Dodaj do ulubionych

Pytanie o brata :-)

IP: *.gazetaolsztynska.pl 18.06.02, 11:19
Mój brat dowiedziawszy się, że jest takie forum, gdzie
wróżki wyjaśniają pewne sprawy - postanowił zwrócić się
ze swoją sprawą. Piszę ja, bo mam dostęp do internetu.

Mój brat Tomek urodził się 26.02.1982 r. ok. godz. 3.30
w Ostródzie (warmińsko-mazurskie). Ostatnio (rok czasu)
przechodził ciężki okres - chorował na depresję,
właściwie jeszcze bierze leki. Jest samotny i boi się,
że nie znajdzie w świecie pokrewnych dusz. Chciałby się
dowiedzieć, czy ma szansę na prawdziwą przyjaźń i miłość
:-) Jego marzeniem są także podróże. Czy wyrwie się z
własnych problemów i wyruszy w świat?

Dziękuję bardzo za odpowiedź w imieniu Tomka.
Pozdrawiam. Free
Obserwuj wątek
    • Gość: Free Drogie Wróżki, czekam cierpliwie :-) IP: *.gazetaolsztynska.pl 19.06.02, 11:48

• Gość: Free I jeszcze raz do góry :-) IP: *.gazetaolsztynska.pl 19.06.02, 14:53

• milusia_ Re: Pytanie o brata :-) 20.06.02, 10:49
      Ciekawe jaka bądzie odpowiedź wróżek...
    • Gość: Free Wróżko odpowiedz, bardzo proszę! :-) IP: *.gazetaolsztynska.pl 20.06.02, 15:14

• Gość: Free Hop do góry :-) IP: *.gazetaolsztynska.pl 21.06.02, 13:25

• Gość: X-ite Re: Hop do góry :-) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 16:23
        Nasze wróżki pojechały na doroczny zjazd wróżek w Valcothl...
        Lecz my cierpliwie poczekamy i swoje odpowiedzi dostaniemy...
        • Gość: Aneta Re: Hop do góry :-) IP: *.rz.ffm.infracor.de / 149.216.216.* 21.06.02, 17:07
          a jak sie to przesuwa wiadomosc do gory?
          Ja tez nie moge sie doczekac na odpowiedz!
          Aneta
          • Gość: Free Drogie wróżki! Bardzo proszeeeeee!!! IP: *.gazetaolsztynska.pl 24.06.02, 11:17
            O odpowiedź :-)
    • Gość: Free I znów mozolnie do góry ;-) IP: *.gazetaolsztynska.pl 25.06.02, 11:15

• Gość: Free Góra IP: *.gazetaolsztynska.pl 26.06.02, 12:11

• Gość: Free Do góry ku uwadze IP: *.gazetaolsztynska.pl 28.06.02, 12:54

• mii.krogulska Re: Pytanie o brata :-) 29.06.02, 02:09
      Witam serdecznie,
      mam nadzieję, że nie zrezygnowała Pani z oczekiwania na odpowiedź... przykro mi
      bardzo, że tyle to trwało, ale bardzo powoli odgrzebuję się spod zawodowych
      zaległości - proszę wybaczyć.
      Pierwsze, co rzuca się w oczy w horoskopie Pan brata, to problemy zwiazane z
      ekspresją energii, być może związane z kręgosłupem lub "byciem chorowitym" w
      dzieciństwie. Brak ruchu może być przyczyną depresji i swoistego "zjadania się
      od środka". Aby czuć się dobrze Pani brat powinien regularnie uprawiać sport.
      Może się silnie bronić przed tą myślą, z pozoru głupią, ale regularne bieganie,
      pływanie lub jazda na rowerze poprawią mu humor lepiej niż niektóre leki. Pani
      brat potrzebuje ekscytacji, ryzyka, potwierdzenia siebie i swojej męskiej siły -
      a paradoksalnie ma jej więcej, niż niejeden zdrowy. Ma "horoskop jogina" -
      hatha joga lub tai chi to dziedziny, w których osiągnie wielki sukces. Brat ma
      w sobie wiele "ognia" i musi ten ogień uwolnić. Nie zazdroscić innym, nie się
      martwić i porównywać! Jego choroba prawdopodobnie jest w tej chwili głównym
      problemem rodziny, być może to nieświadomy krzyk o pomoc i nieuświadomiona
      próba zwrócenia na siebie uwagi. Jednak to nie jest dobra ścieżka, bo brat ma
      zbyt wiele talentów, aby zależec od humorów innych! Ten i przyszły rok postawią
      przed nim nowe psychiczne wymagania. Proszę motywować go do ruchu, ćwiczeń - a
      w razie potrzeby ćwiczyć razem z nim. Spostrzeżenia brata co do duszy ludzkiej
      i głębin podświadomości okażą się niezwykle głębokie i przejmujące. Depresja (a
      to przecież choroba) nie musi wcale się wtedy pogłębiać. Radzę ćwiczyć i
      ćwiczyć, a dodatkowo znaleźć mądrego i bezstronnego terapeutę, który pomoże
      bratu uniezależnić się od starych kompleksów i wzrorów zachowań. Lepiej, aby
      był to mężczyzna, bo brak poszukuje w sobie siły i samodzielości. Przemyślenie
      realacji z ojcem i natury zakazów, jakie brata spotykały okaże się w tym
      niezwykle cenne.
      Piszę, że lepszy jest terapeuta, bo mężczyźni mają swoje sprawy i sekrety. Z
      kobietami w tym roku doradzam ostrożność. To nie jest dobry rok na udaną
      miłość, bo do miłości trzeba być gotowym - ale i tak znajdzie jej wiele w swoim
      życiu. Tomek może być też teraz podatny na manipulację ze strony różnych guru i
      aktywistów religijnych. W każdej sprawie radzę mu stać mocno na ziemii. W życiu
      nie ma cudów, jest tylko odpowiedzialnośc i praca :)
      Pozdrawiam serdecznie, a w razie pytań proszę śmiało pisać,
      Mii
      • Gość: Free Dziękujemy i jeszcze coś... IP: *.gazetaolsztynska.pl 30.06.02, 20:39
        Dziękuję Droga Mii, za wróżbę, którą przeczytałam przez
        telefon mojemu bratu Tomkowi :) Bardzo się ucieszył,
        podniosło go to na duchu :)

Rzeczywiście, Tomek przyznał, że przez pewnien czas (1,5
        roku temu) ćwiczył trochę i rozciągał kręgosłup - i że
        bardzo dobrze się wtedy czuł, miał więcej energii.
        Wspomina też czasy, gdy w podstawówce grał intensywnie w
        piłkę nożną - czuł się wtedy szczęśliwy, miał dobrych
        kolegów w zespole. Rosły mu skrzydła.
        Niewątpliwy wpływ na zaprzestanie grania było rozejście
        się kolegów (inne szkoły) oraz stosunek naszego ojca (26
        grudnia 1950 r. Ostróda, co śmieszne - w dowodzie ma
        wpisane 1 stycznia 1951, bo wtedy go zarejestrowali i
        całe życie upiera się przy tej dacie).

Pisałam o stosunku mojego ojca (który poruszyła także
        pani we wróżbie) - był on taki: "jakim ty tam piłkarzem
        będziesz, nie masz ruchów, nie nadajesz się". Wiem, że
        Tomka to bardzo bolało. Zresztą wszystkich nas, bo mój
        ojciec nigdy nas nie chwalił, ale dołował, mówił, że
        nigdzie w życiu nie zajdziemy, że jesteśmy doniczego i
        zawsze w jego oczach jesteśmy "gorsi od innych"...
        Robi to nadal, ale ja już nie mieszkam w rodzinnym domu,
        stąd czuję ulgę. Jednak zarówno ja, Tomek i nasz brat
        Marcin - odczuwamy to ojcowskie piętno "niezadowolenia z
        nas" - mamy zaniżone poczucie własnej wartości.

Tomek ma jeszcze pytanie o podróże. Czy jest szansa na
        to? Interesują go także jego talenty - w którą stronę
        powinien iść, by zrealizować się w życiu :) No i jeszcze
        ta przyjaźń, której mu bardzo brakuje. Czy jest szansa
        by spotakał prawdziwego przyjaciela?

Jeszcze raz bardzo Pani dziękujemy. To dla nas bardzo
        ważne i Pani wróżba stała się światłem w tunelu Tomka,
        który zakopał się w swoim ciemnym świecie obaw i
        niewiary w siebie.

Pewnie wkrótce powróce z pytaniem o mojego ojca, którego
        zachowanie jest dla mnie totalną zagadką. Dziwny
        człowiek, pełen sprzeczności i komleksów z dziciństwa.
        Niewątpliwy wpływ na niego miała matka (a moja babka) -
        nieżyjąca już od 5 lat "czarna owca" w rodzinie.

Pozdrawiam. Free
        • mii.krogulska Re: Dziękujemy i jeszcze coś... 02.07.02, 18:25
          Witam serdecznie,
          i cieszę się, że Tomek poczuł się lepiej i mam nadzieję, że wszystkie jego
          sprawy w końcu ułożą się dobrze. Co do pytań o talenty to sądzę, że byłby
          dobrym tłumaczem, reporterem, dziennikarzem. Ma talent do języków obcych, jest
          spostrzegawczy i potrafi zdobywać informacje. Także ma talent artystyczny,
          szczególnie w dziedzinie fotografii. Praca w mediach, telewizji, radiu lub
          związana z teatrem przyniosłaby mu satysfakcję. Podróży zapewne czeka go sporo,
          ale związane one będą z pracą zawodową. Ponieważ Tomek na w swoim horoskopie
          wpływ znaku Strzelca, więc zapewne marzy o Ameryce :) doradzam San Francisco,
          tam zawrze korzystne umowy i sympatyczne przyjaźnie. Także taki kraj, jak
          Islandia może okazać się jego "duchowym domem". Co do przyjaciół, to w
          płaszczyźnie horoskopu, która odpowiada za przyjaźń, w horoskopie Tomka jest
          planeta Jowisz. Oznacza to, że znajdzie przyjaciół, którzy będą mu pomagać. Być
          może odnajdzie ich w pracy, ale będzie mógł na nich liczyć. Tomek jednak nie
          zaprzyjaźnia się tak łatwo i od razu, ma w sobie pewnen dystans. W
          znajomościach z ludźmi potrzebuje trochę czasu, aby się otworzyć. To nie jest
          wcale wada, po prostu niektórzy ludzie niby są wylewni i sympatyczni, ale do
          swoich najgłębszych tajemnic nie dopuszczają wszystkich, których ledwo zdążyli
          poznać. Tak jak pisałam, ten i przyszły rok mogą być jeszcze czasem zmagań i
          psychicznych prób. Ale przyszły rok sprzyjać będzie "wychodzeniu" do świata -
          planety sprzyjać będą przyjaźni i odkrywaniu zupełnie nowych zainteresowań. Być
          może Tomek zapragnie całkowicie zmienić kierunek edukacji lub postanowi
          wyjechać - proszę się temu nie dziwić i mądrze mu doradzać. Ważne jest, aby
          odkrył w sobie swoje powołanie i przekonał się do samego siebie! Wtedy znajdą
          się i właściwi ludzie, i oddani przyjaciele. Tomak jest wartościową i mądrą
          osobą i ma w sobie tak wiele siły, że pokona trudności. Radzę jednak ćwiczyć,
          ruszać się i iść do terapeuty. Pisze Pani o pogmatwanych relacjach z ojcem, o
          których też delikatnie wspominałam. Ten "temat" trzeba przepracować,
          przemyśleć, wybaczyć, aby móc cieszyć się dorosłym życiem.
          Horoskop Pani Ojca zdradza, że jest to człowiek, który sam czuje się w jakiś
          sposób skrzywdzony przez życie lub pozbawiony szans. Nie wierzy w Was, bo być
          może wcale nie wierzy w siebie. Prawdopodobnie także w niego nikt nie
          wierzył... choć jest oschły, raz wesoły, a za chwilę bardzo zjadliwy, to czuje
          się niezwykle silnie związany z Waszym życiem. Stara się nie zdradzać swoich
          uczuć, bo sam obawia się śmieszności i odrzucenia. Być może mówił Wam, że nie
          macie talentów, bo bał się, że przegracie w konfrontacji z otoczeniem i w ten
          dziwny sposób starał się Was chronić. Trudno to inaczej wyrazić, ale być może
          bał się, że się będzie bał - i dlatego nie podjął sie realizacji swoich marzeń
          i przesadnie Was kontrolował. Czasami miłość, obawa i troska chadza bardzo
          dziwnymi drogami. Jego poglądy na świat mogą być też bardzo dziwne i odbiegać
          od tego, co sądzi otoczenie. Pani Ojciec jest 100% zodiakalnym Koziorożcem -
          jest uparty, pewny siebie, trudno na niego wpłynąć. Nie chciałaby w żadnym
          stopniu Was urazić, bo relacje dziecko-rodzic to zawsze delikatna sprawa.
          Dlatego radzę, aby Tomek korzystał z pomocy dobrego terapeuty, który pomoże mu
          zobaczyć postać Ojca w innych barwach i zrzucić z siebie choć część zakazów,
          które teraz Tomkowi nie są już w życiu przydatne. To trudne zadanie, ale jak
          najbardziej wykonalne! Przecież kiedy dorastamy, nasze relacje z rodzicami
          muszą się także zmieniać. Mam nadzieję, że uda się sprawić, aby Ojciec był dla
          Tomka partnerem do dyskusji, rzeczowym doradcą i doświadczonym przyjacielem, a
          nie powodem kompleksów i żalów. Być może obaj właśnie tego bardzo potrzebują, a
          korzyść z tego odniesie także i Pani, i Marcin.

Pozdrawiam bardzo serdecznie - proszę pamiętać o ćwiczeniach :)

Mii Krogulska
          • Gość: Free Re: Dziękujemy i jeszcze coś... IP: *.gazetaolsztynska.pl 03.07.02, 17:27
            Dziekujemy ogromnie za tak obszerne i przenikliwe
            odpowiedzi :)
            Myślę, że po egzaminach na studia Tomek zmobilizuje się
            do ćwiczeń, wtedy też Mama znajdzie dla niego dobrego
            terapeutę :)
            Najważniejsze to wierzyć, że się wszystko ułoży dobrze,
            pracować nad sobą i zbierać doświadczenia :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
            Free
    • Gość: zz Re: Pytanie o brata :-) IP: *.gazetaolsztynska.pl 02.07.02, 13:32

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka