Dodaj do ulubionych

Prognoza na 2011

27.12.10, 15:10
Czy ktos ma czas i ochote ulozyc mi szczegolowa prognoze na 2011? Byloby mi niezmiernie milo i wydrukowalabym ja i pod koniec roku ocenila jej sprawdzalnosc. Na pewno wnioslaby ona wiele w nauke tarota przeze mnie, poszerzyla horyzonty i nie szufladkowala niektorych kart (pewnie odkrylabym ich nowe znaczenie i podzielila sie nim z Wami)
Sciskam Was baaaaaaaaaaardzo cieplo
Bellucci
Obserwuj wątek
    • asia.33 Re: Prognoza na 2011 27.12.10, 16:15
      ide z pieseim na krotki spcer bede za 15 minut i wtedy "włala madam" smile
      • asia.33 Re: Prognoza na 2011 27.12.10, 17:06
        Ivanko zgadzasz sie ? jestes tu? moge?
        • ivana Re: Prognoza na 2011 27.12.10, 17:09
          Jestem jestem i czekam Asienko
    • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 17:22
      Ivanka 2011 prognoza

1. Karta na Nowy Rok (klimat roku i przesłanie)= 2mieczy
      2. Najważniejsze wydarzenie w 2011 = wisielec
      3. Co cię czeka w sferze osobistej = krol mieczy
      4. Co cię czeka w sferze zawodowej = 7mieczy
      5. Czego się nie spodziewasz, co cię zaskoczy = kochankowie
      6. Nowe perspektywy i możliwości = 6monet
      7. Jak podsumujesz rok 2011 = krolowa mieczy
      8. Co od ciebie odejdzie = ryc monet
      9. Co z tobą zostanie = 9mieczy
      10. Rada na rok 2011 = rydwan
      Kwintesencja wróżby = 7kiji
      szybciutko karty bo moze juz sie niecierpliwisz a za moment to co mi do głowy po zobaczeniu kart przychodzi
      • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 17:30
        Asienko baaaaardzo dziekuje. Poczekam sobie cierpliwie, nie spiesz sie. Czuje ze Wasze interpretacje wniosa wiele dobrego w te prognoze wiec serdecznie wszystkich zapraszam do wziecia w niej udzialu...
      • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 17:38
        zaczne od konca a moze od sedna spr ktore mi sie nasuwa samo...rok zmian, cos ruszy znacznie , przesłaniem moim zdnaiem jest tutaj gotowosc by stawic czolo jakiejs rozmowie po glebokim przemysleniu ..2 mieczy pokazuje mi zaglebianie sie w sobie i odkrywanie tego czego chcemy -sprecyzowanie planow itp ... po takim przemysleniu i przygotowaniu jestesmy gotowi na wazne sprawy, na konfrontacje na ciag dalszy. Wisielec tez mi potwierdza, ze nie co zwolnisz by dojsc do jakiegos wnioskui spojrzysz na cos/kogos inaczej moze cos odkryjesz czego wczeniej zobaczyc nie moglas (tu klania sie 2mieczy). Zaskakujace ze w spr osobistych pojawia sie krol mieczy, czyli tu pan krol mieczy odegra duza role . W spr zawodowych bedziesz jaby krok przed wspolpracownikami , sprytnie smile. Nie spodziewasz sie uczuciowosci, zwiazku, namietnosci = chyba ma to zwiazek z krolem mieczy big_grin a raczej napewno skor on jest tym punktem kulminacyjnym w sferze osobistej. Perspektywyy i moziwosci to parterstwo, otrzymasz to co dajesz - rowny zwiazek. pojawiasz sie jako krolowa mieczy jako podsumowanie - pasje to o krola mieczy skoro ma byc rowno dane (6monet) . Odejdzie od Ciebie koniecznosc zabiegania o cos, stranie, zdobywanie ale i mozliwe ze chodzi o spr te materialne... jakies zamrtwienia zostana cos co nie daje spac, moze zwyczajnie masz klpoty ze spaniem wiec teg sie nie pozbedzieesz a jesli bedzie dziac sie cos to chyba nawet podsyci sie myslenie - takie oczywiste. Rada rydwan...cokolwiek by nie bylo Ty kierujesz, jedziesz, tworzysz cos z kims wspolnie , nabierasz rozpedu zaczyna sie dziac , okreslasz cele i ruszasz w ta strone . & kiji jako rada - dla mnie to sygnał badz gotowa na wszystko i badz czujana!!!
        • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 17:52
          Bardzo dziekuje Asienko. Rzeczywiscie w tym rozkladzie pojawia sie para , jednak para specyficzna. Ich cecha wspolna jest inteligencja i wspolne doswidczenia na ktorych moga budowac relacje a nie uczucie(krol i krolowa mieczy) Moze tu chodzi o moje malzenstwo?
          Moze ktos dorzuci jakies swoje spostrzezenia o takiej parze i o calej prognozie oczywiscie
          Sciskam cieplo
          Bellucci
      • mrgodot Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 18:51
        asia.33 napisała:

> Kwintesencja wróżby = 7kiji

Asiu, dodam tylko dla uściślenia, że kwintesencja w mojej prognozie to była suma wszystkich wylosowanych kart (dworskie się nie liczą), a nie oddzielna karta.
        • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 18:56
          ach rozumiem czyli zliczenie wartosci pomijajac dworskie?
          coz popelnilam blada ale skoro juz tarot to pokazal ....zraaz zlicze wartosc
          dzieki mrgodot smile
          • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 18:58
            po zliczeniu = 5 papiez
            a jesli brac pod uwage i 7kiji = 12 wisielec
            • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:00
              No to brac pod uwage Papieża czy Wisielca?smile
              • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:03
                raczej papieza wg mnie to pasuje do tych mieczowych postaci bardziej..wisielec jest juz sam w sobie w rozkladzie
                • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:10
                  Jesli Papieza znaczyloby to, ze bede trzymala sie ustalonych przez siebie zasad , takich ktore uwazam dla siebie za zdrowe i rozsadne i bardzo dobrze bo wlasnie tak zamierzamwink
            • mrgodot Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:14
              asia.33 napisała:

> po zliczeniu = 5 papiez
              > a jesli brac pod uwage i 7kiji = 12 wisielec

smile nijak mi Papież nie wychodzi. Suma 49 = 4+9=13 czyli Śmierć/Cesarz (bez 7 Buław oczywiście).
              • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:18
                Czyli rok transformacji? Ciekawe czy w życiu osobistym czy zawodowym?
              • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:22
                z tego co wiem liczy sie nastepujaco
                49 - 22 = 27
                poniewaz znowu to wiecej niz kart w talii odejmujemyy kolejne 22
                27 -22 = 5

tak mi tumaczyla moja wrozka i z taki liczeniem sie spotkalam
                to co widze bardziej przypomina numerologie
                • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:24
                  22 oczywiscie AW

tylko taki spsob znam od wiekszej liczy odejmujemy do skutku liczbe 22 az wyjdzie nam ktorys z AW
                  • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:28
                    A moze wyciagnelas 7 bulaw nie bez przyczyny i po prostu niech ta karta zostanie? Licza sie poczatkowe intencje osoby wrozacej bo to jej talia ją prowadzi do rozwiazania.
                • mrgodot Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:46
                  asia.33 napisała:

> z tego co wiem liczy sie nastepujaco
                  > 49 - 22 = 27
                  > poniewaz znowu to wiecej niz kart w talii odejmujemyy kolejne 22
                  > 27 -22 = 5
                  > tak mi tumaczyla moja wrozka i z taki liczeniem sie spotkalam
                  > to co widze bardziej przypomina numerologie

Ja sumuję tak jak w numerologii - wszystko dodaję po kolei i najważniejsza jest pierwsza karta, która zawarta jest w WA, ale biorę pod uwagę również niższą wartość. Czyli tuutaj dla mnie byłaby Śmierć i w tle Cesarz.
                  Taki sposób zapożyczyłam od Hugo Banzhafa.
                  Jeśli liczysz po swojemu, to OK. Spytałam z ciekawości bo nie wiedziałam jak ci to wyszło smile
                  Niektórzy liczą też dworskie.
                  Masz rację, że jest jak w numerologii i przez to ciekawie się często dopasowuje do naszych lat osobistych.
                  • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 19:54
                    no moze tak byc jak piszesz ..oze dziewczyny sie wypowiedza jak to z tym sumowanie jest ..wlasnie wiem ze dworskie niby tez liczone sa ale jakie maja nadane wartosci to niestey nie pamietam
                    • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 20:00
                      Asienko sa rozne szkoly zostanmy przy swoich bo w nich czujemy sie najlepiej i one nam sie sprawdzaja a w mojej prognozie 7 bulaw bardzo wspolgra z Rydwanem i sadze ze ta wersja jest wlasciwa bo pierwsza.
                    • mrgodot Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 20:13
                      asia.33 napisała:

> no moze tak byc jak piszesz ..oze dziewczyny sie wypowiedza jak to z tym sumowa
                      > nie jest ..wlasnie wiem ze dworskie niby tez liczone sa ale jakie maja nadane w
                      > artosci to niestey nie pamietam
                      Giermek 11, rycerz 12, królowa 13, król 14 ale jakoś mnie nie przekonuje ten sposób.
                      • krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 20:32
                        Ja bym policzyła jak w numerologii.
                        Ten sposób z odejmowaniem 22 (głupca) to bardziej mi pasuje do portretu tarotowego. Zresztą mam wrażenie że do tego rozkładu pasuje podliczenie Godotki i ta Śmierć...
                        W sumie można iśc na kompromis w zapisać sobie wszystkie karty z dwóch liczeń i zobaczyć jak się pod koniec roku zrealizują.
                        • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 20:37
                          Dlaczego bardziej pasuje Śmierc? Mozesz rozjaśnic?
                          • krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 20:48
                            ivana napisała:

> Dlaczego bardziej pasuje Śmierc? Mozesz rozjaśnic?
                            Bo po kartach wnoszę (bez śmierci z podliczania nawet), ze to rok przełomowy będzie.
                            • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 20:53
                              Nie chcesz nauczyc wszystkich dlaczego? Ok. Nie bede naciskac. Widocznie masz swoje powody zeby nie dzielic sie wiedzą.
                              Tez widze ze bedzie to rok przelomowy.
                              • krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 20:58
                                Nie unoś się, Ivano. Nie jestem nauczycielem na tym forum jak zostało niedawno oznajmione.
                                To, co miałabym ewentualnie do powiedzenia o kartach nie spodobałoby ci się i dlatego milczę. Uszanuj proszę to, że nie chcę, żebyś poczuła się zraniona w jakikolwiek sposób.
                                • ivana Re: Prognoza na 2 011 - ROZKŁAD 27.12.10, 21:01
                                  Ja sie zupelnie nie unoszewink I nie mow za mnie czy spodobaloby mi sie czy nie bo nie wiesz tego. Przykleilas mi etykietke i trzymasz sie jej kurczowo. Ok. Rob jak chcesz. Ja jestem tu po to aby sie nauczyc interpretacji a nie wyjasniajac swoich wypowiedzi nie dajesz mi tej mozliwosci mimo ze jestes gospodynia tego forum
                                  • krolowa.mieczy Re: Prognoza na 2 011 - ROZKŁAD 27.12.10, 21:06
                                    Nikt nie odmawia ci nauki tutaj.
                                    Możesz zarzucać mi co uważasz i co chcesz smile
                                    • ivana Re: Prognoza na 2 011 - ROZKŁAD 27.12.10, 21:08
                                      A Ty mozesz oceniac mnie jak Ci sie podobasmile
                        • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 20:40
                          no moxzliwe bo po wisielcu nastaje jaks transformacja ..kurcze moze byc
      • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 23:14
        Mam wrazenie ze karty pokazuja rozwod...ciekawe...
        • asia.33 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 23:22
          albo cos co mocno zmieni Wasz zwiazek..bo tu kochankowie to raczej pozytywnie ..moze cos ruszy sie z miejsca wt ym temacie albo tylko i wyłacznie dotyczyc bedzie Twojego zycia nie koniecznie meza.
          No bo watpie by maz zazyczyl sobie rozwodu?
          Predzej Ty ?
          • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 27.12.10, 23:25
            Maz nie mysli ani o rozwodzie ani o ewentualnym romansie.. Nie chce rozwodu na pewno, na 100%, ja tez o nim nie mysle.
            • ma_ewa01 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 28.12.10, 00:43
              Kurcze, Bellusiu. Przed chwilą diabli wcięli moją cała interpretację. Albo była beznadziejna, albo nie miała ujrzeć światła dziennego. Trudno, coś musiało byc nie tak...
              Sorki
              Msmile
              • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 28.12.10, 08:29
                Marzenko napisz raz jeszcze wink Moze mialam ja przeczytac dopiero dzisiaj bo wczoraj bylo juz pozno i zmeczenie odebraloby jej caly smaczek?wink
                • ma_ewa01 Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 28.12.10, 13:29
                  Bellusiu, dzisiaj jestem jeszcze w gdańsku. W dzień nie dam rady a wieczorem ma przyjśc druga babcia wiec tym bardziej nie będzie kiedy. Jutro wracam do domu. Wieczorem usiąde do swojego kompa i wtedy napiszę swoją interpretację. Sama widzisz, że karty nie najlepsze i wymagaja przemyślenia...
                  Buziaki
                  Msmile
                  • ivana Re: Prognoza na 2011 - ROZKŁAD 28.12.10, 13:43
                    Marzenko jak znajdziesz czas to bedzie mi milo...
    • ivana Re: Prognoza na 2011 28.12.10, 14:09
      Wiecie co? Jesli ma byc rozwod to ja go w ogole nie chcesad i juz;-( Co ma jednak byc to bedzie, jest wielce prawdopodobne ze dojdzie do rozwodu ale w mojej najblizszej rodzinie i na pewno jesli do niego dojdzie mnie tez on bardzo dotknie.... tylko jak sprawdzic kogo ma dotyczyc rozwod? Czy mnie, czy moja mame?sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka