k.g.r 22.01.04, 08:14 pl.wikipedia.org/upload/8/86/Gorlice_Kosciol.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawisza777 Re: co Wy na to? 22.01.04, 12:10 yyyyyyy I wojan swiatowa? Ale moze mi ktos powie ktory to kosciol? Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: co Wy na to? 22.01.04, 21:45 hej zdjecie swietne tylko napisz cos wiecej o nim,co to jest,gdzie i kiedy zrobione:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: co Wy na to? 23.01.04, 01:38 Podobnie ulozony kosciolek widzialem w Rewalu...Obsuwajaca sie ziemia ,bardzo wysoka skarpa...kawal muro-fundamentow wiszacy w powietrzu,a ponizej przecudowna plaza i morskie fale! Bardzo lubialem przesiadywac na tym urwisku,posrod kawalkow murow,po zachodzie slonca... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: co Wy na to? 23.01.04, 01:44 a dawno to bylo oumet, nie zebym sprawdzala ile masz lat sugerujac sie zdjeciem z linku,tylko tak ciekawa jestem :)))hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: co Wy na to? 23.01.04, 03:51 phi 23 lata temu to bylam pierwszy raz na koloni szkolnej w Nowym Targu,ale obciachowo bylo,wrrrrrrr, dobre byly lody wloskie tylko.Dzieciarnia byla taka sobie,do chalupy tesknilam przez te dwa tygodnie:(oj teskinilam a nad morzem nigdy nie bylam(polskim). Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: co Wy na to? 23.01.04, 07:51 Myślę że chodzi o Kościołek w Trzęsaczu nieopodal Rewalu a raczej o jedną jego ścianę.Zobacz na to: www.wybrzeze.com.pl/trzesacz/trzesacz_plaza.php i powiedz czy o to chodzi.Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: co Wy na to? 23.01.04, 13:54 prawdopodobnie tak.Wtedy bylo wiecej scian!Jezeli obok istnialo pole namiotowe i domki,to-to.Masz wspaniale informacje. Ktos mi pisal,ze zabieraja sie do remontu/?/konserwacji tegoz kosciolka.Dlatego moja pewnosc nie jest pewna. Wroce do tego tematu.... Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: co Wy na to? 23.01.04, 14:56 do remontu??...HMMMMMM niemożliwe, byłem tam w lipcu ubiegłego roku i nic nie wiem.Pole namiotowe jest nieopodal. Jeżeli chodzi o remont to na pewno chcą utrzymać to co zostało.Wybrzeże cały czas się usuwa więc mocują tam specjalne siatki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grekaa Re: co Wy na to? 24.01.04, 20:18 To tzw. abrazja:-) czyli ciągłe podcinanie brzegu przez morze:-) Pamiętasz jeszcze geomorfologię, kochanie? Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: co Wy na to? 23.01.04, 07:40 To jest Kościół po bitwie pod Gorlicami w 1915 roku. Bitwa pod Gorlicami nazywana także Małe Verdun. 2 maja 1915 W czasie Pierwszej wojny światowej po wielkiej, 126 dniowej, bitwie w dniach 2- 5 maja 1915 pod Gorlicami, zostaje przerwany front rosyjski. Zobaczcie jak żołnierze niemieccy przygotowują się do ofensywy na ruskich w Gorlicach pl.wikipedia.org/upload/e/e3/Gorlice_bitwa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai kgr,dajze link do strony 23.01.04, 15:39 z ktorej masz te zdjecia,ale to jest swietne:))))))pisz wiecej!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: kgr,dajze link do strony 23.01.04, 17:29 Tak!To jest to miejsce.Przeczytalem info z podanego adresu.W 1994 poleciala w dol sciana,czyli dobrze pamietalem ze byla kompletna/!!!/budowla...Zreszta jako student na ruiny patrzylem przelotnie,ot walilo sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
k.g.r Re: kgr,dajze link do strony 24.01.04, 11:11 To dobrze ,że poznałeś:))Ale kompletna to ona nie była juz dawno,hehe.Jak ja byłem studentem to nie mogłem na nią patrzeć przelotnie a wręcz przeciwnie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś