Dodaj do ulubionych

jaką diete wybrac?

03.02.15, 16:11
nigdy chyba nie wróżyłam sobie na diety może ktos to robil? wszystkie mnie zawodzą. Ostatnią jest dieta dukana na której zamiast schudnąć to utyłam.
wkoncu postanowilam poprosić o pomoc karty. Pierwsze dwie karty to moje ciało(czyli efekty-jak będzie wyglądać po diecie, schudnie?) trzecia karta to moje zadowolenie z diety.

dieta Ckd - 3 puchary + Papież. moje zadowolenie z wyniku- Kochankowie
Optymalna - 10 mieczy + paz pucharów. 6 mieczy.
Zbilansowana 10 pucharów + Słońce. Rycerz kijów.

No więc co do optymalnej, początkowo pomyślałam, że te miecze to atak w tłuszcz, paź pucharów to młode ciało. Ale 6 mieczy oznacza rezygnacje z diety? No i ogólem mogą to być problemy zdrowotne, jakby organizm nie chciał większej ilości tłuszczów, będzie gorzej?

Dieta CKD- wynikiem są 3 puchary i Papiez. 3 puchary - na karcie mam szczuplutkie panienki, roztańczonesmile Papiez to autorytet,a więc duma z wyników...szkoda tylko że papież to chudy nie jest i raczej wielkiej metamorfozy nie zapowiada,siedzi jak taki stary...oj żeby nie było więcej gadania niż chudnięcia?! kurde, jak to widzieć? ale to jednak zdobycie dużej wiedzy i wykorzystanie jej Kochankowie to w sumie zadowolenie z diety.

Zbilansowana - osobiście bardzo odżucam wybór tej diety(bo trudniej mi ją utrzymać, łatwiej mi się najeść białka) ale moze powinnam?sad Słońce...to zdrowe młode ciało, które można odsłonić na forum(10 pucharów), nawet na karcie słońca mam umięścionego mężczyznę. Moje zadowolenie - Rycerz kijów - on jest zadowolony z fizyczności, jest lekki. Mogę się niecierpliwić, i możliwe że przy tej diecie trzeba będzie więcej wysiłku fizycznego niż przy tej "ckd"?
użyłam talii Llewelyn.

co sądzicie, bede wdzięczna za każdą sugestiesmile)
Obserwuj wątek
    • hanna1985 Re: jaką diete wybrac? 03.02.15, 16:54
      Jak tylko przeczytalam Twoj watek to moj szosty zmysl walil mi umysle RUCH, RUCH,RUCH. Za duzo siedzisz chyba ;D Wyznacz sobie codziennie godzinke na spacer szybszy. Ostatni rozklad nie jest zly, ale Rycerz bulaw to ogien, ktory moze nie dac urzymania wagi, troche zametu, wiec dieta mzoe miec skutki uboczne, ale niewielkie. Mozliwe zmiany nastroju. Ja jednak polecam wybor Ckd. choc tutaj tez beda wileki pokusy. Jets to WA wiec Tobie potrzebny jest ruch i lekka dieta, tak mi sie wydaje, ze niejestes wytrwala i ktory to juz raz bedziesz sie odchudzac? Jesli chcesz moge Ci podac diete na ktorej schudlam juz 4kilo. Oczywiscie spcery i basenik dwa razy w tygodniu stosuje. Cokolwiek, ale ruszaj sie, po co sie tak katowac? Napisz na hanna1985@gazeta.pl to Ci powime jak latwo i zdrowo mozna sie odchudzic smile Jeszcze pytanko dla kogo sie odchudzasz? Dla sibie czy dla kogos?
      • coill Re: jaką diete wybrac? 03.02.15, 17:35
        hanna1985 napisała:

> Jak tylko przeczytalam Twoj watek to moj szosty zmysl walil mi umysle RUCH, RUC
        > H,RUCH. Za duzo siedzisz chyba ;D Wyznacz sobie codziennie godzinke na spacer s
        > zybszy. Ostatni rozklad nie jest zly, ale Rycerz bulaw to ogien, ktory moze nie
        > dac urzymania wagi, troche zametu, wiec dieta mzoe miec skutki uboczne, ale ni
        > ewielkie. Mozliwe zmiany nastroju. Ja jednak polecam wybor Ckd. choc tutaj tez
        > beda wileki pokusy. Jets to WA wiec Tobie potrzebny jest ruch i lekka dieta, t
        > ak mi sie wydaje, ze niejestes wytrwala i ktory to juz raz bedziesz sie odchudz
        > ac? Jesli chcesz moge Ci podac diete na ktorej schudlam juz 4kilo. Oczywiscie s
        > pcery i basenik dwa razy w tygodniu stosuje. Cokolwiek, ale ruszaj sie, po co s
        > ie tak katowac? Napisz na hanna1985@gazeta.pl to Ci powime jak latwo i zdrowo m
        > ozna sie odchudzic smile Jeszcze pytanko dla kogo sie odchudzasz?
        Dla sibie czy dla kogos?

Dla siebie...dla moich ubrań bo wszystkie są za małe(nawet te które były za duże). zawsze jestem gruba,ale czuje sie seksi i ok,nie muszę być szczuplutka.Ale po slubie utyłam z 15kilo(nie wiem jak) i zadna dieta(z cwiczeniami) nie chce tego zbić! normalnie nie wiem co to jest, zawse jak jakas diete mialam to chudłam - mniej lub wiecej,ale zawsze coś. z cwiczeniami to juz sukces był, a od roku - nicsad stąd szukanie rady w kartachsmile

tzn najpierw próbowac z CKD, nie ze zbilansowaną? A nie lepsze to Słońce od tego papieża?(kojarzy mi się z grubym księdzemsad )

• hanna1985 Re: jaką diete wybrac? 03.02.15, 17:16
      Papiez powstrzymuje nergie Diabla (pokusy) moze Kochankowie oznaczaja, ze wcale nie musisz duzo schudnac, aby okazac sie sexy dla kogos?
    • misboaa Wrocilas!!!!!! :D 03.02.15, 20:55
      Wreszcie jestes stara wiedzmo!!!! big_grin Super!!!! big_grin

Wiesz ze kamera dodaje 5kg to moze przez to co? big_grin
      Bez kart przestrzegam przed dieta Dukana. Sieje ogromne spustoszenie w organizmie. Jak najdalej od niej!

Nie wiem nba czym polegaja te diety ale najlepiej z nich moim zdaniem wyglada Zbilansowana. Jesli bedziesz ja stosowac umiejetnie, zgodnie z jej zasadami to da najlepsze efektyu. Bedziesz bardzo zadowolona. Nabierzesz optymizmu i wigoru. To nie jest diueta ktora ogranicza cos w organizmie i nie wyniszcza go jak inne. Ladnie sie wytapia tluszczyk big_grin
      Potrzeba tylko duzo ruchu i spicenia sie. Duzo sie ruszaj, ale nie na silowni tyulko nba swiezym poiwietrzu. Zamiast auta uzywaj nog. Tu wazny jest ruch. Musisz pobudzic puls, kraznie krwi, troszke sie spicic ale nie zajechac. Ten ruch to w granicach rozsadku ma byc. Zaczynaj stopniowo, tak by miec z trego przyjemnosc a nie katorge jak w optymalnej - ta jest dla mnie nie do przejscia. Zaczela bys ja z wiara i szybko rzucila. Brak wiedzy lub skomplikowana. Nie dla ciebie.
      Zobacz w 3 masz wies! Latwo bedzie ci ja kontynolowac niezaleznie od tego gdzie bedziesz bo nie wymaga basenow (choc puchary to tez woda wiec napewno pomoze) ale nie ma tego ograniczenia ze jak wyjedziesz to na klika dni dieta pojdzie w kat, a kilogramy na brzuch big_grin
      Nalezy ograniczyc w niej to do czego teraz jestes przyzwyczajona. Domower obiadki maja byc ale to nie tradycyjny bigos tylko bigos z grzybkami zamiast boczku. Na to zwroc uwage. Ta dieta jest latwa, nie zmusza do radfykalnej zmiany przyzwyczajen tyulko modyfikacji. Masz ochote na golabki to prosze, ale znowy niech tam nie bedzie tyule tluszczu, mieso delikatne i duzo pomidorow. Musli, ziarna, kasze. Jdzenie nieprzetworzone, prosto ze wsi, ale przyrzadzasz na lzejszy sposob. Oleje roslinne, niesmazone! Slonce to przeciez swiezy slonecznik! Tloczone. Znowu powtarza sie motyw nieprzetworzony.
      Nie wiem tylko co zrobisz z ciastami bo pamietam kochana ze uwielbiasz pieczenie smile
      • misboaa Re: Wrocilas!!!!!! :D 03.02.15, 21:00
        Ty nie musisz biegac by schudnac tylko duzo spaceruj. Wychodz do parku, na piechote do galerii. Zabawa i podskoki smile
        Mozesz jeszcze sprobowac zapytac kart nie o konkretne diety tylko niech pokaza co tyu masz zrobic, jesc, jak zyc by schudnac na stale a nie na chwile.
      • coill Re: Wrocilas!!!!!! :D 03.02.15, 21:36
        Miss, pienie to wtlumaczylassmile Fakt,trzecia wygląda dobrze, ale nie wiem czemu tak bardzo nie mam na nią ochoty i ją odkladam na potem...moze dlatego ze nie wiem jeszcze do konca jak co policzyć..no i dość mięsożerna jestemcrying(
        A co powiedzialabys moze jeszcze o tej diecie nr 1? duzo gorzej to wypada? bo chyba zameirzam zacząc od tej - i jak ok 2 tygodnie bedzie zero efektu to chyba zmienie
        • misboaa Re: Wrocilas!!!!!! :D 04.02.15, 13:27
          Widac ze zaczniesz big_grin
          A potem zaczniesz inna big_grin Dla mnie to strata czasu bo tam nie ma zmian w twoim ciele. Zmiana jest tylko na inna.
          Nie wiem dlaczego wzbraniasz sie przed 3 bo nie znam tych diet, ale ta wyglada calkiem dobrze. Ona przyniesie dobre efekty, i jest zdrowa dla ciala - 2 by sie zaglodzila i wyniszczyla organizm- tylko zebys zebys nie zaczela za ostro ani nienastawiala na efekt w tydzien. Wez pod uwage negatywy RBul. bo to cie zniecheca, a zupelnie niepotrzebnie. Ona dziela bardziej indywiduwlnie i w zaleznosci od twoich genow taki przyniesie efekt. Nie zostaniesz po niej szczuplakiem na kosciach a bedziesz taka jak sworzyla cie natura. Zrzucisz nadmierny balast smile Tyle ile trzeba.
          Zrob rozklad jak proponowalam, niena konktertnas diete tylko konktetnie na ciebie. Cojesc? Jak jesc? Czego unikac? Jek sie zachowywac? Itp.
          Bierz kijki i zapierdzielaj w polebig_grin Bez wzgledu na pigode.Ubranie temalne i go!
          Wiosna rower.
          Ja mysle ze tymozesz jeszc wszystko tylko nie tlusto i nie przetworzone. Dla ciebie przeciez to nie problem bo lubisz pichcic smile
          Zaraz naipsze ci jeszcze o czyms na maila.
    • beata25_84 Re: jaką diete wybrac? 04.02.15, 00:02
      To jest ten rodzaj pytań, których nigdy kartą nie zadawałam (podobnie jak np.o stroje, kilor włosów itp.), bo zawsze bardziej się skupiałam na wydarzeniach, relacjach między ludzkich. Z tego powodu nie jestem jeszcze najlepsza w te klocki, ale moje pierwsze skojarzenia, które mi się nasunęły:

dieta Ckd - zadowolenie połowiczne.

Optymalna - nie będziesz z tego zadowolona, może Ci zaskodzić.

Zbilansowana - tak jak by była najzdrowsza dla Ciebie, najkorzystniejsza.
      • coill Re: jaką diete wybrac? 06.02.15, 13:26
        dzięki beatkosmile
        Narazie zaczęłam z pierwszą,ze względu na rycerza kijow - jego niecierpliwość itd, pomyslalam ze zaczne z dietą nr1 a potem przejdą do tej trzeciej która w sumie dobrze wyszła.
        Tą środkową odpuszczambig_grin
        • misboaa Re: jaką diete wybrac? 06.02.15, 13:55
          coill napisała:

> dzięki beatkosmile
          > Narazie zaczęłam z pierwszą,ze względu na rycerza kijow - jego niecierpliwość i
          > td, pomyslalam ze zaczne z dietą nr1 a potem przejdą do tej trzeciej która w su
          > mie dobrze wyszła.
          > Tą środkową odpuszczambig_grin

Czyli czekamy na przejscie big_grin Potem zaczna sie efekty big_grin
        • beata25_84 Re: jaką diete wybrac? 06.02.15, 19:34
          coill napisała:

> dzięki beatkosmile
          > Narazie zaczęłam z pierwszą,ze względu na rycerza kijow - jego niecierpliwość i
          > td, pomyslalam ze zaczne z dietą nr1 a potem przejdą do tej trzeciej która w su
          > mie dobrze wyszła.
          > Tą środkową odpuszczambig_grin

To dobrze, nawet nie myśl nad tą środkową. Nie znam się na dietach, ale karty od razu mnie odrzuciły, od razu poczułam szkodliwość. Trzymam kciuki za cierpliwość, samodyscypline i efekty! smile Powodzenia! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka