Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc w interpretacji

28.12.10, 13:53
Prognoza na 2011.
To moje karty na 2011.
Mam kłopoty z interpretacji takich rozkładów, czesto moje spostrzezenia biegną nie w tym kierunku, więc jesli ktos znajdzie chwilę to poprosze, karty zapisałam, jesli bede tu za rok, napisze jak było smile

1. Karta na Nowy Rok (klimat roku i przesłanie) - losowana z całej talii - Gwiazda
2. Najważniejsze wydarzenie 2011r. - 7 monet
3. Nowe perspektywy i możliwości - Krol buław
4. Czego się nie spodziewam co mnie zaskoczy- 5 monet
5. Co cię czeka w sferze uczuciowej - 6 puch
6. Co cię czeka w sferze zawodowej - 8 puch
7. Jak podsumujesz rok 2011 - As mieczy
8. Co od ciebie odejdzie (co się zakończy) - 9 monet
9. Co z tobą zostanie (co kontynuować) - Cesarz
10. Rada na rok 2011 -Arcykapłan
Z sumowania ( nie wiem czy dobrze) wyszła mi Moc

Wyglada na to, ze ostatecznie nowy rok będzie dla mnie dobry, rok który zalicze do udanych, majwazniejsze wydarzenie, pewnie bedzie dotyczyc sfery materioalnej, bytowej, czy tez zawodowej, ale myslę, ze bedzie to dobrez zdarzenie, stawiałabym na zwiazek z pracą, chociaz przynaję, ze nie wiem o co moze chodzic, chociaz plany mam mam zamiar rozwijac swoją działalnośc, mam zamiar tez nabyc nowych umiejetnosci. W sferze osobistej pewnie nic się nie zmieni, dalej bede marzyc o moim księciu z bajki, a jego nie bedzie, moje marzenia niestety się nie spełniają. W sferze zawodowej nowe perspektywy, wybierane przeze mnie swiadomie, zmian pracy nie planuje, ale... kto to wie.
Martwi mnie te 5 monet, wydaje mi się, ze bedą jakies trudne sytuacje do rozwazenia, od dłuzszego czasu musze się z takimi sprawami mierzyc sama i kosztuje mnie to troszkę stresu, zmartwienia i kłopotu, pewnie coś takiego znowu mnie spotka.
Nowe perspektywy mnie zaskoczyły, pewnie tez dotyczy raczej zycia zawodowego i dotyczyc bedzie mozliwosci nowych działań, raczej nie odnosze tego do sfery uczyc.
Rok podsumuje jako poczatek nowego, mimo, ze to miecze, moze tak byc, ze sprawa nie bedzie łatwa, ale coś się zapoczatkuje. Odchodzi ode mnie 9 monet i teraz nie wiem, czy odejdzie ode mnie moja stabilnośc zyciowa, która teraz mam, czy odejdzie mja samotnośc z która się powoli zaprzyjazniam? Jak stabilnośc, to niefajnie bo ja lubie.
Zostaną ze mna moje sztywne i twarde zasady, styl w jakim zyje i co robię, glówny nurt zostanie zachowany.
Rada tez jest ciekawa, jakbym bardzo scisle miała trzymac się przepisów, umów, wszystkiego co jest zgodne z prawem itd., jak facet to ciągnąć do ołtarza big_grin ( to zart oczywiscie)
Z sumowania, jesli dobrze sumowałam to Moc- odczytuje jako energię drzemiącą, zdolną do realizacji tych celów, pod warunkiem, ze zostanie odpoiwednio wykorzytsana i skierowana.
WA wiele nie ma, ale za to jakie smile
Patrzac na to wydaje mi się, ze powinno byc ok, ze podsumuje pozytywnie, ze obawiac się nie ma czego. Chyba, ze ktos tutaj co innego zobaczy smile
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ivana Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 14:03
      2bieguny ja Twoja sfere uczuciowa widze zupelnie inaczej. Ten rok bedzie bardzo wazny bo w Twoim zyciu pojawi sie ktos kogo juz znalas i bedzie Cie smialo adorowal. Skonczy sie Twoje bycie singielką i moze powinnas pomyslec o tym panu jako o przyszlym mezu, a przynajmniej gleboko sie nad tym zastanowicwink Ten rok odetnie Cie od tego co bylo wczesniej, a wczesniej bylas( i na razie jestes ale juz niedlugo) sama.
      Sciskam cieplo i trzymam kciuki
      Bellucci
      • mrgodot Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 14:16
        Z sumowania masz 42 czyli 8 czyli dla mnie Sprawiedliwość (ale to oczywiście ja przyporządkowuję Sprawiedliwość ósemce, a Moc jedenastce).

Zerknę okiem na spokojnie i spróbuję coś napisać jak najszybciej - ale czekam na zakupy więc może się opóźnić.
        • 2bieguny Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 14:36
          w mojej talii VIII - to Moc, a Xi Sprawiedliwośc, dlatego tak napisałam.
          • mrgodot Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 14:53
            2bieguny napisała:

> w mojej talii VIII - to Moc, a Xi Sprawiedliwośc, dlatego tak napisałam.

W mojej też, ale uznaję inny sposób numeracji - VIII Sprawiedliwość, XI Moc
    • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 14:42
      2bieguny: 5 monet i odejscie 9 monet są niepokojące. Sprawdź dobrze wszystkie swoje inwestycje. 9 i 5 sa tego samego koloru więc odczuwam, że chodzi o kasę, a nie że przestaniesz być singielką (tym bardziej, ze sfera uczuciowa to odpływanie myślami w przeszłosć - chyba, ze pojawi sie ktoś z przeszłosci).
      uważam, ze powinnaś zrobić rozsądną rewizję w finansach. Może za pomocą DOBREGO (ale naprawdę dobrego) doradcy.
      • mrgodot Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 14:52
        Jeśli chodzi o najważniejsze wydarzenie, to pasowałoby mi do karty Sprawiedliwość w kwintesencji – czyli to nie jest rok spektakularnych wydarzeń, raczej tego co dojrzewa od jakiegoś czasu i w tym roku może przynieść konkretne efekty. To wszystko co do tej pory robiłaś, na czym się koncentrowałaś zacznie powoli przynosić plony. Karta Gwiazdy jako przesłanie podkreśla przyszłościowy charakter tego roku – daje nadzieję na przyszłość, na powrót spraw, które dojrzewały i teraz będą się rozwijać, owocować albo wymagać dalszej pielęgnacji. W ogóle brak kart (poza Królem Buław) ognistych wskazuje, że w tym roku nie będzie takiego „hop-siup” tylko praca nad wszystkim, która przynosi długoterminowe efekty. Cesarz na pozycji co kontynuować również zapowiada porządkowanie, utrwalanie, nadawanie życiu treści i podkreśla potrzebę twojego panowania nad biegiem wydarzeń.
        Zastanawiam się nad kartami zawodowymi – 8 Kielichów często pokazuje się jako konieczność – nawet bardziej wewnętrzna – zmian w układach zawodowych włącznie z porzuceniem dotychczasowej pracy. Odchodzi 9 Monet czyli fajny ale trzymający w zastoju dobrobyt na rzecz 5 Monet – zubożenie. Może w tym roku poczujesz, że musisz zrobić porządek, zamknąć za sobą parę drzwi i udać się tam, gdzie od dawna cię ciągnie. O nie będziesz patrzeć na konsekwencje finansowe (nie wylosowałaś tej karty), a zadbasz o rozwój własny, o to wszystko co niekoniecznie przyniesie natychmiastowy rezultat. Nie jest to wielki przełom ale bardziej dorastanie do przełomu. A biorąc pod uwagę, że to tylko prognoza masz szanse na dokonanie ważnych zmian.
