Dodaj do ulubionych

Lewica razem bez koryta

05.12.06, 23:05
Lewica razem nie zdobyła w radzie miejskiej niczego co miała wcześniej po
uszy.Przepadła w komisjach i pełni rolę symbolicznej opozycji, która będzie
zajmowała pięć stołków.Będzie miała jedynie wpływ na równomierne zużywanie
się siedzisk w sali sesyjnej.
Jedynie przebiegły Burgermeister dogadał się ukradkiem bez załogi i ocalił w
porozumieniu z koalicją pensję i wpływ na Związek Krajny.
Załoga niestety razem ale bez koryta.
Przebieg dzisiejszej sesji był odegrany perfekcyjnie jak sztuka teatralna
dlatego ,że wszystkie kandydatury były zaplanowane wcześniej.
BM bał się tylko o ,,piniądze i dzisiej,, powiedział, że się bardzo cieszy z
uchwały.Teraz tylko czekać na wiek emerytalny i ch..
Obserwuj wątek
    • obserwator16 Re: Lewica razem bez koryta 06.12.06, 23:05
      Dzisiejsze AL podały nazwiska przewodniczących komisji: finanse miejskie-Brewka,
      gospodarka miejska-Jędrzejczyk, zdrowie i opieka społeczna-Kosiba. Ci trzej to
      koalicjanci Lewicy Razem z poprzedniej kadencji. Dalej komisja oświaty, kultury
      i sportu-Majewski/nieźle gra "ciszę" na pogrzebach/, ochrona środowiska i
      promocja miasta-Nurczyk z Metalplastu, bezpieczeństwo publiczne-kpt Marszałek
      /areszt śledczy/, komisja rewizyjna-ppłk Fidurski /areszt śledczy/. Członkiem
      tej komisji jak się dowiedziałem ze źródeł zbliżonych do PiS-u, został również
      Muzioł /ksywa Szajba/. Rozdanie doprawdy perfekcyjne. Pogratulować. O Związku
      Gmin Krajna napiszę w najbliższym czasie.
    • sebastiancyranek Re: Lewica razem bez koryta 07.12.06, 17:15
      O co chodzi z tym ,,piniądze i dzisiej"? Możesz rozwinąć wątek. Na emigracji
      przebywasz, czy gramatyki nie znasz? Pozdrawiam.
      • radiomarian1 Re: Lewica razem bez koryta 08.12.06, 16:18
        Ja przebywam w Polsce i to jest moja emigracja.Jeśli chodzi o ,,piniądze,,to
        cytowałem jak wyartykułował to słowo BM Złotowa.
        Gdybyś się bardziej postarał to ta kasa byłaby Twojsza.
      • galicjanka1 Re: Pytanie 09.12.06, 22:21
        "O co chodzi z tym ,,piniądze i dzisiej"?". To się nazywa rżnąć głupa. Wiadomym
        jest, że biegasz na sesje w powiecie i mieście. Jeżeli słuchasz wypowiedzi i je
        rozumiesz, to nie powinieneś zadawać takich pytań. Chyba, że nie rozumiesz.
      • legalna-blondynka Re: Lewica razem bez koryta 10.12.06, 12:52
        Sebastianie...chodzi o "niedbalstwo" językowe i ignorancję( w znaczeniu-
        niewiedza) Pamiętasz tę "puszkę z Pandorą", "flipinkę" zamiast filipiki, "źeśmy
        zrobili", "dźwi"(drzwi), "piniądze"(pieniądze). Dodam tu jeszcze "rynsztokowe"
        zwroty typu "rżnąć głupa", "kurwiki w oczach"...itp. Wybrane przykłady odnoszą
        się nie tylko do lokalnych vipków....:)

• galicjanka1 Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 15:42
          W języku polskim funkcjonuje kilka rodzajów zwotów. Np. wulgarne, pospolite,
          potoczne, przysłowiowe, obelżywe itd. Czy są "rynsztokowe"? Pytać mądrzejszych.
          Zwrot "rżnąć głupa" został użyty w znaczeniu potocznym /udawać lub naśladować
          kogoś/. Podaję stronę internetowego słownika języka polskiego, na której
          znajdziesz różne przykłady znaczeń słowa "rżnąć". Zachęcam do lektury.
          sjp.pwn.pl/lista.php?co=r%BFn%B1%E6
          • legalna-blondynka Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 17:45
            Szanowna Pani Galicjanko.....w cywilizowanym świecie i szkole polskiej
            obowiązuje język literacki, za używanie języka potocznego zwykle obniża się
            uczniom oceny...:)Zwroty typu "rżnąć głupa" w ustach damy są
            niedopuszczalne.Klasyfikacja słownikowa nie ma tu nic do rzeczy.
            • galicjanka1 Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 21:02
              Pisanie postów to nie literatura piękna. Trzeba pisać językiem zwięzłym i
              zrozumiałym dla czytających. Przekaz ma być skuteczny. Nie jestem jedyną osobą
              na tym forum, która często używa języka potocznego. I cytat z Wolnej
              encyklopedii "Język potoczny coraz częściej wkracza na teren literatury, niegdyś
              dla niego zamknięty. Epoka Internetu, a z nią poczty elektronicznej, blogów i
              chatów stają nowym obszarem, na którym użytkownicy języka potocznego kreują
              własne formy językowe, tworzą swobodnie neologizmy i przyczyniają się do rozwoju
              języka".

• legalna-blondynka Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 21:47
                Szanowna Pani...to co "uchodzi nikom", zwykłym ludziom i legalnym
                blondynkom...:)-
                nie uchodzi politykom i tzw.vipom. A posty -każdy pisze swoim stylem.Język
                potoczny od wieków funkcjonował w literaturze- to żadna eureka. Autorom dzieł
                literackich nikt nie zabrania stosowania tego typu środków ekspresji...:)
                • galicjanka1 Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 22:27
                  Cytat na zakończenie tej wymiany zdań. Twoja wypowiedź z tego forum. "Kur....jak
                  można być aż tak pazernym i nieprzyzwoitym...Boga się nie boją..czy
                  jak?Nikt z nas bez grzechu nie jest...ale tak jawnie?". Takie słownictwo w
                  ustach kobiety!? Moim zdaniem nie uchodzi nawet legalnym blondynkom o damach nie
                  wspominając.
                  • legalna-blondynka Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 22:42
                    Szanowna Pani Galicjanko...ja tu w przeciwnieństwie do Pani...funkcjonuję jako
                    legalna blondynka z najniższym IQ..:) To moje "usprawiedliwiające alibi".....:)
                    Nie rozumie Pani ani tego, co piszę ,ani o czym piszę....to z pewnością moja
                    wina...wyrażam się takim zagmatwanym stylem,zrozumiałym jednak dla kilku osób z
                    tego czatu:)

• komuchojadek Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 21:47
            galicjanka1 napisał:

> Zwrot "rżnąć głupa" został użyty w znaczeniu potocznym /udawać lub naśladować
            > kogoś/.

A ja myślałem, że "rżnąć głupa" tzn. uprawiać seks z Begerową, dzięki
            galicjanka za info
            • legalna-blondynka Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 21:55
              Komuchojadku -posty ukazały się w tej samej minucie-zaraz usłyszymy ,że ja
              jestem tobą a ty mną...:)
              • komuchojadek Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 22:11
                a tak nie jest?
                • legalna-blondynka Re: zwroty w języku polskim 10.12.06, 22:17
                  Nie zadawaj mi takich trudnych pytań,w końcu jestem twoją przyjaciółką ...no i
                  wiesz jakie mam IQ....:)

• komuchojadek Re: Lewica razem bez koryta 11.12.06, 20:17
      No proszę jak się ładnie Blondynka z Brunetką przekomarzają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka