lukasz51 11.06.25, 22:17 Witam wszystkich Mam na oku Audi a7 z silnikiem 3.0 TDI , planuję pojechać zobaczyć Co myślicie o tym samochodzie, jakie największe są bolączki w tym modelu moto-plac.pl/114-a7-30tdi-full-led-dociagi-wentyle-aso Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duze_a_male_d_duze_m Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 22:30 Z jednej strony b.duży przebieg, z drugiej jaki miałby być w 15 letnim dieslu. Tak wyeksploatowane auto, za niemałe pieniądze, należałoby prześwietlić na wszystkie strony, nie tylko na typowe bolączki. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax44 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 22:43 Dorosnij, 15nasto letni "luksusowy" trup za 15 tysiecy euro, to sie nadaje zeby kury w tym nasadzac Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:13 Pisze jeżdżący 20-letnim "luksusowym" trupem wielbiciel cara Putina 🤣 Jak tam? Niosą się, czy na rosół? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax44 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:22 Pisze jeżdżący 20-letnim "luksusowym" trupem Gdybys mial mozg to moze bys wpadl na to ze jako posiadacz 18nasto letniego luksusowego trupa wiem o czym pisze , ale tego to akurat u ciebie deficyt, twoje motoryzacyjne wybory tez byly dyskusyjne a teraz onanizujesz sie pudelkiem na buty na bateryjke, zadziwia mnie twoj poziom samozadowolenia z drugiej strony typowe dla bywalcow choroszczy Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:33 Bo to "pudełko na buty na bateryjkę" bardzo fajne jest. Ale rozkazy z Moskwy widać inne, trzeba krytykować, zamiast się gdzieś elektrykiem przejechać :P Nie twierdzę, że to auto na trasę, ale elektryk do miasta (czy pod miasto, bo tak robię większość przebiegu)? Cud, miód, malina. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax44 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:41 No i fajnie, zobaczymy co sie spierdoli i za ile , z historii twoich wyborow mozna stawiac w ciemno ze cos sie wydarzy Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 10:09 bigimax44 napisał: > No i fajnie, zobaczymy co sie spierdoli i za ile , z historii twoich wyborow mo > zna stawiac w ciemno ze cos sie wydarzy Nie zapluj tam śliniaczka za bardzo, bo ci za cholewki i na onuce pocieknie. Na razie niecałe 7 tysięcy km i ze "zrobionych" rzeczy tylko gumy stabilizatora z przodu (bo stukało już delikatnie) - części 80 zeta, robocizna 120. Ty na jedno tankowanie swojego "prawie klasyka" wydajesz ponad 2x więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 01:46 car-recalls.eu/recall/volkswagen-e-up-2020-battery-short-fire/ An insulation malfunction can lead to a short circuit in the battery system. In the event of a double malfunction (i.e. two affected cell modules in one battery), this could potentially lead to a fire. Sprawdz czy to nie twoj szrot , bo mozesz miec goraco, i ci sie twoje paneliki fotowolyaiczne na starej umowie popsuja Odpowiedz Link Zgłoś
motobieda.689 Re: A7 planowany zakup 18.10.25, 12:08 Polecam obejrzeć materiał u Profesora. www.youtube.com/watch?v=F62JFcsG0ZM&list=LL&index=3&pp=gAQBiAQB Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 22:48 Imasz sie rozpaczliwych sposobow zeby te gowno sprzedac za cene zlota ale trafiles na zle forum. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 22:48 Piętnastoletni diesel "premium" za 60 koła. Gratuluję pomysłu... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:57 Mógłbym tutaj kupić BMW 640d Xdrive - ten sam segment - 6 lat młodsze, euro 6 (więc póki co wszędzie nim wjadę), z lepszym silnikiem i ogólnie fajniejsze pod każdym względem - choć nie lubię BMW. Za mniej niż połowę tej ceny (choć pewnie drugie tyle trzeba by dołożyć). Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax44 Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 00:20 www.otomoto.pl/osobowe/oferta/dacia-sandero-ID6HjbaS.html Jak bym mial wybor daćka i to kaudi , to bym bral daćke Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:24 bigimax44 napisał: > www.otomoto.pl/osobowe/oferta/dacia-sandero-ID6HjbaS.html > Jak bym mial wybor daćka i to kaudi , to bym bral daćke A ja mając podobna kwotę do dyspozycji wybrałem 9letnia piątkę. Ale mająca nie 300 tys km tylko 160. I na razie widac ze to strzał w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:36 > A ja mając podobna kwotę do dyspozycji wybrałem 9letnia piątkę. Daćka bez sensu, bo nie ma normalnej skrzyni, tylko kij do mieszania w wiadrze z gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:42 Tez juz wyrosłem z bawienia sie w ten sposób. Ale wieczni onanisci tak lubią moze Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 01:48 Mnie manual nie przeszkadza, pojade wszystkim , moglbym sie nasmiewac z samochodow na gnojowke ale po co Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 01:49 Juz rzyga olejem czy dopiero na to czekasz Odpowiedz Link Zgłoś
motobieda.689 Re: A7 planowany zakup 18.10.25, 12:12 Nowsza seria 5 czy seria 7 z silnikami diesla, to jeden z lepszych wyborów jeśli chodzi o cenę w stosunku do jakości, mocy itp. Warunek jest tylko taki, że trzeba znaleźć zadbane np. F10, czy FO1, żeby po zakupie nie wydać równowartości auta, na naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax44 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:26 Chociaz po zastanowieniu , jak sa WENTYLE to warto , skusiles mnie , jutro zadzwonie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 11:04 Utnij Łukasz jedno zero na końcu to może ktoś kupi tego wypierdzianego już starocia Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:25 lukasz51 napisał: > Mam na oku Audi a7 z silnikiem 3.0 TDI , planuję pojechać zobaczyć Pojechać i zobaczyć nie zaszkodzi i to najlepiej z jakimś nie najtańszym wynajętym fachowcem, który solidnie będzie w stanie przebadać pojazd. > Co myślicie o tym samochodzie, jakie największe są bolączki w tym modelu Przy takim roczniku i przebiegu sensowność jest większa w pytaniu o ten konkretny egzemplarz a nie model. No i do tego jak już wyżej napisałem jakiś wynajęty nie najtańszy specjalista może być pomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:45 Największą bolączką nie tylko tego modelu, ale ogólnie marek premium z takim przebiegiem są koszty utrzymania. Bez grubego portfela, lepiej się nie zbliżaj. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:51 Kiedys żonie sie spodobał range rover. Ideal. Z V8. Stan salonowy. Dobra kasa. Kumpel który sprzedawał mowi ze auto bedzie super przez następne 10 lat pod warunkiem nieoszczedzania na serwisie czyli 20tys plus rocznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 14:01 > pod warunkiem nieoszczedzania na serwisie czyli 20tys plus rocznie Co wchodzi w skład serwisowania za 20k rocznie?! Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 14:19 Nie wiem Vogon. Ale podam przyklad z mojego podwórka. Mam podstawowa piatke z podstawowym silnikiem, rwd. Przyjaciel ma rok młodsza z 3 l dieslem z pakietem m3 i xdrive. Ja moge kupić tarcze za 300, a dobre za 500-600. Do niego 1700. Za jedną. Ja jadę na przegląd za tysiac on za 3tys. Robiony u tego samego goscia, kolegi którego znamy i który podchodzi do tego uczciwie. W RR z 2010 roku, z v8 już trzeba robić rozrzad, zawieszenie pneumatyczne regularnie. Może nie ma zamienników. Googluje teraz ze rozrzad to ok 20 tys pln z wymianą. W każdym razie ja odpuściłem bo nie lubię sie stresować Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 14:23 Nie no, ja rozumiem, że drogie części i być może brak zamienników. Ale rozrządu, pneumatyki, a nawet tarcz hamulcowych nie wymieniasz przecież co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 01:54 Widze wagon ze nie masz pojecia co to jest range rover, to jest qurwski bol glowy , byle sie tylko pokazac , scierwo nie samochod , dziecko qurwy i szatana z kosmicznymi kosztami kosztami utrzymania, w uk uzywke kupisz za czapke gruszek , te 20k na rok brzmi bardzo asekuracyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 14:30 > Ja moge kupić tarcze za 300, a dobre za 500-600. Do niego 1700. Za jedną. A poza tym coś kitujesz. Na Alledrogo komplet tarcze + klocki na przód do F11 535d xDrive można kupić za 1500. TRW czyli porządne. Do twojego zresztą też pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 08:05 No wlasnie nie. On ma zupełnie onne niz ja. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 20:10 vogon.jeltz napisał: > > Ja moge kupić tarcze za 300, a dobre za 500-600. Do niego 1700. Za jedną. > > A poza tym coś kitujesz. Na Alledrogo komplet tarcze + klocki na przód do F11 5 > 35d xDrive można kupić za 1500. TRW czyli porządne. Do twojego zresztą też pasu > ją. I dostaniesz tyle ile za to zaplaciles... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 02:24 vogon.jeltz napisał: > > pod warunkiem nieoszczedzania na serwisie czyli 20tys plus rocznie > > Co wchodzi w skład serwisowania za 20k rocznie?! veryinformed.com/why-are-range-rovers-so-unreliable/ Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: A7 planowany zakup 13.10.25, 02:00 bywalec.hoteli napisał: > I co, kupiłeś? Naiwny. Powinienes sie zapytac I co, sprzedales? Odpowiedz Link Zgłoś
motobieda.689 Re: A7 planowany zakup 18.10.25, 18:29 Za tą cenę, to można kupić takie samochody: www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mercedes-benz-klasa-s-ID6HFc2O.html www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a8-ID6HG7gW.html www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-5-ID6HhceL.html Konkurencję z segmentu E, czyli serię 5 za dużo mniejsze pieniądze, za podobne pieniądze samochody z klasy F z mocną benzyną dobrą do LPG, o roczniku prawie takim, jak to wystawione Audi. Odpowiedz Link Zgłoś