ewcik03 20.01.08, 20:51 witam proszę Was o opinie czy wróżenie ze zwykłych kart ma taką samą sprawdzalność co z tarota moze ktoś ma jakieś doświadczenia na przestrzeni paru lat w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ana Re: wróżenie ze zwykłych kart IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 20.01.08, 23:25 Oczywiscie,ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.biedermeier Re: wróżenie ze zwykłych kart 21.01.08, 21:42 pewnie, że tak. spawdzalność zależy od osoby, która idzie na wróżbę, czyli od Ciebie. jak zadajesz pytania z nudów dla śmiechu, zgrywu do pochwalenia się i obśmiania i wróżysz u kilku wróżek na to samo, to pewnie, że nic z niczego i u nikogo Ci się nie spradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik03 Re: do iwony 22.01.08, 00:12 nie bardzo wiem dlaczego miałabym zadać pytanie z nudów,...itd,sorki iwonko ale chyba mnie bardzo źle oceniłaś , w gronie zaprzyjaznionych osób ostatnio poruszaliśmy ten temat, a ponieważ tylko ja byłam u wróżki która wróży ze zwykłych kart ale mhmm moze nie moge za bardzo ocenić tego na przestrzeni lat,reszta osób miało totalne zaufanie do tarota, dlatego też poruszyłam ten wątek raczej z ciekawości,mi samej częściej wróżono również z tarota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprianka Re: do iwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 09:05 Pierwszy raz w życiu wróżyłam sobie właśnie z kart zwykłych, było to ponad 20 lat temu. Sprawdza się wszystko. No właśnie słaba stroną tych kart jest bardzo długa prognoza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: wróżenie ze zwykłych kart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 12:49 byłam u różnych wróżek ale najprecyzyjniej co do połowy miesią powróżyła mi wróżka z Sochaczewa właśnie ze zwykłych kart. Dodam że wróżba była na całe życie i po 10 latach moge powiedzieć ze do tej pory wszystko się sprawdza. Ciekawe było to że brała za wróżbę co łaska nie miała cennika, a potrzebującym wróżyla za 1 grosz. Niestety tam gdzie był jej dom jest teraz obwodnica-(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.biedermeier Re: do iwony - ewcik03 i nie tylko 22.01.08, 14:56 ewcik03, nieprecyzyjnie ujęłam, to co chciałam przekazać, na pewno nie chodziło mi o Ciebie. Nie czuj się dotknięta. Za to nieprecyzyjne ujęcie, przepraszam. niestety jest wiele osób traktujących wróżki i wróżenie jak wizytę w supermarkecie: byle fajniej, byle więcej, byle taniej- w sumie byle jak i szkoda, że w ogóle nie za darmo. wystarczy poczytać, by mieć takie wrażenie, jak ja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=74124653&a=74139455 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=74124653&a=74142276 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=468&w=74124653&a=74173889 piszą, że się sprawdza pewnie pozornie bo z takim traktowaniem wróżenia i wróżbitów, za jakiś czas pewnie będą "wieszać psy", że "nie tak, nic się nie sprawdza". Na Twoje pytanie odpowiedziałam, że tak- wróżby z kart klasycznych sprawdzają się. A teraz mogę jeszcze dodać, że w mojej ocenie nie są karty klasyczne ani lepsze, ani gorsze od tarota czy innych wróżb, bo po prostu zależy przez kogo stawiane i jak traktowane i po co nam ta wróżba. Moje doświadczenia z wróżbami z kart klasycznych są takie, że owszem sprawdzały się te wróżby, zarówno na powiedzmy 6, 10 miesięcu do przodu, jak i na np. rok. Opisy sytuacji były bardzo ogólnikowe ale trafne. Nie można się po takiej wróżbie spodziewać, że będzie to jak seans filmowy z dokładnymi scenami co do minuty, ale na moje potrzeby wtedy mi wystarczyło. Zesztą w mojej ocenie, to wróżka, wróż, powinien decydowac z czego ma być wróżba, a nie my laicy. Moja ulubiona wróżka, powiedziała mi kiedyś coś mądrego: wróżba z kart klasycznych zawsze będzie czarno-biała, wróżba z kart tarota zawsze musi być kolorowa. W kartach klasycznych czarno-białe są ogólne a zarazem kluczowe informacje, tarot nadaje kolor tzn. są tam informacje, ludzie, zachowania, sytuacje, opisy, ostrzeżenia, podpowiedzi. wierzę jej bardzo, ona wie co mówi tarota stawia prawie 50 lat a karty klasyczne też ponad 40 lat, więc wie co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola 23 Re: do iwony - ewcik03 i nie tylko IP: *.lublin.mm.pl 24.01.08, 18:45 Iwonko,czy tą swoja wróżkę mogłabyś mi polecić.Przede wszystkim z jakiego ona jest miasta lub województwa z góry dziękuje.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewcik03 Re: 28.01.08, 11:48 dziękuję za wypowiedzi,ja też tak myślę że wróżenie ze zwykłych kart ma taką samą sprawdzalność, chociaż trudno mi to jeszcze powiedzieć o sobie,sadze że tarota kązdy może się nauczyć zresztą jest wiele szkół kursów, a przy wróżeniu ze zwykłych kart uważam że trzeba mieć jakiś dar, tak jak wiele osób wypowiadało się dość pozytywnie o wróżce z Saskiej Kępy że też wróży ze zwykłych kart i się sprawdza, nana i cyprianka dały mi to potwierzenie na przestrzeni paru lat, pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.biedermeier Re: wróżenie ze zwykłych kart 28.01.08, 15:51 już wiele razy przez dwa lata pytano mnie o tą wróżkę, pare miesięcy temu zapytałam ją, czy moga podać kontakt, ale ona nie chce nowych klientów, nie potrzebuje tabunów nowych osób, tak mi powiedziała. ja ją szanuję, także nie będe łamała danego słowa i nie będę pisała jej numeru ani w meilu ani tym bardziej na forum. szanuje ją, ale też nie chcę sama stracić, bo fakt jest taki, że gdyby ona miała więcej klientów to podniosłaby cenę, a obecnie to dość tanio czyli 120 zł za 45 minut i jak mi powiedziała, gdyby miała nawet więcej osób z polecenia na słowo od zaufanej osoby, to musiłaby podnieść cenę za te 45 minut na 200 zł. usprawiedliwiła to tym, że musi zrekompensować sobie jakoś brak czasu i w sumie ja ją rozumiem. jak już dodatkowe osoby to tylko od faktycznej osoby, a nie przez żadne fora no i musi sobie jakoś zrekompensować, że ciągły brak czasu na swoje sprawy. na emeryturze ludzie też żyją i chcą mieć na to czas. także nie mogę przekazać kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
agrentowy4321 Re: wróżenie ze zwykłych kart 06.03.23, 04:11 Ile wy zajmujecie się tym? Odpowiedz Link Zgłoś
irona.sonata Re: wróżenie ze zwykłych kart 26.04.23, 16:07 Ile dołożysz tyle wynik Odpowiedz Link Zgłoś