ixeska 09.02.09, 18:40 40 dni do kalendarzowej!!!!! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabula777 Re: Jeszcze tylko.... 11.02.09, 19:29 Mnie sie zdarza kartke z kalendarza urywać na nastepny dzień ...dnia poprzedniego, byle szybciej ten luty wygonić, no ale to nie tylko kartki w kalendarzu Odpowiedz Link
yoma Re: Jeszcze tylko.... 11.02.09, 20:33 Jeszcze tylko ten tydzień i następny i zima odpuści, ja wójt wama to mówię. Odpowiedz Link
ixeska Re: Jeszcze tylko.... 16.02.09, 11:47 "Jeszcze tylko ten tydzień i następny i zima odpuści, ja wójt wama to mówię" Hej, wójcie!!!! A to co??? : pogoda.onet.pl/1,15,3,0,mapa.html No nie tak miało być!! Ja już nie mogę się poruszać po mieszkaniu (czy dżungli?) Chciałabym już tą zieleninę wynieść na taras. A tu co???? Jeszcze tylko: 33!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
yoma Re: Jeszcze tylko.... 16.02.09, 12:40 Wójt mówi, że ten tydzień, owszem, jeszcze będzie mrozić. Wójt stara się trzymać zieleninę w zsypie Odpowiedz Link
yoma Re: Jeszcze tylko.... 16.02.09, 12:47 Ja tam się nie upieram, ale mówią, że w tym roku równonoc wiosenna przypada 17 marca. Czyli 29 Odpowiedz Link
yoma Re: Jeszcze tylko.... 16.02.09, 12:51 O tu jest wiarygodniejsze chyba źródło i mówi, że jednak 20 marca. Ganz egal, wtedy to oznacza 32 No proszę, i słońca już jest prawie 30 stopni nad horyzontem. www.joske-online.be/wxastronomy.php?lang=pl Odpowiedz Link
yoma Re: Jeszcze tylko.... 16.02.09, 13:34 www.twojapogoda.pl/ Se kliknijta Prognoza na 16 dni w przyszłym tygodniu ma już nie mrozić, przynajmniej nie za dnia. Odpowiedz Link
ixeska Re: Jeszcze tylko.... 10.03.09, 09:51 11 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HURRRRRRRRAAAAAAAA!!!!!! A wg. Yomowych info 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yoma - ale fajną stronkę wrzuciłaś (tą 'kampenhout...) - wrzuciłam sobie do ulubionych )) Odpowiedz Link
bakali Re: Jeszcze tylko.... 10.03.09, 13:30 E tam, u mnie jest już wiosna. I ja, i kwiaty, już w blokach startowych. Skrzynki cudowne z małżonkiem zrobilismy z drewna, duże, piękne i idealne na skalniak i lawendę. Lokatorzy wprowadzają się już niedługo, dzisiaj jadę po kamienie, ziemię i piasek. Na balkonie wysiany groszek pachnący, w domu w ziemi już siedzą i czekają na przeprowadzkę frezje i maciejka. Trawom ozdobnym i wrzosowi już odsłaniam agrowłokninkę. Jeszcze kilka tygodni i zacznę wynosić na chwilkę na balkon oliwkę, oleandry i granaty. Kaktusy poczekają na lato. Aha, mieszkam przy samym centrum ogrodniczym i znają mnie tam już na pamięć Odpowiedz Link
yoma Re: Jeszcze tylko.... 10.03.09, 17:41 Rany boskie, w tropikach dziewczyna mieszka... (powiedziała Yoma wróciwszy z pracy z głową przylizaną padającym śniegiem jakby krowa ozorem.) Odpowiedz Link
bakali Re: Jeszcze tylko.... 12.03.09, 09:56 No i znów śniegu wstrętnego trochę nasypało i temperatura ledwo wyżej zera niech ta wiosna już przyjdzie, bo skrzynki chcę malować, ziemię mieszać i roślinki przeprowadzać do nowego domku! A do tego doniczkowce na parapetach juz się nie mieszczą, na balkon trzeba je wystawić, bo jak jeszcze trochę urosną to w domu zrobi mi się ciemno Ktoś ma może jakiś cynku kiedy się wiosennie zrobi? Odpowiedz Link
bakali Re: Jeszcze tylko.... 12.03.09, 10:20 Kochane (i Kochani), właśnie się dowiedziałam, ze w moim mieście widziano dwa bociany )))) Uratowani jesteśmy, wiosna!!!! )))) Odpowiedz Link
yoma Re: Jeszcze tylko.... 13.03.09, 10:21 Bocian! Bociuś! Jak on żyje, to i my możemy! Odpowiedz Link