Dodaj do ulubionych

Prośba o poradę

07.12.11, 18:20
Witajcie,

coraz bardziej uświadamiam sobie, że w obecnej branży dłużej nie pociągnę, jestem wypalony i każda kolejna praca nudzi mnie po coraz krótszym czasie. A zmieniałem pracę 9 razy w ciągu ostanich 11 lat. Najgorzej, że nie mam pomysłu w jakim pójść kierunku, trudno będzie utrzymać się z tego co najbardziej lubię.

Czy ktoś może położyć karty?

Pozdrawiam,
H.
Obserwuj wątek
    • krolowa.mieczy Re: Prośba o poradę 07.12.11, 18:21
      Ja się oferuje! smile
      Mnie przyjemność sprawia stawianie kart na wszystko oprócz miłość ogólnie pojętą tzn lubię wyzwania i trudne tematy.
      • hoaxx Re: Prośba o poradę 07.12.11, 21:20
        krolowa.mieczy napisała:

> Ja się oferuje! smile
        > Mnie przyjemność sprawia stawianie kart na wszystko oprócz miłość ogólnie pojęt
        > ą tzn lubię wyzwania i trudne tematy.
        >

Baaardzo proszę (tu nie widać, ale stoję słupka z łapkami w górze).

• krolowa.mieczy rozkład 08.12.11, 10:45
          Karty rozłożyłam już wczoraj, ale dopadła mnie migrena. Dziś też zdycham i wpiszę na razie karty, a po południu interpretację, bo teraz nie mam siły.
          Rozkład wzięłam z Tarocisty 1 z 2010r. Dlaczego akurat taki? Bo pomyślałam sobie, że jeśli sam nie wiesz czego chcesz, trochę błądzisz, to nie ma sensu rozkładać na to co będzie, a lepiej poszukać źródła rozterek.
          Rozkład pentagram. Talia Arcus Arcanum

1. lewa noga; co jest Twoim problemem? - 2 kijów
          2. głowa; co pomoże Ci podjąć sluszną decyzję? - as monet
          3. prawa noga; od czego zacząć zmiany? - 5 mieczy
          4. lewa ręka; co Cię blokuje, czego się boisz? - 7 kijów
          5. prawa ręka; co jest Twoją siłą? - diabeł
          6. serce; ukryta rada, dalsza przyszłość - rycerz kijów
          dodatkowe pytanie wymyślone przeze mnie:
          7. w jakim kierunku zawodowym powinieneś zmierzać? - 7 pucharów

przełożenie: kapłan, król monet, diabeł.
          • hoaxx Re: rozkład 08.12.11, 11:22
            Wielkie dzięki, będę miał o czym myśleć. Swoją interpretację wrzucę pewnie jutro, bo dzisiaj huk roboty a potem pół nocy w pociągu.

W ramach zapłaty wolisz fotkę na tapetę:
            - z morzem?
            - górami?
            - lasem?
            - mroczną?
            - pogodną?

Uściski,
            H.
            • krolowa.mieczy interpretacja 08.12.11, 16:58
              Największym Twoim problemem, który pokazał tarot jest podejście "gdzie indziej jest lepiej niż tu" oraz mimo możliwości nie ruszasz się z miejsca (teraz). Tak widzę 2 kijów. Mam wrażenie, że musiałbyś dostać mocnego kopniaka w tyłek od jakiejś zaufanej osoby, żeby wskoczyć na prawidłowy tor myślenia. Nie wiem jeszcze jak połączyć 2 kijów z asem monet, bo w schemacie rozkładu jest strzałka prowadząca od karty nr 1 do karty nr 2. Z tym asem też mam kłopot jak go wytłumaczyć. Może ktoś się dopisze i zobaczy wyraźniej ode mnie.
              Należałoby, abyś nie oceniał siebie zbyt surowo i przestał (a raczej nauczył się) postrzegać siebie jako nieudacznika, gorszego od innych. Słowem: Twoje poczucie własnej wartości jest obecnie mocno zachwiane. Przekłada się to na 7 kijów: nawet jak stajesz do wyścigu w pracy, to i tak w siebie nie wierzysz lub bronisz się rękami i nogami, aby nie być ujętym w rankingach typu "najlepszy sprzedawca miesiąca". Pogardzasz tym, ale nie otwarcie. Pogardzasz, bo boisz się lokaty na szarym końcu. Moim zdaniem obiektywnie rzecz biorąc nie jest tak, jak sam o sobie myślisz. Jesteś dobry w tym co robisz, niezastąpiony (diabeł!). Firma w której pracujesz jest dosłownie uzależniona od Twojej osoby. A Ty nie identyfikujesz się z nią, chadzasz i tak włąsnymi ścieżkami. Zgodnie z pozycją karty (nr 5) to Twoja siła. Mogę się domyślać, ze Twoja postawa jest wyczuwana i szefom drżą kolana na myśl, że mógłbyś podjąć decyzję o odejściu lub przejściu do konkurencji (właśnie: może znasz jakieś tajemnice firmy i dlatego też się boją).
              Moim zdaniem czeka Cię przeprowadzka lub wyprowadzka i nowe miejsce pracy. Nie wiem kiedy, bo w rozkładzie nie ujmowałam cezury czasowej. Albo to jakaś podróż na odświeżenie umysłu i regenerację sił.
              Poza tym 7 pucharów. Walcz o swoje marzenia. Tylko to Cię uszczęśliwi.

Jak wspomniałam na asa monet nie mam pomysłu sad

PS
              Góry! Oczywiście, ze góry smile
              • anna151sx Re: interpretacja 08.12.11, 19:33
                Dorzuce cos o 7 kijow: praca interesuje Ciebie dopoty, dopoki zdobywasz pozycje, poznajesz zespol. Ten poczatek jest dla Ciebie ekscytujacy - wiaze sie z duza doza ciekawosci i przyjemnym dreszczykiem emocji. Jakj juz to osiagniesz - nudzisz sie, markujesz prace i myslisz o zmianie. Podobnie jest zapewne w zwiazku... Ale nad jednym i drugim trzeba pracowac: wkladac serce, byc odpowiedzialnym, znalezc sposob i miejsce na "ladowanie akumulatorow".
                As monet jest z tym zwiazany, bo as to poczatek. Monety zwiazane sa ze sprawami bytowymi oraz pozycja. Wiec znowu jak zdobywasz jedno i drugie - trzymasz sie tego i wykazujesz entuzjazm, jak juz masz - sam wiesz. Moze powinienes pracowac na wlasny rachunek?
                A poza tym - w dzisiejszych czasach, kiedy tak trudno o prace, Ty sobie swietnie radzisz (az zbyt dobrze) na rynku pracy. Z tego Weltschmerzu wyleczylby Cie z rok bezrobocia? Kiedy to pragnalbys jakiejkolwiek roboty by zapewnic byt sobie i synowi?
                Poczytaj na tym forum, ile swietnych dziewczyn marzy o pracy... Do tej pory los byl dla Ciebie lagodny, zbyt łaskawy nawet.
                Jakos tam rozumiem to wypalenie...
                • hoaxx Re: interpretacja 09.12.11, 08:28
                  anna151sx napisała:

> Dorzuce cos o 7 kijow: praca interesuje Ciebie dopoty, dopoki zdobywasz pozycje
                  > , poznajesz zespol.

Nie zdobywam pozycji, bo jestem samotnym rewolwerowcem do wynajęcia. Ludzie mnie nie interesują, przeważnie dzieli mnie od nich przepaść pokoleniowa. Wolę poznawać technologie.

> Ten poczatek jest dla Ciebie ekscytujacy - wiaze sie z duza
                  > doza ciekawosci i przyjemnym dreszczykiem emocji. Jakj juz to osiagniesz - nud
                  > zisz sie, markujesz prace i myslisz o zmianie.

I dlatego ostatnio biorę półroczne kontrakty, ale zaczynam się nudzić już po miesiącu.

> Podobnie jest zapewne w zwiazku.

Tu akurat nie chodzi o nudę a o brak symetrii, czyję że wkładam dużo a nic nie otrzymuję. Nie jestem małym dzieckiem, które kocha bezwarunkowo.

> .. Ale nad jednym i drugim trzeba pracowac: wkladac serce, byc odpowiedzialnym,
                  > znalezc sposob i miejsce na "ladowanie akumulatorow".

Nudna praca jest nudna, nieudany związek jest nieudany.

> As monet jest z tym zwiazany, bo as to poczatek. Monety zwiazane sa ze sprawami
                  > bytowymi oraz pozycja. Wiec znowu jak zdobywasz jedno i drugie - trzymasz sie
                  > tego i wykazujesz entuzjazm, jak juz masz - sam wiesz. Moze powinienes pracowac
                  > na wlasny rachunek?

Mam alergię na urzędy i papiery. I NIE MAM POMYSŁU.

> A poza tym - w dzisiejszych czasach, kiedy tak trudno o prace, Ty sobie swietni
                  > e radzisz (az zbyt dobrze) na rynku pracy. Z tego Weltschmerzu wyleczylby Cie z
                  > rok bezrobocia? Kiedy to pragnalbys jakiejkolwiek roboty by zapewnic byt sobie
                  > i synowi?

Lepiej szybko odwołaj to co napisałaś, byłem bez pracy przez rok i wtedy m.in. poznałem drugie oblicze mojej małżonki.

> Poczytaj na tym forum, ile swietnych dziewczyn marzy o pracy... Do tej pory los
                  > byl dla Ciebie lagodny, zbyt łaskawy nawet.

Tyle że nie.

> Jakos tam rozumiem to wypalenie...

Chyba jednak nie.

Pozdrawiam,
                  H.
                  • anna151sx Re: interpretacja 09.12.11, 08:41
                    ok, szybko odwoluje, skoro znasz juz ten smak wink
                    Aktywnosc fizyczna, kontakt z przyroda, joga, a przede wszystkim pokazywanie swiata synowi - to moze Ci pomoc. Pozdrawiam. Ania
              • hoaxx Re: interpretacja 09.12.11, 10:58
                krolowa.mieczy napisała:

> Największym Twoim problemem, który pokazał tarot jest podejście "gdzie indziej
                > jest lepiej niż tu"

Mam to w gwiazdach wink

> oraz mimo możliwości nie ruszasz się z miejsca (teraz).

Coś ostatnio z możliwościami kiepsko niestety, inaczej już bym się pakował.

> Tak widzę 2 kijów. Mam wrażenie, że musiałbyś dostać mocnego kopniaka w tyłek od j
                > akiejś zaufanej osoby, żeby wskoczyć na prawidłowy tor myślenia. Nie wiem jeszc
                > ze jak połączyć 2 kijów z asem monet, bo w schemacie rozkładu jest strzałka pro
                > wadząca od karty nr 1 do karty nr 2. Z tym asem też mam kłopot jak go wytłumacz
                > yć. Może ktoś się dopisze i zobaczy wyraźniej ode mnie.
                > Należałoby, abyś nie oceniał siebie zbyt surowo i przestał (a raczej nauczył si
                > ę) postrzegać siebie jako nieudacznika, gorszego od innych. Słowem: Twoje poczu
                > cie własnej wartości jest obecnie mocno zachwiane.

To jest raczej brak wiary w skuteczność niektórych działań, wynikająca z życiowych doświadczeń.

> Przekłada się to na 7 kijów:
                > nawet jak stajesz do wyścigu w pracy, to i tak w siebie nie wierzysz lub broni
                > sz się rękami i nogami, aby nie być ujętym w rankingach typu "najlepszy sprzeda
                > wca miesiąca". Pogardzasz tym, ale nie otwarcie. Pogardzasz, bo boisz się lokat
                > y na szarym końcu.

Niezupełnie, raczej nie lubię odpowiedzialności za rzeczy na które nie mam wpływu, np. niekompetentnych współpracowników.

> Moim zdaniem obiektywnie rzecz biorąc nie jest tak, jak sam
                > o sobie myślisz. Jesteś dobry w tym co robisz, niezastąpiony (diabeł!). Firma w
                > której pracujesz jest dosłownie uzależniona od Twojej osoby. A Ty nie identyfi
                > kujesz się z nią, chadzasz i tak włąsnymi ścieżkami. Zgodnie z pozycją karty (n
                > r 5) to Twoja siła. Mogę się domyślać, ze Twoja postawa jest wyczuwana i szefom
                > drżą kolana na myśl, że mógłbyś podjąć decyzję o odejściu lub przejściu do kon
                > kurencji (właśnie: może znasz jakieś tajemnice firmy i dlatego też się boją).

Fajnie by było gdyby to była prawda, niestety wielkie korporacje wolą tracić czas i pieniądze niż złamać niektóre idiotyczne zasady. Jestem wynajęty do określonego projektu i potem pa pa.

> Moim zdaniem czeka Cię przeprowadzka lub wyprowadzka i nowe miejsce pracy. Nie
                > wiem kiedy, bo w rozkładzie nie ujmowałam cezury czasowej. Albo to jakaś podróż
                > na odświeżenie umysłu i regenerację sił.

Mam nadzieję, wyjazd mi wychodzi w różnych rozkładach i konstelacjach.

> Poza tym 7 pucharów. Walcz o swoje marzenia. Tylko to Cię uszczęśliwi.

Hm, może w końcu skończę ten scenariusz...

> Jak wspomniałam na asa monet nie mam pomysłu sad
                >
                > PS
                > Góry! Oczywiście, ze góry smile

OK, ale dysk z fotkami jest teraz 200 km stąd. Obiecuję w poniedziałek.
                Jeszcze raz wielkie dzięki smile

• hoaxx 7 Pucharów 12.12.11, 11:01
                  A czy 7 Pucharów może oznaczać karierę w w sferze kreowania fikcji literackich i filmowych?
                  • anna151sx Re: 7 Pucharów 12.12.11, 11:39
                    Wedlug mnie tak, jest to dobry kierunek. Na karcie z mojej talii (tarot 78 drzwi) widac spiaca i sniaca młoda kobiete,a raczej dziewczynę.
                    Byc moze to przypadek, ale jej prawa dłon ulożona jest w mudrę wiedzy i madrosci, poniżej wklejam jej znaczenie:
                    Stosowana jest przeciwko dysharmoniom duchowym i wewnętrznemu nieporządkowi. Usuwa niepokój, przygnębienie, poprawia pamięć, zdolność koncentracji. Jest pomocna przy zaburzeniach snu, trudnościach w skupieniu, depresjach i nadciśnieniu tętniczym. Wpływa regenerująco na organizm. Podwyższa potencjał energetyczny. Zalecana jest dla ludzi uczących się lub intensywnie pracujacych umysłowo.
                    Jej sen jest kolorowy wyjatkowo bogaty w rozne watki: jest dziewczyna z "anielskimi pióry", odwolanie do "Krzyku" Muncha, rycerski szyszak w koronie z wysypującymi sie kosztownościami - wszystko to zagarnia swynm ogonem skrzydlaty smok. Poniewaz wyszla Ci jako karta spraw zawodowych - więc jak najbardziej - Twoje wizje przyszlości związane z literatirą sa do spelnienia. Z uwagi na plastyczność i niejaki realizm majakow sennych - pisanie scenariuszy tez wydaje mi sie bardzo trafne, bo widzisz słowo pisane przełożone na język filmu. Pozdrawiam. Ania.
                  • krolowa.mieczy Re: 7 Pucharów 12.12.11, 16:44
                    hoaxx napisał:

> A czy 7 Pucharów może oznaczać karierę w w sferze kreowania fikcji literackich
                    > i filmowych?

Jeśli już to mnie pasuje do bajek dla dzieci niż do pisania ksiażek dla dorosłych lub scenariuszy. W moich kartach 7 mieczy pokazuje takie rzeczy. I as mieczy. tzn najpierw pomysł, potem pisanie. 7 mieczy pokazywała też radio. Telewizję nie.
                    • hoaxx Re: 7 Pucharów 12.12.11, 16:48
                      krolowa.mieczy napisała:

> hoaxx napisał:
                      >
                      > > A czy 7 Pucharów może oznaczać karierę w w sferze kreowania fikcji litera
                      > ckich
                      > > i filmowych?
                      >
                      > Jeśli już to mnie pasuje do bajek dla dzieci niż do pisania ksiażek dla dorosły
                      > ch lub scenariuszy. W moich kartach 7 mieczy pokazuje takie rzeczy. I as mieczy
                      > . tzn najpierw pomysł, potem pisanie. 7 mieczy pokazywała też radio. Telewizję
                      > nie.

Zgubiłem się Królowo, chodzi o 7 Pucharów czy 7 Mieczy?
                      • krolowa.mieczy Re: 7 Pucharów 12.12.11, 16:52
                        Chodziło mi o to, ze 7 puch bardziej pasuje do bajek dla dzieci.
                        Innego rodzaju literaturę pokazuje mi 7 mieczy (i tu ta reszta wywodu)
                        • hoaxx Re: 7 Pucharów 12.12.11, 17:04
                          krolowa.mieczy napisała:

> Chodziło mi o to, ze 7 puch bardziej pasuje do bajek dla dzieci.
                          > Innego rodzaju literaturę pokazuje mi 7 mieczy (i tu ta reszta wywodu)

Dzięki, teraz jasne. A co sądzisz o 5 Mieczach z pytania poniżej?
                • hoaxx 5 Mieczy 12.12.11, 13:59
                  W pozycji "od czego zacząć?" - moje pierwsze skojarzenie - zaczać myśleć przede wszystkim o sobie, nie o innych. Brzmi to bardzo egoistycznie, ale może tak trzeba właśnie teraz?
                  • krolowa.mieczy Re: 5 Mieczy 12.12.11, 18:20
                    Polemizowałabym. Wiesz czemu? Zrobię wstępik: kijów opowiada mi czasem o egoistach. Zobacz jak ona wyglada w mojej talii: klik. Nie jest to egoizm z egoizmu, ale z przeświadczenia o własnej niepowtarzalności. Czasem warto poznać drugą stronę medalu i z góry nie zakładać, ze jest do niczego.
                    A 5 mieczy to skrajna (uogólniam) postać egoizmu pochodzącego z fałszu i podstępności.
                    Moim zdaniem tarot chciał Ci powiedzieć, żebyś zaczął od zaufania innym, zmiany postawy. Być może to, co teraz Cię nudzi nie jest faktycznie takie na drugi i trzeci rzut oka?
          • czu-jka Re: rozkład 08.12.11, 20:09
            Moim zdaniem As Monet to jakiś kiełkujący pomysł na nową pracę lub biznes. Będziesz mobilny napewno bedzie działo się duzo Rycerz Kijów. Problemem jest wahanie i niezdecydowanie. Ale moim zdaniem, gdy pojdziesz za swoimi pomyslami to bediesz usatysfakcjonowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka