25.05.13, 22:01
Uczucia exa do Ledy
Takie są - 3 buław
Takie nie są - as buław
Tak będzie ze spotkaniem (do pół roku) - 7 kielichów
Wynik - przyszłość - 2 mieczy

Powiem tak - spotkania nie będzie - bo nie będzie można się zdecydować i wybrać - spotkanie pozostanie w sferze marzeń, planów ale bez konkretów. Wynik znajomości której i tak już nie ma to wycofanie się odsunięcie - w dalszym ciągu ale ze wspomnieniami i myślami tak i z Twojej strony jaki z jego - z tym że tak jak pisałam wcześniej to po a strefę myśli nie wyjdzie. Uczucia w 3 buław - zatrzymane - gotowe do zmian ale obecnie wstrzymane na takim poziomie jaki były przy rozstaniu w tym przypadku as buław jest lepszą kartą z tym że wyszedł na NIE - czyli nie ma tej iskry, podniecenia, euforii z początku znajomości. Uczucia exa osiadły na mieliźnie - ale to nie znaczy że ich nie ma - są jakieś małe bo są i wspomnienia ale tej tkliwej żarliwej miłości po grób - niestety brak
Obserwuj wątek
    • leda-is-one Re: Dla Ledy 26.05.13, 05:46
      Dziękuje Algariawink no cóż rycerz mieczy osiadł na mieliźnie i w końcu się w rozkładzie nie pokazał,ja też już szat nie rwę,Wróżba adekwatna do sytuacjiwink
    • blue_space Re: Dla Ledy 26.05.13, 22:29
      algaria napisała:

> Uczucia exa do Ledy

> [b]Takie są - 3 buław

Tu widać, ze jego uczucia nie są już przy Ledzie. Już zajmuje go jakaś inna osoba, on już patrzy dalej, etap Ledy pozostawił za sobą, otworzył się na nowe, inne uczucie. Nie ma w nim chęci powrotu, jest chęć poznawania i doznawania nowego. On jest już w innym świecie, w innych emocjach, oczekuje nowych doznań i nowych uczuć.

> Takie nie są - as buław
      Nie ma w nich swieżości, nie ma ognia ani pragnienia. Leda nie jest obiektem jego westchnień ani pożądania.

> Tak będzie ze spotkaniem (do pół roku) - 7 kielichów

Ze spotkaniem to bedzie tak - leda będzie szukała sposobów, zeby a do niego doszło, a on powodów, zeby się wymigać. I tak będą się bawić w ciuciubabkę.

[u]> Wynik - przyszłość - 2 mieczy[/b[/u]
      Nie bardzo wiem, czego ma niby ten wynik dotyczyć, ale 2 mieczy to karta pasywna- ani w tą ani w tamtą. Po tych kartach widać, że on nie jest już zainteresowany ani samą Ledą ani tym bardziej spotkaniem z nią . Zaś leda ze swoimi nadziejami ( 7 kielichów) będzie tkwiła w 2-ce mieczy, dopóki jej nie przerobi i po prostu da sobie spokój z tym panem.
      Przykro mi ale tak widzę te karty.
      >

> Powiem tak - spotkania nie będzie - bo nie będzie można się zdecydować i wybrać
      > - spotkanie pozostanie w sferze marzeń, planów ale bez konkretów. Wynik znajom
      > ości której i tak już nie ma to wycofanie się odsunięcie - w dalszym ciągu ale
      > ze wspomnieniami i myślami tak i z Twojej strony jaki z jego - z tym że tak ja
      > k pisałam wcześniej to po a strefę myśli nie wyjdzie. Uczucia w 3 buław - zatrz
      > ymane - gotowe do zmian ale obecnie wstrzymane na takim poziomie jaki były przy
      > rozstaniu w tym przypadku as buław jest lepszą kartą z tym że wyszedł na NIE -
      > czyli nie ma tej iskry, podniecenia, euforii z początku znajomości. Uczucia ex
      > a osiadły na mieliźnie - ale to nie znaczy że ich nie ma - są jakieś małe bo są
      > i wspomnienia ale tej tkliwej żarliwej miłości po grób - niestety brak
      • 966ania Re: Dla Ledy 27.05.13, 10:55
        blue_space napisała:

>
        > > Uczucia exa do Ledy
        >
        > > Takie są - 3 buław
        >
        > Tu widać, ze jego uczucia nie są już przy Ledzie. Już zajmuje go jakaś inna os
        > oba, on już patrzy dalej, etap Ledy pozostawił za sobą, otworzył się na nowe,
        > inne uczucie. Nie ma w nim chęci powrotu, jest chęć poznawania i doznawania now
        > ego. On jest już w innym świecie, w innych emocjach, oczekuje nowych doznań i n
        > owych uczuć.
        >
        > > Takie nie są - as buław
        > Nie ma w nich swieżości, nie ma ognia ani pragnienia. Leda nie jest obiektem je
        > go westchnień ani pożądania.
        >
        > > Tak będzie ze spotkaniem (do pół roku) - 7 kielichów

> Ze spotkaniem to bedzie tak - leda będzie szukała sposobów, zeby a do niego dos
        > zło, a on powodów, zeby się wymigać. I tak będą się bawić w ciuciubabkę.
        >
        > > Wynik - przyszłość - 2 mieczy
        > Nie bardzo wiem, czego ma niby ten wynik dotyczyć, ale 2 mieczy to karta pasywn
        > a- ani w tą ani w tamtą. Po tych kartach widać, że on nie jest już zainteresowa
        > ny ani samą Ledą ani tym bardziej spotkaniem z nią . Zaś leda ze swoimi nadziej
        > ami ( 7 kielichów) będzie tkwiła w 2-ce mieczy, dopóki jej nie przerobi i po pr
        > ostu da sobie spokój z tym panem.
        > Przykro mi ale tak widzę te karty.

Blue space zgadzam się z twoją iterpretacją, też tak to widzę.

...choć nie wiem czy dozwolone jest "wtrącanie" się w rozkład kart stricte dwie osoby - wybacz Algario.

Odnośnie wyniku to on przede wszystkim dotyczy postawy Ledy do sytuacji - to wynika z logicznego układu kart. W rozkładzie nie jest obecna energia mężczyzny - pokazana jest energia Ledy.
        2 mieczy na przyszłości jest dobrym znakiem, bo informuje, że Leda podejmie słuszną decyzję odnośnie swojej postawy względem tego Pana. Racjonalnie odetnie iluzję 7kiel.
        Zanim to nastąpi to do tego czasu będzie tkwić w złudzeniu, ale 2m. na przyszłości informuje, że po prostu, któregoś dnia powie: dość tej zabawy w ciuciubabkę, serce sercem , ale rozum rozumem, najwyższy czas opaskę z oczu zdjąć!
        • blue_space Re: Dla Ledy 27.05.13, 12:00
          966ania napisał(a):

> Blue space zgadzam się z twoją iterpretacją, też tak to widzę.
          ...choć nie wiem czy dozwolone jest "wtrącanie" się w rozkład kart stricte dwie
          > osoby - wybacz Algario.

Hm... nie pomyślałam o tym, jeśli takie są zasady - też sorry Algario.
          I jeszcze do Ani 966 niestety nie mogę się zgodzić, co do racjonalnego działania Ledy-w kierunku zdjęcia opaski z oczu i podjęciu decyzji o daniu sobie spokoju z tą znajomością...
          Tę decyzję podjął już Pan, Leda tkwi w złudzeniach i karty takiego odcięcia z jej strony nie pokazują.

• algaria Re: Dla Ledy 27.05.13, 12:15
            Ale po to jest szkółka że każdy może tu się wtrącać do kart i interpretacji każdego - nie mam co wybaczać - takie są zasady i bardzo jest mi miło że "rozbieracie" właśnie mój rozkład moja interpretację i karty które wyszły
            • leda-is-one Re: Dla Ledy 27.05.13, 13:51
              Dziewczyny dziękuję,napisze kilka słów w celu rozjaśnienia sytuacji.
              Koleżankawink napisała;
              ''''niestety nie mogę się zgodzić, co do racjonalnego działania Ledy-w kierunku zdjęcia opaski z oczu i podjęciu decyzji o daniu sobie spokoju z tą znajomością...
              Tę decyzję podjął już Pan, Leda tkwi w złudzeniach i karty takiego odcięcia z jej strony nie pokazują""""".

Jak już pisałam,ja chciałam wiedzieć czy jeszcze się z nim zobaczę,bo kontaktowałam się z nim nie tak dawno smsem/on ma moja bardzo cenną rzecz/odpowiedział ze będzie w kraju/Italii /w październiku,dlatego pytałam czy i kiedy.Ja już dawno złudzeń nie mam,nie cierpię,już nie cierpię,nie czekam na kontakt,chociaż nie chce mi się wierzyć ze spłynęło to po nim jak po kaczce woda..Zbyt wiele i za bardzo nas łączyło,dlatego wspomnienia owszem ,są ale nie w kategoriach-wróć.Dezyzje podjął on ale w 7mieczy..kombinując i kręcąc ze poczekamy i życie pokaże....Ja zrozumiałam.długo mi to zeszło.Za nic bym już nie wróciła do niego i do tego co mi oferował w dniu codziennym.Nie wiem czemu widzicie moje emocje w kartach,jak ja pytałam o niego?Bo ja takich emocji naprawdę nie mam.ani tych z siódemki kielichów złudzeń ani opaski 2 mieczy tez już dawno nie mam.Muszą wiec te karty dotyczyć jego,jak algaria napisała..ten trop jest właściwszy.
              Jestem w satysfakcjonującej mnie relacji z innym mężczyzna/od 5ciu miesięcy/to mi pomogło,na zasadzie klin-klinem..może uczuć wielkich nie mam ale jest dobrze.
              Dziękuje Wam serdecznie za dołączenie się do analizy algarii rozkładu na moje pytania,tu na szkółce/jak napisała też algaria/ wszystko jest cenne ,szczególnie co dotyczy kart.ja się też uczę i każdy punkt widzenia jest ważny dla mnie i coś mi zawsze w głowie zostajesmile.
              • 966ania Re: Dla Ledy 27.05.13, 14:06
                leda-is-one napisała:

Nie wiem czemu widzicie moje emocje w kart
                > ach,jak ja pytałam o niego?Bo ja takich emocji naprawdę nie mam.ani tych z siód
                > emki kielichów złudzeń ani opaski 2 mieczy tez już dawno nie mam.Muszą wiec te
                > karty dotyczyć jego,jak algaria napisała..ten trop jest właściwszy.
                > Jestem w satysfakcjonującej mnie relacji z innym mężczyzna/od 5ciu miesięcy/to
                > mi pomogło,na zasadzie klin-klinem..może uczuć wielkich nie mam ale jest dobrze.

Rozkład nie pokazał twych emocji, a pokazał uczucia, no a to są 2 różne sprawy...
                • 966ania Re: Dla Ledy 27.05.13, 14:18
                  966ania napisał(a):

> leda-is-one napisała:
                  >
                  > Nie wiem czemu widzicie moje emocje w kart
                  > > ach,jak ja pytałam o niego?Bo ja takich emocji naprawdę nie mam.ani tych
                  > z siód
                  > > emki kielichów złudzeń ani opaski 2 mieczy tez już dawno nie mam.Muszą wi
                  > ec te
                  > > karty dotyczyć jego,jak algaria napisała..ten trop jest właściwszy.
                  > > Jestem w satysfakcjonującej mnie relacji z innym mężczyzna/od 5ciu miesię
                  > cy/to
                  > > mi pomogło,na zasadzie klin-klinem..może uczuć wielkich nie mam ale jest
                  > dobrze.
                  >
                  > Rozkład nie pokazał twych emocji, a pokazał uczucia, no a to są 2 różne sprawy.

...dokładniej to pokazał myśli wypływające z uczucia.

>
                  >
          • 966ania Re: Dla Ledy 27.05.13, 13:58
            Chyba mnie nie zrozumiałaś...

Zgadza się, że Pan podjął taką decyzj- napisałam, że jego energetycznie nie ma w rozkładzie, a to oznacza, że to koniec.

2 mieczy jest kartą decyzji (jest kartą racjonalnego myślenia )które są podejmowane wbrew sercu, uczuciu i ta karta w tym rozkładzie dotyczy Ledy, właśnie z tego powodu, że Pan decyzję już dawno temu podjął. Jego tu nie ma w tym rozkładzie i o tym mówi 3 buław, a dlaczego go nie ma mówi As buław.

Jest to układ kart bardzo logiczny bo po 7 kiel wystąpiła karta żywiołu mieczy i to właśnie 2 mieczy, która dotyczy decyzji wbrew sercu, decyzji, która będzie podjęta kosztem tego z czym uczuciowo jesteśmy związani. W tym układzie , aby logiczny ciąg kart został zachowany mogły się pojawić (po 7 kiel) tylko karty z żywiołu wody lub mieczy. Gdyby były to buławy lub denary to wywróciłoby interpretację do góry nogami, a to z kolei byłoby dla nas kluczem w rozkładzie i z tej pozycji (klucza) interpretowalibyśmy ponownie rozkład.

2 mieczy na pozycji przyszłości oznacza, że zostanie przecięte związanie (iluzja) uczuciowe z tym Panem. Cóż z tego, że Pan podjął taką decyzję skoro Leda wciąż się łudzi. O tym ja piszę. To, że decyzja zostanie podjęta, to wcele nie oznacza, że działanie jako następstwo tej decyzji pójdzie w parze z tą decyzją.
            Napisałam: Racjonalnie odetnie iluzję 7kiel, a to oznacza, że ta decyzja, to zrozumienie zadzieje się na poziomie umysłu- bo tam właśnie tworzy iluzję 7 kiel, a serce tęskni. Sam fakt zrozumienia, uświadomienia sobie,że mam złudną nadzieję to jest sukces, ALE to nie znaczy ( i ja absolutnie tego nie napisałam) że Leda podejmie DZIAŁANIA, aby podążyć za podjętą decyzją.Uświadomienie sobie, że czas najwyższy zdjąć opaskę z oczu, nie oznacza, że ona tę opaskę faktycznie zdejmie -bo zdjęcie tej opaski równałoby się działaniu, a tego nie wiemy i tego układ kart nie mówi.
            Miecze to myśl i słowo, że ja sobie coś uświdomię i głośno to powiem nie znaczy, że tak postąpię...
            2 mieczy jest to równorzędny konflikt rozum-serce i w rozkładzie ważne jest na której pozycji znajduje się ta karta – zresztą jak wszystkie inne.
            W przypadku Ledy karta na przyszłości informuje, że rozum wygra tzn Leda uświadomi sobie , że tu: on mnie nie kocha, nie jest mną zainteresowany, odszedł w siną dal, a ja żyję złudzeniami . Leda racjonalnie przetnie iluzję 7 kiel, tzn. kiedy sobie uświadomi to automatycznie anuluje wpływ energi 7kiel i wtedy jej uczucia , ten stan w którym się znajdzie opisze np. 5 kiel, czyli mamy poziom umysłu i uczuć – tu nie ma pokazanego działania jako następsta decyzji w sensie realnej czynności.
    • 966ania Re: Dla Ledy 27.05.13, 16:17
      To jeszcze raz ja, aby krótko odpowiedzieć na pytania...bo teraz dopiero doczytałam, że to jedno pytanie to ma dwie płaszczyzny; także odnośnie jego uczuć to już się wypowiedziałam, że na dzień dzisiejszy to tych uczuć brak dodając, że kiedyś były głównie emocje zainteresowania i pożądania, ale tak jak gwałtownie się zadziało tak i gwałtownie się skończyło z jego strony, a u ciebie uczucie pozostało - NIE emocje.

Drugie ptytanie: czy sie jeszcze spotkamy...

Napiszę w ten sposób odnośnie frazy jeszcze: tak, ale pod warunkiem , że powodem tego spotkania będą właśnie te rzeczy (co też 7 kiel fajnie pokazała) o których powyżej wspomniałaś, oraz czy on będzie dostępny bo 3 buław mówi o podróży.
      Kiedy?- nie umiem podać terminu, ale to będzie wtedy kiedy ty zdecydowanie zadeklarujesz sms lub zadzwonisz podając konkretny termin, że chcesz się spotkać, tylko po to, aby zabrać swoje rzeczy - nic więcej.
      Od ciebie będzie zależeć czy chcesz i czy masz siłę (i pośrednio kiedy), aby spotkać się tylko po to , aby np. wejść do jego mieszkania zabrać to co zostawiłaś i wyjść nie wdając się w zbędną dyskusję (2 mieczy) , a także czy masz siłę, aby ponawiać próby w celu ustalenia konkretnego dnia spotkania; także w tym sensie ta ciuciubabka to będzie dotyczyć czy np. twój wybrany termin spotkania nie będzie kolidować z jego planami; także tu jest to przeciąganie w czasie.

Algaria postawiła karty na czas do pół roku, także prawdopodobnie , że do tego czasu się z nim nie spotkasz, ale odpowiadając na pytanie czy się jeszcze spotkasz (kiedyś tam) to odpowiedź jest warunkowa na tak.
      • blue_space Re: Dla Ledy 27.05.13, 18:15
        Oki, Aniu teraz już złapałam Twoją myśl. I zgadzam się co do obecności uczuć ale jednak nie do końca braku emocji ze strony Ledy. Te uczucia gdzies są głęboko zepchniete, nieprzepracowane. O czym świadczy treśc wypowiedzi Ledy: "chociaż nie chce mi się wierzyć ze spłynęło to po nim jak po kaczce woda.."Zbyt wiele i za bardzo nas łączyło" i dalej
        Jestem w satysfakcjonującej mnie relacji z innym mężczyzna/od 5ciu miesięcy/to mi pomogło,na zasadzie klin-klinem..
        może uczuć wielkich nie mam ale jest dobrze.
        Jak dla mnie to widać wyraźnie, że posiadanie przez niego tej cennej rzeczy Ledy to tylko pretekst aby podświadomie znów móc się do kontaktować, spotkać, być w kręgu jego energii itp. Poza tym w samym pytaniu nie ma energii pozostawionej rzeczy i jej odzyskiwania, tylko zainteresowanie uczuciami byłego partnera, więc w podtekście - czy jeszcze może kiedyś wróci. W 2 mieczy możesz własnie zaprzeczać sercu, zastawiając się rozumem, ale karty to bardzo ładnie pokazały o co na prawdę chodzi

• leda-is-one Re: Dla Ledy 27.05.13, 19:11
          dziękuje aniusmile ,dziekuje blue_spacesmile
          Może ja rzeczywiście wyparłam i wepchnęłam pod dywan moje uczucia ale na dzień dzisiejszy wydaje mi się ze jest jak napisałam poprzednio.
          /rzeczą tą jest 3godzinny film z komunii i przyjęcia mojego syna-teraz ma 29lat,-są tam moi rodzice którzy już dawno odeszli i dlatego ta kaseta jest dla mnie tak cenna/sad
          • 966ania Re: Dla Ledy 27.05.13, 19:27
            leda-is-one napisała:

> dziękuje aniusmile ,dziekuje blue_spacesmile
            > Może ja rzeczywiście wyparłam i wepchnęłam pod dywan moje uczucia ale na dzień
            > dzisiejszy wydaje mi się ze jest jak napisałam poprzednio.
            > /rzeczą tą jest 3godzinny film z komunii i przyjęcia mojego syna-teraz ma 29lat
            > ,-są tam moi rodzice którzy już dawno odeszli i dlatego ta kaseta jest dla mni
            > e tak cenna/sad

7kielichów odnosi się do tej rzeczy, a ona niejednokrotnie mi pokazała właśnie film, albo zdjęcia.
            Dzięki, że napisałaś co to za rzecz.
            Jest cenna i dlatego karty na twoje pytanie czy się z nim spotkasz odp. warunkowo tak, czyli jak będziesz mieć wystarczająco motywacji, aby dążyć do spotkania to się z nim spotkasz.
        • 966ania Re: Dla Ledy 27.05.13, 19:20
          no właśnie, to że uczucia są potwierdza również i treść zdanego pytania, później odniesienie do interpretacji, a to jest dowodem, że uczucie jest na pewno. Emocje nie wiem, bo tego karty nie pokazały - karty stricte odniosły się do myśli płynących z uczucia, a nie emocji w przeciwieństwie do mężczyzny.
          On pokazał się tylko w buławach, to buławy mówią o emocjach tylko i wyłącznie tj.o namiętności, pożądaniu, zainteresowaniu co bardzo często mylone jest z uczuciami (kielichy o uczuciach)...Mężczyzna był zafascynowany, ale potem ta fascynaja minęła; nie uczucie bo takowego nie było...o tym mówi as buław na pozycji 2, który wyjaśnia 3buław.

Z emocji człowiek szybko się otrząsa z uczucia znacznie wolniej.

Zgadza się, że ta rzecz to jest podświadomy pretekst 7 kiel; dlatego też potrzebne jest odcięcie o czym mówi 2 mieczy bo na dzień dzisiejszy to jest takie uwiązanie uczuciowe.

ps.
          Leda niech mówi co chce, karty to inaczej pokazały tongue_out
          • leda-is-one Re: Dla Ledy 27.05.13, 19:57
            smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka