29.12.10, 18:50
Słuchajcie! Przed chwilą odebrałam telefon od dziennikarza z telewizji naszego miasta, ze chcą nakręcić ze mna wywiad i zebym rozłożyła karty na przepowiednię na nowy rok. Odmówiłam.
Śmieję sie teraz do siebie (razem z mamą), bo nigdy w życiu tego sie nie spodziewałam! Matko z córko! Nigdy w życiu do tivika!
big_grin
Obserwuj wątek
    • j.julia Re: ALE JAJA! 29.12.10, 18:52
      I tak zostałaś lokalną czarownicąwinkwink. Bardzo poważaną i medialnąwinkwink
      • 2bieguny Re: ALE JAJA! 29.12.10, 18:56
        W Twoich rejonach bezpiecznie jest chyba zostac Wiedzmą smile
    • asia.33 Re: ALE JAJA! 29.12.10, 18:55
      ooooooo Gratulacje!!!!
      w sumie musisz byc juz dosc znana u siebie ..tylko to troszke ryzykowne prawda? bo cieka grranica miedzy uznaniem a jak cos by poszlo nie tak to wiesz mozna miec pozniej jakies niemiłe komentarze na swoj temat nawet w tzw warzywniaku
    • 2bieguny Re: ALE JAJA! 29.12.10, 18:58
      Tak powaznie, wg mnie dla ochrony własnej d.... od mediów trzeba trzymac się z daleka, pozytek z nich niewielki a jak coś idzie nie tak potrafią człowieka zniszczyc, nie tylko zawodowo ale i społecznie.
    • krolowa.mieczy Re: ALE JAJA! 29.12.10, 19:02
      Nie, ja nie jestem znana. Znany jest wróżbita Maciej Skrzątek. On od początku był zwierzęciem medialnym (najpierw lokalnym, potem ogólnopolskim).
      Mam klientów, ale nie pęczkami. Raz są, raz ich nie ma.
      Odmówiłam z dwóch najważniejszych względów: nie będę mieć wplywu na montaż materiału i nie wiem co zostanie uzyte i w jakim kontekście oraz będąc na etapie poszukiwania etatu nie mam zamiaru strzelać sobie w kolano.
      Zwyczajne rozsądne NIE
      smile
      • asia.33 Re: ALE JAJA! 29.12.10, 19:05
        tez slusznie..przy szukaniu pracy i mozliwym wysokim stanowisku to swego odzaju samobójstwo bo moga Cie nie zbyt powaznie potraktowac
        • krolowa.mieczy Re: ALE JAJA! 29.12.10, 19:20
          Tak, właśnie o to mi chodziło. Tarot jest na razie pobocznym zajęciem dla mnie, priorytetem zostanie na długo jeszcze zwyczajna praca na chleb przy biurku albo na taśmie (jeśli będzie trzeba). Być może kiedyś tam w przyszłosci z tarota dam radę sie utrzymać, ale nie myśle o tym obecnie ani nie napinam sie. smile
          • asia.33 Re: ALE JAJA! 29.12.10, 19:23
            juz nawet nie o to chodzi ale spoleczenstwo taka ma opinie polowa korzysta z porad wrozek nawet biznesmeni ale nikt sie do tego nie przyzna w obawie przed smiesznoscia w tym caly paradoks sytuacji
            • krolowa.mieczy Re: ALE JAJA! 29.12.10, 19:26
              Masz rację: to jest hipokryzja.
              smile
    • czu-jka Re: ALE JAJA! 29.12.10, 19:04
      Gratuluję. Dobrze zrobiłaś odmawiając, ale jest to duże wyróżnienie i sytucja mimo wszystko miłasmile.
      • krolowa.mieczy Re: ALE JAJA! 29.12.10, 19:23
        Czujko, nie odczułam tego jako wyróżnienie. Naprawdę. Sądzę, ze pan wziął sobie pierwszy lepszy portal ogłoszeniowy lub wstukał w gugla "wróżka ...(miasto)" i mu wyskoczyłam.
        Pytał mnie czy znam inne wróżki, ale że nigdy nie korzystałam z tych z mojego miasta więc nie wiedziałam do kogo go skierować. No oprócz Maćka (pan sie skrzywił trochę na to).
        Więc jak widzisz: nie czuję sie wyróżniona.
        smile
        • czu-jka Re: ALE JAJA! 29.12.10, 19:30
          Rozumiemsmile i pozdrawiam cieplutko.
    • dobema Re: ALE JAJA! 30.12.10, 11:40
      krolowa.mieczy napisała:

> Słuchajcie! Przed chwilą odebrałam telefon od dziennikarza z telewizji naszego
      > miasta, ze chcą nakręcić ze mna wywiad i zebym rozłożyła karty na przepowiednię
      > na nowy rok. Odmówiłam.
      > Śmieję sie teraz do siebie (razem z mamą), bo nigdy w życiu tego sie nie spodzi
      > ewałam! Matko z córko! Nigdy w życiu do tivika!
      > big_grin
      >

Hihihi... ale numer!! Miło, ale chyba dobrze zrobiłaś smile

• zainteresowany1977 Re: 30.12.10, 12:41
      Może p. Maciej to zaaranżował bo ,,dba" o konkurencję ze swojego regionu? W sumie nie każdy się nadaje na scenicznego wróżbitę, taka wróżba na kraj może dać kompromitujące efekty bo kraj\świat to wielka skala, wielki chaos. Co innego rozmowa w cztery oczy na tematy dotyczące konkretnej osoby a czym innym wróżby na kraj, myślę, tarot chyba jest bardziej przeznaczony do pracy z indywidualną osobą a nie do analizy ogólnej grup społecznych czy narodów?
      • algaria Re: 30.12.10, 12:51
        Z jednej strony gratuluje propozycji a z drugiej zdrowego rozsądku - nie każdy go posiada smile
        • mrgodot Re: 30.12.10, 17:18
          Podpisuję się dwiema - a nawet czterema - łapkami pod wpisem Algarii.

A wracając do wróżbuty Macieja - nie mogę go oglądać bo nawet jak wyłączę głos, to niestety ta jego gestykulacja działa na mnie jak płachta na byka. Obawiam się, że więcej przynosi ezoteryce szkody niż pożytku.
          • krolowa.mieczy Re: 30.12.10, 18:06
            Uważam tak samo. Ale co z tego jeśli ta opinia krąży wśród ezoteryków (tych wielkich też), a ludzie i tak walą drzwiami i oknami.

Zet, nie wzięłam pod uwagę "przysługi" wink Gdyby było jak piszesz, to i tak sie nie udało, bo odmówiłam big_grin
            • krolowa.mieczy Re: 31.12.10, 11:03
              Muszę wykasować te posty. Niepotrzebnie wywołałam jego temat, bo forum jest poprawne politycznie. Nie chcę, zeby zrobił się klon Wróżbiarstwa.
              Sorry.
              • mrgodot Re: 31.12.10, 11:31
                krolowa.mieczy napisała:

> Muszę wykasować te posty. Niepotrzebnie wywołałam jego temat, bo forum jest pop
                > rawne politycznie. Nie chcę, zeby zrobił się klon Wróżbiarstwa.
                A co jest niepoprawnego politycznie w naszych postach? Każdy ma prawo do swoich ocen a poza tym chyba nikogo żeśmy nie urazili. Podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi smile
                • krolowa.mieczy Re: 31.12.10, 12:04
                  Nie chciałam, żeby wyszło że reklamowanie, ze krytyka, ze bronienie itd. A potem zrobiłoby się może kłębowisko i węzeł gordyjski na forum. Dmucham na zimne smile
                  To był post Zeta, mój, Asi, i Ivany.
                  • zainteresowany1977 Re: 31.12.10, 12:20
                    Ok.
                • misboaa dobrze że 31.12.10, 12:06
                  odmówiłaś bo jeszcze by się okazało, że masz 101% sprawdzalności
                  i wtedy dopiero by się narobiło big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka