Dodaj do ulubionych

Co robi UMIARKOWANIE?:)

27.06.11, 11:52
jest dyplomatą, odsuwa sie, to nie jest karta wielkiego czynu a przeczekania, jednoczesie jest to dążenie do zgody, spryt. czeka poprostu,czy milczy? Dociagnelam sobie dziś na nią diabła a wiec wiem ze potrzebny jest tez mi spryt.
Musze wiedziec gdyz powtórzyla mi sie jako rada z 3 razy, wiec to brdzo waznebig_grin
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: Co robi UMIARKOWANIE?:) 27.06.11, 13:40
      Jak dla mnie to metodyka, rozważne działanie, umiar i ostrożność. Karta jest między kartami śmierć i diabeł, więc po tym czego koniec był nieunikniony (duża zmiana) potrzeba rozwagi, ostrożności, żeby na drodze do celu nieopatrznie nie zbłądzić i nie wpaść w uzależnienie i nie zboczyć na drogę nieprawości i zła.
      • felutka Re: Co robi UMIARKOWANIE?:) 27.06.11, 15:55
        Umiarkowanie to człowiek skromny, zrównoważony, opanowany (mało efektowny ale uczciwy)...Lubi ludzi i współpracę z nimi. Wytrwały i dojrzały, dąży do harmonii. Często czeka, nie śpieszy się traktując upływ czasu jako sprzymierzeńca w osiągnięciu celu. Kieruje się raczej rozumem, liczy głownie na siebie.(pozycja prosta karty)
        pozdr
        • dorota.1230 Re: Co robi UMIARKOWANIE?:) 29.06.11, 22:26

Umiarkowanie - człowiek spokojny ale tak naprawdę to taka woda , która rwie brzegi .
          Wydaje się być spokojną osobą a w środku emocje szaleją jak burza w szklance.
          Osoba , która lubi kontakt z ludźmi ale nie zabiega o to szalenie aby rozwijać znajomości .
          • indi12 Nie bardzo rozumiem..... 30.06.11, 09:14
            Hej!
            Dlaczego określacie Umiarkowanie jako osobę?
            Czy takie było pytanie ? nie rozmumiem , podsatwowe znaczenie tej karty to przecież spokój, opanowanie, harmonia, spójność, - czyli jakiś stan , obecny przyszły. Do okreslenia osób to chyba raczej karty dworskie?
            Możecie mi to rozjaśnić?
            Pozdrowienia
            • zainteresowany1977 Re: Nie bardzo rozumiem..... 30.06.11, 14:25
              I ja się chętnie dowiem. Dobrze że przeczytałem co nieco w książkach to nie muszę zbierać po łbie smile
              • felutka Re: Nie bardzo rozumiem..... 30.06.11, 14:39
                Coill zadała pytanie odnośnie osoby, którą może sygnifikować ta karta stąd spekulacje big_grin
                pozdr
                • misboaa o Umiarkowaniu 23.03.14, 11:15
                  To ja zacytuję wpis z forum O Tarocie. Margana8 tak ładnie i trafnie opisała Umiarkowanie:

"Czasami moze tez wskazywac zwiazek zeslany przez los, przeznaczenie. Partnerzy
                  idealnie dobrani do siebie, albo wrecz przeciwnie - mimo niedobrania i roznych
                  przeszkod nie moga bez siebie zyc. "

• magdalena.1230 Re: o Umiarkowaniu 25.03.14, 22:57
                    Osoba z Umiarkowanie - przede wszystkim cechuje ja spokój kiedy wszystkich bierze zmiana pogodysmile)
                    Ugodowa nie dąży do kłótni , do kąśliwych uwag i słodzenia - jest uczciwa w tym co mówi - wyraża się stosownie od sytuacji , ale jednak stara się utrzymywać harmonię w relacjach.
                    Okres czasu pokazuje kiedy problemy odchodzą od człowieka , jest spokój a nawet nuda , która zaczyna niektórych (aktywnych )ludzi męczyć .
                    Jeżeli podejmujemy się jakiegoś plany , celu to nie przyjdzie on szybko na jutro , musimy na jego wynik poczekać dłużej .
                    • araksol23 Re: o Umiarkowaniu 27.03.14, 23:30
                      A dla mnie to spokój ale i przestój, który może być męczący, marazm. Trzeba uważać zwłaszcza przy karcie diabeł, żeby sie nie szarpać i nie zboczyć ku czemuś złemu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka