Dodaj do ulubionych

Rydwan jako podróż

12.07.11, 21:29
Podzielę się z wami wiedzą "uszczkniętą" przy okazji od osoby, która zawodowo zajmuje się Tarotem i jak dla mnie jest w tej tarotowej TOP 10. Chodzi o Rydwan określający podróż.
Jeśli symbolizuje on w rozkładzie podróż to jest to udanie się do miejsca, do którego można udać się środkiem transportu kołowego (czy to będzie samochów, autobus, rower, motor, hulajnoga, pociąg czy cokolwiek innego). Ale to nie oznacza, że tym środkiem transportu będziemy tam docierać. Równie dobrze można tam polecieć lub nawet popłynąć. On raczej pokazuje miejsce, do którego udając się nie jesteśmy zmuszeni przekraczać granicy wodnej. Co nie znaczy, że nie możemy takiego środka lokomocji wybrać.
W naszym przypadku Rydwan będzie oznaczał więc Europę kontynentalną, Azję i Afrykę bo tam nie musimy przekraczać granicy wodnej. W to wchodzi Wielka Brytania, bo jest tunel pod kanałem La Manche (niech będzie Francuzom), ale już do Irlandii tak nie dotrzemy. Generalnie na upartego dojedziemy i do Chin, i do Tajlandii i nawet do RPA. Dlatego w tym przypadku obowiązuje Rydwan.
Może wam się przyda w rozkładach.
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Rydwan jako podróż 12.07.11, 21:39
      Bardzo logiczne smile
      Przy okazji tematu transportu, to od siebie powiem, ze Koło Fortuny to u mnie pociąg.
    • misboaa :) 27.04.14, 12:25
      na kółkach big_grin
      • hanna1985 Re: :) 28.04.14, 14:02
        rydwan czyli podroz mentalna i fizyczna smile lubie ta kart bardzo, zawsze jak ja widze podnosi mnie cos w gore z krzesla!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka