Dodaj do ulubionych

warsztat- RODZINA

23.05.13, 01:04
Naprawde mam problem z fajnymi tematamisad zamecze Was znów wiedza o mnie...
1.Kiedy i gdzie, w jakich okolicnosciach poznalismy sie z moim mezem?
2.Od kiedy jestesmy małzenstwem?
3.Jak wygladały nasze domy- czy były to rozbite czy pelne rodziny, liczne(brat ,siostra?) czy brak rodzenstwa,szybko czy nie wyszlismy z domów do samodzielności, koło kogo z njbliższej rodziny jest nasz najwiekszy szacunek, przywiązanie (moze kto najwiecej przylożył sie do naszego wychowania?)
Moga wyjsc fajne rzeczy, ciekawe tylko czy beda chetnie do rozłożenia Kart? zapraszamysmile
Obserwuj wątek
    • yool125 Re: warsztat- RODZINA 23.05.13, 01:07
      od jutra do 1.06 mnie nie ma...sad pozdrawiam
      • kita32 Re: warsztat- RODZINA 23.05.13, 19:17
        Przyjemnego wyjazdu smile

Nie zamęczasz, to są najciekawsze tematy smile
        • kita32 interpretacja 30.05.13, 23:36
          1.Kiedy i gdzie, w jakich okolicnosciach poznalismy sie z moim mezem?
          8 Monet (-), Rycerz Kijów, 2 Monet – pracowaliście gdzieś wspólnie lub poznaliście się w pracy, niewykluczone, że takiej dorywczej typu „zbieranie truskawek w Hiszpanii” . Okoliczności wymagały od Was współpracy.

2.Od kiedy jestesmy małzenstwem?
          Rycerz Mieczy – do małżeństwa doszło szybko (Rycerz pędzi przed siebie), nie wykluczone, że trzeba było pokonać jakieś trudności (Miecze). Szybkość podkreślona tą kartą kojarzy mi się z tym, że od niedawna jesteście małżeństwem – szybko przeleciał Wam czas od ślubu.

3.Jak wygladały nasze domy- czy były to rozbite czy pelne rodziny, liczne(brat ,siostra?) czy brak rodzenstwa,szybko czy nie wyszlismy z domów do samodzielności, koło kogo z njbliższej rodziny jest nasz najwiekszy szacunek, przywiązanie (moze kto najwiecej przylożył sie do naszego wychowania?)

Yoola:
          Dom - 8 Pucharów – ktoś odszedł – może ojciec zostawił Waszą rodzinę.
          Rodzeństwo – 10 Monet – liczne, zgrane, możecie na sobie polegać.
          Samodzielność – 6 Mieczy – szybko „wyfrunęłaś” z domu i ogólnie pasuje mi tu powiedzenie: „sama sobie jesteś sterem, żeglarzem, okrętem”.
          Autorytet rodziny – 3 Monet (-) – protoplasta rodu, ktoś, kto umie budować, tworzyć i trzyma się reguł – osoba odpowiedzialna i dobrze zorganizowana. Trójka kojarzy mi się z trzecim pokoleniem – to babcia albo dziadek.
          Wychowanie – Księżyc – to tak jakby wychowywała Cię ulica lub dzika Przyroda. Nie było lekko, mogło być nawet niebezpiecznie. Okoliczności sprzyjały rozwojowi intuicji i psychicznego wyczucia. Oparciem dla Ciebie mogły być zwierzęta lub Przyroda – jakieś miejsca niedostępne w których zaciszu lubiłaś się chować.

Mąż Yooli:
          Dom – 6 Mieczy – patriarchat. Ewentualnie może ta karta oznacza, że jego ojciec na sprawie rozwodowej wygrał opiekę nad nim.
          Rodzeństwo – 7 Mieczy (-) – czegoś jemu w tej materii brakowało, może stracił kogoś bardzo bliskiego z rodzeństwa w wyniku rozwodu rodziców i „podzielenia się” dziećmi?
          Samodzielność – 4 Kijów – ma charakter energiczny i niezależny, ale chyba nie był zmuszany przez życie do przedwczesnej samodzielności.
          Autorytet rodzinny – Paź Kijów (-) - młodszy brat? Ktoś dość młody, energiczny, pomocny. Nie wykluczone, że ta karta pokazała kogoś, kto dla niego jest bardzo ważny, którego docenia ale i sprawuje nad nim opiekę.
          Wychowanie – Sąd Ostateczny – ogólnie wspierające. Miał w rodzinie osoby na których mógł polegać i które zaangażowały by się w wyciąganie go z kłopotów, gdyby je miał.

Wyciągałam po jednej karcie, bo temat był rozległy. Ja to bym rozłożyła sobie taki temat na 3 warsztaty, no ale ja mam problem ze znalezieniem pytań – o wszystko co ciekawe już pytałam…
          To bym chciała znowu brać udział poza konkursem, bo nie mam pomysłu na pytanie, no w każdym razie nie na ciekawe pytanie…
          • yool125 Re: interpretacja 02.06.13, 22:01
            Kito skoro tylko Ty napsiałaś interpretacje to prosze w wolnej chwili rozłóż na czynniki pierwsze te pytania i zrób wieksze układy...zanim powiem Ci rozwiązanie mozemy pobawić sie samesadszkod troche ze tak pusto sie zrobiło nie? dziekuje ci jednak za udział i serdecznie pozdrawiam
            • hanna1985 Re: interpretacja 03.06.13, 14:25
              witajcie!czy jutro moge rozlozyc jeszcze na to pytanko?dzis nie dam rady ,u mnie klopoty osobiste ,wlasciwie rodzinne ,nie mialam czasu,ale jutro mam czas wolny ,wic jesli moge to rozlozewink
              • kita32 Re: interpretacja 03.06.13, 19:10
                O, super smile
                Cieszę się, Hanno, że dołączysz smile
            • kita32 Re: interpretacja 03.06.13, 19:16
              Yoolu, ja maksymalnie mogę jednorazowo rozłożyć 10-12 kart. Powyżej tej liczby nie daję rady. Robi mi się chaos w głowie.
              • hanna1985 Re: interpretacja 05.06.13, 17:08
                nie wiem czy dzis zdaze odpisac,ale postaram sie wink
                • hanna1985 Re: interpretacja 05.06.13, 17:22
                  karty wylozylam ,teraz tylko interpretacja i mysleniewink,ale nie wiem cyz zdaze do jutra ,moze dzis wieczorem uda mi sie ,do kiedy ostatecznie moge odpisac?
                  • kita32 Re: interpretacja 05.06.13, 19:30
                    Jestem za poczekaniem na Ciebie smile
                    • hanna1985 Re: interpretacja 06.06.13, 00:17
                      dobrzewinkobiecuje sobie ,ze jutro wszytsko niewazne bedzie ,az nie posiedze nad tarotemwinkdziekuje!
                      • yool125 Re: interpretacja 06.06.13, 13:31
                        czekamy, spokojnie, pozdrawiam
                        • hanna1985 Re: interpretacja 06.06.13, 15:58
                          Witajcie!nie wiem co z tego mi wyjdzie,bo karty ciezkie mi wyszly,ale pozniej odcyztam te karty prawidlowo jka bedzie rozwiazanie i wiele sie naucze,wiec sprobuje,choc nie jest latwocrying
                          1.kiedy i gdzie sie poznaliscie ,w jakich okolicznosciach wyszly mi karty Kaplanka,3bulaw i kochankowie ,kaplanka moze mowiec o wczesnym poznaniu sie tzn we wczesnej fazie zycia,zaraz po maturze ,ta karta jest po glupcu wiec, symbolizuje ,ze znacie sie dlugo bardzo juz,byc moze poznaliscie sie w pracy,na szkoleniue jakims?
                          2.od kiedy ejstescie malzenstwem?Kolo fortuny ,chyba juz jakies 10 latwink
                          3.dom Yool wyszly mi karty 9 bulaw,8 pucharow i 6 bulaw i tutaj kojarzy mi sie ,ze wychowaniem zajal sie ktos inny niz rodzice ,np babcia?6 bulaw mowi ,ze wychowanie wyszlo na plusik ,byc mzoe ktos odszedl i nie bylas wychowywana przez obojga rodzicow ,moze tylko jeden z nich wychowywal Cie,
                          rodzenstwo przy tasowaniu wypadly mi Pustelnik,8 bulaw i paz mieczy,chyba brat ,ale byl niepoukladany ,dociagnelam 7 pucharow i wydaje mi sie ,ze liczne rodzenstwo bylo,zastanawia mnie ten pustelnik ,chyba samotnosc ci doskwierala i potrzebowalas czegos wiecej .
                          DOMmęza yool 2 pucharow i wypadlo sad ostateczny,a juz sie ucieszylam ,ze ta 2 powie mi,ze byl cieply dom i wydaje mi sie ,ze taki byl ,ale sad ostateczny podpowiada ,ze byly jakies przetasowania ,zmiany i przeszedl w zyciu przez dwa domy i ten drugi byl bardzo dobry,byc mzoe rozwod rodzicow?rodzenstwo to krolowa pucharow i swiat ,ladne karty ,uwazam ,ze liczne rodzenstwo,nie wiem z czym trafilam,ale samo czekanie na odpowiedz jest takie ekscytujace ,ze czegos znow sie nauczewinkprzepraszam za dopiske ,milosc siostrzana?wspaniale rodzenstwo uwazam.
                          4.kto wzbudza najwiekszy szacunek?pani yool 4 bulaw i chyba tutaj jest cieply kąt,a pan yool odwrocony pustelnik ,wiec liche konakty ibrak wspolnego jezyka i brak bratnich dusz!moze cos trafilam ,ale to nic juz mi tlumaczylyscie ,ze to warsztatwink

• yool125 Re: interpretacja 06.06.13, 20:56
                            Dziekuje Haniusmile ciekawe czy ktos sie jeszcze skusi, jak myslicie??? czekamy spokojnie do niedizeli prawda?
                            • hanna1985 Re: interpretacja 07.06.13, 13:39
                              czekamywink
                          • yool125 Hania 09.06.13, 20:33
                            Rzeczywiści poznaliśmy sie na poczatku szkoły sredniej wiec na nowej drodze i w nowym poczatku dla nas obojga...daaaawno temusmile moze i małzenstwem jestesmy 6 lat ale czasem mysle ze 12 hehheheh
                            Maz przeszedł przez 2 a nawet 3 domy...przetasowania były powazne.
                            W sumie to poza dziadkiem nie miał "bratniej duszy" ale w razie potrzeby mogl liczyc na kilka osob w tym ojca... to u mnie byl ciepły kat do ktorego takze ciągnąl moj maz...efektsmile))przyjazn z tesciowa hehheh
                            Gratuluje Haniusmile
          • yool125 Re: Kita 09.06.13, 20:23
            Super poszło ci z domem mojego męża i Nim samymsmile zwłaszcza z tym "podzieleniem sie dziecmi", gratuluje smile
    • ivana Re: warsztat- RODZINA 07.06.13, 19:22
      1.Kiedy i gdzie, w jakich okolicnosciach poznalismy sie z moim mezem?- Pustelnik As Bulaw
      Poznalas sie z mezem w chwili gdy zaczynalas w swoim zyciu cos nowego, nowy etap, wiec moze na pierwszym roku studiow? Mozliwe jest tez ze poznalas go na jakims wyjezdzie, gdzies w drodze albo w jakims miejscu odosobnienia gdzie mozna bylo sie wyciszyc , zregenerowac
      2.Od kiedy jestesmy małzenstwem?- Paź Mieczy(-)
      Jestes mezatka 6 lat lub 12

Rodzina Yool- Krol Mieczy Kaplanka
      Rodzice Yool byli rozwiedzeni i chyba byla jedynaczka. Mieszkala z mama

Rodzina meza Yool- Ksiezyc(-) 9 Bulaw
      Maz pochodzil z licznej rodziny, to byla rodzina wielodzietna,bez ojca. Tylko matka zajmowala sie dziecmi. Bylo ich okolo 9 osob.

Czy szybko usamodzielnila sie Yool - Paź Denarow(-)
      Juz na studiach zaczela zarabiac pieniazki, wiec usamodzielnila sie bardzo szybko

Czy szybko usamodzielnil sie jej maz-Głupiec
      Od poczatku swojej drogi musial liczyc tylko na siebie, wiec jako sprytny chlopak imal sie w zyciu roznych zajec, nie bal sie pracy

Kto najbardziej przylozyl sie do wychowania Yool- Krol Denarow
      Mezczyzna, to mogl byc dziadek albo wujek..

Kto najbardziej przylozyl sie do wychowania meza Yool- 4 Denary
      Kobieta, byc moze mama lub babcia ktora dbala o to aby niczego w domu nie brakowalo

Uff no to napisalam , mam nadzieje ze bzdury nie wyjda. Pozdrawiam cieplo i przepraszam ze nie moge brac udzialu we wszystkich warsztatach
      • yool125 rozwiązanie 09.06.13, 20:07
        1.Poznalismy sie bardzo dawno temu, na poczatku szkoły średniej
        2.Małżeństwem jesteśmy 6 lat
        3.Ja wychowywałam sie w penej rodzinie, z mama i tata i bratem. Najwięcej "otrzymałam" w kwestii wychowania od Mamy i Ona tez jest dla mnie autorytetem, jesteśmy bardzo blisko.
        Mój mąż w wieku lat 15 przeżył rozwód rodziców, został z Ojcem, który go wychowywał ,Mama zabrała maleńką siostrę, z Mama kontakt odnowił juz jako dorosły meżczyzna...Autorytetem Jego i osoba ,która była bliżej Niego i go poniekąd "kształtowała" był natomiast Dziadek.
        Rzeczywiście popełniłam bląd ze taki duzy temat Wam rzucilam, trzeba było pomału, ale nie mam juz zbyt duzo czasu i nie wiedziałam czy bede brac jeszcze udział w warsztatachsad((
        Mysle ze gdybyscie rozłozyły wieksze układy lepiej by to wyszlo, bo z jednej Karty czasem trudno byo zinterpretowac. Niemniej bardzo Wam dziekuje za czas i checi i udział w moim warsztaciesmile)) i gratuluje serdecznie.Zaraz wyłonie zwycięzce.
        • yool125 Re: rozwiązanie 09.06.13, 20:28
          Zapomniałam o samodzielności napisacsmile wiec ja zaczelam sama mieszkac na 1 roku studiów, ale pracowac zaczelam pozno gdyz po prostu mialam duzo nauki...a moj maż odwrotnie, szybko zaczal pracowac i szybko sie usamodzielnił, ale wprowadził sie dopiero do innego niz rodzinny dom, do mnie na 2 lata przed slubem.....wczesniej pomieszkiwał i dochodziłsmilei pomagał mi troche finansowo smile
      • yool125 Ivana 09.06.13, 20:35
        Trafiłaś w 1 i 2 pytaniu wlaściwie bezbłednie, 1 rok studiów czy 1 klasa to zadna roznica, super to odczytałaś. Domy wyszły jakby pomieszane były, ale trafnie oceniłaś sytuacje z nasza samodzielnościasmile)) gratuluje Ivano
        • yool125 ZWYCIEZCA 09.06.13, 20:37
          Ivano gratulujesmile)) pozdrawiam Ciebie i wszystkie dziewczyny. Trzymam kciuki zeby warsztaty były bardziej liczne i zawsze juz takie pouczajace.Bede zagladac obiecuje i mysle ze nieraz skusze sie na interpretacje ale juz nie dam rady co tydziensad((( Buziaki dla Was
          • ivana Re: ZWYCIEZCA 09.06.13, 20:39
            Czyli wygralam?
            • yool125 Re: ZWYCIEZCA 09.06.13, 21:23
              smile))))))))))))))))))))) tak
              • kita32 Re: ZWYCIEZCA 09.06.13, 21:56
                Gratulacje Ivano!!!!
                • ivana Re: ZWYCIEZCA 09.06.13, 22:14
                  Dziekuje dziewczyny, jestem bardzo zaskoczona....Dziekuje za ciekawy warsztat !
                  Juz podaje zagadke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka