09.01.11, 22:40
Witam.

Pojawiła się w mojej obecnej firmie szansa na awans. Rozłożyłam karty i jakież było moje zdziwienie, bo wypadły dworskie i Wielkie Arkana.
Mam teraz problem z interpretacją, czy ktoś mi pomoże?

Pytanie: Czy to mnie przypadnie awans?
1. Przeszłość oraz jej wpływ na zadane pytanie.
Umiar
2. Przeszkody do pokonania.
Królowa Pucharów
3. Czynniki działające na Twoją korzyść.
Rycerz Denarów
4. Bliska przyszłość.
Królowa Buław
5. Dalsza przyszłość.
Król Pucharów
6. Rezultat.
Mag

Przyjmując się do tejże firmy wiedziałam o możliwości awansu, ale podchodziłam do tego sceptycznie, nie nastawiałam się na to, że na 100% awansuję. W tym momencie jest jeszcze jedna osoba, która jest brana pod uwagę (Królowa Pucharów). Co do R. Denarów, mam pewne niejasności, może jestem postrzegana jako osoba godna zaufania, rozsądna, biorąca sprawy we własne ręce. Nie wiem. Królową Buław odczytuję tu jako mnie właśnie na tym stanowisku, które jest do "przejęcia". Dalsza przyszłość - tak pokrótce, kontynuacja poprzedniej karty? Mag - to wszystko osiągnę, co tylko sobie zapragnę.

No nie wiem. Doradźcie coś, bo chyba zbyt różowo to widzę.
Obserwuj wątek
    • pacha.mama Re: Rozkład 10.01.11, 11:56
      Jak rozumiem druga osoba brana pod uwagę to kobieta? Jak wyglądają jej stosunki z szefem i czy w ogóle szef jest szefem czy szefową?

Moja pierwsza myśl była taka, że awans dostanie królowa pucharów. Ty się będziesz teraz tak trochę prężyć zawodowo by pokazać, że się nadajesz (królowa buław) jednak zadecyduje sympatia, może nawet takie biurowe zaloty w tej pucharowej parze i magu.
    • misboaa Re: Rozkład 10.01.11, 12:59
      Teoretycznie mogła byś go dostać bo masz wszystko czego potrzeba, być może dłużej pracuszesz niż inni, lepiej, masz duży potencjał. Obawiam się, że QPuch to inna koleżanka i to jej przypanie awans. Ona może mieć lepsze koneksje: rodzinne lub osobiste.
    • krolowa.mieczy Re: Rozkład 10.01.11, 16:39
      A ja bym powiedziała, ze jeśli sie postarasz to zdobędziesz awans.
      Rozmienię na drobne figury i połącze je (mogę pisać chaotycznie, bo mam za szybkie myśli i palce nie nadążaja w klikaniu) wink

Jesteś rycerzem monet a wiec osobą solidną, na którą mozna liczyć, rzedko popełniasz błędy a jeśli juz to mówisz wprost dlaczego i nie slizgasz sie. Natomiast przeszkoda to Qpucharów - kobieta która pod pozorem dobrodusznosci i nieokazywania zainteresowania stołkiem będzie po kobiecemu manipulować szefem (osoba decyzyjną) - tu mogą w grę wchodzić mimozowate ziałąnia: od płaczu, poprzez nieporadną ksieżniczkę aż do wychwalania madrosci i siły kogos tam (chodzi o faceta). W przypadku gdy kobieta jest szefem to Qpucharów opracuje strategię pod nia tzn na pewno da jej odczuc, ze jest samicą alfa (szefowa) i Qpuch nie jest łakoma na jej stanowisko, zrobi atut ze swojej bezinteresownosci i powszechnemu pomaganiu grupie i każdemu z osobna.
      Ja zakładam negatywy Qpuch (chociaż ona moze mieć same pozytywy), bo stoi na pozycji przeszkoda. A moze po prostu ona od dłuższego czasu roztacza wokół siebie czar, któremu ulegnie wiekszosć. Nie oszukujmy sie: Qpuch nie ma wys. kwalifikacji (w znaczeniu karcianym, a nie gdy mówię o jakiejś twojej koleżance); kwalifikacje solidne ma Qkij, Qmie i Qmon, a pucharowa to oderwana od rzeczywistosci babka której załatwiają pracę i ona siedzi w kaciku do emeryturki.
      Selene, postaraj sie wykrzesać z siebie Qkij i stanąć do boju. Zmień sposób ubierania się, pokaż że jesteś profesjonalistką w firmie (ryc mon ubiera sie przecietnie, wtapia w tłum), zgłos kilka pomysłów, udzielaj sie gdzieś, zbieraj pieniadze na pieski albo lobbuj za 1% na kotki. Coś rób, zeby cie zauważyli.
      Król pucharów łaskawym okiem na ciebie spojrzy (tak jak Qpuch - zamiast argumentów merytorycznych da awans bo ma miękkie serce albo mu sie spodobasz) i moze sie okazać, ze Magiem będziesz ty smile
    • selene.tussaud Re: Rozkład 12.01.11, 09:46
      Witam.
      To ja może uściślę. Szefowa, po kilku miesiącach od otwarcia nowej placówki miała wrócić do swojej macierzystej placówki. I ja miałam zająć jej miejsce (jeśli się sprawdzę). Wszystko wskazywało na to, że już w tym m-cu nastąpi zmiana. Jednak troszkę wszystko się odwleka. I zastanawiam się z jakiego powodu.
      A osobą, która jest brana pod uwagę, oczywiście jest kobieta, taka właśnie, każdemu komu można, weszłaby w d....
      A z tym jak to nazwałaś Pacha.Mamo prężeniem się zawodowo, to można tak to odebrać pewnie patrząc z boku. Ja naprawdę uwielbiam swoją pracę i wszystko czego się dotknę staram się wykonać jak najlepiej tylko potrafię. Nie robię niczego na pokaz.
      I faktycznie QPuch, jest koleżanką innej osoby na "stanowisku", sama jednak jest, że tak powiem 2 oczka niżej niż ja (chodzi mi o stanowisko).
      Wychwala każdego od kogo można coś "wyciągnąć", fałsz i obłuda, a
      Jeśli faktycznie stanie się tak, że to ona zostanie wyróżniona, to utwierdzę się w tym, że tylko znajomości się liczą, a nie umiejętności i wiedza.
      Dziękuję bardzo za pomoc w interpretacji.
      Pozdrawiam
      • pacha.mama Re: Rozkład 12.01.11, 10:45
        z tym jak to nazwałaś Pacha.Mamo prężeniem się zawodowo, to można tak to odebrać pewnie patrząc z boku. Ja naprawdę uwielbiam swoją pracę i wszystko czego się dotknę staram się wykonać jak najlepiej tylko potrafię. Nie robię niczego na pokaz.

Ale to nie było negatywne stwierdzenie. Myślę, że to zupełnie naturalne i wskazane zwrócić na siebie uwagę gdy awans wisi w powietrzu, starać się i uważać trochę bardziej niż zawsze. Nic złego na myśli nie miałam wink Specjalnie dodałam słowo "zawodowo" by podkreślić, że nie chodzi tu o parzenie kawki komu trzeba. Ale wg mnie to właśnie wygra wg rozkładu choć oczywiście życzę awansu.

Choć jeszcze tak myślę, że może zaskoczycie się obie i kogoś innego wskaże szefowa, może właśnie kogoś z tej "macierzystej placówki".
        • selene.tussaud Re: Rozkład 12.01.11, 11:00
          W takim razie źle odebrałam smile
          A cała sytuacja kiedyś się rozstrzygnie smile Co za różnica. I tak lubię swoją pracę.
          • ma_ewa01 Re: Rozkład 12.01.11, 11:12
            Mamy nadzieję, ze napiszesz co i jak
            Msmile
            • selene.tussaud Re: Rozkład 12.01.11, 11:20
              Oczywiście, że tak smile Jak tylko się wyjaśni.
    • ma_ewa01 Re: Rozkład 12.01.11, 09:55
      > 1. Przeszłość oraz jej wpływ na zadane pytanie.
      > Umiar
      Masz ugruntowana pozycję, jesteś bardzo dobrze postrzegana w pracy, masz wypracowana pozycję
      > 2. Przeszkody do pokonania.
      > Królowa Pucharów
      Skoro do pokanania- to pokonasz...
      > 3. Czynniki działające na Twoją korzyść.
      > Rycerz Denarów
      No właśnie to ta twoja solidnośc, rzeczowośc no i doświadczenie...
      > 4. Bliska przyszłość.
      > Królowa Buław
      Szefowa zadecyduje, jej zdanie będzie najwazniejsze. Ale buławiana pucharowej nie kocha za bardzo, pogoni ją...
      > 5. Dalsza przyszłość.
      > Król Pucharów
      A tu sie wcina znajomy naszej Pucharowej, ale moze bedzie coś innego dla niej kombinował, bo buławiana ich razem pogoni
      > 6. Rezultat.
      > Mag
      jasne, ze tobie przypadnie ten stołek
      Mówuisz, masz ...
      Pozdrawiam i gratuluję awansu
      Msmile
    • nielaik Re: Rozkład 14.01.11, 22:25
      1. Przeszłość oraz jej wpływ na zadane pytanie. Umiar
      Jest kilku kandydatów i nie bardzo wiedzą na kogo mają się zdecydować. Z jednej strony kierują się wzgledami praktycznymi umiejętnościami, które faktycznie pracownik posiada i wiadmo, że sobie poradzi. Z drugiej strony jest kandydatura oparta na znajomościach, ktoś komuś chce wyświadczyć przysługę, liczą się bardziej względy towarzyskie.
      2. Przeszkody do pokonania. Królowa Pucharów
      Plotki, niejasne sytuacje.
      3. Czynniki działające na Twoją korzyść. Rycerz Denarów
      Pracownika nie trzeba prowadzić za rękę, wie co robić. Wiadomo, że z nim wstrząsy nie groża, można na niego liczyć. Ma praktyczne podejście i umie wcielić plan w życie. Jest dobrze zorganizowany, zna sie na rzeczy. To do niego przychodzą po radę.
      4. Bliska przyszłość. Królowa Buław
      Trzeba będzie się wykazać inicjatywą, pokazać swoje atuty. To jest osoba, która nie czeka aż ją znajdą.
      5. Dalsza przyszłość. Król Pucharów
      Nie wiem co co KK tu oznacza? Zadowolenie ze stanowiska?
      6. Rezultat. Mag
      Awans jest, Mag musi ogarnąć większy kawałek całości. Szykuje się stanowisko, na którym trzeba się wykazać wieloma umiętnościami.
      Będziesz mieć znacznie szersze pole manewru. A może przydzielą ci sekretarkę, jakieś udogodnienia.

• selene.tussaud Re: Rozkład 16.01.11, 09:27
        Dziękuję za wasze interpretacje.
        Od dziś jestem na urlopie. Ciekawa jestem jak sytuacja się rozwinie, tym bardziej mnie to nurtuje, bo w rozkładzie kalendarza, na luty (powrót do pracy z urlopu) wypadła 7 mieczy. Coś kiepsko widzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka