nekroskop88 25.03.06, 23:54 relację z IX Krajowego Zjazdu PZPR i za chuja nie mogę zrozumieć pojęcia "demokracja socjalistyczna" :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekroskop88 Re: Oglądałem wczoraj 25.03.06, 23:54 dlaczego pewne słowo się nie wykropkowało? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Oglądałem wczoraj 25.03.06, 23:58 jak takiś mądry to proszę wytłumacz mi ten zwrot :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Oglądałem wczoraj 26.03.06, 11:16 makbrajd napisał: > dupokracja? > Te słowo występuje w tygodniku "Najwyższy Czas", który jest organem UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Oglądałem wczoraj 26.03.06, 13:05 A kto bu tam wiedział to nowomowa byla a słowa miały takie znaczenie, jakie nadawała im partia. Demokracja socjalistyczna musi być przeciwstawieństwem demokracji burżuazyjnej czyli naszej. A socjalistyczna demokracja to nie demokracja bo wladzę spawuje lud robotniczy za pośrednictwem partii robotniczej, na której działania rzeczony lud nie ma wpływu, bo lud daje się otumaniać burżujom:) Odpowiedz Link Zgłoś