        Nowe perspektywy i możliwości określa Król Buław. W prognozie trudno jest się odnieść do tej karty konkretnie bo jeszcze nie wiadomo na jakim polu się wydarzy. Powiedziałabym jednak, że skoro to jedyna ognista karta na ten twój rok 2011 to może być osoba, która zainspiruje cię lub doprowadzi do zmian, do rzucenia paru rzeczy i otworzy nowe horyzonty. Może się on pokazać i w życiu uczuciowym i zawodowym. Prawdę mówiąc nasze życie nie składa się z odrębnych szufladek więc jedno z drugim się łączy. Znasz jakiegoś Króla Buław z przeszłości?
        W uczuciach 6 Pucharów bardzo często – oprócz wspomnień i tęsknot – mówi o uczuciu z przeszłości. Skoro jesteś sama, to nie trwasz w jakiejś relacji typu ciepłe bagienko i nie grozi ci tu zastój. Co może grozić? Życie w zamknięciu we wspomnieniach. Ale może być i ktoś kto po prostu się pokaże i stworzy ci ciepły uczuciowy klimat. To już będą ci pokazywać rozkłady bieżące.
        Puchary w tych dwóch sferach życia pokazują, że twoje decyzje na ten rok (As Mieczy) będą w dużej mierze zależały od twojego stanu emocjonalnego. 8 Kielichów w prognozie nie oznacza, że na 100% trzaśniesz drzwiami i pójdziesz za tęsknotą i „zewem” serca, ale jest taka opcja, i w tą stronę będzie cię gnać. Dlatego Sprawiedliwość jako kwintesencja mówi o tym, że „jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz” a przyświecająca rozkładowi Gwiazda oświetla ci drogę w przyszłość. I jeszcze raz As Mieczy jako podsumowanie roku – to rok ważnych decyzji, które możesz (aczkolwiek nie musisz) podjąć. Pamiętaj jednak, że brak decyzji to też decyzja. A Cesarz jako władca imperium ma za zadanie wypełniać je zdarzeniami i decydować.
        Kapłan jako rada mówi o tym, że wiara w siebie i zdobyte doświadczenia są twoim drogowskazem. Kapłan jest też bramą wprowadzającą cię w świat decyzji – potem już wchodzisz w kartę Kochanków – i przekraczając ją nie możesz zawrócić.
        Zwrócę jeszcze uwagę na 5 Monet – w sferze materialnej wiadomo, ale ona ma inny wymiar. To jest wymiar zastoju, kiedy nagle zdajemy sobie sprawę z tego, że trwanie w 4 Monet doprowadziło nas do poczucia braku przez nadmiar czegoś (9 Monet). I tak najważniejsze jest mieć poczucie sensu życia – żadne pieniądze i żadne materialne przedmioty nie są w stanie tego zrekompensować. Może warto zmienić otoczenie (8 Kielichów) i zająć się sobą – zostawić 6 Kielichów lub o te 6 Kielichów zadbać. Bo 6 Kielichów to spełnienie, a 8 Kielichów to tęsknota za spełnieniem. W karcie Cesarza i tak możesz kreować swoje życie nawet zmieniając jego kształt.
        Brakuje mi w twoich kartach osób – oprócz Króla Buław. Może on przyjdzie i w jakiej formie by się nie pokazał, będzie tym za czym powinnaś pójść. Zostawić 9 Monet, przejść przez bramę 8 Kielichów i niech się dzieje. I tak nad wszystkim czuwa Gwiazda.
        2 Bieguny – musisz się rozwijać, musisz coś zmienić. Los pomaga tym, którzy dokonują zmian. Sama sobie musisz być sterem, żeglarzem, okrętem.
        Jeszcze raz podkreślam – to prognoza. Zrób pierwszy krok, potem się samo posypie co niepotrzebne i zrobi miejsce dla nowego. Musisz dolać oliwy do ognia!

Ja na 8 Kielichów rzuciłam pracę  (taka dygresja i jestem szczęśliwsza bo mam nowe perspektywy).
        • 2bieguny Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 15:17
          Mrgodot smile Dziękuje smile
          Moze powiem tak, zyje w 9 monatach, ale jestem sama i 5 monet odczuwam na codzień, masz racje, są takie sytuacje, ze ciepełko domowe i kasa na kącie jednak nie dają pełni szczęscia, za którym sie tęskni, moze to tak jest jak piszesz. Z pracy odchodziłam juz 2 lata temu, wtedy wywróciłam swoje zycie do góry nogami, czy jeszcze raz mam to robic? Zobaczymy. Chyba drugi raz byłoby łatwiej, pierwszy raz było ciężko, ale poszło, tez uwazam, ze to dobra zmina. Krol buław- nie przychodzi mi nikt na mysl, z przeszłosci, był taki ktoś, dla kogo bym zmieniła całe swoje zycie, ale tej znajomosci juz nie ma, i ona sie nie odrodzi, tak mówiły bierzace karty, więc jakis cud musiałby się stac, zeby to się zadziało, innych na mysli nie mam, osoba , która zrujnowała mnie psychicznie jakis czas temu juz nigdy nie zagosci w moim zyciu, choc przez nia tez moje zycie staneło na głowie,
          Nie widzisz osob, bo ich nie ma smile Jestem sama, dosyc hermetycznie zyje, mało znajomych, przyjaciół, mało kontaktów , albo sporadyczne. Moze dlatego.
          Królowo- nie ma dobrego doradzcy sama sobie mysze radzic. Inwestycji jakis nieprzewidzianych nie planuje. Moze Mrgodot ma rację, ze to zubozenie w sferze emocjonalnej a niekoniecznie materialnej.
          Zobaczymy smile
          Trszkę zastanawiam się nad tym krokiem, mysle, ze nie stoje w miejscu, ale moze te kroki nie takie spektakularne, nie wiem, wydaje mi się, ze cos tam robię, ale widac to mało.
          Dziekuje smile
          • mrgodot Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 17:17
            2bieguny napisała:

> z pracy odchodziłam juz 2 lata temu, wtedy wywróciłam swoje zycie do góry nogami,
            > czy jeszcze raz mam to robic? Zobaczymy. Chyba drugi raz byłoby łatwiej, pierws
            > zy raz było ciężko, ale poszło, tez uwazam, ze to dobra zmina.
            8 Kielichów jako karta-brama (oprócz 9 Monet) ma tu szczególne przesłanie. Ona jest ważniejsza od 9 Monet bo jest bramą, która każe coś zamknąć za sobą i nie jest przyjemna do przekraczania. W 9 Monet masz przynajmniej poczucie bezpieczeństwa i wewnętrznego i zewnętrznego bogactwa. Nie wiem, czy jednak nie za głęboko utknęłaś w tej 9-tce i jej schematach. Nie mówię, że koniecznie masz pracę rzucać, zmieniać - to w końcu czas pokaże i twoje decyzje. Myślę tylko, że wpadasz w niej w marazm - jakikolwiek by on nie był, przyjemy czy dostatni. 9 Monet ma w sobie coś ze stopera bo dając nam materialne bezpieczeństwo i poczucie tego, że robimy coś co przekłada się na sferę finansową a jednocześnie niesie zadowolenie wewnętrzne - wstrzymuje nas w miejscu i mówi, że dobrze jest jak jest. A 8 Kielichów jest jak boa-dusiciel. Po prostu trzeba się wyrwać i zaczerpnąć powietrza. Niech to będą chociaż drobne zmiany w miejscu pracy, w bowiązkach, w zakresie pracy byle tylko otworzyć okno i wpuścić troche świeżego powietrza. 8 Kielichów jest tożsama z Rydwanem i każe po prostu ruszyć dupę, nieważne gdzie, ale ruszyć.
            Może ona się u ciebie przekłada przy okazji na 6 Kielichów w sferze uczuć - jest bezpiecznie, chociaż samotnie.
            Pomyśl co możesz zmienić w tej sferze bo jako brama otwiera przed tobą możliwości. I pamiętaj, że prędzej czy później i tak przed nią staniesz ponownie, bogatsza o parę lat. A że to Puchary to jednak przekłada się na emocjonalną sferę życia.

> Nie widzisz osob, bo ich nie ma smile Jestem sama, dosyc hermetycznie zyje, mało z
            > najomych, przyjaciół, mało kontaktów , albo sporadyczne.
            I to jest właśnie to życie w 9 Monet - pozornie mam wszystko, naprawdę nic istotnego. To oczywiście dotyczy przestrzeni materialnej bo w prywatnej przestrzeni, tej wewnętrznej, masz to wszystko co sobie sama wypracowałaś i nie przeliczając tego na pieniądze, ale na wartości duchowe. Tu masz prawie wszystko. 8 Kielichów jest tym wyjściem z hermetycznego życia, a raczej szansą na wyjście. 5 Monet potrafi też zaskoczyć tym, że podobni do nas ludzie stają na naszej drodze i i m też jest źle. I niekoniecznie w sensie finansowym.

> Troszkę zastanawiam się nad tym krokiem, mysle, ze nie stoje w miejscu, ale moze
            > te kroki nie takie spektakularne, nie wiem, wydaje mi się, ze cos tam robię, a
            > le widac to mało.
            Wiesz, to nie chodzi o to, żeby co chwila robić sobie w życiu rewolucję. Karty ci nie pokazują rewolucji ani gwałtownych przemian. Właściwie nie ma tu nic co by na tobie wymuszało zmiany od zewnątrz. Nie każdy spektakularny krok prowadzi do czegoś istotnego, czasem trzeba przyjąć politykę małych kroków pamiętając, że kropla drąży skałę. Najważniejsze to nie dreptać w miejscu. A 8 kielichów drepcze w miejscu nie zdając sobie sprawy z tego dlaczego jest jej tak źle. A jak sobie zda, to szuka wyjścia.
            Masz Asa Mieczy, masz Cesarza, masz Gwiazdę i Sprawiedliwość w kwintesencji. Masz więc możlwość kształtowania swojej rzeczywistości i to pod dobrą Gwiazdą.

Na pocieszenie powiem ci, że mam 8 Kielichów jako radę na 2011 rok - wcale się nie dziwię, już tyle nazmieniałam a ciągle się duszę. I codziennie rano budzę się myśląc "I co ja robię tu?" Tu w tym miejscu, bo mi brak powietrza.
            • krolowa.mieczy Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 17:26
              No to też sie przyznam do 8 pucharów - mam ją na pozycji "nowe perspektywy i możliwości". I cieszy mnie to szczególnie, bo widze jednak jej pozytyw w negatywie tutaj smile
              • mrgodot Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 17:52
                krolowa.mieczy napisała:

> No to też sie przyznam do 8 pucharów - mam ją na pozycji "nowe perspektywy i mo
                > żliwości". I cieszy mnie to szczególnie, bo widze jednak jej pozytyw w negatywi
                > e tutaj smile
                >
                smile 8 Kielichów to bardzo dobra karta na perspektywy i możliwości. Ona wymaga tylko odwagi przekroczenia progu. A za progiem może być wszystko na co czekasz. Jej jedyny negatyw to strach przed tym co ew. możemy stracić i niewiedza na temat tego co możemy zyskać.
                To też karta rozstań i powrotów.
            • 2bieguny Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 18:27
              wiele w tym prawdy co napisałać Mrgodot, musze o tym wszystkim pomyslec, karta 8 puch czesto pojawia się w moich rozkładach, tak samo jak 9 monet, zawsze symbolizuja to samo, mój obecny stan i koniecznośc zmian, nie tylko w tym rozkładzie, ja juz to wiem, ze musze coś zmieniac, zeby ruszyc do przodu, musze tylko dostrzec mozliwosci, jakos przynaje, ze ich nie widze, mam wrazenie bardzo schematycznie, poukładanego zycia, wszystko zaplanowane, pod kontrolą, do tego doprowadziłam. Ta brama pojawia się przy kazdej okazji.
              Musze o tym pomyslec, ale podobno nie ma co tez myslec, podobno to sie samo potoczy, moje bedą tylko wybory, a okazje się zdarzą.
              Mam tez takie chwile, ze się zastanawiam 'co dalej' mam wrazenie utknięcia w pewnym miejscu, nic mi tu nie grozi, czuje sie bezpiecznie, ale jednak pytam siebie "co dalej" czy to juz koniec...
              • mrgodot Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 18:34
                2bieguny napisała:

> mam wrazenie bardzo schematycznie, poukładanego zycia, wszystko zaplanowane, pod kontrolą, do tego doprowadziłam. Ta brama pojawia się przy kazdej okazji.

Właśnie o porzucenie schematu chodzi.

> Musze o tym pomyslec, ale podobno nie ma co tez myslec, podobno to sie samo pot
                > oczy, moje bedą tylko wybory, a okazje się zdarzą.

Nie powiedziałabym. Karta-Brama to brama przed tobą. Tu albo wchodzisz, albo próbujesz obejść. W końcu i tak do niej wrócisz. Reszta to już decyzje, w którą stronę idziesz i jak zmieniasz. Ale bramę musimy sami przekroczyć. W 6 Mieczy może jest inaczej, ale w 8 Pucharów musisz sama. Okazje się zarzą później, jak wyjdziesz ze schematu. I tak naprawdę wszystko jest w naszej głowie więc to może być schemat w głowie.
    • czu-jka Re: Prośba o pomoc w interpretacji 28.12.10, 15:21
      Wydaje mi się, że to będzie jednak dobry rok, będzie przyświecać Ci szcześliwa Gwiazda. Będziesz postępowała zgodnie ze swoimi zasadami, co też postrzegam jako pozytyw. Być może będą jakieś szarże na tle zawodowym. Może zmiana pracy (co jednak jest rozwojowe). W kwestiach uczuciowych trudno powiedzieć... albo zapatrzenie w przyszłość albo mężczyzna, którego już znasz, a wtedy raczej nic nowego, odgrzanie relacji.
      Mimo przeciwności losu, przekonasz się, że jesteś zaradną kobietą, która rozwija się. A to bardzo ważnesmile.
    • nielaik Re: Prośba o pomoc w interpretacji 02.01.11, 17:20
      1. Karta na Nowy Rok (klimat roku i przesłanie) - losowana z całej talii - Gwiazda Szansa na zrealizowanie jakiegoś planu, projektu.
      2. Najważniejsze wydarzenie 2011r. - 7 monet
      Wcześniej w coś została włożona praca, teraz pozostaje czekać na efekt.
      3. Nowe perspektywy i możliwości - Krol buław
      Stanowisko kierownicze, zarządzanie, ktoś wybierze cię na prezesa. W tym roku będziesz decydować o sobie, sama nadasz mu kształt, zainicjujesz pewnie działania, które kiedyś przyniosą efekt. Albo poznasz kogoś w typie Króla Buław. Dzięki tej osobie załatwisz kilka spraw, ona ci podpowie jak działać, co robić, a może nawet cię w czymś wyręczy?
      4. Czego się nie spodziewam co mnie zaskoczy- 5 monet
      Nie wiem.
      5. Co cię czeka w sferze uczuciowej - 6 puch
      Wsparcie ze strony przyjaciół, może też wróci ktoś z przeszłości. Nie ma samotności w uczuciach.
      6. Co cię czeka w sferze zawodowej - 8 puch
      Zmiana, poszukanie czegoś innego, co będzie bardziej statyfakcjonujące.
      7. Jak podsumujesz rok 2011 - As mieczy
      Rok decyzji, nowych pomysłów, wyborów, które zmieniają pewne aspekty życia.
      8. Co od ciebie odejdzie (co się zakończy) - 9 monet
      Koniec czegoś gdzie osiągnełaś już szczyt możliwości. Przejście do następnego etapu.
      9. Co z tobą zostanie (co kontynuować) - Cesarz
      Kontynuowanie pracy wymagającej systematyczności.
      10. Rada na rok 2011 -Arcykapłan
      Słuchaj mądrych ludzi, ale też siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka