Dodaj do ulubionych

Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce

13.09.15, 18:17
Witam,

kazdy z nas ma swoje karty i osobiste na nie spojrzenie i doswiadczenia, ale jestem ciekawa, jakie sa Wasze, czyli jak Wam sie te karty objawily w zyciu ?

Podam kilka osobistych przykladow i jestem ciekawa Waszych doswiadczen..smile

XIII. Smierc pokazal mi poczatek relacji, ktora rozpoczela sie zaraz po zakonczeniu starej.. Bezposrednio w kwestii uczuc pokazala, ze zywe uczucie sie z czasem (pewien proces) wypalilo.
XVI. Wieza pokazala mi zmiane zawodowa o 180°C - dla mnie ta karta, to czesto takie osiagniecie zenitu w jakiejs kwestii (np. w starej pracy, zwiazku, konflikcie) - wychodzi mi na rewolucje mniejsze i wieksze i zawsze wychodzi mi na dobresmile
Podobnie jak w X. Kolo Fortuny - tu zmiana u mnie jest bez "gromow z nieba" - zwyczajnie jak jest zle, to zmienia sie na dobre.. Obie karty przynajmniej narazie pokazuja mi tylko pozytywne zmiany.
3 bulaw i 6 mieczy pokazaly mi wazne spotkania/nowosci, z tym, ze ta pierwsza te bardziej "realne", a druga dodatkowo mentalne, czemu towarzyszyl lek - zupelnie niepotrzebny..
8 mieczy pokazal mi sytuacje, gdy ktos chcial kontaktu, a nie mial mojego nowego adresu e-mail - to takie "zwiazane rece" w danej sytuacji..w X. Kole Fortuny zglosilam sie do Niej "przypadkiem" i tak miala juz moj nowy e-mailsmile
5 kielichow pokazuje lekcje emocjonalne, ktore trzeba przepracowac, zeby sie nie powtarzala, a 8 kielichow wcale nie musi mowic o faktycznym rozstaniu/rozwodzie (chyba, ze poparta innymi kartami o tym swiadczacymi!). Pokazuje mi brak harmonii w relacji i oddalenie, ale glownie emocjonalne (kielichy). Mowienie o niej jako o ostatecznosci jest w mojej praktyce bledem - toz to 8-ka.. Jak z nia nic nie zrobimy, to cofniemy sie do poprzedniej Bramy pt. 5 kielichow, a tam juz mamy mniejsza moc sprawcza..
As monet pokazal mi mozliwosc zaplodnienia, bo Pan byl gotowy "obdarowac" Pania, jak i sytuacje, gdy "inwestujemy" uczucia w nowy zwiazek - na pozycji "czego nie robic" ostrzegal przed tym.. As monet w uczuciach wychodzi mi na relacje, ktora moze nas "dowartosciowac", a na prace - szanse na atrakcyjna prace - to nie tylko karta Brama, a i As, a jak wszystkie Asy pokazuje dane mozliwosci, a nie juz nasze sukcesy na danym polu, wiec mozna nie skorzystac, lub nie zauwazyc..
6 monet pokazuje mi czasem osoby z roznym statusem finansowym/spolecznym, roznice wieku itp. To wsparcie nie tylko finansowe - mowimy czasem, ze "czas to pieniadz" i to moze chodzic wlasnie o tego typu wsparcie. To dawanie, ale z oczekiwaniami..
9 monet pokazywala mi tzw. Dar od losu, np. prace w stylu "zarabiam, a sie nie narabiam", ale jest to wynikiem nie tyle slepego farta, co nastepstwem zmudnych dzialan w przeszlosci (takiej np. 8-ki monet). 9 monet radzi, by nie byc egoista (9) i przejsc dzieki temu do kolejnej bramy - 10 monetsmile
Obserwuj wątek
    • bladamery Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 13.09.15, 18:43
      5 monet, mowi się, że to karta ubóstwa, a mi ona mówi o tym, żeby przykładac mniejszą wagę do pieniędzy, skupić się na wartościach niematerialnych, docenić ludzi ktorzy są w doli i niedoli. Lubię tę kartę, bo uświadamia mi ważne rzeczy wink
      • 88ula Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 13.09.15, 18:50
        dla mnie 5 monet to tez - brak akceptacji, bieda duchowa, odrzucenie, brak zrozumienia przez innych, złe samopoczucie w związku, konieczne odejście od pewnych zasad, kryzys, rezygnacja, chłód uczuciowy, i wiele innych, oczywiscie rowniez bieda materialna i ubóstwo.
      • aprepope Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 13.09.15, 18:57
        Moze dlatego, ze kazda 5-ka, to swego rodzaju lekcja..?

Temat jest o kartach transformacji i bramach..ale jasne, ze o 5 monet moznaby zalozyc osobny watek i byloby o czym pisac....moze rozpoczniesz, Bladamery?
      • lilijova Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 13.09.15, 22:26
        5 denarów pokazywała mi już parę razy śmierć, żałobę.
        • aprepope Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 13.09.15, 22:42
          Proponuje zalozyc watek o 5 monetsmile Przypominam niesmialo, ze nie jest to karta transformacji, ani umowna karta Brama..ale moze mowic np. o tym, ze nie umiemy przeczytac ze zrozumieniem tytulu danego watkusmile
          • lilijova Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 13.09.15, 22:50
            Albo o tym, że to forum i na forum się rozmawia.A jak się rozmawia to pojawiają się dygresje. Zwłaszcza, gdy wątki nie osiągają tu takich rozmiarów by właściwe treści zginęły w gąszczu.

To była odpowiedź na inna wypowiedź i te złośliwości są zbędne. Zresztą kolejne.
    • neceg Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 14.09.15, 00:52
      Hmm o rany ile karty transformacji juz mi pokazały :-o. Wieża pokazała mi nadchodzący rozpad mojego pięknie, idealizowanego związku! Od tamtej pory wszystko się zmieniło! Moje wyobrażenia na temat "nas" legly w gruzach. Trzeba było zacząć wszystko od nowa. Pokazała mi również bardzo szybką przeprowadzkę z mieszkania kiedy wszystko zwalilo się na głowę i trzeba było zmienić totalnie plany i zbierać się niczym pieprz rośnie, że tak to okresle. Nie na rękę było ale generalnie na dobre wyszło! Pokazała mi brak nagly elektryczności w mieszkaniu. I zawsze wszystko przychodzi niespodziewanie jak grom z jasnego nieba. Śmierć...powolne przemijanie, w Wieży udało się naprawić i zbudować od nowa natomiast Śmierć to sobie idzie lub przychodzi wolnym krokiem. Zmiany bolą ale przed nami cos nowego, jakieś odrodzenie. Pokazała mi zmianę myślenia, pozytywne zmiany w zwiazku. Pokazuje mi wyjście z marazmu. Lubię te kartę. Gdy się przygotujemy na zmiany to nie są one ciężkie.
      8 MIECZY z Wisielcem pokazały mi szpital dla umysłowo chorych. Wisielec z Glupcem - osoba zwariowala zatrzymała się we własnym świecie. Schizofrenia lub choroba dwubiegunowa...tj. Świat stanął w miejscu, ktoś stoi a inni sie poruszają..8mieczy+Glupiec+Wisielec
      5 kielichow pokazało rozstanie, rozwód. ..stawiane na przyszłość związku..po kilku latach doszło do tego właśnie 4ozstania..jak w Śmierci, bez szoku, spokojnie powoli. Nie pamiętam kart poprzednich, rozkład krótki. Postaram się dopisać wkrótce bo można by podzielić się jeszcze.. smile
      • bladamery Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 14.09.15, 08:15
        Ojej. Przepraszam, ze się tak nieelegancko wcięłam. Masz rację, nie o tym mowa. Pozwoliłam sobie na dygresję (dziękuję liljova), ponieważ biega mi po głowie ta karta od kilku dni i akurat tutaj mi się ulało.
        • aprepope Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 14.09.15, 12:06
          XVI. Wieza jako koniecznosc opuszczenia domu (alarm) - takie latanie w poplochusmile Rozbicie sie mniejszego, lub wiekszego przedmiotu. Jesli ktos zaginal, to wypadek, upadek z wysokosci..
          8 mieczy jako koniecznosc "przejrzenia na oczy", zdanie sobie sprawy, ze mamy wyjscie...jak sie nie przejdzie tej bramy z jakichs powodow, to tzw. czarna doopa... Na pozycji "sprzyja" jako paralizujacy strach, ktory dal czas do namyslu i zdobycia wiecej informacji. 8 mieczy pokazuje mi tez czasem "uwiazanie" przy partnerze - chcesz z kims innych sprobowac, a "nie mozesz"..podobnie w pracy - niby chcesz sie rozwijac, a trzymasz sie swego stolka, mimo, ze nie daje to satysfakcji.. W 8 mieczy przeszkody na ogol sa glownie w nas i rozwiazanie sprawy rowniezsmile
          • neceg Re: Karty Transformacji / Karty Bramy w praktyce 14.09.15, 16:47
            8 mieczy pokazało mi osobę na wózku inwalidzkim, nie mogła chodzić od lat...to mi się przypomniało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka