Dodaj do ulubionych

A7 planowany zakup

11.06.25, 22:17
Witam wszystkich

Mam na oku Audi a7 z silnikiem 3.0 TDI , planuję pojechać zobaczyć

Co myślicie o tym samochodzie, jakie największe są bolączki w tym modelu

moto-plac.pl/114-a7-30tdi-full-led-dociagi-wentyle-aso
Obserwuj wątek
    • duze_a_male_d_duze_m Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 22:30
      Z jednej strony b.duży przebieg, z drugiej jaki miałby być w 15 letnim dieslu. Tak wyeksploatowane auto, za niemałe pieniądze, należałoby prześwietlić na wszystkie strony, nie tylko na typowe bolączki.
    • bigimax44 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 22:43
      Dorosnij, 15nasto letni "luksusowy" trup za 15 tysiecy euro, to sie nadaje zeby kury w tym nasadzac
      • qqbek Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:13
        Pisze jeżdżący 20-letnim "luksusowym" trupem wielbiciel cara Putina 🤣
        Jak tam?
        Niosą się, czy na rosół?
        • bigimax44 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:22
          Pisze jeżdżący 20-letnim "luksusowym" trupem

Gdybys mial mozg to moze bys wpadl na to ze jako posiadacz 18nasto letniego luksusowego trupa wiem o czym pisze , ale tego to akurat u ciebie deficyt, twoje motoryzacyjne wybory tez byly dyskusyjne a teraz onanizujesz sie pudelkiem na buty na bateryjke, zadziwia mnie twoj poziom samozadowolenia z drugiej strony typowe dla bywalcow choroszczy
          • qqbek Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:33
            Bo to "pudełko na buty na bateryjkę" bardzo fajne jest.
            Ale rozkazy z Moskwy widać inne, trzeba krytykować, zamiast się gdzieś elektrykiem przejechać :P
            Nie twierdzę, że to auto na trasę, ale elektryk do miasta (czy pod miasto, bo tak robię większość przebiegu)? Cud, miód, malina.
            • bigimax44 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:41
              No i fajnie, zobaczymy co sie spierdoli i za ile , z historii twoich wyborow mozna stawiac w ciemno ze cos sie wydarzy
              • qqbek Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 10:09
                bigimax44 napisał:

> No i fajnie, zobaczymy co sie spierdoli i za ile , z historii twoich wyborow mo
                > zna stawiac w ciemno ze cos sie wydarzy

Nie zapluj tam śliniaczka za bardzo, bo ci za cholewki i na onuce pocieknie.
                Na razie niecałe 7 tysięcy km i ze "zrobionych" rzeczy tylko gumy stabilizatora z przodu (bo stukało już delikatnie) - części 80 zeta, robocizna 120.
                Ty na jedno tankowanie swojego "prawie klasyka" wydajesz ponad 2x więcej.
                • bigimax4 Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 01:46
                  car-recalls.eu/recall/volkswagen-e-up-2020-battery-short-fire/

An insulation malfunction can lead to a short circuit in the battery system.

In the event of a double malfunction (i.e. two affected cell modules in one battery), this could potentially lead to a fire.

Sprawdz czy to nie twoj szrot , bo mozesz miec goraco, i ci sie twoje paneliki fotowolyaiczne na starej umowie popsuja
                  • qqbek Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 20:05
                    Nie mój, mój jest 2 lata nowszy.
              • motobieda.689 Re: A7 planowany zakup 18.10.25, 12:08
                Polecam obejrzeć materiał u Profesora.
                www.youtube.com/watch?v=F62JFcsG0ZM&list=LL&index=3&pp=gAQBiAQB
    • waga170 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 22:48
      Imasz sie rozpaczliwych sposobow zeby te gowno sprzedac za cene zlota ale trafiles na zle forum.
    • vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 22:48
      Piętnastoletni diesel "premium" za 60 koła. Gratuluję pomysłu...
      • vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:57
        Mógłbym tutaj kupić BMW 640d Xdrive - ten sam segment - 6 lat młodsze, euro 6 (więc póki co wszędzie nim wjadę), z lepszym silnikiem i ogólnie fajniejsze pod każdym względem - choć nie lubię BMW. Za mniej niż połowę tej ceny (choć pewnie drugie tyle trzeba by dołożyć).
        • bigimax44 Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 00:20
          www.otomoto.pl/osobowe/oferta/dacia-sandero-ID6HjbaS.html
          Jak bym mial wybor daćka i to kaudi , to bym bral daćke
          • trypel Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:24
            bigimax44 napisał:

> www.otomoto.pl/osobowe/oferta/dacia-sandero-ID6HjbaS.html
            > Jak bym mial wybor daćka i to kaudi , to bym bral daćke

A ja mając podobna kwotę do dyspozycji wybrałem 9letnia piątkę. Ale mająca nie 300 tys km tylko 160.
            I na razie widac ze to strzał w dziesiątkę
            • vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:36
              > A ja mając podobna kwotę do dyspozycji wybrałem 9letnia piątkę.

Daćka bez sensu, bo nie ma normalnej skrzyni, tylko kij do mieszania w wiadrze z gównem.
              • trypel Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:42
                Tez juz wyrosłem z bawienia sie w ten sposób. Ale wieczni onanisci tak lubią moze
                • bigimax4 Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 01:48
                  Mnie manual nie przeszkadza, pojade wszystkim , moglbym sie nasmiewac z samochodow na gnojowke ale po co
            • bigimax4 Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 01:49
              Juz rzyga olejem czy dopiero na to czekasz
            • motobieda.689 Re: A7 planowany zakup 18.10.25, 12:12
              Nowsza seria 5 czy seria 7 z silnikami diesla, to jeden z lepszych wyborów jeśli chodzi o cenę w stosunku do jakości, mocy itp. Warunek jest tylko taki, że trzeba znaleźć zadbane np. F10, czy FO1, żeby po zakupie nie wydać równowartości auta, na naprawy.
    • bigimax44 Re: A7 planowany zakup 11.06.25, 23:26
      Chociaz po zastanowieniu , jak sa WENTYLE to warto , skusiles mnie , jutro zadzwonie
    • bywalec.hoteli Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 11:04
      Utnij Łukasz jedno zero na końcu to może ktoś kupi tego wypierdzianego już starocia
    • tbernard Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:25
      lukasz51 napisał:

> Mam na oku Audi a7 z silnikiem 3.0 TDI , planuję pojechać zobaczyć

Pojechać i zobaczyć nie zaszkodzi i to najlepiej z jakimś nie najtańszym wynajętym fachowcem, który solidnie będzie w stanie przebadać pojazd.

> Co myślicie o tym samochodzie, jakie największe są bolączki w tym modelu

Przy takim roczniku i przebiegu sensowność jest większa w pytaniu o ten konkretny egzemplarz a nie model. No i do tego jak już wyżej napisałem jakiś wynajęty nie najtańszy specjalista może być pomocny.
    • hukers Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:45
      Największą bolączką nie tylko tego modelu, ale ogólnie marek premium z takim przebiegiem są koszty utrzymania.
      Bez grubego portfela, lepiej się nie zbliżaj.
      • trypel Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 13:51
        Kiedys żonie sie spodobał range rover. Ideal. Z V8.
        Stan salonowy. Dobra kasa. Kumpel który sprzedawał mowi ze auto bedzie super przez następne 10 lat pod warunkiem nieoszczedzania na serwisie czyli 20tys plus rocznie :)
        • vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 14:01
          > pod warunkiem nieoszczedzania na serwisie czyli 20tys plus rocznie

Co wchodzi w skład serwisowania za 20k rocznie?!
          • trypel Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 14:19
            Nie wiem Vogon. Ale podam przyklad z mojego podwórka. Mam podstawowa piatke z podstawowym silnikiem, rwd. Przyjaciel ma rok młodsza z 3 l dieslem z pakietem m3 i xdrive.
            Ja moge kupić tarcze za 300, a dobre za 500-600. Do niego 1700. Za jedną.
            Ja jadę na przegląd za tysiac on za 3tys. Robiony u tego samego goscia, kolegi którego znamy i który podchodzi do tego uczciwie.

W RR z 2010 roku, z v8 już trzeba robić rozrzad, zawieszenie pneumatyczne regularnie. Może nie ma zamienników. Googluje teraz ze rozrzad to ok 20 tys pln z wymianą.
            W każdym razie ja odpuściłem bo nie lubię sie stresować
            • vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 14:23
              Nie no, ja rozumiem, że drogie części i być może brak zamienników. Ale rozrządu, pneumatyki, a nawet tarcz hamulcowych nie wymieniasz przecież co roku.
              • bigimax4 Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 01:54
                Widze wagon ze nie masz pojecia co to jest range rover, to jest qurwski bol glowy , byle sie tylko pokazac , scierwo nie samochod , dziecko qurwy i szatana z kosmicznymi kosztami kosztami utrzymania, w uk uzywke kupisz za czapke gruszek , te 20k na rok brzmi bardzo asekuracyjnie
            • vogon.jeltz Re: A7 planowany zakup 12.06.25, 14:30
              > Ja moge kupić tarcze za 300, a dobre za 500-600. Do niego 1700. Za jedną.

A poza tym coś kitujesz. Na Alledrogo komplet tarcze + klocki na przód do F11 535d xDrive można kupić za 1500. TRW czyli porządne. Do twojego zresztą też pasują.
              • trypel Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 08:05
                No wlasnie nie. On ma zupełnie onne niz ja.
              • engine8t Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 20:10
                vogon.jeltz napisał:

> > Ja moge kupić tarcze za 300, a dobre za 500-600. Do niego 1700. Za jedną.
                >
                > A poza tym coś kitujesz. Na Alledrogo komplet tarcze + klocki na przód do F11 5
                > 35d xDrive można kupić za 1500. TRW czyli porządne. Do twojego zresztą też pasu
                > ją.

I dostaniesz tyle ile za to zaplaciles...
          • engine8t Re: A7 planowany zakup 15.06.25, 02:24
            vogon.jeltz napisał:

> > pod warunkiem nieoszczedzania na serwisie czyli 20tys plus rocznie
            >
            > Co wchodzi w skład serwisowania za 20k rocznie?!

veryinformed.com/why-are-range-rovers-so-unreliable/
    • bywalec.hoteli Re: A7 planowany zakup 13.10.25, 00:37
      I co, kupiłeś?
      • waga170 Re: A7 planowany zakup 13.10.25, 02:00
        bywalec.hoteli napisał:

> I co, kupiłeś?

Naiwny. Powinienes sie zapytac I co, sprzedales?
    • motobieda.689 Re: A7 planowany zakup 18.10.25, 18:29
      Za tą cenę, to można kupić takie samochody:
      www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mercedes-benz-klasa-s-ID6HFc2O.html
      www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a8-ID6HG7gW.html
      www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-5-ID6HhceL.html
      Konkurencję z segmentu E, czyli serię 5 za dużo mniejsze pieniądze, za podobne pieniądze samochody z klasy F z mocną benzyną dobrą do LPG, o roczniku prawie takim, jak to wystawione Audi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka