Dodaj do ulubionych

Słońce i lęki

08.09.10, 16:30
jakie to moga być lęki reprezentowane przez Słońce?
nie ma to nic wspólnego z dziećmi od razu powiem. Tak pod względem życiowym, zawodowym, miłosnym mnie nie interesuje.
Obserwuj wątek
    • mellisanda Re: Słońce i lęki 08.09.10, 16:33
      lęki związane z beztroską? zbyt lekkie podchodzenie do ważnych spraw?
      jakoś tak mi się skojarzyło...
      • mellisanda Re: Słońce i lęki 08.09.10, 16:40
        może jeszcze brak zaufania?

P.S. Królowo ! Dostalas maila z linkami?
        • krolowa.mieczy Re: Słońce i lęki 08.09.10, 16:52
          tak, dostałam. dzięki. i ups - zupełnie zapomniałam odpisać. skorzystam smile
    • coill Re: Słońce i lęki 08.09.10, 16:42
      moze byc lękiem przed bliskoscią np. Slonce to tez jasnosc, trudno mi przyjac ze ktos boi sie Slonca, ale moze - strach przed ciemnoscia?(pokazalby to pewnie i ksiezyc,ale Ksiezyc potrzebuje NOCY-nocne marki itp. SLonce - dnia, a wiec ciemnosc niemie widziana?
      Czy mozebyc tezz jakas klaustrofobia? W przypadku slonca mowimy o Cieplarnianych warunkach, cos/ktos kto morze dojrzewac jak owoce w szklarni pod opieką, A przeciez komus moze byc w tym ciasno?
      • krolowa.mieczy Re: Słońce i lęki 08.09.10, 16:56
        no tak.
        ale może nie doprecyzowałam: takie lęki i strachy, które przeszkadzają ruszyć z miejsca, ograniczają.
        Mi nic do głowy nie przychodzi dziś w związku z tym uncertain
        Może brak wiary we własne siły? Jako że słońce jest centrum wszechświata, to ktoś może stracić wiarę w oddziaływanie na otoczenie, na promieniowanie swoją osobą otoczenia (nie jako przywódca czy przewodnik ale jako ktoś światly, uczony w piśmie wink, lotny, wykształcony)? Niewiara we własne wykształcenie, umiejętności?
        • coill Re: Słońce i lęki 08.09.10, 19:15
          chyba nie lęk przed przestrzenia i duza iloscia ludzi?
          To tez karta kontaktu-cieplego, wiesz moze dla kogos rozmowy czy kontkt jakikolwiek z obcymi nie jest przyjemny? jakas barirera?
    • tommy994 Re: Słońce i lęki 08.09.10, 16:58
      Może za szybkie spalanie się? Słońce ogrzewa, ale też spala, niszczy. Brak zaangażowania, lęk przez angażowaniem się, agresja.
    • algaria Re: Słońce i lęki 08.09.10, 17:43
      Mogą to być lęki że idealny związek się rozpadnie, o niepewną przyszłość - słońce jest raczej pozytywne
    • zainteresowany1977 Re: 08.09.10, 18:18
      Przed tym, że coś wyjdzie na światło dzienne?, że ktoś pozna fakty które były skrywane i ujawnienie może zaszkodzić?, skrywane tajemnice przeszłości (a propo symbolu dziecka)?
      Jest tarot traum, ciekawe jak tam wygląda ta karta?
      • weronika0408 Re: 08.09.10, 18:28
        karta słońce przedstawia sielankowa sytuację, szczęśliwe dzieci, bezpieczne bo otoczone murem, ogrzewane przez słońce itp.
        ale co będzie kiedy zabraknie tych idealnych warunków ?

Związek pod karta słońca to związek spod szklarni. nigdy nie przetrwa zderzenia z "prawdziwym życiem"

Dotyczy to chyba każdej sytuacji w życiu, której patronuje słońce- stwarzając szklarniowe, optymalne warunki wzrostu.

więc może obawa przed brakiem wsparcia, brak wiary ze bez pomocy innych poradzimy sobie itp.
    • krolowa.mieczy a Świat 08.09.10, 18:53
      dzięki wszystkim smile trochę mi się rozjaśniło.

A Świat jako to co trzeba zmodyfikować w postępowaniu?
      ja mam wrażenie, że nic; bo świat jest pełnią, uniwersum, czymś do czego się dąży. A jak z waszego punktu widzenia?
      smile
      • coill Re: a Świat 08.09.10, 19:16
        moze np "otworzyc sie na swiat"? lub nie bac sie byc w centrum, na forum cos jak celebryci hehe
        • weronika0408 Re: a Świat 08.09.10, 19:36
          świat mówi- znalazłaś swoje miejsce w świecie, cel, powołanie smile) wiele obiecuje - dobrego smile) farciara smile)
          radzi - idź w świat smile, masz dużo do zaoferowania.

w kontekście poprzednich kart ( leki- słońce) widzę to jako polecenie opuszczenia znanego ciepłego bagienka, które jest sztuczne i ruszenie w drogę - oczywiście po szczęście smile)

Niczego nie stracisz smile
          • krolowa.mieczy Re: a Świat 08.09.10, 20:01
            genialne w swojej prostocie!
            dzięki big_grin
            czyli bym to przełożyła tak: rób swoje, bo robisz to świetnie! i wyjść w świat (tylko czy dojrzałam? - słońce!!!)
            • weronika0408 Re: a Świat 08.09.10, 21:30
              oczywiście, ze tak - co to za pytanie?
              jeśli nie sprawdzisz, nigdy się nie dowiesz smile
              pozdrawiam i do ataku - świat czeka
    • krolowa.mieczy Re: Słońce i lęki 09.09.10, 17:55
      Słońce zostało już rozpracowane (Dobemka- dzięki smile
      Doszłyśmy do wniosku, że słońce w negatywie i jako lęki to... sztucznie stworzony problem; rozdmuchany jak bańka; obiektywnie nic się nie dzieje, ale subiektywnie - koniec świata.
      Więc: nakręciłam się sama, w swoim mózgu wyolbrzymiłąm coś co nie zasługuje nwet na miano kłopotu bo jest tyci tyci.
      A świat to raczej: przejście do porzadku dziennego.
      Już jestem spokojna.
      kiss for all
      smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka