. > Osobiście nie przepadam. barszcz biały,t barszcz biały,a żurek to żurek:) żutrek na kaca podobno dobry jest,ale janie stosuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: :)) 25.03.05, 12:22 > barszcz biały,t barszcz biały,a żurek to żurek:) > żutrek na kaca podobno dobry jest,ale janie stosuje;) No u nas to się nazywa barszcz biały a jestem z DOlnego Śląska :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Re: :)) 25.03.05, 12:24 wydaje mi się że różnica polega na tym, że barszcz biały jest ze zwykłej pszennej mąki, a żurek z żytniej Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: :)) 25.03.05, 12:26 zaraz biorę się za moją popisową sałatkę: podsmażane piersi kurczaka, coś a'la gyros + sałąta lodowa+ ananas+ kukurydza+ orzechy włoskie+ sosik z jogurtu i cytryny.MNIAM ! Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: :)) 25.03.05, 12:32 ja podam przepis na jajka ugotowac ostudzić obrac i zjeść Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: :)) 25.03.05, 12:18 Przychodzi policjant do baru. Podchodzi do niego kelner i pyta się co podać: - Poproszę frytki. Kelner na to: - No niestety nie mamy ziemniaków. Policjant bez namysłu odpowiada: - Nic nie szkodzi, mogą być z chlebem. Jasio rumun mówi do mamy: - Mamo chcę kupe. - Dobrze synku, już kroję. tak mi się skojarzyło ;) na temat ;D Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: :)) 25.03.05, 12:20 A ja piekłam pierniczek i nawet mi sie udał, bo ja jeśli o wypieki chodzi to kaleka jestem :) No, chyba że chodzi o wypieki na twarzy pojawiające sie przy w/w tematach, to w tym jestem dobra :) Chętnie zajrzę do tych linków :) A co do świątecznych wypieków to jeszcze serniczek zrobię z brzoskwinkami. Od 14 pracuję to jeszcze z pracy poklikam. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_muza Drogie panie, do adremu!! 25.03.05, 12:23 czyli: co szykujecie? Bo ja się chętnie zainspiruję. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re:co dobrego? 25.03.05, 12:26 dobry to ja zamierzam zrobić uczynek i jadę sobie do ciotki która spełnie się w kuchni maxymalnie i nie bardzo ma kogo dokarmiać bo zazwyczaj ludzi w chacie ma mało- więc jej na to łaskawie pozwolimy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:29 a czy wkladacie do wielkanocnego koszyka korzeń chrzanu??też w warszawcce dopiero się spotkałam z taką tradycją:) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:31 bożżżżż jaka nieuświadomiona :) przecież dobry KORZEŃ to podstawa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:32 moniq_c napisała: > bożżżżż jaka nieuświadomiona :) przecież dobry KORZEŃ to podstawa :))) koniecznie z dwoma jajkami ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:35 no przecież jasne że muszą być dwa!!! jak można inwalidę robić :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:32 no oczywista, chrzan musi być ! Odpowiedz Link Zgłoś
feber Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:34 chrzan albo cwikla z chrzanem Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 12:34 moniq_c napisała: > bożżżżż jaka nieuświadomiona :) przecież dobry KORZEŃ to podstawa :))) Poska A ma zawsze inną tradycję niż Polska B:) Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: u mnie w tym roku 25.03.05, 12:32 u mnie w tym roku jest WIELKA NIESPODZIANKA KLAUDIUSZA, więc nie wiem jeszcze co będę jadł.. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: u mnie w tym roku 25.03.05, 12:33 w poznaniu się wkłada,przynajniej u mnie na osiedlu na bank nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 12:39 bo ja obligatoryjnie łupinki cebuli używam Odpowiedz Link Zgłoś
gianni_vonsacze Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 12:40 robię wywar z farb pokrywających okładki bruksów. Odpowiedz Link Zgłoś
lezka_z_posen Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 12:40 facetów na tym forum to jest w porywach do 4 pewnie,co daje przypuszczalnie osiem jajek:) jedna cebula do zafarbowania styknie;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk2 Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 12:41 i jeden buraczek Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: forumowi faceci czym farbujecie jajka?? 25.03.05, 13:04 u mnie barszcz biały :) czerwonego nie znoszę, chyba, że w Wigilię, poza tym zaraz lece kroić warzywka na sałatkę - to jest moja działka co roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
holka1 Re: Forumowe babki co robicie dobrego na święta? 25.03.05, 17:33 Wy tu sobie od rana tiu tiu, bo w "pracy" siedzicie, a ja już od wczoraj mam ferie i wszystko na glanz przygotowane: mazurek, tarta z owocami, sałatki, schab w galarecie, zraziki itd. A jutro tylko jajeczka siem pomaluje i ze siwęconką mozna dziecko wysłac. Wesołych świąt życze. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: chrzan z JAJAMI! :-)) 26.03.05, 22:48 Oczywiście masz na myśli korzeń? Odpowiedz Link Zgłoś