Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 10:54 czy Wy wrózki jak borykacie sie z problemami korzystacie z usług innych wrózek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: pytanie do wróżek IP: *.internetia.net.pl 31.10.11, 17:22 Owszem, szczególnie kiedy mam do czynienia z problemem co do którego nie potrafię się zdystansować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróżka Anna Re: pytanie do wróżek IP: 87.204.172.* 05.11.11, 20:32 No, ja innych nie pytam. Siadam i pytam kart :) sama :). Oczywiście trzeba się zdystansować, ale akurat to potrafię :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wahadlo.k Re: pytanie do wróżek 06.11.11, 03:29 forum.gazeta.pl/forum/0,78083,3837772.html?f=103729Gość portalu: ja napisał(a): > czy Wy wrózki jak borykacie sie z problemami korzystacie z usług innych wrózek > ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antomawi Re: pytanie do wróżek IP: *.as13285.net 06.11.11, 20:33 Raz skorzystałam - wróżba była "na całe życie" i ponieważ wiele dość dosłownie się sprawdziło, to nie chcę sobie zaprzątać obrazu inną wizją, bo ta była całkiem niezła. Na bieżąco staram się sobie sama radzić, choć faktycznie czasem trudno o dystans... Poza tym nie chcę "się dać zwariować" sobie samej - astrologia to nie wszystko, planety życia za mnie nie przeżyją:-) pozdrawiam antomawi Odpowiedz Link Zgłoś
bulawy Re: pytanie do wróżek 06.11.11, 21:50 antomawi a w takim poście co został skasowany byłaś facetem ostro dyskutującym z wróżką w każdym razie wg Ciebie wróżką,a może podobny nick,jeśli się mylę to przepraszam nie chciałabym Cie bezpodstawnie oskarżać ,ale napiszę jeszcze coś to już nie dotyczy Ciebie że to pytanie odpowiada na jeszcze 1 ważne pytanie mianowicie widać z jakiego IP albo nicku piszą wróżki udające klientów.Ciekawe ile tak na prawdę jest tu klientów a ile zazdrosnych wróżek tu na forum.I to pytanie raczej głownie po to było zadane.Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróżka Re: pytanie do wróżek IP: *.home.aster.pl 20.06.12, 23:26 Ja naprzykład sama sobie stawiam karty. Czasem proszę koleżankę, która też jest wróżką. Jeśli proszę koleżankę to jednak niezbyt często. No i nigdy nie przez telefon, a osobiście. Na portalu zdarza mi się wyczuć, że rozmawiam z wróżką. Jedną nawet pozanłam po głosie. Wróżka też człowiek, może wróżyć u kogo zechce. Nie neguje, ze dzwonią z prawdziwymi pytaniami, ale są i takie wróżki, które po prostu roznoszą w ten sposób plotki i konflikty. Byłam w stutacji, że rzekoma klientka (faktycznie wróżka) wciągnąć mnie chciała w rozmowę, którą wróżka jest do kitu. Czułam, że to sobie nagrywała. Gdybym wdała się w temat niewiadomo jakby to później wykorzystała. Za plotki dziękuję, na wróżbę zapraszam choćby i wróżkę. Gość portalu: ja napisał(a): > czy Wy wrózki jak borykacie sie z problemami korzystacie z usług innych wrózek > ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 10:11 strasznie się nudzisz wróżko ,wszystkie stare posty powyciągałaś i piszesz swoje dwa grosze.Czy na portalu nie masz ruchu bo u mnie klient za klientem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.pl 21.06.12, 11:21 Wolę czytać czyjeś coś ciekawego-nowego w starym wątku, niż nowe tematy, które są reklamowe. Widać, że babeczka ma coś wartościowego do powiedzenia. Widocznie nie siedzi non stop kolor na portalu. Za to szacun! Szerokim łukiem omijamy wróżki które są dostępne codziennie po 12 albo 24 h. Widocznie ta nie jest wróżką-taśmówką, wysokowydajną, coś jak wędlinka naszpikowana sztucznością E… E… E… E… E… E… E… E... Fuuuu! Gość portalu: gość napisał(a): > strasznie się nudzisz wróżko ,wszystkie stare posty powyciągałaś i piszesz swoj > e dwa grosze.Czy na portalu nie masz ruchu bo u mnie klient za klientem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 12:13 portal to praca a do pracy chodzi się przynajmniej na 8godz.a jak masz własny biznes to masz czas nie normowany bo żeby zarobić trzeba pracować a nie spać,poza tym klient konkretny zwykle jest w nocy i późnym popołudniem ,w dzień to kręcą się bezrobotni ,Ci co czyhają na promocje albo za darmo chcą coś wysępić.Poza tym ja nie znam wróżki portalowej zalogowanej mniej niż 12 godz.a Ty ?A te co są sporadycznie zalogowane to tylko dlatego ,że mają mało klientów i nie zarobiły by na prąd mając kompa np.12 godz.włączonego.Popatrz na statystyki wróżek a zobaczysz tam więcej ciekawych inf niż tu w reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.pl 21.06.12, 16:30 Jestem z Warszawy. Wróżka do której chodzę od 5 lat, wróży też przez duży znany portal (jeden z pierwszych), tylko w opcji telefon. Głównie jednak przyjmuje osobiście i to stanowi jej główne źródło dochodu. Odprowadza podatki itd. Kiedyś z ciekawości dopytywałam o jej zarobki. Niechętnie, ale mi powiedziała. Główny dochód czerpie ze spotkań osobistych do 2,5 tysiąca (przy stawce 100 zł/wizyta). Portal traktuje dodatkowo. Z portalu (wróży tylko na telefonie) zarabia w granicach do max 1 tys/mies. Podobno to jej starczy. Jak mi powiedziała akurat ma na czynsz mieszkania i niezbędne opłaty domowe. Nie wróży z nudów. Nie ma bogatego męża, ani dzieci które ją utrzymują. Jest rencistką, ale jako że prowadzi działalność tej minimalnej renty nie pobiera. Podobno takie są przepisy. Nie wróżyła nigdy w tv, nie ma placów i układów. Nie pcha się na afisz, chociaż wiele potrafi. Skromna, zwykła osoba. Pracę na portalu traktuje poważnie i znając ją wierzę jej, że nie odwala roboty taśmowej. Wiem w jakich godzinach jest zalogowana (w różnych porach dnia, ale zawsze ok. 5-6 godzin). Znam ją, to czasem podglądam z ciekawości jak się loguje. Nigdy nie widziałam jej zalogowanej po 12 czy 24 h, jak również nie jest dostępna codziennie. Po jej ogólnowidocznych statystykach patrząc ma po kilka telefonów podczas gdy jest zalogowana. W czasie zalogowań ma połączenia, albo dzwoni się do niej na prywatną komórkę i na życzenie wróżby na telefon loguje się na portal. Później się wylogowuje i jest ofline. Uważam, że to bardzo dobra wróżka. Mądra, wyważona, nie nachalna. Nie odstawia popeliny i nie żeruje ani na bezrobotnych, ani nie wyczekuje lepszych klientów. Człowiek jest człowiek. Kwestia mentalności i podejścia do ludzi i pracy. Są wróżki które funkcjonują tylko dzięki portalom, to wygodne i bezpieczne. A bezpieczeństwo i wygoda rozleniwiają. Chce się zarabiać coraz więcej i wiecej, więc nadrabia się czasem. W rezultacie nie tyle jest się dla klienta, ile czeka się i wciąż poluje na lepszego, lepszego, lepszego. Czyli w rezultacie jaki jest ten lepszy? Pewnie piękny, inteligentny, zdrowy a przede wszystkim bogaty. No, ale takiemu wróżka nie potrzebna, choćby i najlepsza. Są jeszcze uczciwi ludzie-wróżki i wróżbici, nie tylko na świecie, ale w chorym polskim wróżbiarskim światku. Kwestia mentalności i podejścia do ludzi i pracy. Bo dla niektórych wróżek... PRACA TO WRÓŻENIE, a dla niektórych wróżek WRÓŻENIE TO PRACA. Subtelna, ale znacząca różnica. Różnica ma znaczenia. Gość portalu: gość napisał(a): > portal to praca a do pracy chodzi się przynajmniej na 8godz.a jak masz własny b > iznes to masz czas nie normowany bo żeby zarobić trzeba pracować a nie spać,poz > a tym klient konkretny zwykle jest w nocy i późnym popołudniem ,w dzień to kręc > ą się bezrobotni ,Ci co czyhają na promocje albo za darmo chcą coś wysępić.Poza > tym ja nie znam wróżki portalowej zalogowanej mniej niż 12 godz.a Ty ?A te co > są sporadycznie zalogowane to tylko dlatego ,że mają mało klientów i nie zarobi > ły by na prąd mając kompa np.12 godz.włączonego.Popatrz na statystyki wróżek a > zobaczysz tam więcej ciekawych inf niż tu w reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 19:08 Nie ma na żadnym portalu wróżki,która ma w usłudze tylko telefon,wiec tu już mijasz się z prawdą.Rozumiem,że masz na myśli wo albo viv bo to najstarsze portale. Poza tym nie wszystkie wróżki mieszkają w W-wie i zarabiają 2.5tys.klient z prowincji -tam też żyją wróżki nie zapłaci więcej jak 30 do 50zł(za sens ok.45min) i tam z racji liczby mieszkańców nie ma aż takiego popytu.I jeszcze jedno ,gdybyś znała cenę za minute rozmowy jej z klientem nie napisałabyś tego co napisałaś ja znam te ceny.....i powiem Ci że najbardziej opłacalna forma dla wróżki to czat kochana czat bo odliczają tylko podatek a z tel podatek i przekierowanie ,więc zostaje wielkie g.............--meile też są ok.jak się komuś chce tyle klientowi pisać bo to jednak czasochłonne są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 00:47 Też sprawdzałam i nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.pl 23.06.12, 02:36 Rozumiem. Rozumiem. Wchodzisz mi na ambicję abym napisała kto i co. Źle trafiłaś. Nie jestem jedną z tych, w których aż się gotuje, by forsować swoje racje. Napisałam i basta. Napisałam co wiem i basta. Czy kto wierzy czy nie mało mnie to interesuje. Dziwi mnie natomiast jedno, mianowicie, Twoja determinacja żeby wywiedzieć się której to wróżce wiedzie się lepiej niż Tobie, która to wróżka ma lepsze warunki. Dobrze, że pozostajesz anonimowa, bo Twoja ciekawość brzydko pachnie. Gdyby wróżbiarski światek był inny, może uwierzyłabym, że pragniesz dowiedzieć się dla zbożnych celów np. podziwiania i uczenia zasad od koleżanki po fachu. Ale że jest jak jest, nie ze mną te numery. Sprawdziłaś? A to ciekawostka! Szczególnie, że bez pojęcia jesteś, o którym portalu wspominałam. Sprawdziłaś kilkaset profili? Szybka jesteś. Gdybyś zrobiła to wnikliwiej miałabyś najmniej 9 przypadków na różnych portalach, w których wróżka albo wróżbita ma tylko opcję telefonu. To moja ostatnia wypowiedź w tym temacie. Na osłodę proponuję Ci poczytać wypowiedź Twojej koleżanki po fachu, może Cię oświeci, że są wróżki z zasadami i nie wszystkie na portal się zapisują do pracy, niektóre są zapraszane przez portal, żeby wróżyć. forum.gazeta.pl/forum/w,468,136766357,136774456,Re_Wrozki_na_Allegro_wrozenie_przez_internet_.html Gość portalu: gość napisał(a): > Nie ma na żadnym portalu wróżki,która ma w usłudze tylko telefon,wiec tu już mi > jasz się z prawdą.Rozumiem,że masz na myśli wo albo viv bo to najstarsze portal > e. > Poza tym nie wszystkie wróżki mieszkają w W-wie i zarabiają 2.5tys.klient z pro > wincji -tam też żyją wróżki nie zapłaci więcej jak 30 do 50zł(za sens ok.45min) > i tam z racji liczby mieszkańców nie ma aż takiego popytu.I jeszcze jedno ,gdy > byś znała cenę za minute rozmowy jej z klientem nie napisałabyś tego co napisał > aś ja znam te ceny.....i powiem Ci że najbardziej opłacalna forma dla wróżki to > czat kochana czat bo odliczają tylko podatek a z tel podatek i przekierowanie > ,więc zostaje wielkie g.............--meile też są ok.jak się komuś chce tyle k > lientowi pisać bo to jednak czasochłonne są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 11:03 rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,468,136766357,136774456,Re_Wrozki_na_Allegro_wrozenie_przez_internet_.html > "Ja pracuje na (jednym jedynym portalu). Wróżę uczciwie. Na portalu wróżę tylko na telefonie. Nie jestem dostępna przez całą dobę, a tylko po parę godzin dziennie i wcale nie 7 dni w tygodniu. Są dni, że na tydzień mam 2 połączenia, czasem codziennie 1, z rzadka że przez dzień zdarzy się z 5. Połączenia nie są długie, bo nikogo ni naciągam, nie przedłużam. Umowa o dzieło. 1,10 zł za 1 minutę. W skali miesiąca uzbiera mi się 700 z grosiakami, czasem 900 zł. " I Z TEGO UZBIERA SIĘ AŻ 700-900ZŁ puknij sie w czoło bo liczyc nie umiesz albo kup KALKULATOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalowa Re: pytanie do wróżek IP: *.artnet.pl 23.06.12, 16:28 Wiarygodne. Niestety. Na jednym portalu ładnych parę lat. Wróże też tylko przez tel, też na rękę zostaje 1,10 zł. Ostatnio bryndza z telefonami, ale był czas, że przewróżonych minut miałam i 1420. Łatwo policzyć 1420x1,10. Od półtorej roku duuużo mniej, 610-750 minut. Dużo mniej, bo wróżek jest coraz więcej. Same sobie krzywdę robimy. Portali bez liku. Co jedna wróżka to mądrzejsza, sławniejsza i lepsza cudotwórczyni. Dużo sprzętu, zero telantu. Co jeden portal to lepszy. Ludzie lubią nowości, kuszą ich promocje, ale po czasie i tak wracają do wróżek z drugiego szeregu. Kryzys daje się we znaki. Najbardziej przeklinam smsy, czaty. Przynajmniej dla mnie to bezwartościowe wróżenie. No, ale kto co lubi i do czego ma sumienie. Moim zdaniem czas portali się kończy, dlatego prywatnie wzięłam się za mejle. Idzie tak sobie. Myślę o prowadzeniu warsztatów ezoterycznych. Wróżki dorabiają pisząc horoskopy na portal. Prześcigają się w dyspozycyjności dla portalu. Żeby więcej zarobić są jak najdłużej zalogowane, smsy, czaty, mejle. Aby być zauważone dają promocje, piszą felietony. A prawda taka, że wszystkie wróżki, wróżbici zarabiają mniej więcej podobnie. Najwięcej, kosztem naszej wiarygodności, zawsze zarabia portal. Dlatego nie ma się o co pieklić. Ja postanowiłam logować się kiedy mi się podoba. Nad stałymi klientkami skacze bo ze stałymi i 2 h się przewróży. Jak zadzwoni kto nowy to zadzwoni, jak nie to nie.. Nowi klienci mają dzikie wymagania. Uważają, że w 4 minuty można odpowiedzieć na 5 pytań. Jak ktoś mądrze napisał, ile dajesz tyle dostajesz. Pozdrawienia i więcej przyjaźni życzę. Gość portalu: gość napisał(a): > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,468,136766357,136774456,Re_Wrozki_na > _Allegro_wrozenie_przez_internet_.html > > > "Ja pracuje na (jednym jedynym portalu). Wróżę uczciwie. Na portalu wróżę tylko > na telefonie. Nie jestem dostępna przez całą dobę, a tylko po parę godzin dzie > nnie i wcale nie 7 dni w tygodniu. Są dni, że na tydzień mam 2 połączenia, czas > em codziennie 1, z rzadka że przez dzień zdarzy się z 5. Połączenia nie są dług > ie, bo nikogo ni naciągam, nie przedłużam. > Umowa o dzieło. 1,10 zł za 1 minutę. W skali miesiąca uzbiera mi się 700 z gros > iakami, czasem 900 zł. " > I Z TEGO UZBIERA SIĘ AŻ 700-900ZŁ puknij sie w czoło bo liczyc nie umiesz al > bo kup KALKULATOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 17:38 to po ile ma Pani minute rozmowy z klientem chyba bardzo drogo.....stąd tak mało Pani zarabia.Portale pomniejszają o przekierowanie i tu jeśli na tel.stacjonarny to lepiej bo mniej potrącają no i 19%podatek ,więc minuta dla klienta musi Pani wychodzić ok.5zł;gdyby Pani zrobiła po 3.66zł to i połączeń by było więcej a i zarobek 2-krotnie wyższy.Tak czy owak zarabia się na czatach i sms ,tel...nie są opłacalne.Przy mailach trzeba się napracować bardziej niż tel czy czatach ,ja nie lubię maili pisze tylko ta akceptowane od 50zł w górę.A portale sie droga Pani nie kończą ,proszę wybrać opcję czat i sms to zobaczy Pani nie ma czasem czasu do toalety pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalowa Re: pytanie do wróżek IP: *.pl 23.06.12, 18:27 Wie Pani jest tyle portali, są różne warunki. Na tym na którym ja jestem Dyrektorstwo samo zabiegało o niektórych, bo ci wprowadzili swoich klientów. Ja nie jestem żadną sławą, ale mam swoich klientów miałam już wcześniej. Napisałam, już. Na rękę zostaje mi te 1,10. Nie jest to wiele, ale nie mało. Starczy. Dla klienta stawka jest normalna, ani mała, ani za duża. Nie lamentuje, że mało zarabiam. Po prostu zauważam różnice. Pare lat temu było lepiej, a teraz kryzys wiadomo. Nawet moja przyjaciółka, która przewróżała po kilka tysięcy minut zarabia połowę mniej. Numer jest nadal opłacalny, pod warunkiem, że traktuje się poważnie wróżenie i klienta, klienci to wyczuwają. Dlatego niektóre wróżki trzymają się tylko telefonów. Przy okazji klient czasem chce się umówić na spotkanie. Za czaty i smsy się nie biorę, bo dla mnie to wróżenie bez wartości. Pisze Pani, że nie ma Pani czasu wyjść się załatwić. Ja chcę mieć czas żeby się po każdej wróżbie energetycznie oczyścić. To daje tylko telefon. Żeby zarówno mieć czas na toaletę, telewizję, forum, książkę, ale i dać człowiekowi coś wartościowego z siebie. W moim wykonaniu to daje tylko telefon. Że portale mają się coraz gorzej usłyszałam w biurze. A w ogóle kiedyś usłyszałam, że:nich sobie pani weźmie smsy i chat przecież można odpisywać i rozmawiać. Takie oni mają blade pojęcie na czym polega wróżnie. Pozdrowienia. Gość portalu: gość napisał(a): > to po ile ma Pani minute rozmowy z klientem chyba bardzo drogo.....stąd tak mał > o Pani zarabia.Portale pomniejszają o przekierowanie i tu jeśli na tel.stacjona > rny to lepiej bo mniej potrącają no i 19%podatek ,więc minuta dla klienta musi > Pani wychodzić ok.5zł;gdyby Pani zrobiła po 3.66zł to i połączeń by było więcej > a i zarobek 2-krotnie wyższy.Tak czy owak zarabia się na czatach i sms ,tel... > nie są opłacalne.Przy mailach trzeba się napracować bardziej niż tel czy czatac > h ,ja nie lubię maili pisze tylko ta akceptowane od 50zł w górę.A portale sie d > roga Pani nie kończą ,proszę wybrać opcję czat i sms to zobaczy Pani nie ma cza > sem czasu do toalety pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanie do wróżek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 18:32 magiczne wrota to o ten portal chodzi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalowa Re: pytanie do wróżek IP: *.pl 23.06.12, 18:37 Nie moge napisać o który chodzi. Ale na pewno nie ten, którego nazwe Pani wymieniła. Od dwóch lat strasznie się namnożyło portali. Szczerze mówiąc takiego nie znałam, bo jakoś nie intersowałam się innymi poza tym co jestem. A i ten co jestem nie jest rewelacyjny. Dziekuje za nazwe. Zaraz sobie wejdę i poczytam. Popatrze kto jest. Odpowiedz Link Zgłoś