kunce 01.06.04, 23:52 czyli żółtko jajka utarte z cukrem. Lubiłam ten "lek" na drapanie w gardle. Dziś nie należy jeść surowych jaj. Ze względu na wszechobecną salmonellę :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narysuj.mi.baranka Re: kogel-mogel 02.06.04, 00:38 O tak! Ilez ja tego zjadlam w dziecinstwie! :) Lubilam czasem w ramach eksperymentu sypnac lyzeczke kakao lub wrzucic dwie truskawki:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: kogel-mogel 04.06.04, 08:28 Nigdy mi nie szedł kogel-mogel. Może dlatego, że brzydziły mnie surowe jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
dutchman Re: kogel-mogel 09.06.04, 14:53 kunce napisała: > czyli żółtko jajka utarte z cukrem. Lubiłam ten "lek" na drapanie w gardle. > Dziś nie należy jeść surowych jaj. Ze względu na wszechobecną salmonellę :-( Z tego co wiem Kunce, to salmonella znajduje sie na skorupce jajka, a nie w srodku. U mnie wszyscy jedza kogel-mogel i jest OK. najlepsze pozdrowienia dutchman Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: kogel-mogel 10.06.04, 19:58 no i bez takich "dodatków" typu piana ubita z pozostałego białka ... a gdyby tak wlać kropelkę (?) koniaku ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
saluti Re: kogel-mogel 26.10.04, 15:07 Wlasnie w niedziele zrobilam moim dzieciom, juz zapomnialam ile trzeba sie napracowac. Az meza zogonilam do ucierania. Cala rodzinka sie objadla. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: kogel-mogel 26.10.04, 18:25 Nie lepie poprostu ajer koniak?? teraz już możemy chyba Co.Bo kiedyś wylizywałam kieliszki jak się zdażyło mamie koleżanki ugościć/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanax Re: kogel-mogel 28.10.04, 09:53 jej - ja tez wylizywalam kieliszki! jak tylko wychodzili goscie, to grzeczna coreczka rzucala sie do sprzatania ze stolu i w drodze z pokoju do kuchni czyscila kieliszki na blysk! Odpowiedz Link Zgłoś