Dodaj do ulubionych

Aspekty marsa i wenus

15.02.05, 23:56
Jakie macie doświadczenia z aspektami marsa i wenus w kosmogramach kontaktowych (wektorach)?
W porównawczym osób, którymi się zajmuję, są świetne aspekty jesli chodzi o światła tzn b. dokładny trygon księżyców i słońc, co wskazuje na bardzo dobre połączenie intelektualno-duchowe + trygon marsa i wenus
W wektorze natomiast jest kwadrarura marsa i wenus

Zastanawiam się czy przy tzw. nieharmonijnych aspektach (kwadratura, kwinkunks) możliwy jest związek damsko-męski, czy jest do tego potrzebny zawsze jowisz (i czy musi być harmonijny!?), czy też warunkiem sine qua non są tyko harmonijne aspekty wymienionych trzech planet?
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Aspekty marsa i wenus 16.02.05, 01:54
      Moim zdaniem zwiazek przy kwadracie marsa i wenus w wektorze jest mozliwy.
      Pamietaj, ze wektor nie dziala sam - rzuca sie na niego tranzyty. Jezeli
      tranzyty ulatwia to zwiazek moze sie spelnic. Jezeli na jednej z tych planet
      usiadze np. Saturn to moze byc trudno albo smutno.

Przy okreslaniu zwiazkow na pierwszy ogien ida pod obserwacje swiatla. Wenus i
      Mars mowia wiecej o pociagu fizyczym.

Mysle jednak, ze wektor ma znacznenie drugorzedne - najwazniejszy jest
      porownawczy i tranzyty do obu kosmogramow.
    • Gość: mmm Re: Aspekty marsa i wenus IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 16.02.05, 06:16
      Nie jest tak latwo z marsem i wenus. Wszystko zależy od indywidualnych
      aspektów. Znalam faceta, który mial wenus i księżyc w ścislej konkunkcji z moim
      marsem w pannie, do tego mój księżyc stal w 3* kwadracie w biźniętach będąc
      jednocześnie w konkunkcji z jego marsem w biźniętach. Początkowo fajnie bylo,
      ale wwszystko się rozpadlo. Okropnie mnie ten facet irytowal, brakowalo mu
      romantyzmu. Ta wenus z marsem nie pomogla. Chociaż byl trygon jego jowisza do
      mojej wenus.
      Bardzo mocno przyciągająco dziala wenus w kwadracie do marsa, koniunkcja wenus
      czy księżyca z uranem.
      • Gość: gosc Re: Aspekty marsa i wenus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:18
        ciekawy temat. znalem kobiete z ktora (synastria) mialem koniunkcje marsa z jej
        wenus a ona swoj ksiezyc z moja wenus. Prawde mowiac, 100% nikt i nigdy nie
        bedzie pociagal mnie tak bardzo jak ona. Byla absolutnie niesamowita i oddalbym
        jej zycie nawet za 15 lat gdyby tylko kiwnela palcem. Sam mam urodzeniowo
        kwadrat marsa z wenus wiec i tak nie jestem latwy :)
    • agrentowy4321 Re: Aspekty marsa i wenus 08.03.23, 02:10
      Ciekawe wręcz wciągające
    • irona.sonata Re: Aspekty marsa i wenus 28.04.23, 16:34
      Ile dołożysz tyle wynik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka