Dodaj do ulubionych

stypendium

23.01.11, 14:27
Dziewczyna chce się ubiegać o stypendium z kultury

1. Czy nadarzająca się sposobność jest dla niej korzystna - 5 Mieczy
średni, może gra nie warta zachodu. Trzeba to jeszcze raz przemyśleć

2. Jakie ma potencjalne możliwości że dostanie stypendium- KołoFortuny (9Mieczy3Puch
Ryzyk fizyk. Konkurencja będzie czym ona się martwi, choć jakaś zawsze jest

3. Czynniki sprzyjające dostaniu go - Księżyc
ona ma wyobrażnię, zna się, dobrze czuje ten temat i to jest jej wielki atut
4. Czynniki niesprzyjające - 4 Monet
albo brakuje je realnego myślenia, albo nie potrafi wyeksponować swoich dodatkowy atutów. Może też brakuje jej czegoś w kwestii formalnej np: mało doświadczenia, kiepski język
5. Co powinna zrobić by je dostać - Rycerz Mieczy
Iść na całość, nie poddawać się i to ostro zabiegać

6. Tego powinna unikać - 6 Buław
nie spoczywać na laurach. Może nie odpuszczać przy pierwszych niepowodzeniach?

6. Czy może liczyć na pomoc wpływowych osób - Rydwan (10Buław, Król Monet)
Niby Rydwan to jak najbardziej, ale dalsze karty mówią, że ciężko będzie, może pomogą wypełnić dokumenty
8. Na co powinna płożyć nacisk - Królowa Pucharów
własnie na tą wrazliwośc która jest jej atutem, bezinteresowną chęć pomocy innym

9. Jaki będzie ostateczna decyzja komisji w tej sprawie - Śmierć (5 Monet, 7Monet)
Jakiś długi ten proces rekrutacji. Dostanie się na listę rezerwową? Śmierć to długi proces róznie może się skonczyć chociaż 5 Mon. to jest jakaś pomoc dla ubogich. Przyznają jej udział w styp. ale nie będą finansować?
Obserwuj wątek
    • ivana Re: stypendium 23.01.11, 17:44
      Ja tu nie widze mozliwosci na stypendium. Uznaja ze ona sie nie kwalifikuje bo sa studenci w gorszym polozeniu.
      • lilka107 Re: stypendium 23.01.11, 17:57
        nie dostanie
        • misboaa Re: stypendium 23.01.11, 21:05
          Wniskujecie to po Śmierci?
          Pytam bo zastanowił mnie Rycerz Mieczy który mówi zeby walczyć/ Z drugiej strony 5 Mieczy na początku tak jaby dostąła nie to czego oczekuje.
          To nie jest stypendium -zapomoga gdzie są brani pod uwagę studenci w cięższej sytuacji materialnej tylko stypendiu na rozwijanie swoich zdolności dla wybitnych studentów.
    • dana-25 Re: stypendium 23.01.11, 21:51
      Moim zdaniem teraz nie dostanie, bo w kasie mało pieniędzy (4 monety i 5 monet), jeżeli przedstawia tam jakiś projekt, to praca się spodoba, ma walczyć (R. mieczy), żeby nabrać doświadczenia i moim zdaniem ( 7 denarów) za rok dostanie. Jeżeli ma tam przedstawić jakiś projekt, pracę, to musi postawić na to, co płynie z jej wnętrza, coś co jest oryginalne i tylko jej, bo to jej atut (KS. i Q pucharów).
      • lilka107 Re: stypendium 23.01.11, 22:05
        z całokształtu wnioskuję ze nie dostanie, nie z 1 karty, ale w przyszlosci moze dostac, owszem
      • misboaa Re: stypendium 24.01.11, 16:17
        Tak, ma przedstawić swój pomysł i na uaktywnienie małej grupy ludzi.
        Mnie też Śmierć nie nastraja optymistycznie. Widzicie może z jakie przyczyny miała by nie dostać tego stypendium? Ona boi się, że nie zna języka na taki poziomie jakiego wymagają /i tego już nie polepszy. Pomyślałam, że skoro ma pędzić do celu jak Rycerz Mieczy to może jest coś mogła by ulepszyć i kto wie smile
        Pyrrusowe zwycięstwo mnie niepokoi dlatego, że pachie mi to dostaniem się na listę rezerwową (+Śmierć). Napracuje się na darmo.
        • bielunka Re: stypendium 24.01.11, 16:30
          a moze warto spróbować tak czy siak, może udział teraz pomoże w dostaniu stypendium później?
          • misboaa Re: stypendium 24.01.11, 17:13
            Ona już zaczęła przygotowania.
    • nielaik Re: stypendium 05.02.11, 18:32
      1. Czy nadarzająca się sposobność jest dla niej korzystna - 5 Mieczy
      Trzeba by pokombinować, coś komuś szepnąć do ucha, może skorzystać ze znajomości. Nie do końca zagrać fair play. Ktoś jest stratny na tej pozycji, ona może o czymś nie wiedzieć, o jakiś zakulisowych działaniach.
      2. Jakie ma potencjalne możliwości że dostanie stypendium- KołoFortuny (9Mie
      czy3Puch

Są przeszkody, nie bardzo widzę żeby je dostała. Ale 3 kielichów nasuwa pewnien pomysł. Nie może iść z bombonierą do kogoś od kogo to stypendium zleży? Zupełnie prywatnie z tą osobą porozmawiać, napomknać coś w czasie rozmowy, niby przypadkiem o stypendium.
      3. Czynniki sprzyjające dostaniu go - Księżyc
      A może jakaś kobieta by pomogła?
      4. Czynniki niesprzyjające - 4 Monet
      Mała pula pieniędzy.
      5. Co powinna zrobić by je dostać - Rycerz Mieczy
      Porozmawiać, nie pozsotawić żadnych wątpliwości, że jej się należy. Działać w tym kierunku, nie zwlekać z działaniem.
      6. Tego powinna unikać - 6 Buław
      Niech pokaże, że bez stypendium to będzie mieć ciężko, nawet, że sobie nie da rady.
      6. Czy może liczyć na pomoc wpływowych osób - Rydwan (10Buław, Król Monet)
      Pewnie znajdzie się osoba w typie KM, ale on wygląda na kogoś zawalonego takimi sprawami.
      8. Na co powinna płożyć nacisk - Królowa Pucharów
      Zdolna i potrzebująca pilnie stypendium osoba.
      9. Jaki będzie ostateczna decyzja komisji w tej sprawie - Śmierć (5 Monet, 7
      Monet)

Niewielkie stypendium pewnie otrzyma.
      • misboaa Re: stypendium 06.02.11, 12:11
        nielaik napisała:

> 2. Jakie ma potencjalne możliwości że dostanie stypendium- KołoFortuny (9Mie
        > czy3Puch

> Są przeszkody, nie bardzo widzę żeby je dostała. Ale 3 kielichów nasuwa pewnien
        > pomysł. Nie może iść z bombonierą do kogoś od kogo to stypendium zleży? Zupełn
        > ie prywatnie z tą osobą porozmawiać, napomknać coś w czasie rozmowy, niby przyp
        > adkiem o stypendium.
        podsunęłam taką myśl, ale to nie wchodzi w grę bo pierwszą weryfikację robi komisja za granicą, a potem zaprasza wybrane osoby na rozmowę. Tutaj nie ma do kogo się udać. Ja też zwróciłam uwagę na 3 Pucharów, że to jakieś znajomości lub pośrednik.
        • niepokornazonka Re: stypendium 06.02.11, 12:20
          niestety nie uda jej sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka