Dodaj do ulubionych

Talie tarota-prośba

11.11.10, 16:05
Wiem, że posiadacie różne ciekawe talie, rysunki na nich są inne niż u R.W i trochę co innego znaczą, albo mają dodatkowe przesłanie. Nie mogłam zrozumieć 7 denarów, a forumowicze dopisali naprawde ciekawe skojarzenia. Każde inne. Takich rzeczy nie znajdziesz w żadnej książce. Proponuję abyśmy umieszali linki do kart, które chcemy zrozumieć, albo z ciekawości dowiedzieć sie jak inni odbierają karty. Chętnie wezmę udział w takim przedsięwzięciu.
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Talie tarota-prośba 11.11.10, 19:30
      Ja mam czasem problem z Kapłanem/Papieżem.
      Nie ma znaczenia jaka talia.
      Nie wiem czemu ta karta jakoś do mnie nie przemawia na poziomie zwyczajnego życia, bo nie mówię tu o górnolotnych i wysokich znaczeniach. Zauważyłam, ze gdy się pojawia to muszę coś do niej dołożyć, bo przesłanie wymyka mi się z rąk.
      Ona jest moją piętą Achillesa.
      uncertain
      • ivana Re: Talie tarota-prośba 11.11.10, 19:48
        Papięz to brak elastycznosci. Masz w sobie jakies sztywne zasady nad ktorymi powinnas popracowac aby byc szczesliwsza
        • krolowa.mieczy Re: Talie tarota-prośba 11.11.10, 20:16
          Dzięki za diagnozę.
          • mrgodot Re: Talie tarota-prośba 13.11.10, 17:31
            krolowa.mieczy napisała:

> Dzięki za diagnozę.

smile a to było dobre! smile
      • misboaa Re: Talie tarota-prośba 11.11.10, 23:48
        mam to samo z Papieżem: czasem nie qwiadomo do czego go przyłatać big_grin
      • nielaik Re: Talie tarota-prośba 13.11.10, 13:29
        Kapłam/Papież w życiu zwyczajnym. Pamiętasz wątek, w którym opsiujemy kartami rózne rzeczy, zdarzenia? Przypomnij sobie kogo, co, opisywała ci ta karta. W ten sposób spróbuj rozgryźć. Na poziomie zwyczajnego życia, ta karta kojarzy mi się z miejscem gdzie jest podniosła, uporządkowana atmosfera. Kościół, biblioteka, bank, urząd. Tam gdzie są filary, podłoga w marmurze. Kapłan to ktoś, kto przeszedł wszystkie szczeble kariery w swoim środowisku. Zna wszystkie zakulisowe gierki, wie kto z kim, a kto przeciw. Kapłan może zreformować skostniałą strukturę, albo jescze bardziej dokręcić śrubkę. Ale chyba i tak można powiedzieć, że raczej to konserwatysta. Właściowści kapłana, beton, cement. Dosłownie mi się z tym kojarzy. Ma możliwość udzielania ślubu, czyli scalenia dwóch osób w jedno. Pomyślę jeszcze co by tu wam dopisać. Ale myślę, że dpbrym punktem zrozumienia tej postaci jest przyjżenie się kim sa papieże.
    • misboaa Re: Talie tarota-prośba 11.11.10, 23:47
      są już takie tematy, sama zakładałam kilka, fajnie więc, że myślisz o tym samym smile Proponuje tylko by najpierw sprawdzać czy nie była już wcześniej opisywana taka kata by nie zakładać kolejnego wątku, a ewentualnie dopisywać następne przemyślenia/ wtedy wszystko będzie w jednym nmiejscu, łatwiejsze czytania smile
      • ma_ewa01 Re: Talie tarota-prośba 13.11.10, 16:37
        Ten Papież ma coś w sobie...
        www.albideuter.de/html/golden_tarot_-_kat_black_5.html
        • misboaa Re: Talie tarota-prośba 13.11.10, 16:42
          ma_ewa01 napisała:

> Ten Papież ma coś w sobie...
          > www.albideuter.de/html/golden_tarot_-_kat_black_5.html

ależ śreniowieczny. To już typowy Papież a nie Najwyższy Kapłan
          • mrgodot Re: Talie tarota-prośba 13.11.10, 17:36
            Papież często pokazuje mi sytuacje gdzie po prostu jest siła wyższa i siła niższa. Problem w tym jak by się tu stać tą wyższą. Niestety czasem bez naszego wpływu coś się dzieje i karty pokazują, że sorry, będzie tak i tą lekcję trzeba przyjąć. Nie jest to bolesna lekcja, raczej pokory.
            Ale w sytuacjach personalnych warto powalczyć o palme pierwszeństwa. Wygra ten co lepiej argumentuje, ale nie ostrością słowa czy siłą pięści bo to nie 5 Buław. Autorytetem raczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka