• Gość: cdk Re: Cyganki IP: 193.138.242.* 16.06.09, 09:56
      tak ja spotkałam przed sklepem i wszystko się spełniło
    • Gość: Paulina Re: Cyganki IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.06.09, 12:04
      Rok temu spotkalam cyganke, ktora powiedziala mi wszystko co się stało, ze sie
      rozeszlam z kims, ze ten ktos wroci zrozumie to co mi powiedzial.. ze bedzie to
      sobota i napisze do mnie wiadomosc. Kiedy mi to mowila byl poniedzialek, w ten
      sam dzien on powiedzial mi, ze mnie nie kocha... W sobote napisal do mnie,
      pogodzilismy sie..
      Teraz ma sie spelnic jeszcze cos.. mam wyjsc za bruneta w wieku 18 lat i moje
      plany o wyjezdzie za granice sie nie powiodą.. akurat z tym to ja nie wiem o co
      chodzi. mam 16 lat jeszcze 2 lata i sie okaze :)
      • Gość: marcinnn Re: Cyganki IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.09, 13:40
        już Witkacy o tym pisał
        że kto lokaj jest i świnia
        ten lokajem pozostanie
        mimo że się ustrój zmienia
    • Gość: Megan Re: Cyganki IP: 80.50.235.* 18.07.09, 16:41
      Z moją babcią w szpitalnej sali leżała cyganka, jednak o jej
      pochodzeniu mówiły tylko długie, zwinięte w kok (już białe) włosy i
      goście .. Romowie.. Z wyglądu nie przypominała cyganki- miała
      niebieskie oczy i już wyblakłą cerę. Smutno mi czasem było- bo mimo
      licznej rodziny, skarżyła się że mało kto ją odwiedza- a ja u babci
      bywałam codziennie. Czasem pomogłam jej- to szłam po pielęgnierkę,
      to coś podałam, to poczytałam gazetę.. Pewnego dnia powiedziała, że
      ja byłam dla niej dobra i że chce moją rękę- ja nie chciałam dać,
      ale babcia mi powiedziała, że nie mam się bać. Jeśli chodzi o mój
      charakter- opisała mnie bardzo dokładnie, aż się zdziwiłam, co do
      przyszłości- mam być szczęśliwa, mam mieć troje dzieci, kochającego
      męża i ma mi ogólnie być w życiu dobrze. Obecnie odszedł ode mnie
      narzeczony.. Wróżba oddala się.. Choć.. jak przypomnę sobie opis
      mojego charakteru, to mam jeszcze nadzieję, że to, co mi powiedziała
      się ziści.
      • Gość: asia Re: Cyganki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 00:13
        ja dość często korzystam z usługi pewnej cyganki starsza Pani około 70 lat,
        bardzo sympatyczna, jestem u niej około 2 razy w roku czasem czesciej bo znajomi
        z ciekawosci wyciągają. Mi osobiście wszystko się zawsze sprawdzało, myśle, ze
        coś w tym jest.
        • buu87 Re: Cyganki 24.08.10, 16:44
          wybacz czy moge dostac namiary tej cyganki to dla mnie wazne bardzo
        • Gość: kama Re: Cyganki IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 10:19
          Czy możesz podać namiary na tę cygankę , bardzo mi zależy...na e-maile: bajer.pl@wp.pl.
    • Gość: adas Re: Cyganki IP: *.rokita.clubnet.pl 30.12.09, 16:27
      Ja dzis spotkałem jedna, koło 45 lat, powiedziałaze cygance w ciąży się nieodmawia... i zgodziłem się, najpierw z kart, potem kilka pytań, wyrwała mi kilka włosów, zrobiła znak krzyża i ja też... wszystko co mówiła niebyło w żaden sposób negatywne wręcz pozytywne, tylko obawiam się jednego wymówiła coś w swoim języku, wiem ze coś o Bogu.
      Teraz mnie to strasznie gryzie, bo niewiem dlaczego się n to skusiłem, najbardziej martwi mnie znak Krzyża niewiem jak go odebrać, jako modlitwe?
      Jestem osobą wierzącą, ostatnio dotykały mnie same negatywne rzeczy, moja wiara upadła, a teraz jeszcze to...
      Czy ktos miał styczność z wyrwaniem włosów i znakiem krzyża podczas wróżenia?
      • happyy1 Re: Cyganki 30.12.09, 17:34
        Spokojnie mnie tez to spotkało latem.Tylko ze cyganka poprosiła mnie o pieniądze
        dla dziecka i jej dałam na mleko bez wróżb .Zrobiła znak krzyża też coś mówiła w
        swoim języku i na koniec powiedziała po polsku żeby mnie Bóg błogosławił i ze
        będzie mi się w życiu powodziło .Więc myślę ze to samo tobie powiedziała .
      • Gość: Lilian Re: Cyganki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 19:54
        Ja podobnie miałam tyleże jakieś 7 lat temu-też mi mówiła, że jest w
        ciąży-choć była mocno po 40-tce:)też włos wzięła ode mnie i coś
        szeptała, ale dużo rzeczy mi się sprawdziło-a to co najważniejsze
        wciąż nie-powiedziała, że będe miała dużo pieniędzy i będę je
        wydawała i ludzie będą mi zazdrościć.Wyśmiałam ją-bo taką
        przepowiednie to każdy chce usłyszeć:) a ona się zaklinała-że kiedyś
        ją wspomnę i powiem, że miała rację. Później korzystałam z innych
        wróżek i każda mi mówiła, że pieniędzy na chleb mi nigdy nie
        zabraknie i nie będę biedowała.Więc może coś w tym jest???
        • Gość: adas Re: Cyganki IP: *.rokita.clubnet.pl 31.12.09, 11:27
          A no i ja za każdą jej wróżbe musiałem zapłacić w sumie 10euro i 40zł a może
          50zł sam niewiem, a tam gdzie mi włosy wyrwała mam dziwne uczucie.
          • Gość: zośka Re: Cyganki IP: *.lublin.mm.pl 31.12.09, 15:57
            w Kazimierzu Dolnu=ym nad wisłą ,chodzą cyganki,zaczepiaja
            przechodniów,chcą wróżyć.Czy ktos korzystal z ich wróżb,i oczywiście
            jaka jest sprawdzalnść
            ?
            • Gość: urszula Re: Cyganki IP: *.lublin.mm.pl 01.01.10, 20:20
              Tęż jestem ciekawa ,czy ktoś korzystal z wróżb cyganek z Kazimierza
              • Gość: Ulka Re: Cyganki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.12.11, 13:38
                Czy komuś wróżyła cyganka z Krakowa.Zaczepia na ulicy w centrum.
                Pozdrawiam
      • Gość: Asia Re: Cyganki IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.10, 23:30
        dzis mi wrozyła cyganka. powiedziala, ze jest w ciazy... i ze te pieniądze pojda
        na jakas nie wiem czy dobrze zrozumialam" mamone" uwalniajaca mnie...potem
        zobaczylam jak wychodzi ze sklepu:D powiedziala mi wiele fajnych rzeczy, ale tez
        takie niepokojace:)
    • Gość: adas Re: Cyganki IP: *.rokita.clubnet.pl 03.01.10, 11:34
      Dupa i mi się nie spełniło... przystańmy chwile i zastanówmy sie czego MY
      oczekujemy, cyganie to zwykli ludzie, nikt niema takiej "siły" aby co kolwiek
      widziec, to jedna wielka bujda, jednak w naszej kulturze utarło się iż cyganie
      potrafią "widzieć". trele morele... nieróbmy z siebie takich idiotów...
      • utka65-1 Re: Cyganki 24.01.10, 23:57
        Nie wiem jak to jest z tymi mitami o cygankach i ile z nich
        prawdy,ale moją pierwszą wróżbę wiele lat postawiła mi cyganka
        własnie,bardzo wiekowa pani.To była jesień,zimno,dałam jej pieniądze
        ale uparła sie na wróżbe i powiem wam,że w okresie bodajze roku
        sprawdziły sie wszystkie wazne rzeczy o których powiedziała.
    • Gość: mała Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 12:33
      tak prawdziwe stare cyganki mówią prawdę mi sie wszystko sprawdza,
      ale trzeba uwarzac bo okradają .
      • Gość: Grrrr Re: Cyganki IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.10, 18:25
        Uważajcie na Te cyganki to stare Ku*** Wczoraj pod stadnionem jedna wyciagnela
        mi 1000$ z portwela takie sa ich wrozby nie zatrzymujcie sie i trzymajcie sie
        jak najdalej Taka moja dobra rada!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: X Re: Cyganki IP: *.kaskada.net 31.07.10, 17:23
          Ja się dziś dałam naciągnąć. Powróżyła. Kazała dać największy banknot jaki mam
          dałam 50 zł potem wyrwała włosa i kazała dać drugi 50 zł. Dmuchneła i pieniądz
          znikł. Byłam w szoku i nie wiem dlaczego jak wy nie odezwałam się nie
          wrzeszczałam! Wkurzona jestem na swoją głupote straszenie...
    • bezpocztyonline Owszem 08.03.11, 13:30
      Gość portalu: e napisał(a):

> Czy ktoś na swojej drodze spotkał cygankę i pozwolił sobie powróżyć? Spełniła s
      > ię ta wróżba?

Owszem. Powiedziały, że czeka mnie strata.
      Po ich oddaleniu się nawet tę stratę (finansową) stwierdziłam.
      Do tej pory nie wiem, kiedy i jak to zrobiły.
      • Gość: Ala Re: Owszem IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.11, 11:59
        Aco myślicie o cygankach z rynku w Kazimierzu Dln?
        Ktoś wróżył sobie u nich?
        • Gość: gosc Re: Owszem IP: *.cdma.centertel.pl 20.10.11, 19:18
          ja wrózyłam:) tzn ona wróżyła mi. +30 stopni a ona proi o 50gr na gorącą herbate. Dałam jej 2zl, (to była starsza kobieta), a ona biegnie za mna ze m powrózy za to . Byłam z moim owczesnym chlopakiem( z kórym wtdy byliśmy jakies 7 lat) powiedziala mi cos, chyba dobrego juz nie pamietam. Od roku jestem z kims innym..kojarze cos ze powiedziala wtedy cos w stylu nie ten ci przeznaczony tak jakby na ucho...a moze mi sie tylko wydawało...
    • Gość: ewela Re: Cyganki IP: *.home.net.pl 21.10.11, 11:21
      Ja ufam, w te ich wróżby.
      • Gość: tizma Re: Cyganki IP: 62.29.173.* 18.11.11, 15:11
        Czy ma ktoś doświadczenia z cygankami z Łodzi, z okolic Górniaka lub innych miejsc w Łodzi?
        proszę o info na tizma@poczta.fm
        • Gość: mich Re: Cyganki IP: *.toya.net.pl 10.05.12, 22:10
          ja mam doswiadczenie z cyganką z łodzi, dzis spytala o droge do galerii, potem zaczęła mi wrożyc i ukradla mi 20 złotych. podobnie jak wyzej, dmuchnela i pieniądz znikł. do tej pory jestem w szoku;P jak zczaiłem o co chodzi powiedziala zebym z kobietą w ciazy sie nie szarpał bo mi wstydu narobi... dobrze ze stówy nie wyciągłem z portfela;]
    • Gość: Monika Re: Cyganki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 09:21
      Jakieś 10 lat temu siedziałam z kolegą w ogródku piwnym. Podeszła stara cyganka i zaczęła wróżyć, bez pytania, czy chcemy tego. Wszystkiego nie pamiętam, ale na pewno zapowiedziała, że ten właśnie mi przeznaczony, że nasza miłość przetrwa trudności, dwoje czy tam troje dzieci itp. Jak wspomniałam na początku, to był tylko kolega :D Tak więc nic się nie sprawdziło.
      To wróżenie często opiera się na krótkiej obserwacji i ocenie. Wróżąca uznała, że to randka więc szła dalej tym torem. Czasem trafią, częściej nie. A kiedy ktoś regularnie chodzi do jednej osoby, ta zna ją już na tyle dobrze, że nie tylko przepowiada przyszłość, co typowe dla danej osoby zachowanie.
    • Gość: Paweł cygana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 23:42
      no mnie to samo spotkało :) ale 100 by mi gwizdła ale dałem jej 10 zł ale prawdę powiedziała i spełnia się to
    • Gość: poznaniak cyganki IP: *.205.167.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.04.14, 15:04
      No to mnie też orżneła na początku podeszła i czy mam 5zł na wróżbę byłem z koleżanką i jedna cyganka jej wróżyła a mi 2 i kazała wyciągnąć karte zaczeła tam gadać kilka faktów i to co mnie czeka kazała wyciągnąć grosik wzieła chuhneła potem kazała mi też i do mnie czy mam papierowy pieniądz i miałem wtedy 20zł 50zł i 100zł i jak debil dziwnie wziołem 50 zł i powiedziała że odda zaczeła rb to samo co z grosikiem chuhneła i znikło i mówi że to dałem na szczęście a nie na nią kazałem jej oddać ale nie znikneło poszłem od niej wkurw...y cały i takie że jeszcze wróce do niej z czekoladą podziękować , moją koleżankę nie orżneły bo siana nie miała , było to w Poznaniu na krolowej jadwigi przy parku drwęskim uważajcie . Potem chciałem do niej wrócić i ją dojeba.ć ale nie było jej jest zawsze tam rano. JAK SPOTKACIE KIEDYŚ CYGANKE TO W RYJ JEJ A NIE KASE
    • fatinka121 Re: Cyganki 29.04.21, 09:00
      Lepiej uważać na swój portfel, znam wiele takich przypadków:) Co do sprawdzalnosci nie warto:)
    • torebunia18 Re: Cyganki 30.04.21, 09:35
      To prawda. Ja również chciałabym spotkać chociaż raz. Jednak nie mając takiej możliwości szukałam jakiegoś kontaktu. Z tego co zauważyłam, to jest dużo wróżek ale żadna nie jest Cyganką niestety.
    • snna89 Re: Cyganki 08.04.24, 17:56
      Wierzę w takie wróżenie coś na zasadzie, ze ona mnie zaczepi, coś powie i to kliknie w punkt. Tego doświadczyłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka