Dodaj do ulubionych

diament Herkimer

05.01.06, 13:53
Slyszalam i czytalam duzo o tym kamieniu, wiec zastanawiam sie nad kupnem,
ale najpierw chcialabym zapytac sie na forum czy jest osoba, ktora posiada
diament z Herkimer? Jestem ciekawa czy rzeczywiscie mozna poczuc roznice
noszac go przy sobie i w ogole jestem ciekawa wszystkich opinii na ten temat.
W internecie znalazlam kilka stron z ktorych mozna to zamowic, ale mam pewne
obawy, czy to nie jest zadna 'podroba' ( roznice sa takie, ze w jednym
miejscu mozna dostac go za 25 zl - najmniejszy, a w innym za 40 zl - ta sama
wielkosc). Znacie jakies sprawdzone sklepy internetowy, z ktorych mozna to
zamowic?
Jeszcze jedno - podobno wielkosc kamienia nie ma znaczenia, czy tak? I czy
kamien moze z czasem pochlaniac zla energie, tracic swoje wlasciwosci etc.?
Bardzo prosze o opinie i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: herkimerka Re: diament Herkimer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:23
      ja mam herkimera i nie zauwazylam roznicy od momentu jak go nosze. kupilam
      mniejszy, bo duzy wydawal mi sie zbyt wylgarny do noszenia (lubie dyskretna
      bizuterie :-) Pozdrawiam.
    • anta10 Re: diament Herkimer 05.01.06, 14:48
      ...a podobno dodaje energii, sprzyja rozwojowi duchownemu.... a skad kupowalas
      swojego? Moze to wlasnie 'podroba'? ;)
      • Gość: herkimerka Re: diament Herkimer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:41
        Kupilam go w Warszawie w Galerii na ul. Twardej, ponizej link:

www.mag.media.pl/CZASOPIS/2005/200504/herkimer.htm
        • Gość: herkimerka Re: diament Herkimer IP: *.aster.pl 07.01.06, 12:09
          Musze sprostowac odnosnie Herkimera. Zauwazylam u siebie ostatnio, ze podczas
          snu dostaje odpowiedzi na moje zapytania. Cos w rodzaju, co by bylo gdyby. Sni
          mi sie sytuacja, ze np. decyduje sie na takiego i takiego faceta i jak wyglada
          moje zycie wtedy. Jest tylko jeden warynek: trzeba byc zrelaksowanym i
          przesypiac odnopwiednia ilosc godzin. Pozdrawiam.
          • chocolate.coffee Re: diament Herkimer 05.03.06, 01:04
            Gość portalu: herkimerka napisał(a):

> Musze sprostowac odnosnie Herkimera. Zauwazylam u siebie ostatnio, ze podczas
            > snu dostaje odpowiedzi na moje zapytania. Cos w rodzaju, co by bylo gdyby.
            > Sni mi sie sytuacja, ze np. decyduje sie na takiego i takiego faceta i jak
            > wyglada moje zycie wtedy. Jest tylko jeden warynek: trzeba byc zrelaksowanym
            > i przesypiac odnopwiednia ilosc godzin. Pozdrawiam.

Jeżeli chodzi o herkimery - zauważylam u siebie dokladnie to samo. Szczerze
            mowiac podchodzilam do nich sceptycznie - slyszalam wiele pozytywnych opinii, a
            opisy w sieci byly nader zachecajace, no ale czego sie nie robi, zeby cos
            sprzedac. I takie cos pojawilo sie juz pierwszej nocy. Herkimery mialam w domu
            od doslownie kilku godzin. I to nawet nie bylo co by bylo gdyby - ten sen to
            byla autentyczna odpowiedz na pytanie, jak najbardziej prawdziwa, jak
            przekonalam sie kilka dni pozniej. I rzeczywiscie, trzeba byc i zrelaksowanym,
            i nie oczekiwac odpowiedzi - gdy probowalam cos uzyskac na sile (koniecznie tej
            nocy to i to) konczylo sie na nocy kompletnie pozbawionej snu, nawet takiego
            zupelnie neutralnego. Tak czy owak, cos w nich jest...

cc.
            • Gość: mineralog Re: diament Herkimer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:00
              Lepiej kupić tańszy, bo tak naprawdę jest to rodzaj kryształu górskiego a
              sprzedawcy nie podają tej informacji, by lepiej zarobić. :-/
    • agrentowy4321 Re: diament Herkimer 04.03.23, 14:36
      Bardzo trudny temat
    • irona.sonata Re: diament Herkimer 24.04.23, 00:10
      Nie wiem, ale się dowiem
    • irona.sonata Re: diament Herkimer 24.04.23, 18:20
      Jestem oszołomiona
    • irona.sonata Re: diament Herkimer 02.05.23, 23:43
      Ciekawe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka