Dodaj do ulubionych

wyjazd corki

18.05.11, 17:48
moja córka dopiero co zdała mature(lub nie bo wynikow nie ma jeszcze) ale od pol roku juz planowala ze na okres wakacji wyjezdza sobie do Holandii do pracy ... myslalm ze jej przejdzie ale nie... w piatek ma osytani ustny ale wczoraj juz byla we Wroclawiu na rozmowie z posrednikiem, ktory organizuje..ja nie musze chyba moiwc ze nie jestem za..mam mnostwo obaw..mam same obawy jak to matka..oczywiscie doszlo do kłotni ze ja jej nie pozwalam i rzucam klody pod nogi i ze nie zgadzam sie bo jestem złosliwa. Kazdy mnie tu chyba zrozumie ze chce dla niej jak najlepiej boje sie ze nie da rady, ze ktos ją tam skrzywdzi itp cala lista znakow zapytania
prosze o kartyna ten wyjazd córki bo boje sie ze ona cos zrobi za moimi plecami bo to taki typ (lew numerologiczna 1 !!!) wiem ze sie uprze ale moze to ryzyko zminimalizowac choc bo naprawde odchodze od zmysłow teraz ...co ja amam w tej sytuacji zrobic?????
dziekuje oczywiscie odwdziecze sie !!!!
-
RW proste
pozdrawiam, asia
Obserwuj wątek
    • czu-jka Re: wyjazd corki 18.05.11, 18:27
      A co konkretnie byś chciała? Celtycki, decyzje czy może partnerski?
      • asia.33 Re: wyjazd corki 18.05.11, 18:33
        obawiam sie ze decyzje juz podjeła
        parterski mam i widze ze o wyjezdzie mysli ale ja nie wszystko wiem bo widzi ze nie jestem za , obawiam sie ze zrobi jakas glupote
        chyba najlepiej jakies pytanie osobno o ten wyjazd
        czy dojdzie do skutku
        jak tam bedzie jej
        jaka praca
        jaka deczyje podejmie bedac tam bo obawiam sie ze moze chciec po czasie zostac na stałe
        na co powinna uwazac itp

no i jak ja powinnam sie zachwoac wobec niej teraz w zwiazku z tym wyjazdem
        • czu-jka Decyzja 18.05.11, 18:52
          Asiu w miedzyczasie spytałam czy powinnas ja puścić czy nie:
          Z przełożenia: 8 buław, Moc, 3 buław
          Szybka decyzja, już podjęta chyba i przygotowywanie się do podróży
          Problem: 2 puchary
          Hmm, nie wiem, a może jedzie z chłopakiem?
          Za: Wieża, 2 Mieczy, Umiarkowanie
          Rozumiem to jako porzucenie lęków, obaw o córkę i spokojną decyzję
          Przeciwbig_griniabeł, 6 pucharów, Głupiec
          O tutaj to nie wiem, myślę, że podobnie jak w poprzednim boisz się wypuścić dziecko z gniazda. Może uważasz, że ten wyjazd jest lekkomyślny?
          Wynik: 8 pucharów, As Mieczy, 7 Pucharów

Będziesz rozdarta, dojdzie do spięc między Wami, a 7 pucharów na końcu, zastanawiam się czy wyjazd dojdzi do skutku? Albo mimo długich rozważań ciągle będziesz niepewna.
          Przepraszam za tak lakoniczną interpretację, ale dopiero się uczę. A temat jest dosyć trudny.

• asia.33 Re: Decyzja 18.05.11, 19:00
            jedzie z przyjaciółką
            boje sie bo Ona sadzi ze wszystko jest ok i nie ma pojecia jakie pułapki maoga zyciowe spotkac dwie młode atrakcyjne dziewczyny daleko od domu itp
            • czu-jka Rozkład 2 18.05.11, 19:12
              Stosunek Asi do wyjazdu córki: 5 buław
              Stosunek córki do wyjazdu: 6 buław
              Czy wyjazd dojdzie do skutku: Słońce
              Jaka to będzie praca: Paź Pucharów
              Jakie będzie miała warunki: 10 pucharów
              Satysfakcja: 9 pucharów
              Czy zdecyduje sie zostac: Wieża
              Na co powinna uważać: Król Mieczy
              Jak Asia powinna postępować w stosunki do wyjazdu: 8 pucharów

Twój stosunek do wyjazdu jest wiadomy, bronisz swoich przekonań.Córka się cieszy z wyjazdu. Nie wiem jak traktować Słońce,czy nie zostanie tylko w sferze marzeń? Dziwi mnie taka duża obecność Pucharów. Tak jakby pokazywały jakąś układankę. Generalnie praca fajna, warunki cieplarniane, satysfakcja jak najbardziej. Ale wszystko jakby przy rodzinie?MYsle, że nie zostanie tam na stałe, Powinna uważać na szefa, a Ty powinnaś pozwolić jej na tą zmianę (zastanawia mnie to 8 puch).
              • asia.33 Re: Rozkład 2 18.05.11, 19:27
                paz puch i puchary wogole bo to praca pomocnika-dla tegorocznych maturzystow, jakby przy pakowaniu zywnosci -sałatek porcjowanie
                podejrzewam ze moze bedzie zadowolona ..boje sie wiezy bo to zazwyczaj nieoczekiwane
                8puch mozliwe ze wroci wczesniej niz sadze..albo wyjedzie tam w nerwach wbrew rodzicom ,no jej sie wydaje ze to bedzie luzik i nastawia sie wiecej na imprezowy styl zycia
                czekam na rozmowe z nia uffffff

dzieki czujko bede winna wrozbe jakby co chyba ze wolisz cos innego ok?
                • czu-jka Re: Rozkład 2 18.05.11, 20:20
                  Oksmile. Mam nadzieję,że rozkłady było pomocnewink. Trzymam kciuki.
                  • asia.33 Re: Rozkład 2 18.05.11, 20:32
                    dziekuje czujko bardzo..coz musze jedynie rozmawiac i chyba to pokazl 1 rozklad 2mieczy oraz umiar starac sie znalezc kompromis
                • czu-jka Re: Rozkład 2 19.05.11, 08:32
                  Asiu, mogabym jako zapłatę poprosić karcioszki na moje życie zawodowe na najbliższy rok? Trzymam kciuki na rozmowę z córką.
                  • asia.33 Re: Rozkład 2 19.05.11, 11:54
                    oczywsicie ...jak zajde po pracy do domku to zrobie rozklad ..mam karty w pracy ale nie bardzo moge sie afiszowac z nimi
                    • czu-jka Re: Rozkład 2 19.05.11, 12:01
                      Asiu, jak znajdziesz chwilkęsmile.
                      • asia.33 Re: Rozkład 2 19.05.11, 19:16
                        -czujko mam czas co prawda ale mam glowe pelna mysli bo imi tu Córka pakuje sie itp ..w niedziele wyjezdza ...my z ojcem nie wile mozemy..umowe juz podpisała...wysiadam juz z emocji i tego co Ona wyprawia crying
                        -
                        RW proste
                        pozdrawiam, asia
                        • czu-jka Re: Rozkład 2 19.05.11, 20:21
                          Asieńko, rozumiemsmile.Jak będziesz miała chwilę i ochotę to ja poproszę.
                          A córka to już dorosła Panna, rozumiem Cię doskonale, ale siłą jej nie zatrzymasz. Myślę, że to Umiarkowanie to najlepsze rozwiązanie teraz.
          • nielaik Re: Decyzja 18.05.11, 23:14
            Z przełożenia: 8 buław, Moc, 3 buław
            Z przełożenia widać wyjazd i to, że łatwo się dziewczyna nie podda, chociaż Asia.33 będzie się starała wybić z głowy. Podstępem takżewink Tak wnioskuję po wężu, który skrada się na karcie Mocy do kobiety siłującej się z lwem. Wszytkie możliwe argumenty przeciw zostaną wyciągnięte.
            Też myślę, że są już przygotowania do podróży.
            Problem: 2 puchary
            Hmm, nie wiem, a może jedzie z chłopakiem?
            Za: Wieża, 2 Mieczy, Umiarkowanie
            Rozumiem to jako porzucenie lęków, obaw o córkę i spokojną decyzję
            Nie ma się czego bać? Ten wyjazd nie wiąże się z żadnym niebezpieczeństwem. Powiedziałabym nawet, że będzie nudno, jak na filmie Rejs. Cisza, spokój, nic się nie dzieje.
            Przeciwiabeł, 6 pucharów, Głupiec
            O tutaj to nie wiem, myślę, że podobnie jak w poprzednim boisz się wypuścić dziecko z gniazda. Może uważasz, że ten wyjazd jest lekkomyślny?
            Też podobnie myślę.
            Wynik: 8 pucharów, As Mieczy, 7 Pucharów
            Będzie wyjazd, ale się do niego dobrze przygotujcie.
            Czu-jka masz świetnego tarotasmile
            • czu-jka Re: Decyzja 19.05.11, 08:31
              Czu-jka masz świetnego tarota
              Nie wiem czy chodziło o wymowę kartsmile. Talia jest prześliczna z tymże narazie podchodzę do niej tak ostrożnie. Zwłaszcza jeśli chodzi o karty dla kogoś. Mam nadzieje, ze osiagniemy dobre porozumienie.
              • nielaik Re: Decyzja 19.05.11, 19:21
                Talia jest piękna smile
          • misboaa Re: Decyzja 18.05.11, 23:19
            czu-jka napisała:

> Asiu w miedzyczasie spytałam czy powinnas ja puścić czy nie:
            > Z przełożenia: 8 buław, Moc, 3 buław
            > Problem: 2 puchary
            > Za: Wieża, 2 Mieczy, Umiarkowanie
            > Przeciwbig_griniabeł, 6 pucharów, Głupiec
            > Wynik: 8 pucharów, As Mieczy, 7 Pucharów

Sprawa jest poważna, też miała bym obawy.
            Przydszedł mi do głowy szarlatanski pomysł, że XVI "za" mówi żeby po konstruktywnych rozmowach o niebezpieczeństwie "puścić ją" bo wyjazd i tak nie wypali. Problemem może być osoba towarzysząca która być może zrezygnuje z wyjazdu i córka wtedy też się wycofa. Pod znakiem zapytania stoi też wasze porozumienie. Zrób tak by zobaczyła w tobie partnera do rozmowy, a nie egzekutora. Kogoś z kim można szczerze porozmawiać, a nie wysłuchiwać tongue_out
            "Nastrasz" ją umiejętnie żeby sama zaczęła się zastanawiać nad tym czym taki wyjazd może się skończyć. Przedstaw rzeczowo czym jest praca w takiej fabryce, gdzie trzeba robić przy taśmie i nikt się nad człowiekiem nie zlituje. Żeby sama wpadła na to, że po dniówce nie będzie w stanie ruszyć ani ręką ani nogą żeby pójść na imprezę.
            Diabeł przeciw mówi mi żeby nie zatrzymywać ją na siłę bo pomyśli, że z tobą tak zawsze i wejdzie w rolę niefrasobliwego Głupca który chętnie pojedzie w nieznane. Myślę, że bardzo dobrym argumentem będzie kalkulacja finansów z której wynika, że stawka dla młodych ludzi może nie wystarczyć na utrzymanie + imprezy i tak naprawdę zostanie z niczym. Być może pracując w McD tutaj, mając całą pensję dla siebie i darmowy wikt u mamusi oraz "nie wtrącanie się" w wakacyjne balangi będzie korzystniejsze smile Zawsze też można odłożyć sibe na wycieczkę do Holandii big_grin
            Wynik ma być taki żeby 7 Pucharów pokazała jej, że są też inne równie atrakcyjne rozwiązania, a kto wie czy nie lepsze.

• asia.33 dziekuje 19.05.11, 08:12
      dziekuje za podpowiedzi
      jesz cze nie rozmawialysmy, mam nadzieje ze dzisiaj to zrobimy
      tak teraz mysle ze 6kiji u niej to bedzie jej sukces ze wyjedzie ale moze nie byc tak jak tego oczekuje juz na miejscu , nie wiem czy czasami 8puch tego nie mowi oraz wieza ze cos nie bedzie tak lub wlasnie przyjaciółka , z ktora ma wyjechac u niej pojawia sie problemy ...niby jej rodzice pozwolili ale skoro nie zgadzaja sie na wyjazd corki do dyskoteki 50km dalej watpie by zgodzili sie na wyjazd do Holandii....ona zawzsze planuje z moja córka wszystko a jak ma dojsc do konkretow to nie moze i plan pada...moja tym razem w niej nadzija bo córka bez niej nie pojedzie ..albo niech jedzie ale wróci bo jej sie nie spodoba ..coz najwyzej troszke kaski pojdzie za taka nauke
      • indi12 Re: dziekuje 20.05.11, 14:18
        Witaj Asiu!
        Popatrzyłam na katry i to moja interpretacja
        Stosunek Asi do wyjazdu córki: 5 buław
        Wyraźnie pokazuje że musisz bronić swoich poglądów, że czeka cię wymiana zdań, zażarta dyskusja, Pamiętaj że 5 buław może oznaczać również konflikt, a konflikt z dzieckiem w tym wieku może być początkiem utraty relacji
        Stosunek córki do wyjazdu: 6 buław
        Pokazuje nastawienie twojego dziecka – jest pełna optymizmu i wiary że , pokonana wszystkie przeszkody, że ta decyzja przyniesie jej satysfakcję . Jest pewna że osiągnie cel – cel odczytuje jako „stawiam na swoim” – wyjadę bez względu na stosunek rodziny
        Czy wyjazd dojdzie do skutku: Słońce
        Tak
        Jaka to będzie praca: Paź Pucharów
        Symbolizuje według mnie młodą ekipę i zawiązanie nowych znajomości
        Jakie będzie miała warunki: 10 pucharów
        Zgoda cieplarniane
        Satysfakcja: 9 pucharów
        Przyjazna atmosfera – raczej dobra zabawa niż praca
        Czy zdecyduje się zostać: Wieża
        Tu mam jednoznaczne skojarzenia – Jeśli zdecyduje się zostać to tylko dlatego ze jej nie puścisz Wieża dla mnie symbolizuje powalenie waszych stosunków
        Na co powinna uważać: Król Mieczy
        Na nieuczciwe osoby z brakiem skrupułów, żeby ktoś nie chciał wykorzystać jej naiwności, może to być ostrzeżenie przed kradzieżą lub oszustwem.
        Jak Asia powinna postępować w stosunki do wyjazdu: 8 pucharów
        Trzymać na wodzy gwałtowne emocje, jesteś rozdarta wewnętrzne, nic dziwnego, ale jeśli zabronisz.................. Wieża i 8 pucharów tworzą wizję „ucieczki z domu”
        Moim zdaniem pojadą , pobawią sie kasa się skończy i wróca do domu - nie ma tych katrach pracy - raczej sama zabawa
        Z wczesniejszego rozkładu
        Za: Wieża, 2 Mieczy, Umiarkowanie - też widać że jak zabronisz to posujesz relacje z córką
        nie dopuści Cie już do siebie , i dużżżżżżżżżżżżo cierpliwości i pracy będziesz musiała włozyc w budowanie od nowa
        Przeciw diabeł, 6 pucharów, Głupiec
        No jak poprzednio - pracy tam nie bedzie - raczej balanga , 6 pucharów potwierdza że nie będzie to udany wyjazd ( w sensie finansowym ) a Głupiec tylko potwiedza że to młode głupie osoby sa i nic o życiu jeszcze nie wiedzą
        • asia.33 Re: dziekuje 20.05.11, 14:27
          dziekuje wszystkim!!!

takk , wyjezdza w niedziele..tlumaczylam ze ja jej nie zabraniam i ciesze sie ze poznaje swiat i zarbai jedynie obawiam sei wlasnie innych ludzi , bo wiem jak jest na emogracji. ostrzezenie dostała...pouczenie i wykład na co uwazac...niech rusza na poszukiwanie swojej przygody (chyba ma to po mamusi wink ) i wszystko sie skłania w jednym kierunku .... ona uklada sobie zycie i ja teraz mam taka mozliwosc bo tylko z Jej powodu tu bylam... jak to pieknie bywa w roku 9 odchodza stare czasy i widac horyzonty nowego....Jej nowe yzice juz samodzielne i moje tym samym ...teraz po rozmowie widze to inaczej ...cos nawet przypomniały mi sie sowa wrozki.."jak corka sie usamodzielni i w moim zyciu wszystko zacznie sie układac" ..no to byly zaleznosci ...dziecko wazniejsze od faceta dla mnie .

Dziekujejeszcze raz !!!....juz ochlonelam i zaczynam myslec inaczej bo mnie zaskoczyla ta szybka decyzja .
          • czu-jka Re: dziekuje 23.05.11, 11:19
            No i jak Asiu. Pojechała?
            • asia.33 Re: dziekuje 24.05.11, 09:12
              tak pojechała, juz z Nia rozmawialam przez tel
              wszystko odbyło sie szybko i bez planu , na gorąco , pakowania o 22 a nastepnego dnia o 5 wyjazd
              zdązyla zgubic kurtke juz wiec jest jak ten "gluoiec" z karty ...dzieje sie oj dzieje ... ami pikawa skacze ....jaknajbardziej 8puch wszystko w emocjach i szybko sie działo
    • asia.33 WYNIK !!!!!!!!! 13.07.11, 12:43
      podaje wynik bo córka po miesiacu wróciła jak i wszystkie osoby z którymi pojechala tam poniewaz drastycznie spadla liczba zamówien a była to branza owocowo-warzyna a bakteria szalala w Niemczech czerwonki wiec i tu wycofali zamowienia w obawie przed epidemią.
      Pucharowo było 9puch praca przy pakowaniu owocow , krojeniu w kawalki i przyrzadzaniu w odp % salatek owocowych mixów i pudeleczka dla duzych firm gastronomicznych typu Mc Donalds..... inne puch no było rozrywkowo po pracy mieszkali 12 osob w jednym wynajetym domu. Wieza niespodziewne wczesniejsze rozwiazanie umowy. Krol mi oj szef byl srogi i gonil nawet za pobyt w lazience. No i jesszcze cos kradzieze- córce ktos ukradl kilka ciuszkow ktore kuoila sobie przed wyjazdem byly to firmowe rzeczy i bardzo to przezywa....wie kto ale nijak nie moze udowodnic....wiec juz po fakcie.

Tyle moich opowiesci..córka : nie warto jechac nie zarobila w sumie ..wydala na biezaco sadzac ze bedzie jeszcze 3 mies zamierzala tam skladac sobie na cos a tu zonk w postaci wieży. Ma tylko fajna przygode i nauke z tego płynaca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka