massix 28.06.07, 22:21 Bliższe informacje na stronie: www.bercik.netweb.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuldi Re: Maraton MTB w Markach 17.07.07, 11:26 Przypominam o rejestracji dla startujących w wyścigu. Zapisy na stronie. www.bercik.netweb.pl/index.php Lepiej zarejestrować się przez internet – mniej stania w kolejkach przed startem i ułatwienie dla organizatorów. Zachęcam do udziału zarejestrowanego. Osoby nie zarejestrowane nie będą mogły korzystać z przywilejów ( napoje, jedzenie), nie będą kwalifikowane ani nagradzane i mogą być usuwane z trasy. Trasy, przez skromność, chwalić nie mogę, ale uwierzcie – naprawdę warto przejechać. Robert Danielak p.s. osoby chętne do pomocy przy obstawieniu trasy proszę o wiadomość na zuldi@gazeta.pl - jeśli ktoś pojechać nie może, a chce postać i pokibicować, to może przy okazji pomóc przy obstawieniu trasy. Trasa jest kręta i czym więcej pewnych osób na trasie - tym lepiej. Parę osób dodatkowo może okazać przydatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Maraton MTB w Markach 23.07.07, 10:47 Serdeczne podziękowania za pomoc przy zabezpieczeniu trasy wyścigu składam na ręce: Pani sąsiadki Eli Lewickiej, Pana Antoniego Widomskiego, Pana Henryka Wójcika, Pana Jacka Orycha, Radka Deca, Rafała Mozgi (Ząbki), Michała Sucheckiego z cała ekipą MOSURO, BadMana z kumplami, Mańka, Wafula, Izy, Kubka z kumplem, Czarownego, Dya, Marola, Elizy z koleżankami, Policji, Pani Ani z cała ekipą medyczną, mojej rodzinki, i całej reszty Leśnych Ludzi których często widziałem pierwszy raz w życiu i przepraszam - imion nie zapamiętałem. Jeżeli kogoś pominąłem to serdecznie przepraszam. Bez was, szczególnie ze względu na działanie niewidzialnych rąk zrywających znaki, wszyscy by się pogubili. Jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ. Do przyszłego roku! Robert Danielak Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Maraton MTB w Markach 23.07.07, 11:44 Zapomniałbym o objeżdżających . Dziękuję Arkowi co na motocrosie pilotował i Mirkowi co z kolegami na qadach wyścig zamykał. Następnym razem postaram się lepiej zapoznać was z trasą. Robert Odpowiedz Link Zgłoś
pusstelnik Re: Maraton MTB w Markach 26.07.07, 10:08 Maraton przygotowany był fantastycznie, obsługa wzorowa, no i niepowtarzalna atmosfera. Czekamy na powtórkę za rok. WIELKIE DZIĘKI ZA IMPREZĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Maraton MTB w Markach 26.07.07, 12:19 Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z zawodów na www.bercik.netweb.pl oraz filmu od Mosuro – link w księdze gości powyższej strony. Dziękujemy wszystkim udostępniającym zdjęcia. Robert Danielak p.s. picasaweb.google.com/badman88/MemorialBercika/photo#5091142309225939314 Galeria Konrada zdjęcie 51 - a któż to taki na tym MASSI ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Maraton MTB w Markach 08.07.08, 11:14 12 lipca - czyli w najbliższą sobotę startujemy z Marcovi po raz drugi w Memoriale Bercika. Zapraszam na stronę www.bercik.netweb.pl/. Warto zapoznać się z trasą. Polecam również zapisy przez net - ilość miejsc ograniczona ;-) Ostrzegam, że ślad GPS jest minimalnie nieaktualny. Robert Danielak P.S. Po zawodach zapraszamy do Forestersa na małe papu Odpowiedz Link Zgłoś
pusstelnik Re: Maraton MTB w Markach 14.07.08, 15:38 zuldi napisał: > 12 lipca - czyli w najbliższą sobotę startujemy z Marcovi po raz drugi w > Memoriale Bercika. Maraton się odbył - niewiarygodna organizacja, fantastyczna atmosfera, czekamy na powtórkę za rok. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
szary.szary Re: Maraton MTB w Markach 20.07.08, 20:21 Napisali o nas... www.zw.com.pl/artykul/269933.html Pozdrawiam PM Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Maraton MTB w Markach 23.05.09, 09:15 W tym roku również ruszamy w trzecim memoriale. Start 4 lipca o godz. 10.00 jak zwykle z Marcovi. Zapisy i ustawienie startu oczywiści wcześniej. Szczegóły na www.bercik.netweb.pl/ Trasa niemal identyczna jak rok temu - mijamy przełajem urwisko nad wyrobiskiem na "Obserwatorze" (Cegielnie Rutkowskiego). Zachęcam zarówno do startu jak i kibicowania, również na trasie przejazdu. Przy okazji warto zwrócić uwagę na znaki (strzałki i taśmy), czy aby nie są niszczone i przestawiane przez marnych dowcipnisiów - to nasz stały problem. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
kosiarka1602 Re: Maraton MTB w Markach 26.05.09, 13:00 Nie chcę tu - broń Boże! - wyjść na malkontenta, gdyż jestem miłośnikiem rowerów, ale: > Osoby nie zarejestrowane (...) mogą być usuwane z trasy. Tzn. że jeśli przypadkiem będę sobie jechał rowerem po lesie na fragmencie trasy rajdu/memoriału, to może podjechać gość na quadzie i mnie wypchnąć do rowu? Czy las jest jakoś rezerwowany od Lasów Państwowych na wyłączność w czasie imprezy? ;) > co na motocrosie pilotował (...) co z kolegami > na qadach wyścig zamykał. Oj quady i motocrossy to mi się kojarzą wybitnie antyrowerowo. Ilekroć ich spotykam w lesie, są agresywni i hałaśliwi. Czy te elementy są konieczne przy imprezie ROWEROWEJ? Pozdrawiam i udanych rajdów! Odpowiedz Link Zgłoś
zuldi Re: Maraton MTB w Markach 28.05.09, 16:09 Zarówno zapisy regulaminu dotyczące możliwości usunięcia osób niezarejestrowanych, jak i zmotoryzowana obsługa trasy (pilot i zamknięcie) wynikają z konieczności zapewnienia bezpieczeństwa. W zeszłym roku dzięki qadom został dowieziony do punktu medycznego jeden z uczestników, który zasłabł na trasie. Pilot na motorze sygnalizuje zbliżający się peleton (punkty bezpieczeństwa, skrzyżowania itd.). W zapisie dotyczącym usuwanie niezarejestrowanych jest użyte słowo "mogą". Nigdy do tej pory nie wykorzystaliśmy tej możliwości wobec osób turystycznie poruszających się po trasie, czy jadących wśród zawodników. Chodzi przede wszystkim o osoby celowo utrudniające przebieg zawodów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś