Dodaj do ulubionych

warsztat 205

28.08.11, 19:37
witam jeszcze raz serdecznie smile
pomyślałam, że przy okazji zadawania pytań możemy się trochę zapoznać smile w związku z tym:

1. kim jestem z zawodu wyuczonego? (albo z czym on się wiąże, co się w nim robi)
2. mój stan cywilny/związkowy

w pierwszym pytaniu pewnie bardziej pomocne będą ilustracje na kartach niż dokładne ich znaczenia. ściskam i życzę powodzenia! smile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: warsztat 205 28.08.11, 23:39
      Witaj Helgeyasko smile Cieszę się, że dołączyłaś do grona uczestniczek warsztatów i to w takim pięknym stylu smile

Pytałaś o sprawy organizacyjne. Warsztat trwa tydzień. Z czasem przyjęło się, że warsztaty kończą się w niedzielę o 18-ej, ale jak godzina lub dzień (niedziela) osobie prowadzącej nie odpowiada, to zmienia - uprzedzając o tym wcześniej.
      Wygodnie jest wcześniej sobie przygotować odpowiedź i mieć ją w komputerze, oraz bez pośpiechu przygotować komentarze do nadesłanych odpowiedzi - wtedy od razu w niedzielę o 18-ej można je wysłać.
      Na zakończenie warsztatów wybierasz zwycięzcę, czyli osobę, która w Twoim odczuciu jest najbliższa pełnego rozwiązania. Zdarzają się sytuacje, że trudno wybrać zwycięzcę. Jeżeli będziesz miała z tym problem, to wyciągnij karty.

pozdrowienia smile
      • kita32 interpretacja 30.08.11, 12:25
        Witam,
        W tym tygodniu nadal biorę udział poza konkursem, bo wyjeżdżam na kilka dni i w niedzielę mnie nie będzie.

Najpierw losowałam kartę do drugiego pytania – stan cywilny/związkowy Helgi – 8 Monet (-). (Tę kartę umieściłam do zdjęcia w prawym dolnym rogu rozkładu.)

Parzysta liczba kojarzy mi się ze związkiem. Myślę, że Helga ma plany na dużą rodzinkę smile.. Wyszła dość pracowita karta, więc może przygotowuje się do wesela?, albo dużo czasu i energii poświęca na dbanie o dom lub organizowanie „ciepłego gniazdka”?

Podczas losowania kart do drugiego rozkładu wypadł mi Diabeł (-) – tę kartę do zdjęcia ułożyłam w lewym dolnym rogu. Diabeł kojarzy mi się z pasją, więc myślę, że wyuczony zawód jest jednocześnie wymarzonym zawodem, ale odwrócenie karty sugeruje, że zawód jest, ale pracy w zawodzie jeszcze Helga nie ma.

Zdjęcie rozkładów:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/4iBOa0d9eeFUnk2E6B.jpg
        Do pytania o zawód wyuczony Helgeyaski wyciągnęłam 5 kart:
        Charakter pracy w zawodzie – Papież – może to być zawód związany z doradztwem, uczeniem innych lub nadzorowaniem. Należy się spodziewać dużego prestiżu.
        Nauka przygotowująca do zawodu – Cesarz – solidne studia uniwersyteckie, nie wykluczone, że 4 lata nauki.
        Współpraca z ludźmi – 7 Mieczy (-) – związana ze zdobywaniem informacji (mam skojarzenia ze szkolnictwem lub dziennikarstwem). Ogólnie współpraca nie jest lekka i raczej trzeba liczyć na siebie niż na pomoc innych, chociaż ci inni chyba są.
        Wymagane predyspozycje – Rydwan (-) – umiejętność szybkiego podejmowania decyzji, elastyczność, cechy przywódcze. Ale może ta karta pokazuje, że trzeba umieć prowadzić samochód?
        Ogólnie zawód – 6 Mieczy – intelektualny lub związany z ruchem, powietrzem, przemieszczaniem się. Może Helga jest pilotem? Ewentualnie stewardessą?
        Pasują mi tu również zawody związane z Unią Europejską, doradztwem, nauczaniem – takie które są prestiżowe, wymagają solidnej wiedzy, raczej intelektualne (Miecze) lub związane z przemieszczaniem się lub z dużymi obszarami (Rydwan, 6 Mieczy).
        Wydaje mi się, że ten zawód jest jakiś niezwykły, bo aż 4 WA na 6 kart smile.

Ciekawa jestem bardzo - może w poniedziałek uda mi się zajrzeć na forum z komputera koleżanki i dowiedzieć jakie jest rozwiązanie?
        • helgeyaska Re: interpretacja 01.09.11, 19:42
          hmm, ponieważ póki co tylko Ty Kita dałaś interpretację, to podpowiem, że karty masz dobre smile ale jeśli chodzi o zawód, widzę, że może być trochę ciężko, więc proponuję zapytać co jest w nim kluczowe, na czym on się koncentruje.
          • kita32 Re: interpretacja 01.09.11, 22:31
            Fajnie, że zdążyłam jeszcze przed wyjazdem zobaczyć Twoją uwagę, Helgo. Wyciągnęłam kartę na to, co jest jest kluczowe w Twoim zawodzie - 5 Kijów. Walka, asertywność, wojowniczość, radzenie sobie w sytuacjach kryzysowych. Może jesteś sportowcem lub ratownikiem (medycznym lub górskim) lub strażnikiem miejskim? Starałam się nie przeczytać postu Ivany, ale i tak wpadły mi w oczy słowa, że możesz być policjantką lub detektywem - to też pasuje do 5 Kijów.
            Nie wiem, czy to ma sens, ale w wyobraźni widzę Cię pędzącą na motocyklu lub na koniu smile

Bardzo jestem ciekawa smile
        • ivana Re: interpretacja 01.09.11, 19:44
          1.Jaki jest Helge zawod wyuczony?
          Paź Buław(-) Sprawiedliwosc(-) 2 Buławy(-)

Nie pracujesz w wyuczonym zawodzie bo wszystkie karty sa odwrocone. Zawod wyuczony jest zwiazany z administracja publiczna. Jestes po prawie, administracji i zarzadzaniu moze bankowosci..
          2. Co sie robi w tym zawodzie?
          Krolowa Kielichow(-) 7 Monet 7 Mieczy

W tym zawodzie nalezy wykazac sie sprytem i cierpliwoscia oraz trzeba zachowac zimna krew.
          Kojarzy mi sie to z inwestycjami dlugofalowymi, giełdowymi, doradca inwestycyjny, doradca ubezpieczen spolecznych lub emerytalnych

Jakiego Helge jest stanu
          Krolowa Monet- mężatka

To tyle ode mnie
          Pozdrawiam
          • ivana Re: interpretacja 01.09.11, 19:50
            Przyszlo mi jeszcze do glowy ze mozesz byc po jakiejs szkole policyjnej lub detektywistycznej...
          • kita32 Re: interpretacja 01.09.11, 22:38
            > Jakiego Helge jest stanu
            > Krolowa Monet- mężatka

....Ivano, co do stanu Helgi, to jesteśmy zgodne smile. Ja jeszcze bym dopisała do tej karty - mężatka w ciąży. Ciekawa jestem, czy trafiam, czy fantazjuję smile
            • ivana Re: interpretacja 02.09.11, 08:17
              Kito to mozliwe ze ma juz dziecko albo spodziewa sie go.....
    • ak8481 Re: warsztat 205 04.09.11, 16:59
      Witam serdecznie po dlugiej przerwie!
      Przepraszam ze tak pozno pisze.

1. 10 monet, 2 bulaw, krol monet/ 6 monet
      Moze bankowosc i finanse, karty skojarzyly mi sie z osoba wydajaca kredyty.

2. 6 monet, Cesarzowa, Ksiezyc
      Mysle ze jestes mezatka i masz dzieci.

Pozdrawiam wszystkich.

Ania
    • helgeyaska rozwiązanie 04.09.11, 18:48
      hej Dziewczyny, troszkę zaspałam na 18, wybaczcie smile

więc może najpierw prawidłowe odpowiedzi, a potem będziemy analizować karty smile

1. mój wyuczony zawód to archeolog;
      2. jestem samotną panną wink
      • helgeyaska interpretacja Kity 04.09.11, 18:56
        8 monet, odwr - kluczowe jest to odwrócenie, bo w zasadzie to co napisałaś jest prawdziwe, tylko ta moja rodzina jeszcze nie zaistniała smile

diabeł odwr - idealnie smile

papież - w dobrą stronę szłaś - ta karta odnosi się wg mnie do bycia doktorem lub profesorem, co się wiąże z wykładaniem wiedzy, pisaniem prac - pokazała chyba moje ambicje wink

cesarz - tu też dobrze wyszło.

odwr. 7 mieczy - Twoja analiza super pasuje.
        w prostej jest to "samotny wilk". w negacji będzie zatem grupa osób. tak samo jak w prostej (talia R-W) facet patrzy w przyszłość, w prawo. jak go odwrócimy, będzie patrzył w przeszłość.

odwr. rydwan - to co napisałaś jak najbardziej.

6 mieczy - umysłowa (miecze) i fizyczna (podróżowanie, pchanie tej łodzi wink) razem.

5 kijów - walka, ciężka praca - tak, jak najbardziej big_grin
      • helgeyaska interpretacja Ivany 04.09.11, 19:07
        1.Jaki jest Helge zawod wyuczony?
        Paź Buław(-) Sprawiedliwosc(-) 2 Buławy(-)

zgadza się, że nie pracuję w nim.
        tu mi w ogóle trudno powiedzieć, co karty chciały przekazać... może ktoś inny ma pomysły?

2. Co sie robi w tym zawodzie?
        Krolowa Kielichow(-) 7 Monet 7 Mieczy

ten zawód nie jest dla kobiet big_grin to chyba wyszło w odwr królowej wink i to co napisałaś zresztą też. na rezultaty trzeba długo czekać, mocno się napracować.
        na 7 mieczach facet kradnie miecze z pobojowiska po walce - i to jest DOKŁADNIE to co się robi w tym zawodzie, czyli kradnie się z ziemi różne zabytki wink

Jakiego Helge jest stanu
        Krolowa Monet chyba w tym przypadku pokazała (zresztą dziwnie dosyć), że jestem póki co skoncentrowana na pracy.

ogólnie Ivana miałaś strasznie ciężkie karty, że ja sama nie wiem, jak trzeba je tu rozpracować. może ktoś pomoże?
      • helgeyaska interpretacja ak8481 04.09.11, 19:18
        1. 10 monet, 2 bulaw, krol monet/ 6 monet
        Moze bankowosc i finanse, karty skojarzyly mi sie z osoba wydajaca kredyty.

jak najbardziej praca dotyczy żywiołu monet, czyli ziemi, a buławy mówią tu o byciu kreatywnym wobec tego żywiołu - tak chyba trzeba to tu przeczytać, aczkolwiek 10 i król sugerują dobre zarobki, co zupełnie nie ma tu miejsca wink

2. 6 monet, Cesarzowa, Ksiezyc
        Mysle ze jestes mezatka i masz dzieci.

powiem Ci, że ja tak samo bym zinterpretowała te karty - więc nie wiem dlaczego to Ci powiedziały.... u mnie nie ma faceta nawet "na oku", a już tym bardziej dzieci...

w mojej ściądze widzę, że cesarzowa i 6 monet razem mówią o psychicznym komforcie i stabilności, obfitości zasobów. może księżyc w tym wypadku mówi o lękach, które nie pozwalają wykorzystać tych zasobów.
      • helgeyaska Podsumowanie 04.09.11, 19:25
        karty były trudne, i w sumie by trzeba było popatrzeć głębiej, zwłaszcza na te 2 buławy, które się pokazały i u Ivany i ak8481.

jeśli chodzi o stan cywilny to możliwe też, że zobaczyłyście po prostu moje pragnienia w tej kwestii, czyli jak najbardziej małżeństwo i rodzina.

jeśli chodzi o zawód, to do nazwania go najbliższa chyba była Ivana, która napisała o szkole detektywistycznej, bo w pewnym sensie archeolog to detektyw smile także to Ona zada następną zagadkę smile

warto by było popatrzeć raz jeszcze na te karty, więc wspisujcie swoje interpretacje do odpowiedzi, sama jestem ciekawa, co one tutaj u was powiedzialy.
        buziaki!
        • ivana Re: Podsumowanie 04.09.11, 19:42
          Helge bardzo ciekawe masz studiawink I bardzo ciekawy warsztat za ktory dziekuje. Za chwile zadam zagadkewink
          • kita32 Re: Podsumowanie 05.09.11, 21:04
            Bardzo ciekawe warsztaty smile
            Właśnie wróciłam i przeczytałam rozwiązanie.
            Masz świetny zawód, Helgo!
            Życzę Ci dużej, kochanej, własnej rodzinki smile
            • helgeyaska Re: Podsumowanie 08.09.11, 00:46
              dzięki Dziewczyny.
              zawód faktycznie jest super i kocham go całym sercem, ale jak napisałyście - nie pracuję w nim. ale cały czas mam dążę, by to zmienić...

i dzięki za życzenia big_grin też wam życzę spełnienia w waszych miłościach smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka