hedonista.oswiecony 28.03.06, 22:34 Bo mnie ostatnio wraca na to klimat. Zaczynam częściej niż kiedyś myśleć, że chyba chciałbym mieć jeszcze dzieci. Dziwne, ale hm... sam nie wiem co o tym myśleć ukłony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
care_5 Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 28.03.06, 23:46 oj chcialoby sie........ Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 29.03.06, 00:10 a ja nigdy nie chcialam miec dzieci zupelnie nie wiem co bym ze soba zrobila gdyby ktos mnie zmusil zeby je miec Odpowiedz Link Zgłoś
mammutka Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 29.03.06, 10:51 ja na razie mam 1,5tora (jedno w drodze) i na razie mi wystarczy.. ale kto wie co zaparę lat będzie Odpowiedz Link Zgłoś
aga_78 Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 29.03.06, 12:39 źle postawione pytanie ;) bo co z tym osobami, które jeszcze nie mają? np. ja? :) ale odpowiadając-tak chcę mieć w "najbliższej" przyszłości dwójkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony modyfikujemy pytanie zatem ;) 30.03.06, 15:02 interesuje mnie mocno zapatrywanie dzieciatych... ale bezdzietni także są mi mili ;) ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
kill_yourself Re: modyfikujemy pytanie zatem ;) 10.06.06, 00:56 modyfikacji moim zdaniem nie trzeba było wprowadzać, bo: - jeśli ktoś ma 0 dzieci, a chciałby mieś 6, to przecież 6>0, zatem chciałby mieć więcej - i to już wszystkie argumenty :) Ja mam zero dzieci, kiedyś będę chciała mieć więcej. Chyba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 30.03.06, 08:09 ja chcialam miec czworo, to bylo moje marzenie, niestety zatrzymac sie musialam na dwoch, bo obawialam sie ze sobie z czworka sama nie poradze, moze to byl bląd, strach to zły doradca, cztery jakby byly, byloby jeszcze fajniej...... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
neita33 Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 30.03.06, 08:49 oj wystarczy już ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 19.06.06, 16:21 Yhy, chcialabym, chcialabym miec/wychowac, ale wiecej nie rodzic, myslalam kiedys o adopcji, nadal mysle i chcialabym, niestety kiedys moj maz nie zgadzal sie na adopcje, a teraz jako samotna matka nie jestem odpowiednia kandydatka dla decyzyjnych instytucji, ot co:) Dzieci sa fajnymi ludzmi:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 20.06.06, 20:07 Mam dwoje i jestem w pełni usatysfakcjonowana. Nigdy nie chciałam miec więcej. Teraz dzieci są spore, a ja jestem szczęśliwa, ze wreszcie moge zająć się sobą. Nie chciałam mieć też jednego dziecka- znam ból jedynactwa, no i nie wyobrazam sobie tez małżeństwa/zycia bez dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
apple_seed Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 20.06.06, 20:58 chcialbym miec dzieci, gdyby dzieci nie plakaly i nic nie kosztowaly. Niestety warunki te nie sa mozliwe do spelenienia nad czym ubolewam. Trudno, na starosc zostane sam (z piwem w reku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wietka Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 20.06.06, 21:04 Płacz to sprawa przemijająca, są gorsze rzeczy w wychowywaniu dzieci, a piwko, nie jest złe, tylko kubka herbaty na stare lata nie poda,...:) Odpowiedz Link Zgłoś
izzzunia Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 26.06.06, 21:18 a ja zawsze chciałam mieć jedno dziecko i mam jedno i cieszę się, że mogę jej poświęcić mój czas i jednocześnie mieć czas na swój rozwój i inne sprawy. I masz rację wietka, że płacz to nie jest taki straszny i mogą być gorsze rzeczy ale ja tak piszę tylko teoretycznie, bo moja mała ma 2,5 roku i na razie gorszych nie było - jest cudownym, żywym, szczęśliwym dzieciakiem. I tak trzymać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hedonista.oswiecony o płaczu :) 26.06.06, 22:04 hej, ale płacz jest prosty. Jak się urodzi takie małe to ono praktycznie nie ma innego sposobu komunikowania dorosłym, że coś jest źle. Wtedy pokazujesz dzieciakowi, że go słuchasz, że może Ci powiedzieć co mu dolega, a w ten sposób dzieciak się nauczy poznawać sposoby radzenia sobie z kłopotami... Kiedyś, parę lat temu moja córa dała mi kilka razy popalić. Byłem taki zły na nią i na siebie, że się tak nieładnie zachowałem, ale po kilku takich akcjach się okazało, że ona wieczorem lub drugiego dnia mocno chorowała, naprawdę, z dużą gorączką, antybiotykami... i wtedy zrozumiałem, że jej ciało już czuło chorobę, ale ona taka mała nie umiała tego inaczej okazać jak płaczem. Dzieci nie płaczą bez powodu... jak każdy :) ukłony nmn Odpowiedz Link Zgłoś
alusia-c Re: czy chcielibyście mieć więcej dzieci? 29.06.06, 19:54 hedonista.oswiecony napisał: > Bo mnie ostatnio wraca na to klimat. Zaczynam częściej niż kiedyś myśleć, że > chyba chciałbym mieć jeszcze dzieci. Dziwne, ale hm... sam nie wiem co o tym > myśleć > ukłony > hii. to ladnie..jakims wyjatkowym hedonista-meskim jestes:)) Odpowiedz Link Zgłoś