Dodaj do ulubionych

cykl Jonasa

21.11.03, 14:16
Dowiedzialam sie iz niektorzy astrolodzy oferuja podczas konsultacji
astrologicznej cykl Jonasa ktory podobno jest nieoceniona pomoca w
planowaniu potomstwa.
Czy ktos moglby mi wyjasnic co to jest ten cykl Jonasa?

Z gory dzieki!!!
Obserwuj wątek
    • ulapa Re: cykl Jonasa 22.11.03, 22:53
      Nie wiem na czym to polega ale moj maz ma taki program astrologiczny do ktorego
      wprowadza sie date urodzenia a program na najblizsze miesiace wylicza owulacje.
      Owulacja z cyklu Jonasa nie pokrywa sie z moja tym bardziej ze od roku staramy
      sie o dziecko i jak na razie efektow nie widac
      pozdrawiam ulapa
    • mii.krogulska Re: cykl Jonasa 26.11.03, 00:20
      Witam serdecznie,
      cykl Jonasa to kontrowersyjne odkrycie czeskiego lekarza, który zauważył, że
      pewne wzajemne aspekty między Słońcem i Księzycem powodują płodność kobiety.
      Kiedy ten dzień zbiegnie się z cyklem owulacyjnym, wtedy zajście w ciążę jest
      według zwolenników tej metody niemal pewne. Cykl Jonasa nie pokrywa się z
      normalnym cyklem owulacyjnym. Wiele programów astrologicznych oblicza ten drugi
      cykl. Warto sprawdzić - ostatnio moim znajomym astrologom narodził się synek :)

Pozdrawiam, Mii
      • brita5 Re: cykl Jonasa 26.11.03, 19:52
        Milo uslyszec ze metoda dziala (gratulacje dla znajomych)! Czy program mozna
        sciagnac za darmoszke z internetu? Z jakiej strony?

Z gory dziekuje!!!
        Britta
        • anahella Re: cykl Jonasa 28.11.03, 10:16
          brita5 napisała:

> Milo uslyszec ze metoda dziala (gratulacje dla znajomych)! Czy program mozna
          > sciagnac za darmoszke z internetu? Z jakiej strony?

O ile dobrze pamietam, to demo Uranii oferuje wyliczanie cyklu Jonasa - zobacz
          sobie na www.astrologia.pl. Aha, i pamietaj, ze cykl Jonasa nie jest srodkiem
          antykoncepcyjnym:))))))
          • brita5 Re: cykl Jonasa 01.12.03, 09:50
            Dzieki. Znalazlam wyliczanie cyklu na www.astro.com i wyglada na to ze w tym
            miesiacu mam duza sznase na potomsto (bylo 'celowane' w dobrych dniach).
            Trzymajcie kciuki!
            • lale do brity5 01.12.03, 14:04
              Gdzie dokladnie znalazlas to na astro. com? Mozesz powiedziec gdzie klikałas
              na tej stronie? Byłabym wdzieczna:) Klikam kazdy horoskop i nic nie moge
              znalezc.Pozdrawiam:)
              • brita5 Re: do brity5 01.12.03, 15:30
                Idziesz do www.astro.com i:
                1. klikasz na free horoscopes (na gorze)
                2. pojawiaja sie w kolumnie linki do roznych horoskopow, idz do Horoscope Chart
                Drawings i kliknij na Extended Chart Selection
                3. Na samej gorze jest napisane: Please select a group. Kliknij na niebieski
                napis Astrodienst special
                4. Pozniej musisz wybrac co chcesz pod ' Please select the type of chart you
                want.' i w prostakacie wybierasz Lunar Phases Fertility Calendar. Klikasz zeby
                rozrysowal ci kalendarz.

Nie pamietam w ktorym momencie musisz wprowadzic date i miejsce urodzenia,
                chyba na koncu ale to sama zobaczysz.
                POWODZENIA!!! I trzymam kciuki za wszystkie starajace sie bo mi sie chyba
                udalo;-)

• lale Re: do brity5 01.12.03, 15:45
                  Brita5 dziekuje serdecznie znalazłam:) tylko jeszcze chce sie cos zapytac.
                  Czerwone oznaczenie to własnie jest ten czas kiedy moge zajsc czy tak? A sa
                  tam jeszcze zołte kropki oraz czarne kwadraciki w kształcie rąbu na tym
                  diagramie , co one oznaczaja?I jeszcze nad tymi czerwonymi kreskami raz jest
                  oznaczenie Wenus bodajze a raz nie, tez nie wiem jak to mam odczytac.Bylabym
                  wdzieczna za wytłumaczenie. Pozdrawiam:)
                  • brita5 Re: do brity5 02.12.03, 09:29
                    Wiesz co, na moim diagramie chyba nie bylo zołtych kropek oraz czarnych
                    kwadracikow wiec nie wiem co oznaczaja. Znaczek wenus oznacza ze mozesz sie
                    spodziewac dziewczynki jezeli w tym okresie (czerona linia) uda wam
                    sie 'zaskoczyc'. Mars oznacza chlopca.
                    Z tego co czytalam na internecie ten cykl Jonasa rzeczywiscie sie sprawdza w
                    85% (potwierdzony badaniami), natomiast jezeli chodzi o plec dziecka to nie
                    jest taki dokladny.
                    Zycze powodzenia!!!
    • brita5 Re: cykl Jonasa 03.12.03, 09:50
      Dziewczyny! Jestem w ciazy!!! Nie wiem czy to dzieki Jonasowi czy tez po prostu
      udalo nam sie wcelowac w dobre dni. Wczoraj bylam u lekarza i data narodzin
      dziecka to 9 sierpnia 04. Bardzo sie ciesze i jednoczesnie boje.
      Wszystkim starajacym sie zycze dwoch krech na tescie!!!
      Britta
      PS. A paniom wrozkom dziekuje za nadzieje ze cykl Jonasa naprawde dziala. Tak
      sie nastawilam ze musi sie udac!
      • kamayak Re: cykl Jonasa 03.12.03, 17:44
        Gratulacje!!!!no i spelnilo sie marzenie!:)pozdrawiam:)
        • brita5 Re: cykl Jonasa 04.12.03, 09:57
          Perse chyba miala jednak racje mowiac ze szczegolnie szczesliwy okres to
          wrzesien 2004. Nawet nie wiesz jak sie ciesze!
    • kamayak Re: cykl Jonasa 04.12.03, 19:56
      to moze jednak mowila prawde:))pozdrawiam
    • adogaj Re: cykl Jonasa 31.12.03, 05:20
      Wejdź na stronę www.manuela-klara.com poczytasz o Cyklu Jonasa.
    • irona.sonata Re: cykl Jonasa 30.04.23, 18:44
      Sprawdź czy nie ma Ciebie za ściana dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka