Dodaj do ulubionych

Przełożony

18.03.15, 23:12
1. Jakim jest człowiekiem - Mag - prosty:
Człowiek o dużych możliwościach i sile. Jest w stanie osiągnąć wszystko co sobie zaplanuje.

2. Jego świadome działania w pracy - Diabeł - prosty:
Coś kombinuje, czaruje, udaje, do pracy podchodzi bardzo materialistycznie, nie jest w cale taki szczery na jakiego pozuje.

3. Jego podświadome działania w pracy- Głupiec - odwrócony:
Bywa nie celowo lekkomyślny.

4. Co ceni/lubi - Kochankowie - odwróceni:
Lubi jak jego relacje z ludźmi w pracy są powierzchowne, nie wymagają głębszego angażowania się.

5. Czego nie lubi/ co go drażni - 6 Mieczy - odwrócone:

Drażni go brak postepu, rozwoju, gdy stare nawyki, sytuacje z przeszłości blokują nowe.
Drażni go brak elastyczności na zmiany.

6. Jakie ma nastawienie do mnie - Cesarzowa - odwrócona:

Nie ma zbyt dobrego nastawienia do mnie, uważa że słabo radzę sobie w pracy (ostatnio szału nie ma).

7. Jak najlepiej z nim postępować - Śmierć - odwrócona:

W postępowaniu należy zachować ostrożność.

8. Co myśli o zmianach, które ostatnio zachodzą w firmię - 2 buław - prosta:
Wymagają dużo czasu i wysiłku, ale mogą się udać, a wtedy przyniosą sukces.

Dobrane:
9. Jakich błędów przy postepowaniu z nim unikać- 3 monety - odwrócone:
Nie okazywać znudzenia, zmęczenia pracą, unikać konfliktów i braku współpracy.

Cóż zawsze wiedziałam,że bywa niesprawiedliwy, faworyzując osoby, które pszynoszą mu większe zyski, czyli że jest mocno zachłanny na kasę, ale to akurat w pracy nie dziwi, bo każdy po kasę przychodzi, a nie dla rozrywki. Uważałam jednak, że poza tym jest w porządku. Trzeba jednak na niego uważać. Cieszę się,że postawiłam sobie karty, bo jak się kogoś polubi, z kims się fajnie gada, to można zacząć traktowac go za bardzo po kumpelsku, a to bywa zgubne, bo człowiek robi się zbyt szczery, przestaje się pilnować, kontrolować,łatwiej coś niepotrzebnie palnąć pod wpływem emocji. Przełożony, to jednak przełożony i trzeba też grać i czarować, bo w pracy nie ma miejsca na całkowitą szczerość. Myślę,że nawet celowo mógł nawiązywać rozmowy z ludźmi, żeby zyskać ich jakie takie zaufanie, bo wtedy łatwiej się nimi kieruje i można się więcej o ich podejściu do pracy dowiedzieć. Prace jednak dość mocno odziela od życia prywatego, nie szuka tu prawdziwych znajomości. (Zresztą mam podobnie, więc go rozumiem w tej kwestii). Zdobycie zaufania, to częsta metoda w zarządzaniu, a on jest cwany i mega inteligentny. Mag i Diabeł to niebezpieczne postepowanie, zwłaszcza w zestawieniu jaki jest i co swiadomie robi...
A co Wy o tym myślicie?

Obserwuj wątek
    • hanna1985 Re: Przełożony 19.03.15, 23:32
      Ciekawy, ladny rozklad! Jutro postaram sie zajrzec. Ciesze sie, ze jestes na szkolce i nowe osoby sie pojawily wink Trzeba by zorganizowac kiedys dni szkolki np. w Zakopanem ;D
      • beata25_84 Re: Przełożony 20.03.15, 19:34
        hanna1985 napisała:

> Ciekawy, ladny rozklad! Jutro postaram sie zajrzec. Ciesze sie, ze jestes na sz
        > kolce i nowe osoby sie pojawily wink Trzeba by zorganizowac kiedys dni szkolki np
        > . w Zakopanem ;D

Będę czekać Haniu. smile Też się cieszę,że osób przybywa na szkółcę. smile
        Może na początek takie tarotowe warsztaty, jak chyba na watku "O Tarocie" były. Ostatnio się w nie trochę wczytywałam, zagadka na to jak wyszedł krupnik synowi bardzo mi poprawiła humor - zwłaszcza gdy przeczytałam,że źle przepis odszyfrował i na bogato 3 szklanki kaszy wrzucił. big_grin Przecież tylko facet tak potrafi. wink
        • hanna1985 Re: Przełożony 20.03.15, 20:15
          Ha ha wygralam chyba wtedy ten watek smile Dziwne, ale przypomnialo mi sie to dzis, jak rozmyslalam nad 7pucharow ;D
          • beata25_84 Re: Przełożony 20.03.15, 20:34
            hanna1985 napisała:

> Ha ha wygralam chyba wtedy ten watek smile Dziwne, ale przypomnialo mi sie to dzis
            > , jak rozmyslalam nad 7pucharow ;D

Dawno się już tak nie uśmiałam siedząc na forum. Dostałam takiej głupawki,że przez chwilę nie byłam w stanie wytłumaczyć mojemu facetowi z czego tak się śmieje,ze śmiechu aż łzy do oczu mi napłyneły. Jak już wytłumaczyłam, to partner też się uśmiał i nieskromnie stwierdził,że on jednak chyba w takim razie tak najgorzej nie gotuje. wink
    • blue_kwiatuszek Re: Przełożony 22.03.15, 23:24

> 1. Jakim jest człowiekiem - Mag - prosty:
      > Człowiek o dużych możliwościach i sile. Jest w stanie osiągnąć wszystko co sobi
      > e zaplanuje.
      >

Czaruś , ma w sobie to ''coś '' czego kobiety szukają w mężczyznach co mają kochankowie ten czar .
      Pan musi być atrakcyjny lub mieć dobry bajer smile

> 2. Jego świadome działania w pracy - Diabeł - prosty:
      > Coś kombinuje, czaruje, udaje, do pracy podchodzi bardzo materialistycznie, nie
      > jest w cale taki szczery na jakiego pozuje.
      >

Jak coś robi to zawsze po coś nigdy tak sobie od serca , on za jednym zamachem chce osiągnać cel lub cele dwa . Diabeł ogranicza innych i chce zawsze coś za coś .

> 3. Jego podświadome działania w pracy- Głupiec - odwrócony:
      > Bywa nie celowo lekkomyślny.
      >
      > 4. Co ceni/lubi - Kochankowie - odwróceni:
      > Lubi jak jego relacje z ludźmi w pracy są powierzchowne, nie wymagają głębszego
      > angażowania się.
      >
      On w pracy nie szuka miłości , erotyczny seks może i by był oki ale bez zaangażowania .

> 5. Czego nie lubi/ co go drażni - 6 Mieczy - odwrócone:

> Drażni go brak postepu, rozwoju, gdy stare nawyki, sytuacje z przeszłości bloku
      > ją nowe.
      > Drażni go brak elastyczności na zmiany.
      zgadzam sie

>
      > 6. Jakie ma nastawienie do mnie - Cesarzowa - odwrócona:

> Nie ma zbyt dobrego nastawienia do mnie, uważa że słabo radzę sobie w pracy (os
      > tatnio szału nie ma).
      >

Ten potencjał jaki w sobie masz nie potrafisz wykorzystać w pełni , a masz dużo do zaoferowania tylko gdzieś to jest w tobie w ukryciu .
      Zacznij się więcej udzielać przy przełożonym pokaz wspaniałość Cesarzowej smile kobieta ma więcej do zaoferowania światu niż mężczyzna , ale jak to mówi mój kolega kobieta poprzez bluzkę z dekoltem może wynegocjować korzystniejszą ofertę niż mężczyzna z większym doświadczeniem bo wszystkei pary oczy są skupione gdzie indziej smile i ma władzę nad tymi głowami smile Oczywiście wykorzystaj to stosowny sposób np pochwal sie talentem wykorzystaj to podkreśl swój sukces w pracy .
      >

> 7. Jak najlepiej z nim postępować - Śmierć - odwrócona:

> W postępowaniu należy zachować ostrożność.
      >
      > 8. Co myśli o zmianach, które ostatnio zachodzą w firmię - 2 buław - prosta:
      >

> Wymagają dużo czasu i wysiłku, ale mogą się udać, a wtedy przyniosą sukces.
      >
      Wydają się korzystne jeśli ludzie się zgadają i zaczną współpracować tych doceni jako pierwszych więc walcz o swoje , pokaz zaangażowanie w pracę w wspólne dzieło , lataj do przełożonego z każdym pomysłem nich cię zauważy doceni talent .

> Dobrane:
      > 9. Jakich błędów przy postepowaniu z nim unikać- 3 monety - odwrócone:
      > Nie okazywać znudzenia, zmęczenia pracą, unikać konfliktów i braku współpracy.
      > zgadzam sie w pełni
      • beata25_84 Re: Przełożony 22.03.15, 23:40
        Dziękuję Kwiatuszku za interpretację smile
        To prawda,że ma dobry bajer, powiedziałabym nawet że jakiś rodzaj charyzmy.
        Myślałam, że jest bardziej ludzki, ale ten diabeł pokazuje wyrachowanie, nastawienie na zyski, tak jak piszesz nic z szczerych intencji, dobrego serca.
        Seksu to on na pewno nie szuka w pracy, ma swoją kobietę, która niedaleko pracuje i w którą jest zapatrzony jak w obrazek. Myślę że to jednak chodzi o to, że poprostu relacje tworzone z ludźmi z pracy są powierzchowne, oparte na tym bajerze, co wcześniej napisałaś.
        Co do Cesarzowej - to jest firma sprzedażowa i kiedys mi ta sprzedaż szła rewelacyjnie, a ostatnio jest padaka. Wyczytałam gdzieś,że Cesarzowa w pozycji odwróconej, to brak postępów w pracy.
        • blue_kwiatuszek Re: Przełożony 23.03.15, 00:09
          Beatka to odwróc kartę i wrzuć na bieg 5 smile dasz radę !!!!! smile
          • beata25_84 Re: Przełożony 23.03.15, 08:27
            blue_kwiatuszek napisała:

> Beatka to odwróc kartę i wrzuć na bieg 5 smile dasz radę !!!!! smile

Kwiatuszku nie zawsze i nie wszystko od nas zależy, to nie jest tak,że dobry handolowiec to nawet lód Eskimosowi sprzeda... Mam ogólnie wrażenie,że niezależnie od branży rynek jest poprostu przesycony i coraz trudniej jest co kolwiek sprzedać, bo po pierwsze wszystko już mamy, a po drugie konkurencja takie same zapasy w g... robi i akrobacje,zeby coś obchnąć. uncertain
            Oczywiscie w pracy nie nażekam i staram się udawać,że wszystko jest OK, robić swoje jak najlepiej mogę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka