Dodaj do ulubionych

Śpiąca Wieliczka :)

23.05.04, 21:59
miłych snów
Obserwuj wątek
    • krakus111 Re: Śpiąca Wieliczka :) 29.05.04, 19:16
      Spiochow w Wieliczce nie brakuje, nawet Bochnia jest aktywniejsza jak widac ze
      statystyki regionow.
    • magdh26 Re: Śpiąca Wieliczka :) 29.05.04, 19:18
      A.a.a a.a.a były sobie kotki dwa...
      Pozdrawiam.
      • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 04.06.04, 22:41

I znowu piątek, długie popołudnie
        Potem sobota, kolejna niedziela
        Miłego weekendu życzą mi obłudnie
        A mnie krew zalewa i bierze cholera
        • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 04.06.04, 22:47
          dobranoc Wieliczko, dziś jestem z Tobą
          • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 11.06.04, 22:50
            Wieliczko , śpij spokojnie,
            o swicie przywita Cie słoneczko
            • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 12.06.04, 23:01
              niestety zapowiadają deszcze, ale wstać trzeba uśmiechniętym, jak na słońce nie
              można liczyć

całusek z dłoni zdmuchuję ku Wieliczce
              bądżcie zdrowi
              • krakus111 Re: Śpiąca Wieliczka :) 12.06.04, 23:20
                Jeszcze nie czas, jutro niedziela mozna trochę poserfować /nie myl z poserwować/
                • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 13.06.04, 22:11
                  czas krótki mojego smerfowania, jestem wieczorna zmiana, ale pożyczyć jej
                  miłych snów jest mi przyjemnie, tymbardziej, ze dziś był piękny zachód słońca
                  • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 02.07.04, 21:31
                    dobranoc Wieliczko
    • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 03.07.04, 21:50
      Wieliczko - Ty jesteś jak śpiąca królewna ;)))))))
      dobranoc
      • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 16.07.04, 20:26
        Noc to jest taki dzień
        który uczy nas spokoju

spokojnej nocy
        • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 18.07.04, 23:21
          Byłam w Wieliczce, lecz dalej śpi :)
          • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 24.07.04, 22:33
            dziś znalazłam ludzi w Wieliczce
            dobranoc im :)
            • krakus111 Re: Śpiąca Wieliczka :) 25.07.04, 23:13
              Rita, Wieliczka czeka na twoje dobranoc.Zlituj się nad miasteczkiem!!!
              • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 26.07.04, 00:04
                jak dziwnie się składa, jeszcze siedze na klawiaturce
                i myśle o Wieliczce
                a tu jednak ktoś czeka na dobranockę

dobranoc Wieliczko, dobranoc
                wszystkie pchełki na noc :)
                • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 26.07.04, 22:50
                  smutno mi Wieliczko, czasmi tak bywa
                  dobranoc
                  • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 28.07.04, 22:16
                    widać, ze Wieliczka żyje - dzięki !
                    nie śpij, wystrczy, ze są inni co czuwają - hej !
                    • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 01.08.04, 21:43
                      śpij wieliczko - piekną dedykację dziś Ci daję :

Lecz ja, będąc biednym,
                      posiadam tylko sny,
                      rozłożyłem me sny,
                      pod twymi stopami...
                      Stąpaj łagodnie.
                      Gdyż wstępujesz na me sny.

• rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 07.08.04, 23:05
                        dzis zagraniczne nocne pożegnanie , tłum turystów w niedzielę sie przewija

Venha me entorpecer,
                        Enuviar-me os pensamentos
                        Cantar-me suave
                        As notas líricas do desejo.

Tocarei teu corpo com o meu,
                        Me perderei em teus cabelos macio
                        Em seus olhos turvos de mistérios...
                        E me entregarei

Suas măos grandes
                        Simplesmente me dominarăo
                        Como hábil caçador
                        Teu corpo suave confundir-se-á com o meu
                        Teu cheiro me acalmará.

Serei tua com toda alegria
                        Libertando-me das amarras do medo
                        Para te fazer feliz...
                        Para sentir contigo, os prazeres proibidos

O deleite sensual da carne
                        E o frescor de uma noite augusta
                        Que será um dia
                        Para nunca mais voltar.

• rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 15.08.04, 21:22
                          śpi Wieliczka, a słychać jak turyści jadą
                          może wstąpią na forum podziekować za wspaniałe podziemia
                          • rita100 Re: Śpiąca Wieliczka :) 16.08.04, 22:41
                            Prośba o wyspy szczęśliwe

A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź,
                            wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj,
                            ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań,
                            we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.

Pokaż mi wody ogromne i wody ciche,
                            rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych,
                            dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul,
                            myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością.

Konstanty Ildefons Gałczyński
                            • krakus111 Dziś Wieliczka nie zasypia 21.08.04, 21:52
                              Zaczynam podejrzewać że semma atmosfera w naszym mieście to przez
                              Ritę.Spróbujmy dziś nie usypiać?
                              • rita100 Re: Dziś Wieliczka nie zasypia 22.08.04, 22:39
                                są stałe godziny pracy , a sen jest najwazniejszy po pracy, więc pozwól
                                Wieliczce zasnąć , by się mogła obudzić.
                                Wiesz, że na Krakowie jest wątek o Wieliczce i pytam sie wprost - dlaczego nie
                                wchodzisz ? To nie jest zamknięta klika, to dla Wieliczki
                                dobranoc
                                • krakus111 Re: Dziś Wieliczka nie zasypia 28.08.04, 11:52
                                  Na krakowskim forum Krakusów całe mnóstwo, dlatego wolę tutaj.
                                  • rita100 Re: Dziś Wieliczka nie zasypia 28.08.04, 21:18
                                    dobrze, więc i tu Wieliczce będę dotrzymaywać towarzystwo
                                    • zosia9 Re: Dziś Wieliczka nie zasypia 28.08.04, 22:28
                                      A moze dzisiaj nie spi, weekend? Poszłabym na spacer późną nocą po Wieliczce
                                      ale piję sobie winko i już nie wsiąde do samochodu.
                                      • rita100 Re: Dziś Wieliczka nie zasypia 28.08.04, 22:47
                                        hula nasze forum,a może tak zawitasz do Wieliczki w Krakowie ?:)
                                      • krakus111 Winko 28.08.04, 23:21
                                        Po winku spacer całkiem możliwy , a nawet przyjemny- to znaczy zależy ile go
                                        było/tego winka/.Samochodem no to nie spacer zwłaszcza po W-ce.
                                        • zosia9 Re: Winko 29.08.04, 09:38
                                          Ale żeby dojechać do wieliczki muszę wsiąść w samochód
                                          • kgeorge spiąca Wieliczka 30.08.04, 21:59
                                            to może Was to obudzi

media.ebaumsworld.com/smartdog.wmv

• kgeorge Re: spiąca Wieliczka 30.08.04, 22:22
                                              ile się trzeba namęczuć coby WAS obudzić

media.ebaumsworld.com/smartdog.wmv
                                              • rita100 Re: poezja na dobranoc 05.09.04, 22:31
                                                www.ewa.bicom.pl/chwile2/s249.htm
                                                śpij Wieliczko spokojnie
                                                • rita100 Re: poezja na dobranoc 06.09.04, 21:38
                                                  strasznie słabo idzie dziś internet, żebym nie zasneła
                                                  • rita100 Re: poezja na dobranoc 11.09.04, 23:17
                                                    www.ewa.bicom.pl/chwile2/s204.htm
                                                  • rita100 Re: śpiew na dobranoc 14.09.04, 23:19
                                                    www.bethynha.com.br/ainda-amo.htm
                                                  • rita100 Re: śpiew na dobranoc 19.09.04, 22:37
                                                    piękna dobranoc
                                                    to jest właśnie Wieliczka
                                                    wiele rzeczy ma pieknych

www.bethynha.com.br/chagas.htm
                                                  • rita100 Re: śpiew na dobranoc 20.09.04, 22:51
                                                    www.bethynha.com.br/devaneio.htm
                                                    dobranoc Wieliczko
                                                  • rita100 Re: śpiew na dobranoc 21.09.04, 22:13
                                                    A dziś to na dobranoc
                                                    www.bethynha.com.br/deixa-amor.htm
                                                  • rita100 Re: śpiew na dobranoc 22.09.04, 22:40
                                                    www.bethynha.com.br/danco.htm
                                                    no to dobranoc
                                                  • rita100 Re: śpiew na dobranoc 23.09.04, 22:25
                                                    www.riversongs.com/Flas/lovely.html
                                                  • rita100 Re: śpiew na dobranoc 08.11.04, 22:44
                                                    ciemno już i Wieliczka spi
                                                  • rita100 Re: poezja na dobranoc 16.11.04, 22:44
                                                    Bez tytułu - Elżbieta Gomołka

W odległym świecie
                                                    Odległych prawd
                                                    Odległych myśli
                                                    Odległa i ja.
                                                    Dawne sny nie wrócą więcej
                                                    Wszystko minie
                                                    Wszystko straci sens
                                                    Ale nawet wtedy
                                                    Pozostanie iskierka nadzieji
                                                  • rita100 Re: miłe spanko 25.12.04, 22:45
                                                    www.sammler-bonn.de/cards/mecki-neujahr.jpg
                                                  • rita100 Re: miłe spanko 15.01.05, 21:56
                                                    i smacznego spanka
                                                  • dunajec1 Re: miłe spanko 15.01.05, 22:06
                                                    I nie spijcie za dlugo.
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze porozmawiać 16.01.05, 15:49
                                                    Dunajec, czy będąc w Zakopanem widziałeś Giewont ?
                                                    Jak to zrobiłes , że w Wieliczce nie widziałes kopalni soli ;))))
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 16.07.05, 23:14
                                                    a ja już uciekam :)
                                                  • dunajec1 Re: przed nocą dobrze spac 17.07.05, 00:22
                                                    Nie uciekaj jak Cie nikt nie goni,pozdr.
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.07.05, 22:16
                                                    nie uciekam , własnie jestem właścicielka 1500 postu ;)
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 13.11.05, 20:09
                                                    dobranoc Wieliczko
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 15.11.05, 21:38
                                                    1900 moje
                                                    śpij spokojnie Wieliczko
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:37
                                                    schlesien.nwgw.de/m/a/mp3_dlo_borasci.mp3
                                                    Nie znam dokładnych dlaczego...........odchodzisz Bora
                                                    ale się rozklejam, choc nie wiesz , że mam tu cichy kącik w Wieliczce.
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:39
                                                    media.putfile.com/borasca0107_nie_daj_mi_zwariowac
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:40
                                                    schlesien.nwgw.de/mp3/Borasca0107/07_kolysanka11.mp3
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:41
                                                    schlesien.nwgw.de/mp3/Borasca0107/17_pokoj_samobojcy2277.mp3
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:42
                                                    Bog widzi wszystko!!!
                                                    schlesien.nwgw.de/mp3/Borasca0107/02_piekno497.mp3
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:42
                                                    schlesien.nwgw.de/mp3/Borasca0107/09_mewy.mp3
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:43
                                                    schlesien.nwgw.de/m/biesiada/pozegnanio_czas.mp3
                                                  • rita100 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:45
                                                    mitglied.lycos.de/corvey1/PORZEGNANIE.mp3
                                                  • kgeorge Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 22:47
                                                    adyć przy tej muzyce nie da się spać

kj
                                                  • sensei4 Re: przed nocą dobrze spac 19.11.05, 23:30
                                                    kgeorge napisała:

> adyć przy tej muzyce nie da się spać
                                                    >
                                                    > kj
                                                    A co leci ?
                                                    Pozdro.
                                                  • kgeorge Re: przed nocą dobrze spac 20.11.05, 10:30
                                                    Witaj sensei4

U Ciebie słońce wstaje wcześniej,
                                                    więc powinieneś iść do wyra wcześniej niż my w Krakowie.
                                                    Jak Ty to robisz że jest inaczej;))

A RITA bardzo ładnie nam zagrała to.

schlesien.nwgw.de/m/a/mp3_dlo_borasci.mp3
                                                    schlesien.nwgw.de/mp3/Borasca0107/07_kolysanka11.mp3
                                                    schlesien.nwgw.de/mp3/Borasca0107/17_pokoj_samobojcy2277.mp3
                                                    schlesien.nwgw.de/mp3/Borasca0107/02_piekno497.mp3
                                                    schlesien.nwgw.de/mp3/Borasca0107/09_mewy.mp3
                                                    schlesien.nwgw.de/m/biesiada/pozegnanio_czas.mp3
                                                    mitglied.lycos.de/corvey1/PORZEGNANIE.mp3

• rita100 Re: przed nocą dobrze spac 20.11.05, 12:34
                                                    nie narzekajcie, muzyka łagodzi obyczaje, a ja pozstanowiłam zebrać je wszytkie
                                                    i będziemy mieć pięknie śpiewający watek.
                                                    Jak sie nawet kiedyś umówimy na forum to wybierzemy tą najpiękniejszą , jesli
                                                    tak mozna :)
                                                    ustalmy kategorie tylko ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka