milka_74 03.06.09, 16:27 Czy wypada dać koleżance z klasy,do której idzie dziecko na urodziny (8lat)bluzeczkę? Nie znam za dobrze jej mamy ,ale wydaje mi się ,że lepiej to niż jakąś lalkę .A Wy jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingeborg Re: Czy wypada? 03.06.09, 16:44 prezent urodzinowy ma - jak się zdaje - sprawić przyjemność obdarowanej osobie. 8 lat to jeszcze nie jest wiek w którym dzieciaki cieszą się z ciuchów. i nie wiem co ma do tego opinia mamy. prezent jest dla dziecka nie dla mamy. (rozumiem gdyby to była strzelanka albo prenumerata bravo girl - to co innego) Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Czy wypada? 03.06.09, 16:46 Wypada o ile jest to bluzka z ulubiona postacia z filmu czy bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_74 Re: Czy wypada? 03.06.09, 16:55 Taką też miałam na myśli ,słodką ,różową z Witch. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czy wypada? 03.06.09, 16:56 Moja corka w wieku 8 lat w zyciu by nie zalozyla nic rozowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
alanine Re: Czy wypada? 03.06.09, 18:12 Upewnij sie, ze dziewczynka w takich ubraniach chodzi i je lubi. Ja w jej wieku nie zalozylabym slodkiej rozowej z Witch za zadne skarby I gdyby ktos obdarowal mnie tym na urodziny to nie bylabym zbyt szczesliwa. Ale to dawne czasy byly... Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: Czy wypada? 03.06.09, 21:07 Witch jest już dawno passe. Teraz nawet Hanna Montana jest passe. Nie pytajcie co jest 'in', moje młode rozmówczynie potrafiły dać jedynie przykłady selekcji negatywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes emily jest znów in 04.06.09, 12:41 przynajmniej u nas. > Witch jest już dawno passe. Teraz nawet Hanna Montana jest passe. > Nie pytajcie co jest 'in', Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czy wypada? 03.06.09, 16:55 milka_74 napisała: > ale wydaje mi się ,że lepiej to > niż jakąś lalkę . To innych opcji nie ma? Lalka albo bluzka? IMO na bluzke za mloda, na lalke za stara . Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czy wypada? 03.06.09, 17:27 A znasz rozmiar i gusta solenizantki? Można bardzo nie trafić, a poza lalką jest jeszcze mnóstwo duperelków, radujących serca 8- letnich dziewcząt: zamykane na kluczyki sekretniki, pamiętniki i notesiki, piórniki, długopisy , przytrzymywacze do karteczek, kubeczki oraz różne gry. Tudzież literatura dziecięca. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Czy wypada? 03.06.09, 17:54 oj, 8-latki to już są dziewczyny, którym ładne ciuchy sprawiają przyjemność- jeśli to faktycznie fajna bluzka to jak najbardziej tak Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Czy wypada? 03.06.09, 19:37 Wypada. Nawet jak sie nie spodoba, to mozna pod spód nosić. Kto twierdzi, że w wieku 8 lat dziewczynek ciuchy nie cieszą? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czy wypada? 03.06.09, 20:08 andaba napisała: > Nawet jak sie nie spodoba, to mozna pod spód nosić. Ot, jaki fajny prezent. To moze kup majtki? tez sie pod spod nosi... Milka, a nie prosciej zlapac za tel., zadzwonic do matki solenizantki i po prostu zapytac, z czego mala sie ucieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Czy wypada? 03.06.09, 20:19 Pewnie, ze wypada. Tak dlugo jak znasz w przyblizeniu rozmiar i gusta 8-letniej panienki to jest to na pewno super prezent. Dziewczynki zawsze sobie przeciaz daja jakies szmatki, koraliki, torebki ... niekoniecznie rozowe Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: Czy wypada? 04.06.09, 12:52 Wypada. Nawet jak sie nie spodoba, to mozna pod spód nosić. Kto twierdzi, że w wieku 8 lat dziewczynek ciuchy nie cieszą? JA, a raczej moja córka, prezent to zabawka, gra, przybory szkolne itd, a ciuchy to ciuchy, obciach nie prezent... a co do noszenia pod spód ... czy chciałoby siedostać prezent, który "od biedy" można "jakoś" wykorzystać ???? chyba raczej nie... ja zawsze sie dyskretnie dowiaduję w czym dziecko gustuje, jednemu się spodoba bluzka, innemu lalka a innemu ani to ani to.... Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Czy wypada? 03.06.09, 21:48 moj syn dostał od kumpla t shirt man u- zachwycony wniebowziety na 8 urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Czy wypada? 04.06.09, 08:05 A mój na 7-me urodziny t-shirt z piratami z Karaibów- również był zachwycony! Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: Czy wypada? 04.06.09, 08:18 Nie wiem... IMO dawanie ubranek jest ryzykowne. Ostatnio się o tym przekonałam - chciałam dać mojej chrześniaczce bardzo fajne, modne i markowe dżinsy, nowiutkie. Wydawało mi się że będą super i że będzie zachwycona, a mała wyraźnie udawała zadowolenie i na koniec "niechcący" zostawiła je u nas zapytana wprost wypaliła "bo ja ciociu preferuję rurki". Więc trzeba b. dobrze znać upodobania dziecka, nawet takiego które się niby to świetnie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes oj, rurki:) 04.06.09, 12:49 w zeszłym roku moja urocza córeczka dokładnie zalała rosołem (celowo) IMO bardzo ładne dżinsy kupione bez niej na szkolny wypad do Kampinosu czy czegoś podobnego. Jak wyjaśniła "nie chciałam z tobą dyskutować bo byłoby ci przykro a to żałosny fason". Prała ręcznie sama ale dopięła swego bo oczywiście nie wyschły. Byłam wściekła. Nawet teraz, jak sobie przypomniałam ten zimny rosół, to mnie trzęsie. Ale w gruncie rzeczy rozumiem - sama pamiętam ubrania, które były dla mnie szczytem obciachu, a rodzicom wydawały się fajne i nie umieli pojąć w czym rzecz. Trudno się to im wyjaśniało i faktycznie też zawsze się bałam, ze będzie im przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Czy wypada? 04.06.09, 09:15 Najrozsądniej byłoby zapytać dyskretnie rodziców solenizantki, a nie nas. Oni będą wiedzieć najlepiej. Mój Krótki na 6-te urodziny dostał min. bluzeczkę z Zigzakiem McQueenem i był (i jest) bardzo zadowolony, bo to jego ulubiony bohater kreskówek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Czy wypada? 04.06.09, 12:51 Zadzwon do mamy dziecka. Ja zadzwonilam (nawet na zaproszeniu byl telefon) i dowiedzialam sie, ze 7-latki prosza o cokolwiek zwiazanego z pracami recznymi, plastycznymi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirynia Re: Czy wypada? 08.06.09, 08:44 Gdy moje dzieci szły na imprezę do kolegi/koleżanki to pytałam się co dane dziecko najbardziej lubi. Moje dzieci dokładnie wiedziały czy dziecko lubi kolorowe ubrania, czy lalki/samochody czy inne rzeczy.... K. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_74 Re: Czy wypada? 08.06.09, 11:33 I już po urodzinach.Syn się właśnie spytał jaki by chciała prezent.Mała powiedziała że coś nie dziecinnego i tylko nie zabawkęi nic do szkoły.Dostała ,więc bluzeczkę z postacią taką jaką ma na piórniku.Na szczęście prezent trafiony ,dziecko zadowolone.Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: Czy wypada? 08.06.09, 12:34 Twoja córka będzie w towarzystwie oceniona na podstawie prezentu jaki da kolezance. Niestety taka rzeczywistośc. Jeżeli taka bluzka nie jest hitem w środowisku córki to ja bym nei ryzykowała. Niech córka podpowie Ci co kupić i się do tego dostosuj. To ona będzie dawała prezent. Ty mozesz tego nie akceptowac, ale przemysl jej sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
olotka Re: Czy wypada? 09.06.09, 11:01 niekoniecznie na urodzinach mojej córki na oglądanie prezentów dzieci zazwyczaj niezbyt mają czas i ochotę, a sama córka potem niezbyt pewna jest co od kogo dostała, a najważniejsza dla dzieciaków jest super zabawa piszę o dzieciach 9-10 letnich Odpowiedz Link Zgłoś