agnysek 04.03.04, 08:47 cześć, może ktoś podpowie, czy sa w Markach (jakie) osiedla które mają stałe łącze internetowe. Jakie sa koszty podłączenia się do takiej sieci osiedlowej? Będę wdzięczna za każdą informacje. Pozdr Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrg4 Re: internet w Markach 04.03.04, 09:51 powiedz w jakich okolicach mieszkasz a powiem ci czy bedziesz miala zasieg do naszej sieci koszt przyloczenia 400 miesiecznie 60zl , w tej chwili jest 512kb/s ale po przyloczeniu jeszcze okolo 10os bedzie 2Mb/s pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beacik Re: internet w Markach 04.03.04, 11:49 piotrg a czy w okolicy ul. Granicznej (Akacjowa) da się podłączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
slaw Re: internet w Markach 04.03.04, 11:36 Osiedle przy ul. Kosynierów, sieć składkowa - 2Mbit Telbanku/wpisowe 450zł/składka miesięczna 50zł (jeżeli zostanie utrzymana stawka VAT 0% na usługi internetowe to prawdopodobnie składka zostanie obniżona do 40zł). Tuż obok - w Ząbkach na ul. Drewnickiej też jest sieć. Duża sieć obejmująca kilka osiedli jest też w Zielonce - wolnosci.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
gdabr Re: internet w Markach 06.03.04, 09:27 cześć, Jest sieć w okolicach ul. Podleśnej. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
beacik Re: internet w Markach 08.03.04, 11:55 A jaka jest szansa podłączenia do tej sieci - od Akacjowej do Podleśnej to kawałek jest :( Jaki jest koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: internet w Markach 14.03.04, 15:45 Czy ktoś z Was wie może coś na temat podłączenia się pod stałe łącze na Mieszka I Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: internet w Markach 14.03.04, 19:58 a gdzie jest ul. akacjowa i podlesna? a sprawa na mieszka I powinna sie wyjasnic w ciagu tygodnia, jak sie ruszy sprawa to dam znac na wstepie powiem ze instalka cos kolo 400zl a miesiecznie 60, transfer juz bedzie za 2 tyg bo jest zamowione locze (2mb/s) planowane jest rozszezenie do 4mb/s pozdrawiam piotr m Odpowiedz Link Zgłoś
beacik Re: internet w Markach 18.03.04, 09:59 Akacjowa i Podleśna odchodzą od Granicznej Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: internet w Markach 18.03.04, 21:55 no to troszke daleko od nas, mysle ze jak uda nam sie postawic nadajnik (w poniedzialek powinno byc wiadomo) wyzej, to bedzie dobrze. pod warunkiem ze widzisz z dachu domu bloki na kosciolem w markach. Odpowiedz Link Zgłoś
n.rafalik Re: internet w Markach 26.06.04, 00:05 Tak. pewnie. Masz kilka mozliwosci. Neo... albo z tego co wiem 2 firmy robia droga radiowa... Odpowiedz Link Zgłoś
gdabr Re: internet w Markach 20.03.04, 16:35 Jeśli widać antenę na dachu budynku na ul. Podleśnej 33 to nie ma problemu z podłaczeniem. Koszt podłączenia to 300zł + koszt karty radiowej i anteny. Odpowiedz Link Zgłoś
ilonadw Re: internet w Markach 23.03.04, 10:49 A czy byłaby możliwość podłączenia osiedla przy Małachowskiego (obok TNT)? Obecnie prowadzimy rozmowy z firmą zajmującą się podłączaniem do internetu, ale miesięczny koszt za 256 kb/s to 149zł. Co do instalacji to ma nie przekroczyć 100zł, ale co z tego jak koszty miesięczne są takie wysokie?! Prosiłabym o jakieś bliższe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
beacik Re: internet w Markach 23.03.04, 10:52 gdabr czy mógłbyś podać do siebie jakiś kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: internet w Markach 23.03.04, 13:27 ok, mamy wejscie na bloki za urzedem miasta dzis albo jutro postawimy nadajnik i powinno byc ok jak ruszymy z tematem to dam znac, pozdrawiam piotrg4 Odpowiedz Link Zgłoś
gdabr Re: internet w Markach 24.03.04, 20:19 Kontakt do mnie: e-mail: grzegorz.dabrowski@bgk.com.pl tel: 502 331 923 Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: internet w Markach 26.03.04, 10:16 nooo nareszcie, wkoncu jest net na blokach :) wczoraj podlaczylismy 1 usera :) w poniedzialek prawdopodobnie zamontujemy przekaznik i bedzie smigalo dalej pozdrawiam vipergo2@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
4umek Re: internet w Markach 27.03.04, 16:41 A co z zasięgiem na Bandurskiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: internet w Markach 27.03.04, 17:49 na bandurskiego , zalezy gdzie! bo nowo postawiony blok moze zaslaniac ale to sie sprawdzi, jak juz zainstalujemy AP to bedziemy zbierac namiary. pod koniec nastepnego tyg bedzie chyba juz zainstalowany pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
4umek Re: internet w Markach 31.03.04, 16:51 czy możesz podać jakieś szczegóły połączenia i podłączenia? Odpowiedz Link Zgłoś
4umek jak zamówić dostęp do netu 04.04.04, 18:36 piotrg4 - jak się można z tobą kontaktować ? 4umek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
piotrg4 Re: jak zamówić dostęp do netu 05.04.04, 10:43 witam, najlepiej vipergo2@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
paulina12341 Re: jak zamówić dostęp do netu 25.06.04, 15:56 A jak jest z możliwością podłączenia na ul. Dmowskiego w Pustelniku? Czy mogę prosić o jakiś kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek3 Re: jak zamówić dostęp do netu 27.06.04, 21:43 Witam jeżeli jesteś zainteresowana stałym łączem radiowym za 70 zł miesięcznie i około 350 koszt podłączenia to zadzwoń pod numer 0-888-238-790 lub pisz kedzior.mariusz@idea.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Re: internet w Markach 25.06.04, 23:21 Za 1,22 zł kupiłem sobie dziś pakiet Neostrada. Zainstalowałem bez problemów i dopiero teraz bedę mógł korzystać z uroków Internetu z domu. Za 59 zł miesięcznie warto. Polecam. Pozdrawiam Jerzy Krajewski Odpowiedz Link Zgłoś
man72 Re: internet w Markach 26.06.04, 11:41 jerzykrajewski7 napisał: > Za 1,22 zł kupiłem sobie dziś pakiet Neostrada. Zainstalowałem bez problemów i > dopiero teraz bedę mógł korzystać z uroków Internetu z domu. Za 59 zł > miesięcznie warto. Polecam. > > Pozdrawiam > > Jerzy Krajewski Zgadzam się z Panem w całej rozciągłości. Ja kupiłem sobie tą neostradę 128kb\s za 59zł miesięcznie już 11 czerwca, ale dopiero będę ją podłączał 1 lipca. Obecnie korzystam z tradycyjnego modemu i pakietu internetowego TP. Mam do Pana jedno pytanie: Jakie dane są potrzebne podczas instalacji neostrady? W załączonej instrukcji pisze o numerze PESEL abonenta. Czy to prawda? Natomiast chciałbym przestrzec wszystkich przed zawieraniem umów z takimi małymi lokalnymi firmami, jaka reklamuje się w tym wątku. Każdy kto kupuje fachowe gazety o tematyce komputerowej lub czyta „Fakt” z pewnością natknął się na przestrogi fachowców dotyczące takich firm. Przeważnie mechanizm naciągania ludzi polega na tym, że firma X oferuje bardzo atrakcyjną ofertę dotyczącą podłączenia do interetu. Ma bardzo atrakcyjną cenę abonamentu oraz zestawu instalacyjnego. Prawie zawsze ma rzekomo bardzo szybkie łącza za bardzo niską cenę. Przez pierwsze 3-4 miesiące jest wszystko pięknie i ładnie, ale po tym czasie zaczynają pojawiać się pierwsze usterki. Może to być np. drastyczne spowolnienie szybkości łącza lub wręcz zaprzestanie świadczenia usługi przez tą firmę. Wtedy rozczarowani klienci dzwonią do tej firmy, ale okazuje się że nikt nie odbiera telefonu, i niema komu zgłosić usterki. Przychodzą jednak co miesiąc rachunki za abonament, których prawie zawsze zdesperowani klienci nie płacą. Wtedy zaczynają przychodzić groźby, że długi zostaną oddane firmie windykacyjnej. Po jakimś czasie zaczynają pojawiać się „dobrze zbudowani” Panowie w, którzy delikatnie mówiąc próbują skłonić takiego niepokornego klienta, aby zaczął płacić na bieżąco rachunki. Kiedy sprawa zostaje zgłoszona na policję i trafia do sądu okazuje się że firma już dawno nie istnieje, a po jej właścicielach nie ma śladu. Okazuje się także, że klientom zostaje jakiś bezużyteczny zestaw instalacyjny, który nie nadaje się do niczego, a prawie zawsze psuje się do roku użytkowania. Jeżeli to jeszcze kogoś nie przekonuje, to w podobnej sytuacji znaleźli się mieszkańcy paru bloków na Ursynowie. Ich przygoda z firmą internetową przebiegała tak samo jak opisałem powyżej. Kiedy próbowali odzyskać część pieniędzy sprzedając nadajnik znajdujący się na dachu bloku, okazało się że był on tak stary, że rozpadł się podczas próby demontażu. Dlatego radzę dopłacić trochę więcej i mieć choćby najwolniejszą neostradę, niż komornika z firmy windykacyjnej. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
owlosiony Re: internet w Markach 27.06.04, 11:11 ADSL drogi MAN-ie to technologia na najbliższe kilka lat. Przyszłość to WiFi i sieci bezprzewodowe, w związku z tym wspierając tepse ograniczamy rozwój nowych technologii. Niemniej trzeba walczyć z krętaczami i informować o firmach które nadużywają zaufania. Czy na terenie Marek są tego typu cwaniacy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlowski.piotr Re: internet w Markach 27.06.04, 13:46 Jeżeli ktoś oferuje 512kB na 50 osób przez radio to na bank będzie to lipa ! WiFi tak ale nie to co u nas (2,4Ghz)... Odpowiedz Link Zgłoś
nicola25 Re: internet w Markach 27.06.04, 16:37 Ja mam neostradę /320/ i jestem zadowolona. Tylko że ta przyjemność kosztuje 92 zł/m-c, ale korzystam bezproblemowo i kiedy chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
maniek3 Re: internet w Markach 27.06.04, 22:02 A dokładniej jakie osiedla Cię interesują Marki są tak zbudowane że ciężko tu o konkretne osiedle poza kilkoma a koszt podłączenia do sieci radiowej w Pustelniku kosztuje około 350zł i abonament 70 zł to jest w okolicach Dmowskiego , Poniatowskiego ,Pułaskiego i Srodkowej Odpowiedz Link Zgłoś
rawi_pozn Re: internet w Markach 05.07.04, 12:39 maniek3 napisał: > konkretne osiedle poza kilkoma a koszt podłączenia do sieci radiowej w > Pustelniku kosztuje około 350zł i abonament 70 zł to jest w okolicach > Dmowskiego , Poniatowskiego ,Pułaskiego i Srodkowej A jaka predkosc przy tej cenie ? Pozdrawiam Rawi Odpowiedz Link Zgłoś