Dodaj do ulubionych

goraca prośba o karty na prace

05.03.15, 19:25
Obecnie jestem w dziale z którym nie wiadomo co bedzie za jakis czas .Trzy miesiace temu napisałam podanie o przeniesienie do innego działu ale obecna szefowa nie chce nie puscic mimo ze nadarza sie okazja. Prosze o rozklad czy to jest dobra decyzja, czy uda mi sie przeniesc .Co bedzie dla mnie najkorzystniejsze
Mam przepis na pyszne ciasto smile
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: goraca prośba o karty na prace 05.03.15, 22:48
      Sonko brakuje Ci wymaganej ilości postów do proszenia o wróżbę.
      Nie wiele Ci już brakuje, więc albo się jeszcze trochę poudzielaj i poczekaj cierpliwie na wróżbę (ja powinnam mieć chwilę w weekend), albo sama postaw karty i wrzuć interpretację.
    • misboaa przypominam o regulaminie 05.03.15, 23:55
      Inaczej się nie da smile
    • sonka66 Re: goraca prośba o karty na prace 06.03.15, 10:11
      no tak smile zapomniałam o regulaminie smile nie chce stawiac sama kart bo zbyt wiele we mnie jest emocjismile
      • carolina-8 Re: goraca prośba o karty na prace 06.03.15, 12:52
        Ja chciałabym zrobić wyjątek, bo Sonka postawiła mi karty nie proszona,kiedy byłam w niezłym dołku.
        Sonka, postaram się w weekend.
        • beata25_84 Re: goraca prośba o karty na prace 07.03.15, 17:22
          carolina-8 napisała:

> Ja chciałabym zrobić wyjątek, bo Sonka postawiła mi karty nie proszona,kiedy by
          > łam w niezłym dołku.
          > Sonka, postaram się w weekend.

Carolino działaj wobec tego smile To jest własnie przykład tego jak dobra energia bezinteresownie wraca do człowieka. big_grin
    • sonka66 Re: goraca prośba o karty na prace 06.03.15, 13:35
      Dziekuje kochane
      Postaram sie nadrobic zaległości w postach zeby nie naginac regulaminu smile A tak poza tematem to bardzo sie ciesze Carolina ze znalazłaś prace . Moze nie jest idealna ale od czegos trzeba zaczać smile
      • hanna1985 Re: goraca prośba o karty na prace 06.03.15, 14:32
        carolino dobry rozklad trzeba zastosowac lub sama go stworz na ta okolicznosc wink
    • sonka66 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 08:31
      Carolina jest to dla mnie bardzo ważne. moglabys dzis mi zrobic ten rozkład?
      • hanna1985 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 10:47
        sonka66 czyli chcialabys przeniesc sie, bo boisz sie o to stanowisko?
        • hanna1985 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 11:02
          Wyciagnelam karty, dolaczcie sie do interpretacji prosze wink

*.Co sie wydarzy na obecnym stanowisku do konca roku?-uklad podkowa.

1.Obecna sytuacja RYCERZ BULAW.
          2.Co przed Toba w krotkim czasie? AS MIECZY.
          3.Sedno problemu 7PUCHAROW.
          4.Jakie beda wydarzenia? KROLOWA DENAROW.
          5.Wynik KROL PUCHAROW.

*Co mowi o sobie dzial, do ktorego zlozylas podanie o przeniesienie?
          1.Jak ty to widzisz? 5MIECZY.
          2.Co to stanowisko mowi o sobie? 4MIECZY.
          3.Jak wplywaloby na Ciebie? ODWROCONY MAG!!!

• hanna1985 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 11:05
            sonka66 sprobuj odcyztac karty, zwlaszcza Rycerz bulaw i 5mieczy, bo one mowi o Tobie doslownie, cokolwiek przyjdzie Ci do glowy pisz smile
            • carolina-8 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 12:18
              Myślałam, że siądę do rozkładu po południu, ale zrobiłam specjalnie układ.
              W związku z tym,że średnio mi wychodzi rozpracowanie większych rozkładów, proszę o wsparcie smile
              Ja wiem jedno, Sonka powinnaś chyba zrewidować swoje poglądy co do pracy w obecnym dziale, bo nowy dział, to nie prezentuje się jako najlepsze rozwiązanie.

1. Co nie przynosi Sonce zadowolenia w obecnym dziale , blokady w rozwoju w pracy. Paź Denarów, 4 denary, 6 denarów .
              Denary wyraźnie wskazują, że problem w Twoim postrzeganiu pracy w obecnym dziale tkwi w sferze finansowej, możliwości rozwoju. Może miałaś nadzieję na większe dochody, że coś się zmieni -ale 4 denary mogą oznaczać , że dla firmy/szefa liczy się tylko firma, wyniki - pracownicy są niedoceniani.
              2. Relacje ze współpracownikami bądź szefem-As mieczy, 6 Buław, 8 Mieczy
              As mieczy sugeruje ostrą wymianę zdań, ale też negocjacje-być może z Twoją przełożoną.
              6 buław -widzę jako pracę zespołową. 8 mieczy może oznaczać, że jesteś podporządkowana przełożonej, stłamszona, raczej siedzisz cicho w grupie? masz tendencję do zamykania się w sobie?
              3 . Czy decyzja o zmianie działu pracy jest słuszna – 3 denary, 10 kielichów, Król Denarów - wydaje mi się, że te pozytywne karty-to Twoje nadzieje właśnie dot. nowego działu. Masz wizję, że spotkałaby Cię tam satysfakcja, szczęście..
              4. Przeszkody na drodze do przeniesienia do nowego działu-Moc, 5 Buław, 7 buław - wydaje mi się, że przełożona nie stanowi tutaj problemu w przeniesieniu Cię do nowego działu, co jakieś zagrywki wewnętrzne, o których nawet nie wiesz. Nie tylko Ty chcesz się przenieść, masz konkurencję.
              5. Jeśli Sonka zdecyduję się na zmianę, co ją czeka w nowej dziale pracy w ogólnym bilansie, w najbliższym półroczu- 3 miecze, As denarów, 5 kielichów - As jako początek, 3 miecze, 5 kielichów-rozczarowanie w nowym miejscu.. dość szybko byś została sprowadzona na ziemię..
              6 . Na czym trzeba będzie się szczególnie w nowym dziale pracy skoncentrować – Wieża, Paż Kielichów, 10 buław .
              Wieża- musiałabyś całkowicie od nowa rozpocząć swoją pracę, po kimś posprzątać? 10 buław-dużo ciężkiej pracy.
              7 . Otoczenie, relacje, środowisko w nowym dziale pracy-Wisielec, Pustelnik, As Buław- no cóż, nie miałabyś tam za bardzo na kogo liczyć, zostałabyś sama
              • sonka66 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 14:53
                Dziękuję Carolina ale nie ciekawie to wyglada sad
              • beata25_84 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 20:30
                carolina-8 napisała:

> Myślałam, że siądę do rozkładu po południu, ale zrobiłam specjalnie układ.
                > W związku z tym,że średnio mi wychodzi rozpracowanie większych rozkładów, prosz
                > ę o wsparcie smile
                > Ja wiem jedno, Sonka powinnaś chyba zrewidować swoje poglądy co do pracy w obec
                > nym dziale, bo nowy dział, to nie prezentuje się jako najlepsze rozwiązanie.
                >
                > 1. Co nie przynosi Sonce zadowolenia w obecnym dziale , blokady w rozwoju w
                > pracy. Paź Denarów, 4 denary, 6 denarów .

> Denary wyraźnie wskazują, że problem w Twoim postrzeganiu pracy w obecnym dzial
                > e tkwi w sferze finansowej, możliwości rozwoju. Może miałaś nadzieję na większe
                > dochody, że coś się zmieni -ale 4 denary mogą oznaczać , że dla firmy/szefa li
                > czy się tylko firma, wyniki - pracownicy są niedoceniani.
                > 2. Relacje ze współpracownikami bądź szefem-As mieczy, 6 Buław, 8 Mieczy
                > As mieczy sugeruje ostrą wymianę zdań, ale też negocjacje-być może z Twoją prze
                > łożoną.
                > 6 buław -widzę jako pracę zespołową. 8 mieczy może oznaczać, że jesteś podporzą
                > dkowana przełożonej, stłamszona, raczej siedzisz cicho w grupie? masz tendencję
                > do zamykania się w sobie?
                > 3 . Czy decyzja o zmianie działu pracy jest słuszna – 3 denary, 10 kie
                > lichów, Król Denarów
                - wydaje mi się, że te pozytywne karty-to Twoje nadzie
                > je właśnie dot. nowego działu. Masz wizję, że spotkałaby Cię tam satysfakcja, s
                > zczęście..
                > 4. Przeszkody na drodze do przeniesienia do nowego działu-Moc, 5 Buław, 7 bu
                > ław
                - wydaje mi się, że przełożona nie stanowi tutaj problemu w przeniesien
                > iu Cię do nowego działu, co jakieś zagrywki wewnętrzne, o których nawet nie wie
                > sz. Nie tylko Ty chcesz się przenieść, masz konkurencję.
                > 5. Jeśli Sonka zdecyduję się na zmianę, co ją czeka w nowej dziale pracy w o
                > gólnym bilansie, w najbliższym półroczu- 3 miecze, As denarów, 5 kielichów

> - As jako początek, 3 miecze, 5 kielichów-rozczarowanie w nowym miejscu.. dość
                > szybko byś została sprowadzona na ziemię..
                > 6 . Na czym trzeba będzie się szczególnie w nowym dziale pracy skoncentrowa
                > ć – Wieża, Paż Kielichów, 10 buław
                .
                > Wieża- musiałabyś całkowicie od nowa rozpocząć swoją pracę, po kimś posprzątać?
                > 10 buław-dużo ciężkiej pracy.
                > 7 . Otoczenie, relacje, środowisko w nowym dziale pracy-Wisielec, Pustelnik,
                > As Buław
                - no cóż, nie miałabyś tam za bardzo na kogo liczyć, zostałabyś s
                > ama
                =========================
                1. Co nie przynosi Sonce zadowolenia w obecnym dziale , blokady w rozwoju w pracy. Paź Denarów, 4 denary, 6 denarów
                Jakiś ogólny wyzysk pracowników,skąpstwo i uważanie,że ta jałomużna którą nazywa się pensją, to wielka wspaniałomyśłność wobec pracowników.
                Możliwe też że chodzi o Twoje rozgoryczenie związane z likwidacją działu, jeśli jest to np. robione w ramach oszczędności przez chciwość pracodawcy (bo w innym miejscu będzie taniej, bo pracę działu można rozdzielić na inne działy, więc po co płacić trzem osobom, jak dwie mogą poprostu zrobić więcej, nie ważne,że nadludzkim wysiłkiem).

2. Relacje ze współpracownikami bądź szefem-As mieczy, 6 Buław, 8 Mieczy
                Jakiś problem udało się rozwiązać, odniosłaś sukces, ale mimo to nadal jesteś wycofana i czujesz się bezbronna, uważasz,że za wiele nie możesz.

3 . Czy decyzja o zmianie działu pracy jest słuszna – 3 denary, 10 kielichów, Król Denarów
                Decyzja jest jak najbardziej słuszna (wyjścia dużego i tak nie masz, skoro Twój dział ma być likwidowany), ale potrzeba współpracy, bo sama nie dasz rady tam przejść, ktoś musi Ci w tym pomóc. Pisałaś,że kierowniczka jest przeciwna, a może w takim razie jakiś mężczyzna pasujący do Króla Denarów będzie Ci pomagał, wszak 10 Kielichów, to szczęście, więc wszystko się uda.

4. Przeszkody na drodze do przeniesienia do nowego działu-Moc, 5 Buław, 7 buław
                Jakieś potyczki, konkurencja i Twój spadek siły, zmęczenie sytuacją będą Ci przeszkadzać, ale wygląda na to,że jesteś w stanie pokonać to wszystko.

5. Jeśli Sonka zdecyduję się na zmianę, co ją czeka w nowej dziale pracy w ogólnym bilansie, w najbliższym półroczu- 3 miecze, As denarów, 5 kielichów
                Początkowe zmartwienia i problemy,późniejsze sukcesy i pieniądze, ale okupione brakiem spełnienia i osamotnieniem.

6 . Na czym trzeba będzie się szczególnie w nowym dziale pracy skoncentrować – Wieża, Paż Kielichów, 10 buław
                Być może będziesz musiała uczyć się wszystkiego od nowa i to nie będzie dla Ciebie przyjemne, a Twoja wiedza będzie poddana próbie (Wieża jako wstrząs, a Paź Kielichów to czesto zdane egzaminy). 10 buław to nadmiar pracy, która będzie Cię przygniatać, przytłaczać.

7 . Otoczenie, relacje, środowisko w nowym dziale pracy-Wisielec, Pustelnik, As Buław
                Zastój, osamotnienie (Wisielec Pustelnik), ale na szczęście też Twoja wewnętrzna energia do działania (As Buław). Tak jak Carolina napisała, raczej nie masz co liczyć na wsparcie otoczenia.
                Ja to jeszcze dokładniej zobaczyłam w kartach pociągniętych przez Hanie.

Oba rozkłady (Hani i Caroliny) się potwierdzają, więc tym bardziej dają do myślenia i stanowią doskonałe uzupełnienie. Uda Ci się przejść do innego działu, ale będzie Ci tam ciężko, nie uda Ci się nawiązać dobrych relacji ze współpracownikami, nie będziesz miała wsparcia i pomocy w nowym miejscu.
          • beata25_84 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 13:29
            Jeszcze nie wczytywałam się w interpretację Caroliny, pobieźnie tylko przejrzałam wylosowane karty i zajrzałam również do układu Hani. Też uważam,że powinnaś Sonko jeszcze raz przemyśleć decyzję o przejściu do nowego działu, bo mam wrażenie,że trafisz z deszczu pod rynne. Co znaczące oba układy się potwierdzają, co dla mnie zawsze jest wzmocnieniem trafności kart. To tak na szybko, pierwsze odczucia po zobaczeniu kart. Za chwilę siądę jeszcze do właściwej interpretacji.
          • sonka66 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 14:41
            Hania ja bardzo lubie prace jaka wykonuje i w niej sie realizuje a dział w ktorym pracuje ma byc wyniesiony na zewnatrz a nastepnie zlikwidowany. Chce zostac w tej firmie mniej wiecej znam prace w innych działach I jako jedyna napisałam podanie o przeniesienie. Obecna przelozona nie chce wyrazic zgody ze wzgledu na prace jaka wykonywałam Nikt nie ma ochoty przejac mojej działki
            W taki m razie rycerz buław to nie stojaca biernie tylko działajaca natomiast 5 mieczy ...nie za dobra karta Nie sprecywałam dzialu do którego chciałabym sie przeniesc choc myslalam o zupełnie innym niz mi zaproponowano .Nie byłaby to pełnia szczescia z wielu powodów ale miałabym prace.
          • beata25_84 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 19:09
            hanna1985 napisała:

> Wyciagnelam karty, dolaczcie sie do interpretacji prosze wink
            >
            > *.Co sie wydarzy na obecnym stanowisku do konca roku?-uklad podkowa.
            >
            > 1.Obecna sytuacja RYCERZ BULAW.
            > 2.Co przed Toba w krotkim czasie? AS MIECZY.
            > 3.Sedno problemu 7PUCHAROW.
            > 4.Jakie beda wydarzenia? KROLOWA DENAROW.
            > 5.Wynik KROL PUCHAROW.
            >
            >
            > *Co mowi o sobie dzial, do ktorego zlozylas podanie o przeniesienie?
            > 1.Jak ty to widzisz? 5MIECZY.
            > 2.Co to stanowisko mowi o sobie? 4MIECZY.
            > 3.Jak wplywaloby na Ciebie? ODWROCONY MAG!!!
            >

==============================================

*.Co sie wydarzy na obecnym stanowisku do konca roku?-uklad podkowa.

1.Obecna sytuacja RYCERZ BULAW.
            Sonko obecnie jesteś gotowa do działania, do walki o wzmocnienie swojej pozycji. Nie będziesz nikomu szkodzić, ale też nie zamierzasz się poddać, wiesz że musisz działać i walczyć o swoje.

2.Co przed Toba w krotkim czasie? AS MIECZY.
            Rozwiązanie problemu (to,że likwidują dział bez wątpienia jest kłopotliwą sytuacją), podjęcie wyzwania i zrozumienie wszystkiego - taki impuls na "zasadzie Eureka" (wiesz,że trzeba coś zrobić, bo inaczej zostaniesz z ręka w nocniku, bez pracy).

3.Sedno problemu 7PUCHAROW.
            Myślisz obecnie trochę życzeniowo, jesteś podatna na pokusy. Powinnaś zapomnieć na chwilę o swoich marzeniach i ambicjach i zobaczyć na ile Twoje plany są realne.
            Dla mnie to poza tym innym działem powinnaś pomyśleć o wyjściu B, im więcej dróg ewakuacji, tym mniej bolesny upadek.

4.Jakie beda wydarzenia? KROLOWA DENAROW
            To albo Twoja karta, albo kobiety na stanowisku, która będzie decydować o Twoim porzejściu do innego działu. U mnie to zazwyczaj kobiety z ciemnymi włosami (ciemny brąz, czarne). Ogólnie karta pozytywna, więc albo dostaniesz pomoc, albo sama podołasz.

5.Wynik KROL PUCHAROW.
            Wychodzi na to,że Twoim nowym przełożonym będzie mężczyzna - chojny, dobrotliwy. Inne skojarzenie które pojawiło mi się w głowie to,że rozmowy o Twoim przejściu będą bezpośrednio prowadzone właśnie między Królową denarów, a Królem Pucharów.

Wygląda mi na to,że w razie czego dostaniesz tą pracę w innym dziale, ale biorąc pod uwagę kolejne pytanie i wyciagnięte karty, to w cale tak różowo tam nie będzie. Tak jak pisałam wcześniej - zmuszona sytuacją z deszczu pod rynne trafisz. Warto jednak spróbować i w między czasie najwyżej czegoś innego szukać, zawsze to więcej czasu dla Ciebie.

*Co mowi o sobie dzial, do ktorego zlozylas podanie o przeniesienie?

1.Jak ty to widzisz? 5MIECZY
            Czujesz,że sytuacja jest niezdrowa, wiesz,że możesz wygrać ( w sensie dostać się do tego działu), ale tak naprawdę to będzie takie gorzkie zwycięstwo. Możliwe,że przy okazji z kimś się pokłócisz, zerwiesz relacje.

2.Co to stanowisko mowi o sobie? 4MIECZY
            Będziesz intensywnie rozmyślać,izolować od wszystkich,zamykać w sobie albo inni bedą patrzeć na Ciebie wilkiem, oddetną się od Ciebie.

3.Jak wplywaloby na Ciebie? ODWROCONY MAG
            Na tym nowym stanowisku, aby się utrzymać możliwe,że będziesz zmuszona postępować nieuczciwie, posunąć się do manipulacji, oszustwa. Będziesz również czuła brak sił i możliwości, miała problemy z komunikacją.

Jakoś strasznie mało fajne te nowe stanowisko wyszło.sad
            Tak jak by nie udało się zachować dobrych relacji z ludźmi, a żeby się tam utrzymać musiałabyś iść po trupach do celu. Nie wiem czy to by była tylko zawiść, że akurat Ty się tam dostałaś, czy poprostu chodziłoby o rodzaj pracy (np.kontroler, który ciągle musi donosić na ludzi, kierownik, który ma wycisnąć z innych jak z cytryny, windykator nie mający sumienia itp.).
            • sonka66 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 19:56
              Dziękuje Wam za pomoc .Prawde mówiąc widziałam ta prace w superlatywach a tu trzeba pomyslec nad innym wyjsciem . Ale dobrze wczesniej wiedziec smile)
              Na jakie maile mam przesłac zapłatę smile)
              • hanna1985 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 20:11
                W rozkaldzie nie widze przeniesienia, ani utraty pracy, Krolwa denarow to dobra karta, to ty siedzaca z pieniazkiem w reku. Nie ma tutaj zadnej karty utraty czy zmiany pracy. As mieczy to mysl, nie dzialanie, byc moze mysl o innej pracy, o wyjsciu z sytuacji. Krol pucharo mowi, ze bedzie dobrze, ale nastapie inne okolicznosci, np. poszukasz innje, badz bedziesz pracowac na tym stanowisku. Nic Ci nie grozi narazie, bo kladlam do konca roku karty. Tak jak pisza dziewczyny o drugim dziale, to widac w Magu w negacji, ze moglabys utracic to stanowisko, a 4 mieczy mowi o tym, ze malo mamy do powiedzenia i trzeba przystosowac sie do warunkow, zasad i regul. Lepiej siedziec tutaj smile
                • carolina-8 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 20:55
                  Ja też się dołączę ze swoim spostrzeżeniem, że kładąc karty nie wyczułam zagrożenia dla Ciebie co do utraty pracy, czy jakiejkolwiek straty. Poczułam natomiast, że masz złe podejście, albo mylne co do obecnej pracy, w obecnym dziale. Tutaj bym zadziałała- starała się zmienić swojej nastawienie. Wizualizować sukces w obecnym dziale, albo niespodziewaną nagrodę, premię.
                  To naprawdę działa !
                  Ja nie piekę ciast, tradycyjnie poproszę zdjęcie kotka, może być na forum smile
                  • beata25_84 Re: goraca prośba o karty na prace 08.03.15, 21:02
                    carolina-8 napisała:

> Ja też się dołączę ze swoim spostrzeżeniem, że kładąc karty nie wyczułam zagroż
                    > enia dla Ciebie co do utraty pracy, czy jakiejkolwiek straty. Poczułam natomias
                    > t, że masz złe podejście, albo mylne co do obecnej pracy, w obecnym dziale. Tut
                    > aj bym zadziałała- starała się zmienić swojej nastawienie. Wizualizować sukces
                    > w obecnym dziale, albo niespodziewaną nagrodę, premię.
                    > To naprawdę działa !
                    > Ja nie piekę ciast, tradycyjnie poproszę zdjęcie kotka, może być na forum smile

Też nie poczułam, aby Sonka miała zostać bez zatrudnienia. Z racji tego,że obecny dział jest likwidowany, to raczej w nim nie zostanie, ale przejść do drugiego będzie miała możliwość. Inna sprawa,że tam zbyt miło nie będzie i może chodzi o to,że Sonka za bardzo ten drugi dział idealizuje. Natomiast brała bym co dadzą, a najwyżej później spokojnie szukała czegoś innego. Posiadanie pracy, to posiadanie czasu. Nie ma nic gorszego niż brak pieniędzy, który niesamowicie goni i stresuje.
                    • sonka66 Re: goraca prośba o karty na prace 09.03.15, 18:34
                      Carolina nie moge wkleic kotka ani na forum ani na wiadomoscsad Daj mi instrukcje jak to zrobic
                      • carolina-8 Re: goraca prośba o karty na prace 09.03.15, 21:09
                        A bo to trzeba mieć konto np. na Fotosik aby potem wkleić na forum, żaden problem, prześlij na pocztę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka