yool125 28.04.13, 23:50 Jak Wy to sumujecie? nie rozumiem...a ciągle o tym piszecie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: Sumowanie?co to takiego 29.04.13, 13:20 Ja nie sumuje bo to dla mnie takie trochę naciągane no bo jak liczyć - tak jak numerologię zsumować wylosowane wszystkie karty i skracać do 1 liczby (od 1 do 9) czy do 22 bo tyle jest AW czy do 78 i odliczać np 34 to rycerz buław - ale ten sam rycerz wychodzi jako 7 - rydwan a ta karta inne ma znaczenie niż rycerz - a może od 78 odejmować co 22 jak w portrecie tarotowym p. Chrzanowskiej?? - dlatego ja nie stosuje, ale jak ktoś lubi to czemu nie Odpowiedz Link
freya_v Re: Sumowanie?co to takiego 29.04.13, 13:51 Sumowanie kart nie jest konieczne ale czasem może być przydatne.. Najlepiej pomaga gdy losujemy małą ilość kart (dwie/trzy) ja stosuje metodę Starowieyskiej monetom i kielichom dodaje 10 do cyfry karty karty dworskie mają odpowieniki: król monet-słońce królowa monet-księżyc rycerz monet-gwiazda paź monet-wieża król mieczy-pustelnik królowa mieczy-sprawiedliwość rycerz mieczy-rydwan paź mieczy-kochankowie król puchar-moc królowa puchar-wisielec rycerz puchar-śmierć paź puchar-umiarkowanie król buław-mag królowa buław-kapłanka rycerz buław-cesarzowa paź buław-cesarz gdy suma przekracza 22 odejmuje 22 od otrzymanej sumy.. W internecie dużo jest informacji na ten temat wystarczy poszukać i poczytać Odpowiedz Link
yool125 Re: Sumowanie?co to takiego 29.04.13, 20:38 Tak Freyu ale ja i tak "wydzieram"czas ,żeby z Wami tu poprzebywac, jak zaczne zagladac w inne katy to moge wsiąknąc)))) wole sie nie rozgladac za bardzo, wiec bardzo ci dziekuje za szeroki opis, wydrukuje sobie i poprzygladam sie losowanym KartomAlgaria m tez racje sama musze przyjrzec sie temu i zdecydowac A powiedz czy jesli w pytaniach np. tak bedzie/tak nie bedzie, wypadaja mi dworskie i nie umiem ich zinterpretowac, to mozna pokierowac sie troche ich odpowiednikiem czy dołozyc 2 kolejne Karty...i jak dalej niewiadomo to dopiero sumowac???? Odpowiedz Link
freya_v Re: Sumowanie?co to takiego 29.04.13, 21:04 Lepiej od razu sumować.. Każde dokładanie dodatkowych kart wg mnie tylko utrudnia początkującemu tarociście zamiast rozjaśniać przekaz. Co kto lubi tym się trzeba kierować ja o ile pamiętam nigdy nie wykładałam kart/y "na dokładkę" Odpowiedz Link
ja-tekla reklama!!!! 08.05.13, 06:11 No nie! W kazdym wątku reklamuje się ta "profesjanolistka"? Odpowiedz Link
freya_v Re: reklama!!!! 08.05.13, 09:28 Ta reklama jest obrzydliwa.. W kurw** się jak zobaczyłam jak spustoszyła nasze forum. Mam nadzieję że adminki zrobią z tym pożądek Odpowiedz Link
j.julia Re: reklama!!!! 08.05.13, 18:44 Wyrzucam, ale jest praktycznie w każdym wątku, lekka przesada..... Odpowiedz Link
freya_v Do Yool 23.05.13, 17:17 No i jak tam idzie sumowanie? pomaga coś czy nie bardzo..? Odpowiedz Link