11.05.15, 23:20
Kolejna ciekawostka odnośnie wyciągniętej karty.
Przez 2 dni weekendu słyszałam gulgotanie gołębia z otworu wentylacyjnego w kuchni. Tak jakby u sąsiadki z góry, albo wyżej. Kiedy wchodziłam do kuchni uaktywniał się i wołał pomoc.
Trochę niepewnie zadzwoniłam do spółdzielni bojąc się reakcji/wyśmiania. Ale tak mi było szkoda gołębia..mieszkam na parterze w wysokim budynku-ten gołąb sam by nie wyszedł.
O dziwo, nie wyśmiano mnie w spółdzielni-poważnie przyjęli zgłoszenie.
Nie było mnie przez cały dzień w domu, więc nie wiedziałam czy ktoś się tym zajął- a spółdzielnia już nie czynna. Wyciągnęłam jedną kartę tarota- czy gołębia uratowano? (zaznaczę że gulgotania nie słyszę).
Wylosowałam Asa Pucharów smile ten gołąb nad pucharem był dla mnie symbolem uwolnienia..co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: Gołąb 12.05.15, 00:03
      Myślę,że mu pomogli. Mam taką nadzieję. smile Dobra z Ciebie dusza. smile
      Najprawdopodobniej go uratowałaś, bo zdychał by tam w męczarniach z braku wody i jedzenia.
      Swoją drogą jaki silny instynkt przetrwania mają zwierzęta, jak za wszelką cenę szukają pomocy.
      Cieszę się,że w spółdzielni Cię nie wyśmiali. Swoją drogą jestem ciekawa, czy żal im było gołębia, czy stwierdzili,że lepiej teraz niż jak ktoś aferę zrobi,że śmierdzi z wentylacji lub poprostu uznali gołębia za zagrożenie - wentylacja musi być drożna.
    • beata25_84 Re: Gołąb 12.05.15, 00:08
      Podobno po tym jakie ktoś ma nastawienie do zwierząt, można stwierdzić jakim jest człowiekiem. Ten kto nie ma serca dla zwierząt, rzadko kiedy będzie miał te serce dla drugiego człowieka.
      • hanna1985 Re: Gołąb 14.05.15, 12:49
        To zupelnie jak ty wink Ten golab obrazuje Ciebie, jakby bez pomocy wink Pracujesz juz?
        Skojarzylo mi sie tez z wiadomosci,a ze moze masz jakas zablokowana skrzynke, badz list przyjdzie. Golab ten zwiastuje dobre wiadomosci i odwdziecyz sie za uratowanie mu zycia wink
        • carolina-8 Re: Gołąb 14.05.15, 16:41
          No i wykrakałaś z tymi dobrymi wiadomościami smile
          Jutro mam dwie rozmowy o pracę, więc zobaczymy, czy gołąb przyniesie szczęście tongue_out
          • hanna1985 Re: Gołąb 14.05.15, 16:45
            Zrob rune i idz z nia , nie kladz kart haha ;D za duzo ostatnio kladlas!
            • carolina-8 Re: Gołąb 14.05.15, 17:58
              Ok, dzięki za radę smile
          • beata25_84 Re: Gołąb 16.05.15, 01:43
            Daj znać Karolinko jak Ci poszło. Trzymam kciuki z całych sił! smile
            • hanna1985 Re: Gołąb 17.05.15, 09:43
              Ciekawa jestem jakie to stanowiska, jest o co walczyc? Jak to widzisz?
              • carolina-8 Re: Gołąb 17.05.15, 12:10
                Heh.. stanowiska związane z prawem i z tym co robiłam mniej więcej w mojej pierwotnej firmie, ale za dwa razy mniejsze zarobki. Oczywiście nie marudziłam, bo muszę obecnie złapać cokolwiek i jak najszybciej..
                Mam mieć odpowiedź do końca przyszłego tygodnia. Chyba dobrze mi poszło, ale usłyszałam,że mimo swoich kwalifikacji i doświadczenia nie mogą mi zaproponować większych zarobków, ponieważ mają dziesiątki chętnych na to stanowisko za mniejsze pieniądze..że im mnóstwo CV wpłynęło..
                Z drugiej strony mój kolega pracujący w banku, chce mi załatwić pracę dobrze płatną pracę, ale związaną ze sprzedażą produktów bankowych, czyli coś czym się nigdy nie zajmowałam, więc musiałabym się przebranżowić (i nie wiem czy mam do tego smykałkę) - ale to może się w czasie przeciągnąć.. może to Rycerz Pucharów na czerwiec?
                Wiecie, że mi często Pazie Pucharów wypadały na zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną ? więc może Rycerz Pucharów też będzie się wiązał z ofertą pracy?
                Ostatnio często się łapię na tym, że dużo bym dała aby cofnąć czas i nie składać wypowiedzenia w listopadzie 2014r... wiem,że nie można oglądać się za siebie, ale ostatnio mam wrażenie,że zrujnowałam tą decyzją swoją karierę zawodową, którą budowałam przez 15 lat..
                Mogę mieć tylko nadzieję,że czas pokaże, iż to wszystko było po coś..
                na szczęście dostałam pozytywną odpowiedź z mojego banku i mam wakacje kredytowe do sierpnia smile
                • carolina-8 Re: Gołąb 17.05.15, 12:11
                  A jeszcze dopiszę, że runę zrobiłam przed rozmową i miałam ją przy sobie smile ale była robiona przed Nowiem, więc nie wiem czy to da rezultat? karty tarota wyniosłam z mieszkania, chcę trochę energię wokół siebie zmienić.
                • misboaa Re: Gołąb 17.05.15, 19:49
                  Czesc Karolcia!
                  Przykro mi ze znowu musisz szukac pracy. Ryc Puch.choc nie raz dawal nadzieje to jednak nigdy mi nie pokazal pracy. Byc moze mial by inna twarz w ciagu kart lub pracy typowo tworczej przy kazdej innej pokazywal fiasko. Chocbym nie wiem jak chciala naciagac to zawsze byl taki sam efekt. Byc moze innym sprawdzal sie inaczej, ale ja tego niestety nie widzialam.
                  Ja caly czas bede sie trzymac wersji ze ty prace, dobra bedziesz miala po wakacjach, tak gdzies bylo w twoich kartach, alr oczywiscie moge sie mylic bo kart juz nie pamietam, tylko to co wtedy myslalam.
                  Pozdrawiam was serdecznie, choc Wasate pewnie teraz spia na poduszkach big_grin
    • beata25_84 Re: Gołąb 17.05.15, 22:39
      Karolinko często wraz z upływem czasu mamy tendencję do idealizowania sytuacji lub osoby. Zapominamy o tym co było złe, a rozpamiętujemy te dobre strony.
      Gdybyś była zadowolona z tej byłej już pracy, to przecież byś jej nie zostawiła. Fakt,że na rynku pracy jest teraz ciężko, ale nie zadręczaj się podjętą decyzją, bo to już i tak niczego nie zmieni. Nie trać na to energii, nie trać wiary w siebie i idź do przodu, mimo,że jest teraz pod górę. Nawet jeśli popełniłaś jakiś błąd zwalniając się z tamtej firmy, to nie obwiniaj się, każdy ma prawo do błedów. Ludzie znacznie większe popełniają. Poza tym nie wiesz na tą chwilę do czego Cię to zaprowadzi, a może za jakiś czas zobaczysz w końcu i te dobre strony takiej sytuacji.smile
      • carolina-8 Re: Gołąb 18.05.15, 14:08
        Dobrze powiedziane Beata, dzięki smile
        Będę na bieżąco informować o sytuacji smile

Misboaa, kochana jesteś, jak zawsze pamiętasz o moich Sierściuchach smile
        • hanna1985 Re: Gołąb 18.05.15, 15:43
          Beti dobrze pisze! Juz nie pamietasz jak sie tam czulas? Walcz i szukaj, spceruj i medytuj. Dobrym ludziom sie uklada, tylko trzeba wierzyc i myslec pozytywnie, a ludziom dawaj usmiech pomimo wszystko! Swiat sie odwdzieczy! Kazdy okres w zyciu jest po cos!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka