Dodaj do ulubionych

koszty sali+kucharka

31.01.12, 13:24
Witam
Poszukuję informacji od osób które organizowały swoje przyjęcie weselne na sali np osp
wraz z kucharka. Organizuje wesele na ok 50 osób i nie mam punktu zaczepienia ile za takie wesele mniej więcej trzeba zapłacić kucharce, jaki byłby mniej więcej koszt zakupów na takie przyjęcie. Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • hefalump8 Re: koszty sali+kucharka 01.02.12, 20:52
      Witam.wszystko zależy od oczekiwań.Mnie w ubiegłym roku kucharka powiedziala 3-4 tys.Wesele 2 dni 100 osób.Wchodziła w srodę,a w sobotę + 4 kelnerki do niedzieli do 18 byłaby na sali.W cenie ciasta.Zakupy trzeba dostarczyć.Są też takie oferty,gdzie liczą tzn talerzyk np 120 zł od osoby i zakupy nas nie obchodzą.Sala osp nie jest droga,trzeba pytać czy są talerze itd.Za wyposażenie biorą opłatę.Salę trzeba posprzątać , udekorować a i po weselu zmywanie i sprzątanie.Koszt zakupów-wszystko zależy od menu.
      • meg277 Re: koszty sali+kucharka 02.02.12, 19:51
        dziękuje za odpowiedź, dla mnie to bardzo przydatne informacje.
        Pozdrawiam
      • kame-leonik Re: koszty sali+kucharka 05.03.12, 22:04
        My w ubiegłym roku robiliśmy wesele na 130os w sali osp kucharka za dwudniowe wesele wzięła nam 2500zł miała swojego pomocnika i 4 kelnerki. Była od czwartku do niedzieli do godz 20. Jeśli chodzi o koszty całego wesela to były o ok 15tys mniejsze niż w restauracji i na niczym nie oszczedzalismy.
    • koniowaty3 Re: koszty sali+kucharka 06.03.12, 10:16
      kucharka + sala osp - sa plusy i minusy.
      Można rzeczywiscie zmniejszyc koszty organizowanego przyjecia[ przy duzej luiczbie gosci ] ,. Niestety, ale wiąze się to z poświeceniem własnego czasu . Trzeba odebrać sale , policzyc wszystkie rzeczy na sali , często też zrobic wszytskie zakupy kucharce. Na koniec trzeba wszystko posprzatać i znów wszysko liczyc .
      Przy małej ilości osób zdecydowanie taki pomysł odradzam. szkoda zachodu i Twojego czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka