stephen_s 27.04.08, 21:17 Refleksja: PITy wymyślili urzędnicy, by znęcać się nad zwykłymi zjadaczami chleba!!! ... Isma, wstydź się :PPP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiperrealizm święte słowa stefan! 27.04.08, 21:25 ja jestem ledwo żywy po tym wszystkim. PS Najgorsze że jeszcze musze do tego wszystkiego dopłacić :( Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Refleksja na temat PITów 27.04.08, 22:24 > PITy wymyślili urzędnicy, by znęcać się nad zwykłymi zjadaczami chleba!!! Same PITy to może nie, ale formę to na pewno. A jeszcze jak się widzi różnicę między PITem ubiegłorocznym a tegorocznym... Pusty śmiech... > Isma, wstydź się :PPP Kowal zawinił, Cygana powiesili :)) Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Refleksja na temat PITów 27.04.08, 22:28 Roma, Grzesiu, Roma, a nie Cygana, dobrze? Wypowiadaj sie politycznie poprawnie (pouczyla Isma znad lampy o cytrynowym kolorze i takimz smaku) Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Refleksja na temat PITów 28.04.08, 15:58 isma napisała: (pouczyla Isma znad lampy o cytrynowym kolorze > i takimz smaku) ????????????????????? to ty lampę liżesz? Ja przecieram ściereczką do kurzu.... Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Refleksja na temat PITów 28.04.08, 16:38 Znad lampy, znad, nie spod ;-))). Lampa byla wypelniona limoncello, do ktorego wlasnie sie definitywnie przekonalam. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Refleksja na temat PITów 28.04.08, 16:40 Ach, teraz wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Refleksja na temat PITów 27.04.08, 22:26 Prosze sie ode mnie odPITolic! Grzesia sobie postponuj, on ma z tym wiecej wspolnego, niz ja. Co do PITow, to wypelniam takowe od kiedy istnieja, i zeszly rok byl pierwszym, w ktorym nie dostalam wezwania do urzedu skarbowego (nawiasem mowiac, wlasnie w zeszlym roku PIT mielismy wlasnie ewidentnie niezbyt correct, bo slubnego pracodawca rozliczyl jak cudzoziemca a nie jak pobytowca). Jeszcze sie zreszta nie zdarzylo, zeby wezwanie bylo zasadne. Ale sama licze, rodzinie i znajomym tez licze, tylko ze zawsze, jak to ja, na ostatnia chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Refleksja na temat PITów 27.04.08, 22:49 > Prosze sie ode mnie odPITolic! Grzesia sobie postponuj, on ma z tym > wiecej wspolnego, niz ja. Urzędnicy to wszystko jedna klika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Refleksja na temat PITów 28.04.08, 16:02 stephen_s napisał: > > Prosze sie ode mnie odPITolic! Grzesia sobie postponuj, on ma z tym > > wiecej wspolnego, niz ja. > > Urzędnicy to wszystko jedna klika ;) =========================================== Bzdura! Urzędnicy tworzą wielostopniową strukturę hierarchiczną o bardzo zróżnicowanych stopniach zależności. Jeśli do tego dodasz nieformalne wzajemne powiązania to świat urzędów jawi się niczym amazonska dżungla! Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Mane, tekel, fares, veni, vidi, vici, wypełniono 28.04.08, 16:32 ... zapłacono, wysłano i wszelakie inne zaklęcia :-) Jak zawsze na ostatnią chwilę, ale wreszcie to już K O N I E C. Dobrze, że przelewy można robić Internetem, a poczta odwołała strajk. Dziki temu nie zbliżyłem się w tym roku do Sami Wiecie Jakiego Urzędu na odległość mniejszą niż kilometr :-) A tak z ciekawości zapytam: na kogo przekazujecie swój 1 % ? Ciekawe, czy pośród Kirówek i Kirowów można zobaczyć jakieś reguły w tym względzie. Ja przekazałem na hospicium. G. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Podwatek frakcji hospicyjnej ;-))) 28.04.08, 16:37 I ja, no i slubny sila rzeczy takoz. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Podwatek frakcji hospicyjnej ;-))) 28.04.08, 17:28 ja w temacie 1% nie podjęłam decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Mane, tekel, fares, veni, vidi, vici, wypełn 28.04.08, 17:45 Ciekawe, czy pośród > Kirówek i Kirowów można zobaczyć jakieś reguły w tym względzie. No to już łamię jedną. Przekazałem na rzecz organizacji pomagającej dzieciom niepełnosprawnym. Związanej z KK :)) Działa tam mój kolega i on mnie namówił. Odpowiedz Link Zgłoś