Dodaj do ulubionych

zagadka ;D

12.07.15, 23:01
Zaraz po urlopie (okolo 3 tyg) musze dokonac zakupu! Potrzebne mi to jest bardzo. Podpowiedz, nie jest to mala rzecz, ani tania!!! Do czego jest mi to potrzebne i co to jest? Jak wyglada?
Obserwuj wątek
    • varia89 Re: zagadka ;D 12.07.15, 23:48
      Pierwsze skojarzenie przed rozłożeniem kart: auto big_grin W czasie tasowania kart: dom. A w kartach ujrzałam:
      - co to jest? RYCERZ BUŁAW: ze środkiem transportu mi się skojarzyło; z ruchem; przemieszczaniem się. Z pewnością jest to, coś co będzie stanowiło dla Ciebie swego rodzaju oparcie, coś na czym można polegać i raczej nie zawiedzie.
      Do czego jest potrzebne? 9 BUŁAW: tu karta wskazuje na przemęczenie, więc zakup ma Ci dać sposobność do odpoczynku, wytchnienia, ale także dać poczucie bezpieczeństwa?
      Jak wygląda? KAPŁAN: Dość tradycyjnie, ale i dostojnie. Jeśli to faktycznie o dom chodzi, to trochę antyczny styl, marmur lub cegła.
      Z kart dość dużo wskazuje na to, że jest to dom. Rycerz mógłby wtedy też mówić o przeprowadzce.
    • 88ula Re: zagadka ;D 13.07.15, 00:53
      wyszedł mi pojazd mechaniczny: 1/ królowa mieczy + 8 buław - coś metalowego do szybkiego przemieszczania się, nad czym się ma kontrole i czym się dowodzi/kieruje/rządzi, 2/ sprawiedliwość + kolo - na to potrzebne papiery/dokumenty i to się porusza, 3/ król monet + as buław - coś niezależnego i wypasionego, ale dające radość i entuzjazm.
    • beata25_84 Re: zagadka ;D 13.07.15, 19:30
      Zastosowałam tylko karty proste:
      1. Do czego to Hani potrzebne - 10 Monet
      2. Jak to wygląda - 9 Monet
      3. Co to jest - Król mieczy + dociągnięta Rycerz Kielichów + Słońce

To coś do domu, najpewniej do ogrodu (monety kojarzą mi się z ziemią, 10 z dobrobytem rodziny, a 9 monet to karta gdzie kobieta chodzi po ogrodzie lub w ogóle karta luksusu). Te karty co to jest też mi się kojarzą z rodziną, wodą, powietrzem, słońcem.
      Skojarzyło mi się z basenem, ewentualnie fontanną, meblami ogrodowymi lub kosiarką (ten miecz u króla służy do cięcia, tylko jakoś tak zieleni mało na tych kartach, ale może chodzi o "zrównanie z ziemią" trawy wink ).
      Czekam z zaciekawieniem na rozwiązanie. smile
    • lilijova Re: zagadka ;D 14.07.15, 22:35
      co to jest: 8 pucharów, 4 mieczy
      do czego służy: głupiec, paź mieczy
      jak wygląda: rycerz buław, 3 denary

Po pierwszych 2 kartach pomyślałam, że to łóżko. Z pozostałymi muszę się przespać smile
      • hanna1985 Re: zagadka ;D 15.07.15, 19:03
        ok jutro podam odpowiedz!
        • lilijova Re: zagadka ;D 15.07.15, 19:12
          Chyba nie mam głowy pomyśleć głębiej, zwłaszcza że zagadki idą mi jak po grudzie big_grin

Jedyne co mi chodzi po głowie to to nieszczęsne pierwsze łóżko a po całości drzwi.
          • bladamery Re: zagadka ;D 16.07.15, 14:50
            Co Hania będzie robić z tą rzeczą? SIŁA
            Jak ta rzecz wygląda? 8 MIECZY

Strzelam na szybko - Coś do ogrodu, może nowe ogrodzenie, albo wybieg dla jakiegoś zwierzęcia będziesz robić, klatkę?
            • hanna1985 Re: zagadka ;D 17.07.15, 06:50
              Autko bedzie mi potrzebne big_grin Ladnie Rycerz bulaw to pokazal! Brawo varia I 88ula smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka