16.04.14, 12:17
Witam,

Coraz bardziej fascynują mnie karty tarota i chciałabym zacząć swoją przygodę z nimi.

Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki, począwszy od sklepu gdzie można je kupić, poprzez linki z których będę mogła się uczyć.

Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • exiled.angel Re: Początek 16.04.14, 12:36
      Tak na dobry początek to polecam zapoznać się z kartami w internecie:
      www.albideuter.de/html/narr.html
      i na spokojnie wybrać talię która Ci pasuje i dopiero wtedy poszukać w sklepie internetowym wink Można obejrzeć każdą talię po kolei lub klikając na poszczególną kartę porównać obrazki z różnych talii.
      • exiled.angel Re: link 16.04.14, 12:37
        Tekst linka próbuję jeszcze raz dodać link do strony
      • misboaa Re: Początek 16.04.14, 13:35
        Tak, jest wiele pięknych talii, nie wiadomo co wybierać. Je jednak na początek (środek i koniec też big_grin ) polecam Rieder-Whitea z tego względu, że ma najjaśniej przedstawioną symbolikę i najwięcej informacji opartej o nią. Jak to opanujesz to wystarczy ci na 100 lat big_grin
        Można też spróbować z Thotem, ale mam wątpliwości czy to dobry początek, chyba nie.
        Oczywiście wymarzoną sytuacją jest mieć w kolekcji wszystkie talie które nam się podobają, ale nie jest to potrzebne ani do nauki ani do wróżęnia big_grin
        • bladamery Re: Początek 17.04.14, 09:25
          Dziękuję za odzew. Powiedzcie mi jeszcze proszę, gdzie mogę zacząć naukę rozkładów.

Czy tylko książki, czy może są jakies interesujące strony do poczytania
          • bladamery Re: Początek 19.03.15, 08:40
            Dorosłam do rozpoczecia przygody z kartami. Teraz będę zaglądać tu jeszcze częściej i prosić o rady smile
            Tak jak radziłyście kupilam karty RW smile

Pytanie na sam poczatek: czy przed rozpoczęciem pracy z kartami trzeba je jakoś "naelektryzować", naładowac swoja energią? Jeśli tak, to w jaki sposób radzicie to zrobić?
            • hanna1985 Re: Początek 19.03.15, 13:32
              Swieca, muzyczka i kawa z tarotem, ja czasami winko pije w malych ilosciach smile Poogladaj pogadaj, jak z najlepszym przyjacielem, bo to bedzie Twoj duchowy przewodnik smile Rozklady juz chcesz klasc? Slowa kluczowe znasz? W watku tarot intuicyjny i wrazeniowy znajdziesz anmair na interesujacy blog dla poczatkujacych, zajrzyj tam prosze smile
              • hanna1985 Re: Początek 19.03.15, 13:33
                Dziel sie wszytskim, ale pamietaj, ze kluczem do wroznby ejst dobrze zadane pytanie i rozklad smile Dlatego pytaj nas forumowiczow o wszytsko ;D
                • bladamery Re: Początek 19.03.15, 14:06
                  Myślę, że do rozkladów jeszcze mi daleko, ale powoli małymi krokami będę próbować. Muszę tylko odnaleźć taki dla super początkujących smile A "SŁOWA KLUCZE"? W jakim sensie? Co masz na myśli?

Idę do wątku, który mi polecasz i dziękuję za gotowość do pomocy smile Tego duchowego przewodnika bardzo mi potrzeba smile
    • beata25_84 Re: Początek 19.03.15, 20:23
      Na poczatek polecam zaopatrzyć się w książkę "Podstawy tarota" Jewgienij Kolesow.
      Mi ta książka wiele pomogła rozjaśnić w głowie. smile
      • hanna1985 Re: Początek 19.03.15, 23:22
        SILA - slowo klucz SAMOSWIADOMOSC I CIERPLIWOSC, LAGODNA KONTROLA.

SLONCE - slowo klucz OSWIECENIE, WSPANIALOSC, WITALNOSC, PEWNOSC SIEBIE.

Podalam dwa przyklady. Przeanalizuj slowa kluczowe z kazda karta. Odnajdz symbole czy kolory i pisz na forum o wszystkim wink
        • bladamery Re: Początek 20.03.15, 10:43
          będę! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka