beata25_84
18.03.15, 23:12
1. Jakim jest człowiekiem - Mag - prosty:
Człowiek o dużych możliwościach i sile. Jest w stanie osiągnąć wszystko co sobie zaplanuje.
2. Jego świadome działania w pracy - Diabeł - prosty:
Coś kombinuje, czaruje, udaje, do pracy podchodzi bardzo materialistycznie, nie jest w cale taki szczery na jakiego pozuje.
3. Jego podświadome działania w pracy- Głupiec - odwrócony:
Bywa nie celowo lekkomyślny.
4. Co ceni/lubi - Kochankowie - odwróceni:
Lubi jak jego relacje z ludźmi w pracy są powierzchowne, nie wymagają głębszego angażowania się.
5. Czego nie lubi/ co go drażni - 6 Mieczy - odwrócone:
Drażni go brak postepu, rozwoju, gdy stare nawyki, sytuacje z przeszłości blokują nowe.
Drażni go brak elastyczności na zmiany.
6. Jakie ma nastawienie do mnie - Cesarzowa - odwrócona:
Nie ma zbyt dobrego nastawienia do mnie, uważa że słabo radzę sobie w pracy (ostatnio szału nie ma).
7. Jak najlepiej z nim postępować - Śmierć - odwrócona:
W postępowaniu należy zachować ostrożność.
8. Co myśli o zmianach, które ostatnio zachodzą w firmię - 2 buław - prosta:
Wymagają dużo czasu i wysiłku, ale mogą się udać, a wtedy przyniosą sukces.
Dobrane:
9. Jakich błędów przy postepowaniu z nim unikać- 3 monety - odwrócone:
Nie okazywać znudzenia, zmęczenia pracą, unikać konfliktów i braku współpracy.
Cóż zawsze wiedziałam,że bywa niesprawiedliwy, faworyzując osoby, które pszynoszą mu większe zyski, czyli że jest mocno zachłanny na kasę, ale to akurat w pracy nie dziwi, bo każdy po kasę przychodzi, a nie dla rozrywki. Uważałam jednak, że poza tym jest w porządku. Trzeba jednak na niego uważać. Cieszę się,że postawiłam sobie karty, bo jak się kogoś polubi, z kims się fajnie gada, to można zacząć traktowac go za bardzo po kumpelsku, a to bywa zgubne, bo człowiek robi się zbyt szczery, przestaje się pilnować, kontrolować,łatwiej coś niepotrzebnie palnąć pod wpływem emocji. Przełożony, to jednak przełożony i trzeba też grać i czarować, bo w pracy nie ma miejsca na całkowitą szczerość. Myślę,że nawet celowo mógł nawiązywać rozmowy z ludźmi, żeby zyskać ich jakie takie zaufanie, bo wtedy łatwiej się nimi kieruje i można się więcej o ich podejściu do pracy dowiedzieć. Prace jednak dość mocno odziela od życia prywatego, nie szuka tu prawdziwych znajomości. (Zresztą mam podobnie, więc go rozumiem w tej kwestii). Zdobycie zaufania, to częsta metoda w zarządzaniu, a on jest cwany i mega inteligentny. Mag i Diabeł to niebezpieczne postepowanie, zwłaszcza w zestawieniu jaki jest i co swiadomie robi...
A co Wy o tym myślicie?