Dodaj do ulubionych

Królowa buław

26.01.14, 17:14
Witajcie.
Chciałam popytać o to jak Wam się realizuje osoba w karcie królowej buław.Może odniosę się do tego co podaje literatura, oraz inne fora na których pewnie przytaczane są fragmenty z książek:
"Dojrzała, aktywna kobieta, pełna charyzmy i energii. Może oznaczać osobę płci żeńskiej na wysokim stanowisku, odpowiedzialną, pracowitą, silną, niezależną. Karta oznacza również kobietą atrakcyjną, zmysłową, z dużym temperamentem, kochającą życie, ciepłą, przedsiębiorczą, pełną inicjatywy, zdecydowaną, o dużej sile przyciągania. Karta wskazuje również na dobrą matkę, która potrafi zatroszczyć się o swoje potomstwo i zapewnić im troskę, miłość i byt. Karta ma znaczenie pozytywne, w pytaniach o powodzenie danej sprawy. Może oznaczać pomoc (a to już w ogóle big_grin ) pewnej osoby, którą symbolizuje Królowa Buław, także samodzielnie wypracowany sukces."
A teraz powiedzcie szczerze, czy to jest prawda? Jaka jest królowa buław? jak wygląda, czy naprawdę jest tak piękna i zarazem niezależna? czy jest uwodzicielska i posiądzie każdego na którego ma ochotę wink a może raczej ją posiądą tongue_out Czy któraś z Was wychodzi w tej karcie lub się z nią identyfikuje?
Napiszcie jak Wam się zrealizowała w życiu, książki niech zostaną na półce wink
Obserwuj wątek
    • exiled.angel Re: Królowa buław 26.01.14, 19:05
      żadna nie jest królową buław? to daje do myślenia, ale może ktoś zna taką kobietę którą tarot uparcie oznacza w tej karcie. Za wszelką cenę chciałam w niej znaleźć coś dobrego i coraz bardziej się przekonuję że jest to archetyp kobiety upadłej, poniżonej, pałającej żądzą zemsty, zawistnej do bólu, sercem pełnym jadu. Nie wiem dlaczego karta jest kojarzona z satysfakcją seksualną, sukcesami w życiu skoro określa ją konflikt na linii woda-ogień.
      • magdalena.1230 Re: Królowa buław 28.01.14, 17:03
        Królowa Kijów nie koniecznie ma same złe cechy w sobie. Te cechy o , których napisałaś pokazują królową w pozycji odwrotnej czyli na minusie .
        Jako kobieta jest bardzo zadbana, atrakcyjna zarówno dla mężczyzn jak i dla kobiet podoba się.
        Jest ambitna , żądna sukcesu , jako rywalka lub rywal bo licz się z tym , że Królowe pokazują również mężczyzn ! - w każdym razie jako rywal/ka jest niebezpieczna jako sojusznik - pomocna .
        Kocha romanse, flirtowanie jest energiczna
        • misboaa Re: Królowa buław 28.01.14, 17:33
          Z grubsza wszystko zostało już napisane tongue_out Jest właśnie tak big_grin
          Jak zawsze konkrety zależą od kart obok, jeśli miałaś takie to podaj będzie można coś więcej powiedzieć. Oczywiście ważne jest też pytanie na jakie wyszła.
          • exiled.angel Re: Królowa buław 28.01.14, 19:37
            misboaa napisała:

> Z grubsza wszystko zostało już napisane tongue_out Jest właśnie tak big_grin
            > Jak zawsze konkrety zależą od kart obok, jeśli miałaś takie to podaj będzie moż
            > na coś więcej powiedzieć. Oczywiście ważne jest też pytanie na jakie wyszła.

U mnie zawsze jest jakaś porażka z tą królową,w swojej pierwszej pracy miałam taką szefową q buław, szczerze mnie nienawidziła ale nie pozwoliła przejść do innego działu a była taka możliwość, wolała mieć mnie bliżej żeby się pastwić.
            Kolejne 2 również w pracy, ale były rywalkami tylko z nazwy bez jakiejś nienawiści między nami, ale tarot zaznaczył że będzie rywalka i była.
            Trzecia to moja była przyjaciółka, która nie mogła wytrzymać 1 dnia bez telefonu do mnie, jednocześnie negując wszystkie moje sukcesy, delektowała się porażkami. Bardzo toksyczna osoba, która wszystkich nienawidzi, wszyscy zniszczyli jej życie. Każdemu tylko zazdrości że ma lepiej od niej a nie zasłużył bo to ona powinna mieć, albo z drugiej beczki, to jej zazdroszczą, wszyscy ją prześladują, utrudniają itd. Do tego nałogowa kłamczucha, ale "robienie wrażenia" dobrze się wpisuje w qb. Akurat ona lubi seks (co do reszty pań to nie wiem) ale bardziej po to żeby się dowartościować, bo raczej nigdy nie była usatysfakcjonowana żadnym panem (po czasie się przyznawała, oczywiście niechcący, bo wcześniej mówiła co innego). Ogólnie typ kobiety co to musi każdemu dosrać i podkreślić swoją wyższość.
            O sobie napiszę tylko tyle, że będąc q buław,( a nigdy wcześniej tak nie wychodziłam i rzadko kiedy osoba której wróżę się w niej pokazuje, tylko os.trzecie) to ja byłam zainteresowana pewnym panem.... a nie odwrotnie, więc chyba wszystko jasne big_grin Tak, byłam oczywiście zazdrosna i rozżalona, poczułam się jak gówno, gorsza od innych kobiet.
            Dla mnie to kobieta upadła, ale nie w kontekście seksualnym, tylko zawsze jest to jakieś poniżenie się, wstyd, ośmieszenie, upokorzenie.
            Wyszła jako niezasłużona porażka, bo ktoś naprawdę się napracował a efekty były mizerne, po prostu sezonowe i klapa. I jeszcze kilka innych sytuacji, kiedy jakieś zdarzenie dosłownie wyprowadziło z równowagi, po którym ciężko było się pozbierać.

Ale naprawdę macie informacje zwrotne że q buław jest taka pozytywna? czy nie jest że z czasem pokazuje prawdziwą twarz zawistnej małpy?
            Tylko u mnie jest przeklęta?
        • exiled.angel Re: Królowa buław 28.01.14, 18:58
          magdalena.1230 napisała:

> Królowa Kijów nie koniecznie ma same złe cechy w sobie. Te cechy o , których na
          > pisałaś pokazują królową w pozycji odwrotnej czyli na minusie .
          > Jako kobieta jest bardzo zadbana, atrakcyjna zarówno dla mężczyzn jak i dla kob
          > iet podoba się.
          Może w takim razie każdemu realizuje się inaczej, u mnie królowa monet posiada wymienione przez Ciebie cechy. Q buław zawsze pokazuje jakąś słabość, czegoś nie mogę zrobić bo z jakiś przyczyn losowych nie daję rady (to kiedy sama wychodziłam jak Q.buław, takie chcieć a nie móc, odwrotnie do karty Moc), zawsze pokazywała mi rywalkę tak w życiu jak i w pracy i muszę napisać jeszcze jedno. Nie wiem, po prostu nie rozumiem czemu u mnie Q buław pokazuje brzydką kobietę lub bardzo zaniedbaną, np. obciętą na bardzo krótko niemodnie, 0 makijażu, zazwyczaj męska pociągła twarz.
          > Jest ambitna , żądna sukcesu , jako rywalka lub rywal bo licz się z tym , że Kr
          > ólowe pokazują również mężczyzn ! mi też big_grin dziwkarzy big_grin lub mężczyzna w długich włosach - w każdym razie jako rywal/ka jest niebezpie
          > czna jako sojusznik - pomocna .
          > Kocha romanse, flirtowanie jest energiczna
          Nie wiem, pewnie tak, ale u mnie tarot pokazuje kobiety które bardzo chciałyby się podobać ale już niekoniecznie się podobają, nie są do końca brzydkie ale gorsze od jakiejś innej kobiety
    • exiled.angel Re: Królowa buław 28.01.14, 19:50
      Dodatkowo są to osoby przegrywające ze swoimi słabościami, czyli odwrotność Mocy. Założyłam ten temat ponieważ jest to karta która najbardziej mnie zaskoczyła, może nawet jako jedyna. W książkach czasem piszą bzdury ale żeby aż tak
      • misboaa Re: Królowa buław 29.01.14, 18:33
        To kobieta aktywna, nie szczędzi energii działając i tak widać tobie się pokazała: ty zaangażowana w zdobycie faceta (a więc działanie i sexualność), konkurentki w pracy które zawsze są gotowe i nigdy nie odpuszczają. To nie do końca są negatywy. Dla tych pań przecież ich działanie przynosiły zyski. To, że tobie się nie udało z panem też nie oznacza, że miał o tobie złe zdanie. Może woli szare myszki??? Każdy ma inny gust.
        W tym momencie kłania się to co mówiłam wcześniej, i wciąż powtarzam, ważne są karty obok!!! Gdybyś wtedy zrobiła rozkład partnerki na niego to mogło by np.: wyjść tak:
        ja: Królowa Buław
        on: Paź Pucharów
        jaką postawę przyjąć wobec niego: As Pucharów lub Paź Monet
        i już widzisz więcej. Delikatnie z nim. Bez szpilek. Bez wpadania bez uprzedzenia. Bez rewolucyjnych pomysłów na randkę itd. itd.
        Rozumiesz?

• exiled.angel Re: Królowa buław 29.01.14, 19:21
          misboaa napisała:

> To kobieta aktywna, nie szczędzi energii działając i tak widać tobie się pokaza
          > ła: ty zaangażowana w zdobycie faceta (a więc działanie i sexualność), konkuren
          > tki w pracy które zawsze są gotowe i nigdy nie odpuszczają. To nie do końca są
          > negatywy. Dla tych pań przecież ich działanie przynosiły zyski. To, że tobie si
          > ę nie udało z panem też nie oznacza, że miał o tobie złe zdanie. Może woli szar
          > e myszki??? Każdy ma inny gust.
          > W tym momencie kłania się to co mówiłam wcześniej, i wciąż powtarzam, ważne są
          > karty obok!!! Gdybyś wtedy zrobiła rozkład partnerki na niego to mogło by np.:
          > wyjść tak:
          > ja: Królowa Buław
          > on: Paź Pucharów
          > jaką postawę przyjąć wobec niego: As Pucharów lub Paź Monet
          > i już widzisz więcej. Delikatnie z nim. Bez szpilek. Bez wpadania bez uprzedzen
          > ia. Bez rewolucyjnych pomysłów na randkę itd. itd.
          > Rozumiesz?
          >
          Nie do końca, ja pewnie jestem taką szarą myszką, weszłam w nie swoją rolę z tą buławianą ale chciałam spróbować ten jeden raz w życiu smile , jeśli chodzi o prace chciałam wyjaśnic że te panie, konkurentki nic nie wywalczyły, wszystkie byłyśmy na okres tymczasowy bez możliwości przedłużenia umowy, nic nie zdziałały, przynajmniej nie w tamtym miejscu. A o tego pana też nie zabiegałam, zrobiłam pierwszy krok żeby zbadać sytuację, może nawet się nie zorientował więc to nie tak że proponowałam randki ani nic w tym stylu. Nie wiem może ze względu na pomieszanie przeciwstawnych żywiołów tak wychodzi, najpierw niebo i piękne perspektywy, później piekło emocjonalne?
          Wiem że karty obok mają znaczenie, zajmuję się tym od 5 lat i mój tarot się po prostu uparł, nie będę już szukała pozytywów, ale może znajdzie się ktoś komu wychodzi tak jak mnie, właściwie to mam już jakieś wytłumaczenie, ale chciałam zasięgnąć opinii innych osób.
    • exiled.angel Re: Królowa buław 29.01.14, 19:41
      Jeszcze jedną królową Wam opiszę. Dziewczyna mojego kuzyna, oficjalnie nazywana "koleżanką", ona za nim lata, on ma ją w dupie, ale seksem nie pogardzi, mam dziwne wrażenie że użycza ją kolegom i nie wyczytałam tego z kart.
      Wracając do mojego pana, dodam jeszcze tylko że było to dla mnie trochę poniżające... i mam nadzieję że się nie połapał bo dla mnie to czarna plama na honorze smile
      • misboaa Re: Królowa buław 30.01.14, 12:28
        exiled.angel napisał(a):

> Jeszcze jedną królową Wam opiszę. Dziewczyna mojego kuzyna, oficjalnie nazywana
        > "koleżanką", ona za nim lata, on ma ją w dupie, ale seksem nie pogardzi, mam d
        > ziwne wrażenie że użycza ją kolegom i nie wyczytałam tego z kart.
        > Wracając do mojego pana, dodam jeszcze tylko że było to dla mnie trochę poniżaj
        > ące... i mam nadzieję że się nie połapał bo dla mnie to czarna plama na honorze
        > smile

żebyśmy się dobrze zrozumiały: jeśli uważasz, że zawsze QB pokazywała ci się w negatywie to prawdopodobnie masz rację bo to twoje karty i twoje doświadczenia i nie mnie z tym dyskutować, w sensie podważać twoją opinię. Niemniej nie nastawiaj się, że u ciebie tak to jest i już!
        bo tak nie jest big_grin
        Piszesz o sobie, że jesteś myszką więc jeśli kiedykolwiek wyjdzie ci, że masz się pokazać panu jako QB to przecież, nie oznacza, że masz się zrobić i zachowywać jak kobieta z ulicy tongue_out Co to to nie! Wtedy powie ci: zrzuć szary sweterek i załóż kolorowy z większym dekolcikiem. Nie bój się zagadać chłopaka itp.
        To samo w pracy: nie siedź za biurkiem z nosem w papierach. Pytaj, proponuj nowe rozwiązania, miej odwagę odrzucać to co przestarzałe itp.
        A na koniec coś do przemyślenia: gdybyś przekroczyła granicę w stosunku do tego chłopaka to na pewno byś to wiedziała. Nie masz pewności a się zadręczasz pytaniami.
        Po co?
        • exiled.angel Re: Królowa buław 30.01.14, 13:10
          Myślę że to tarot się w ten sposób ze mną umówił, każdy ma jakąś pechową/ ostrzegawczą kartę. Nie zadręczam się, przyjęłam fakt do wiadomości i tyle. nie warto się poniżać dla jakiegoś faceta, jest tylu innych.

Jest 1 pozytyw: jest to zawsze kobieta aktywna zawodowo, z resztą królowych to już różnie bywa, jak sobie jeszcze przypomnę coś dobrego to dopiszę
          • misboaa Re: Królowa buław 30.01.14, 14:01
            exiled.angel napisał(a):

> Myślę że to tarot się w ten sposób ze mną umówił, każdy ma jakąś pechową/ ostrz
            > egawczą kartę.
            i tu się z tobą nie zgodzę. Nie ma czegoś takiego jak jakaś umowa. 20 razy tarot może pokazać ci tak samo bo taka jest akurat sytuacja czy dotyczy to tych samych osób, a za 21 wskaże ci co innego i się pośliźniesz na wróżbie, na interpretacji.

Nie zadręczam się, przyjęłam fakt do wiadomości i tyle. nie wart
            > o się poniżać dla jakiegoś faceta, jest tylu innych.
            a tu się zgadzam big_grin Nie warto się poniżać dla czegokolwiek, nie tylko dla faceta.

> Jest 1 pozytyw: jest to zawsze kobieta aktywna zawodowo, z resztą królowych to
            > już różnie bywa, jak sobie jeszcze przypomnę coś dobrego to dopiszę
            a właśnie, że nie big_grin to jest TAROT! ona może aktywnie pracy szukać i... nic tongue_out
            Każda z królowych może mieć i nie mieć pracy.
            • exiled.angel Re: dobra wrzucam wszystko 30.01.14, 15:05
              - plotka, sensacja, hejterzy, prowokacje, osoba kontrowersyjna
              - atrakcja jedno-sezonowa,np. kochanka gwiazdora/celebryty, zdobywa popularność po czym zostaje napiętnowana przez społeczeństwo, a w kolejce już czeka następna jej pokroju
              - przygoda erotyczna, niewierność, romans z zajętym
              - jako sytuacja oznacza że ktoś lub coś nas wyprowadzi z równowagi, prawdopodobnie trzeba będzie zaczynać od początku

- jako przyjaciółka: fałszywa dwulicowa, zawistna, podbuwuje się twoimi problemami, próbuje "doradzać" (poparte sporym doświadczeniem)
              - w miłości: sprzeczne uczucia, q buław może kochać i nienawidzić jednocześnie np. ktoś wysyła jej sprzeczne sygnały, bawi się jej uczuciami, nie jest tą jedyną, rywalizuje
              - odczuwanie pociągu fiz do nielubianej osoby wbrew sobie, ktoś jest irytujący i jednocześnie się nam podoba

- kobieta jedna z wielu, kobieta walcząca o względy mężczyzny, nigdy nie jest pierwsza tylko któraś na kolejce
              - zainteresowana innym mężczyzną, nadal pozostając w związku z innym panem, odeszłaby gdyby pan nr 2 się na nią zdecydował ale jakoś się nie składa (może dlatego że nie jest cesarzowa)
              - niezdecydowana, humorzasta, zmienne nastroje, rozdarcie wenętrzne ale nie takie jak w 8 mieczy

UWAGA jest plus - nie jest zakochana, nie kocha więc nie cierpi, mądre źródła przedstawiają ją jako kobietę wyzwoloną, w tym aspekcie się zgadzam, jest wyzwolona od miłości w przeciwieństwie do królowej puch... a jesli nawet się upiera że kocha to jest to jedynie chęć odwetu, zemsty, pomieszania szyków, ukarania za to że ktoś ją zlekceważył
              -bezwstydna - pozytywnie jako pozbycie się kompleksu i standardowo, jak o kimś mówią że jest bezwstydny tzn nie nie ma żadnych granic, wywołuje zgorszenie, szokuje swoim zachowaniem (nie seksualnością ani strojem tylko brakiem obycia, kultury osobistej i często empatii, jest chamska i roszczeniowo wyraża swoje żądania i dość oryginalne poglądy stworzone pod siebie samą, uważa się za najmądrzejszą, najpiękniejszą i najbardziej pokrzywdzoną przez życie, czuje się uprzywilejowana wszystko się jej należy dosłownie za nic, ma bardzo wysoka samoocenę (plus?))

-roszczeniowa, niesprawiedliwa, egoistyczna, sfrustrowana, często nie kryje się z tym smile wszyscy mają jej pomagać, z resztą sami powinni się domyślic i wyręczyć królewnę, a co?!
              własnie taka była moja znajoma która kazała sobie stawiać karty i zawsze sobie samej wychodziła jako Q buław.

Dziękuję za dotrwanie do końca, to już chyba wszystko co wyniknęło z mojego doświadczenia z Q buław, może komuś się przyda do nauki smile
              • magdalena.1230 Re: dobra wrzucam wszystko 05.02.14, 00:31
                Wiesz co przeczytałam twóje wpisy i trochę mnie zaskoczyłaś bo zawsze królowa kijów pokazuje to negatywne oblicze przed tobą nie wiem dlaczego ? tak się zastanowić ...a mam pytanie używasz kart w odrotności to znaczy w pozycji odwróconej ? Może właśnie to jest sygnał od kart , że powinnas w taki sposób z nimi pracować bo wtedy masz pogląd na kartę odwróconą i w pozycji normalnej - a to już co innego i inne znaczenie.
                • exiled.angel Re: dobra wrzucam wszystko 05.02.14, 08:49
                  Zawsze w pozycji prostej, zwracam uwagę na pozostałe karty układu i stąd wiem czy karta ma wydźwięk pozytywny, umiarkowanie pozytywny czy pokazuje się w negatywie. Próbowałam odwracać i jednak okazało się że to absolutnie nie dla mnie, nie potrafię ich odczytać karty odwrócone do góry nogami zbijają mnie z tropu, blokują cały odczyt więc dałam sobie spokój.

Królowa buław zaskoczyła mnie najbardziej spośród wszystkich kart, zawsze to jakaś uległość względem kogoś/czegoś (nie lubię ulegać, co to to nie), powiązując to z seksem (wszak z tym jest najbardziej kojarzona) to kobieta ulega mężczyźnie a nie odwrotnie (zawsze tak było i chyba w każdej kulturze, to nie są moje poglądy czy coś) i często w tym momencie staje się zbrukana, skażona, mało tego często przedstawiana jako czarnoskóra a to z kolei przez lata było kojarzone z niewolnictwem, gorszą rasą, kobieta jako ta gorsza od mężczyzny i do tego jeszcze czarna, myślałam o tym i to ma jakiś sens. Dla mnie to królowa potępionych, najgorsza z najgorszych.

W partnerskim spłycając jej znaczenie (bo rozkłady partnerskie takie są , na daną chwilę) nie pokazuje miłości, namiętności tylko wściekłość, chęć wygarnięcia komuś tak żeby w pięty poszło, załatwienie sprawy krzykiem i awanturą.
                  • magdalena.1230 Re: dobra wrzucam wszystko 05.02.14, 10:23

• exiled.angel Re: dobra wrzucam wszystko 05.02.14, 11:31
                      W przypadku karty Q mieczy mam odbiór pozytywny jak i również wychodzi w negatywie. Zależy od pytania i kart sąsiadujących.
                      W pakiecie z Diabłem nabiera złowieszczych cech, potrafi zniszczyć kogoś z zimną krwią i co ważne racja będzie stała po jej stronie. Jest to ktoś komu absolutnie nie wolno wchodzić w drogę, jako wróg jest gorsza od królowej buław, sama nie zaatakuje w przeciwieństwie do tej drugiej, ale będzie bronić swojego terytorium, zmuszona do ostateczności nie cofnie się przed niczym. Kobieta dumna, pewna siebie, trzymająca się swoich zasad, bardzo surowa w stosunku do siebie jak i do innych (głównie w stosunku do facetów, ma na nich alergię).
                      Na ogół ne pokazuje kobiety w związku. Jeżeli wróżba jest dla pana to interpretuje jako brak uczuć ze strony tej kobiety, i to zawsze się potwierdza, jednak królowa mieczy jest honorowa, nie bawi się w gierki tylko powie wprost.
                      Oczywiście ona może być zgorzkniała, zimna, nie układa jej się w sferze osobistej itd, ale jest osobą bardzo silną psychicznie i zawsze osiąga swoje cele, niekoniecznie idąc do nich po trupach. Pokazuje też jakieś skazy kobiecości, jakieś kompleksy, to uszkodzona kobiecość, ale mimo wszystko królowe mieczy sa bardzo ładne i na maksa zadbane, nigdy nie pokazują swoich słabych stron, jak im na czymś zależy walczą o to do końca (z jednym małym wyjątkiem wink ). Oczywiście bardzo dużo mówią karty sąsiednie, jeśli są słabe to kobieta faktycznie czuje się przegrana, ma gorzej pod jakimś względem od innych królowych, ale zachowuje swoją dumę i nie traci godności.
                      W rozkładzie dla mężczyzny to kobieta niebezpieczna, w najlepszym wypadku nie będzie go chciała. Q mieczy jest jak wojowniczka (cecha przypisywana qbuław, nie rozumiem czemu), ma swój kodeks, raczej nie posunie się do rzeczy nikczemnych, urągających ludzkiej godności, w przeciwieństwie do swojej koleżanki.
                      Tarot dosyć długo mnie określał jako królową mieczy, szczerze mówiąc myślałam że moje życie bardzo się poprawi skoro raz czy dwa wyszłam w buławianej. Na własnej skórze się przekonałam że to tylko brud smród i upokorzenie smile
    • exiled.angel Re: Królowa buław - kolejna odsłona 21.02.14, 20:58
      Niedawno robiłam sobie rozkład ogólny, krzyż celtycki bez konkretnego pytania na najbliższy czas, i właśnie na końcu miałam królową buław, miałam też 8 pucharów na pozycji wpływy otoczenia, całości nie pamiętam, jednak zinterpretowałam zgodnie z prawdą (jak się później okazało), że odezwie się ktoś z przeszłości, jakiś powrót ewidentnie, nie wiedziałam kto.
      Byłam bardzo ciekawa jak tym razem mi się pokaże i rzeczywiście odezwała się koleżanka z którą długo już nie miałam kontaktu i za przeproszeniem wk....ła mnie tak że iskry poleciały, dawno nikt mi tak nie podniósł ciśnienia, skończyło się na tym, że nie jesteśmy już koleżankami.
      Wyszło jak zwykle.
      • hanna1985 Re: Królowa buław - kolejna odsłona 21.02.14, 21:39
        Hej! Krolowa bulaw dla mnie ma pozytywny wydzwiek! Czesto oznacza szefowa czy kolezanke z pracy, ale wszystko zalezy od ukladu oczywiscie, czasami karta chce nam przekazac jedna ceche, nie ogolnie, a czasami ma wiele do powiedzenia, wiadomo jako przeszkoda powie nam, ze konkurentká jest, na innym forum dziewczyna pisala o Cesarzowej, mojej ulubionej karcie, ze widzi já jako negatywna karte, czego nie rozumiem do dzis! Byc moze czas zweryfiukje Twoje myslenie i polubisz ta karté smile
        • exiled.angel Re: Królowa buław - kolejna odsłona 22.02.14, 11:07
          hanna1985 napisała:

> Hej! Krolowa bulaw dla mnie ma pozytywny wydzwiek! Czesto oznacza szefowa czy k
          > olezanke z pracy,
          No to fajne masz koleżanki ;D
          ale wszystko zalezy od ukladu oczywiscie, czasami karta chce
          > nam przekazac jedna ceche, nie ogolnie, a czasami ma wiele do powiedzenia, wiad
          > omo jako przeszkoda powie nam, ze konkurentká jest,
          na innym forum dziewczyna p
          > isala o Cesarzowej, mojej ulubionej karcie, ze widzi já jako negatywna karte, c
          > zego nie rozumiem do dzis!
          U mnie Cesarzowa realizuje się pozytywnie, ale pokazała też swoje cienie, w tym wypadku kobieta która potrzebuje sztabu służących, nianiek do bachorów, darmowych adwokatów ("już pismo się pisze!",sama maila nie potrafi wysłać, jest roszczeniowa, rozpieszczona np przez rodziców itd negatyw cesarzowej śmierdzący leń, wszyscy mają tańczyć do jej melodii, inaczej są zbyteczni - ale to akurat zrozumiałe, że właśnie taki jest cień Cesarzowej.
          Byc moze czas zweryfiukje Twoje myslenie i polubisz
          > ta karté smile
          Próbowałam, ale chyba koniec z tym, jak wyciągam królową buław to w najlepszym wypadku krew mnie zalewa smile
          • misboaa Re: Królowa buław - kolejna odsłona 23.02.14, 15:04
            exiled.angel napisał(a):

> Próbowałam, ale chyba koniec z tym, jak wyciągam królową buław to w najlepsz
            > ym wypadku krew mnie zalewa smile

a ja chyba zaczynam rozumieć dlaczego tak się dzieje. Poczytałam kilka twoich postów i odnoszę wrażenie, że tak karta pokazuje ciebie w nerwowej sytuacji. To nie koleżanka się w niej pokazała tylko ty się zdenerwowałaś i zadziałałaś radykalnie jak QB.
            Dlatego też pokazuje się jak dotąd w negatywie bo odzwierciedla twoje emocje i dlatego też pojawia się u ciebie często w rozkładach bo to jesteś ty. Ty się denerwujesz, spalasz przy niepowodzeniach. To dobrze, że ją widzisz bo jest to dla ciebie wskazówką by się zastanowić nad swoim "zapalnikiem" smile
            Pomyśl nad tym. Być może reagujesz za bardzo, nie do końca adekwatnie do sytuacji? Pisałaś, wcześniej, że raczej jesteś spokojną osobą. Myślę, że spokojną do czasu! big_grin
            Być może kumulują się w tobie różne przeżycia i kiedy zbierze się kupka to dajesz ogień!
            Możesz nie zdawać sobie z tego sporawy.
            Po to jest tarot by nam pomagać.
            • exiled.angel Re: Królowa buław - kolejna odsłona 23.02.14, 16:11
              misboaa napisała:

...
              > a ja chyba zaczynam rozumieć dlaczego tak się dzieje. Poczytałam kilka twoich p
              > ostów i odnoszę wrażenie, że tak karta pokazuje ciebie w nerwowej sytuacji. To
              > nie koleżanka się w niej pokazała tylko ty się zdenerwowałaś i zadziałałaś rady
              > kalnie jak QB.
              (...)
              > Być może kumulują się w tobie różne przeżycia i kiedy zbierze się kupka to daje
              > sz ogień!
              > Możesz nie zdawać sobie z tego sporawy.
              > Po to jest tarot by nam pomagać.

Wiesz co, zgadzam się tak pół na pół, moją kartą jest Rycerz buław, królową miałam bardzo rzadko, ostatnio pojawia się częściej i w tym wypadku rzeczywiście pokazuje mnie i moje emocje, takie spalanie się. Natomiast wcześniej na 100% pokazała tą szefową która urządziła mi piekło na ziemi, oraz "przyjaciółkę", to była jej osobista karta - ta królowa buław ponieważ ona w takiej wychodziła na rozkłady dla niej i mi również się pokazywała w kartach wpływów z otoczenia, tarot chciał mnie naprowadzić że ona jest dla mnie zagrożeniem, tak naprawdę była rywalką, z reszta wiedziała o mnie prawie wszystko, jest takie powiedzenie że jak ktoś pozna twoje tajemnice to jest twoim wrogiem.
              Więc w tej części się zgadzam, jeśli pokazuje mnie a nie kogoś tam jakiegoś wroga, to są to emocje na krawędzi wybuchu, takie spalenie się jak petarda która wybucha, robi wrażenie, ale docelowo się spala.
              Tak ostatnio sobie myślałam że wszystkie osoby spod tej karty które znam szybko się wypaliły.

Aha, jeszcze odniosę się do tego, że pisałam że jestem spokojną osobą, nic bardziej mylnego, miałam na myśli tylko to że nie zrobię 1 kroku jeśli chodzi o mężczyznę oraz nie ubieram się wyzywająco, nie jestem osobą którą widać itd mogę sprawiać wrażenie szarej myszki ale charakter to zupełnie inna rzecz. Myślę że ten Rycerz buław najbardziej oddaje moją osobowość, a gdzie królowa tam konflikt gotowy i zauważyłam że to już stało się regułą w moim rozkładach. Ja sama się prosiłam żeby przerobić tę kartę no to mam.
              • misboaa Re: Królowa buław - kolejna odsłona 24.02.14, 08:59
                exiled.angel napisał(a):

> Aha, jeszcze odniosę się do tego, że pisałam że jestem spokojną osobą, nic bard
                > ziej mylnego, miałam na myśli tylko to że nie zrobię 1 kroku jeśli chodzi o męż
                > czyznę oraz nie ubieram się wyzywająco, nie jestem osobą którą widać itd mogę
                > sprawiać wrażenie szarej myszki ale charakter to zupełnie inna rzecz. Myślę że
                > ten Rycerz buław najbardziej oddaje moją osobowość

To jest właśnie to co miałam na myśli. Spokojna do czasu czyli z pozoru, a w środku wulkan he he big_grin
                Odzwierciedla twoją ciemniejszą stronę (każdy z nas ją przecież ma; w ekstremalnych sytuacjach jesteśmy przecież inni niż na co dzień) i dlatego QB pokazuje ci się w negatywie.
                Wszystko co zostało tutaj napisane na temat QB to prawda, ale nie wszystko musi dotyczyć twojego przypadku. Każda karta ma swój + i -
                Dlatego też uczulam abyś nie nastawiała się w ten sposób, że u ciebie zawsze tak jest bo kiedyś popełnisz błąd w interpretacji i będzie zonk! big_grin
                Kiedyś wróżyłam dziewczynie, taka cicha i zakompleksiona istotka, przed ważnym dla niej wyjazdem. Wyszło jej poznanie QB i jak się okazało to była dla niej gwiazdka z nieba bo ta pani mobilizowała ją do otwarcia się, do wyjścia. Bardzo pozytywnie wpłynęła na nią i na wyjazd.

• exiled.angel Re: Królowa buław - kolejna odsłona 23.02.14, 16:17
              Ja wiem, że cały czas przekonuję o tym jaka ta QB jest zła, ale jak wchodzę w fazę zapalną QB to jestem ZŁA JAK CHOLERA czyli się potwierdza big_grin
    • gosiadzika Re: Królowa buław 23.02.14, 17:11
      a jak wyglada w kartach twoja królowa ?

może powinnaś zwracać uwagę na to jaki karty określają ją obok?

u mnie wygląda tak :
      https://mojemarzenia.files.wordpress.com/2010/05/76-minor-wands-queen.jpg?w=163

i nie jest to matka idealna, ostatnio wyszła przy kobiecie która wyjechała do pracy do Hiszpanii i zostawiła dom i rodzinę i już nie wróciła bo się za dobrze bawiła. To egoistka, kochająca życie, zawsze "jej" ma być na wierzchu" , egoistka, samodzielna, z dużym temperamentem, lubi się bawić, kocha życie i seks. Zwykle pokazuje bizneswoman, w pracy wymagająca, lepiej mieć ją po swojej stronie, bo jak się jej nie spodobasz to cię zniszczy.
      • exiled.angel Re: Królowa buław 23.02.14, 17:25
        gosiadzika napisała:

> a jak wyglada w kartach twoja królowa ?
        wiesz myślę że to bez znaczenia, na dysku mam tyle różnych talii a to z czasem koduje się w psychice, ale wróżę Riderem Waitem, Vice Versa Tarot, tych 2 używam.
        >
        > może powinnaś zwracać uwagę na to jaki karty określają ją obok?
        >
        > u mnie wygląda tak :
        > https://mojemarzenia.files.wordpress.com/2010/05/76-minor-wands-queen.jpg?w
> =163
        >
        > i nie jest to matka idealna,(dokładnie! dokładnie tak mi się sprawdziła!) ostatnio wyszła przy kobiecie która wyjechała do p
        > racy do Hiszpanii i zostawiła dom i rodzinę i już nie wróciła bo się za dobrze
        > bawiła. To egoistka, kochająca życie, zawsze "jej" ma być na wierzchu" , egoist
        > ka, samodzielna, z dużym temperamentem, lubi się bawić, kocha życie i seks. Zwy
        > kle pokazuje bizneswoman, w pracy wymagająca, lepiej mieć ją po swojej stronie,
        > bo jak się jej nie spodobasz to cię zniszczy. Ja nigdy nie miałam takiej osoby po swojej stronie w pracy, więc trudno mi się wypowiadać, miałam tylko koleżankę która jest dokładnie taka jak opisałaś, nic dodać nic ująć, w sumie niczego nie zyskałam od niej a raczej mogłam dużo stracić, nawet sobie tego nie uświadamiałam ale tarot wiedział lepiej. Wolę szefa króla buław (kobietę) ale nie królową, z resztą królowych bardzo dobrze się dogadywałam.
    • steppenwolf108 Re: Królowa buław 23.08.25, 15:08
      Moje doświadczenia z krolowa bulaw - osoba nakręcona na adorowanie mężczyzn i kontakty z nimi. Przebojowa , charyzmatyczna, bystra, śmiała, coś jak kobieta z wenus i marsem w Baranie. Każdego przeswietli, rządna wrażeń, adoracji, żadna szara myszka. Jeśli wychodzi jako karta dnia to ędziesz otoczona facetami z którymi będziesz się bawić nawet jeśli jesteś mężczyzną. Bardzo fajna karta ale nakręcana hormonami. Ja szczerze nie lubię osób z tą energia bo aż przytłaczają swoim gwiazdorzeniem i nie ma w niej czasu na subtelność i inteligentne rozmowy. Jest flirt, krzyk, popisy. Czasami może to być męczące kiedy kobieta tak się non stop zachowuje i do tego podrywa Cie na wszelkie możliwe sposoby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka