IP: *.gliwice.pik-net.pl 08.04.03, 11:50
Jaka powinna być prawidłowa waga 7 letniego dziecka? Proszę o pilna odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • Gość: feainne Re: Ile?????? IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.03, 12:06
      proporcjonalnie do wzrostu
      • Gość: malutka Re: Ile?????? IP: *.gliwice.pik-net.pl 08.04.03, 12:30
        Nie wiem ile ma wzrostu ale podobno jak na swój wiek jest wysoka (to dziecko
        koleżanki) a waga coś koło 18kg i wygląda jak spagetti. Więc jestem ciekawa ile
        powinna tak mniej więcej ważyć. Bo wydaje mi się, że te 18kg to ciut za mało!
    • Gość: aleksandrynka Re: Ile?????? IP: 212.160.130.* 08.04.03, 12:21
      Myślę, że takie informacje wypisane są w jakichś specjalnych danych, nie wiem,
      może siatkach centylowych... Nie znam się, ale na pewno nie jest to jedna stała
      liczba. Siedmiolatek może być z budowy drobniutki, albo też "grubokościsty", po
      tacie na przykład... Może być niski, albo nieprzeciętnie wysoki, jak to
      napisała moja poprzedniczka... Chyba nikt nie zna "jedynej słusznej" wagi. A
      czy coś złego się dzieje? Mam nadzieje, że wszystko OK!
      pOZDRAWIAM
    • Gość: Gosia Re: Ile?????? IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 12:55
      Mój syn ma 7 lat. 133 cm wzrostu i 30 kg wagi. Ale uprzedzam z góry że wyróżnia
      się wzrostem spośród innych dzieci. Mimo takiej wagi jest raczej szczupły.
      Dla porownania: córka koleżanki 11 lat o głowę wyższa od mojego syna, waży 22
      kg.
    • Gość: kulka_ Re: Ile?????? IP: gw:* / 192.168.115.* 08.04.03, 14:28
      Moja córka w maju skończy 7 lat i ma 122 cm i 20 kg. Też wygląda jak spagetti,
      ale ja się nie przejmuję, nie bedzie miała w przyszłości problemów zadwagą.
    • ewencja Re: Ile?????? 08.04.03, 16:15
      U mnie to było tak, że do 12 lat nie jadłam nic, nie nawidziłam jeść, wszystko
      słodycze, nie słodycze, wszystko było ble. W momencie gdy zaczęłam dojrzewać to
      za przeproszeniem jamochłon...!!! A wcześniej same kości - kościotrup...
      Pozdrawiam serdecznie
    • pieskuba Re: Ile?????? 08.04.03, 17:46
      Siatka centylowa mówi, że od 17 (?!!!) do 33 kg. Wzrost od chyba 113 do 130...
    • jakasik Re: Ile?????? 09.04.03, 07:10
      Dziękuję wszystkim za odpowiedz! Wiedziałam, że można na Was liczyć!
      Całuski!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka