speedymika Re: konia z rzedem temu... 21.04.05, 17:44 co to sa guliki ps.nie dotyczy tych ze slaska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
speedymika g u L i k i 21.04.05, 17:49 kto sie poddaje - tu znajdzie odpowiedz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=22999877 :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: g u L i k i 21.04.05, 17:55 buahahaha nigdy , naprawdę nigdy bym na to nie wpadła :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nayk_xbat Re: g u L i k i 21.04.05, 21:38 a wiecie co to jest ciul?? pytam serio, bo wydawało mi się ze to jest słowo znane w całej Polsce, a spotkałam kiedyś kolesia, który nie wiedział (o gulikach też myślałam że są znane wszystkim ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: g u L i k i 22.04.05, 00:35 oczywiscie ze wiemy co to jest ciul:-))) no ale ja jestem ze Slaska, wiec to sie chyba nie liczy?;-)) a co do gulikow - to zawsze mi sie wydawalo ze to jest powszechnie uyzwana nazwa i nie wiedzialam jak inaczej nalezy gulik okreslic;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
speedymika Re: g u L i k i 22.04.05, 10:20 studzienka ;) ale od dzisiaj zaczynam uzywac wylacznie okreslenia "gulik" pozwalacie, hanysy kochane (ja taki prawie hanys,z zaglebia miedziowego wiec po sasiedzku ladnie prosze) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: ciul ? 22.04.05, 12:41 no to co / kto to jest ten " ciul " ? taki beeeee facet po śluńsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
nayk_xbat Re: ciul ? 22.04.05, 12:52 paprotka-gd napisała: > no to co / kto to jest ten " ciul " ? > taki beeeee facet po śluńsku ? bleee facet to jest wul ;) (najlepiej jak ma wąsa) :D a ciul to... serio nie wiesz czy sobie jaja robisz? ciul to przecież najważniejsza część ciała mężczyzny, ich chluba lub przedmiot kompleksów ;)ciul mówi się też na beznadziejnego faceta - takiego boroka miękkim ciulem robionego :D Odpowiedz Link Zgłoś
nayk_xbat Re: ciul ? 22.04.05, 13:01 Ps. mali chłopcy mają ciuliki:) moja babcia i mama tak mówią oficjalnie, więc to chyba nie jest brzydkie słowo Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: ciul ? 22.04.05, 13:14 nieno powaga ,niedouczona jakaś jezdem , moja koleżanka tak na swego faceta czasem mowi , wiedziałam , że to na pewno mało sympatyczne okreslenie ale ,że aż taaaaaak ! dzięki :) dobrze ,że gdzieś tak nie palnęlam z tym ciulem :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nayk_xbat Re: ciul ? 22.04.05, 13:28 aż tak źle nie jest. to dużo lżejsze słowo niż chuj. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: g u L i k i 22.04.05, 09:14 może też się powinnam zacząć bać gulików? Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: g u L i k i 22.04.05, 09:53 Nie ma to jak być rasowym Hanysem ;) Śląsk rulez :P Pozdrawiam goroli i inne pieroństwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nayk_xbat Re: g u L i k i 22.04.05, 10:18 lisa_simpson napisała: > Nie ma to jak być rasowym Hanysem ;) Śląsk rulez :P > > Pozdrawiam goroli i inne pieroństwa ;) krojcokiem też dobrze być ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: g u L i k i 22.04.05, 10:39 A niech ci bydzie synku ;) Hehe...JA tam kocham wszystkich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nayk_xbat Re: g u L i k i 22.04.05, 11:02 lisa_simpson napisała: > A niech ci bydzie synku ;) jo jest dziołszka :D Odpowiedz Link Zgłoś
mnietka.kokietka Re: g u L i k i 22.04.05, 12:42 moja wina. pierwszy raz nie kumam wątku. dzizaz...... Odpowiedz Link Zgłoś
sznuruffka Re: konia z rzedem temu... 22.04.05, 13:29 u nas,na zachodzie Polski,'ciul' mowi sie na kogos w sposob pejoratywny,ale nie jestem pewna czy to sie wywodzi od znaczenia ktore ZNacie na Slasku.mozna tez powiedziec 'ciul z tym',ale tu tez nie jestem pewna,czy chodzi o TO znaczenie.raczej nie,bo ja nie wiedzialam,ze to slowo ma takie znaczenie ma w slaskiej gwarze,i jakbyscie tutaj kogos spytali ,to by nie wiedzial ze ciul to wlasnie TO. a w Poznaniu,gdzie teraz mieszkam,rodowici poznaniacy dziwia sie ze ktos nie zna nazwy 'ostrzytko' (chociaz moze to sie pisze oszczytko?:),i tym bardziej nie wiedza,ze w innych czesciach Polski (i chyba w powszechnym uzytku) jest slowo 'temperowka'..:) Odpowiedz Link Zgłoś
speedymika Re: konia z rzedem temu... 22.04.05, 13:33 w antrejce na ryczce staly pyry w tytce... co ja mialam kiedys z tymi tytkami...za cholere nie wiedzialam co to jest ;) pozdrawiam poznan!!kochane miasto,fajnie sie mieszkalo ;) Odpowiedz Link Zgłoś